. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > ZAVÁRANINY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 427 (zobrazuje sa 11-20)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,43 ďalšie >>

ZAVÁRANINY

Môj prvý kečup-S*U*P*R*O*V*Ý



POTREBNÉ PRÍSADY

2kg zrelých paradajok, 250g cibule, 250g jabĺk, 1 zeler, 2 a viac feferóniek-ja nedávam, 300g kápie (alebo červenej papriky) ja dávam zelenú, takúmám nasadenú, 2 strúčiky cesnaku, 1dl octu, 150g cukru, 1 PL soli, 3 klinčeky, 3 guličky nového korenia, 2 bobkové listy.

POSTUP PRÍPRAVY

Rozhodla som sa prvýkrát vyskúšať kečup podľa Lucia H. (gupka) ID 9968 musím povedať, že som mala vždy obavy z kečupu ale tento ma milo prekvapil, už som spravila 6 dávok, je proste vynikajúci, lepší ako kupovaný :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 40 návštěvníkov)

Viera D. (Scarlettka) ID 58854 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (23) posledné: 3.7.2014, 17:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Ríbezle ako brusnice (recept manželovej babky - naozaj vynikajúci)



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg ríbezlí * 275 ml vody * 125 ml ocot * 650 g kryšt. cukor * 4 klinčeky * 1 lyžička mletej škorice

POSTUP PRÍPRAVY

Takže baby takýto recept tu už je, ale nepodobá sa na tento...je to naozaj vynikajúce, ja som to nepoznala až kým som nespoznala manžela...ríbezle sme mali stále plno, ale obyč. zavárané nie sú dobre a čerstvé vydržia krátko...dnes to robím každý rok aspoň z 20 dávok pretože my to papáme k všetkým druhom mäsa a ku zemiakovej kaši to je lahôdka... a začína čas ríbezlí :)

125 ml vody necháme zovrieť a pridáme 125 ml octu. Umyté ríbezle prelejeme vriacim roztokom a hneď scedíme. Do hrnca dáme 150 ml vody, cukor, škoricu, klinčeky, samozrejme ríbezle a za stáleho miešania varíme 10 minút. Vyberieme klinčeky a plníme do fliaš. Obrátime hore dnom, prikryjeme utierkou a necháme vychladnúť. Takto by mali vydržať, ale ja ich pre istotu vždy na druhý deň aj zavarím. Presne takto robím aj čisté brusnice, ale na ríbezlé nemajú :)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 38 návštěvníkov)

Dana C. (atreyu) ID 28109 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (34) posledné: 3.9.2014, 22:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

SLIVKOVÁ NUTELA



POTREBNÉ PRÍSADY

Slivky 2 kg
1 kg kryštálovéhé cukru
150 g kakao
100 g čokoládu na varenie

POSTUP PRÍPRAVY

Slivkovú nutelu robievam každý rok, a chcem sa o túto dobrotu s vami podeliť, pretože je výborná či už na palacinky, alebo na chlebík, alebo len tak :)

Z 2 kíl sliviek som pozavárala 8 fliaš.

Najprv si slivky umyjeme a odkôstkujeme.
Dám ich rozvariť do vačšieho hrnca, ale môžu s aj najprv rozmixovať......
Keď sú rozvarené, pridám tam cukor, kakao, polámanú čokoládu na varenie(možu sa pridať aj posekané oriešky) a povaríme kým sa zmesi spoja a čokoláda roztopí, nech to prebuble....
Odstavíme a necháme vychladnúť a skryť z dohľadu detí, aby z nej neubúdalo :))

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 37 návštěvníkov)

Hedviga Z. (HEDA) ID 641 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (36) posledné: 18.8.2018, 12:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Papriková nátierka



POTREBNÉ PRÍSADY

2 kg červenej papriky, 2 dl oleja, 2 PL soli, 5 feferóniek, 3 strúčiky cesnaku, 2 PL octu

POSTUP PRÍPRAVY

Tento recept mám vo svojom zošite už 25 rokov a skúsila som ho prvýkrát až minulý rok, pretože mi ostala kápia a nazaváranej som už mala dosť, tak som hľadala nejaký recept ako ju "zlikvidovať". A veru dobre som urobila, je to vynikajúca prísada do akýchkoľvek pomazánok, ale stačí si ju natrieť na chlieb s maslom. Takže tie dva poháriky hore sú úplne posledné, určite budem robiť zas.

V pôvodnom recepte je, že papriku pomelieme, ale keďže máme skvelý vynález menom tyčový mixér, papriku len nakrájame a spolu s ostatnými prídsadami dáme variť do mäkka. Vymixujeme, nalejeme do malých pohárikov a sterilizujeme. Z jednej dávky vyjde cca 12 pohárikov od detskej výživy.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 36 návštěvníkov)

Darina B. (danda3) ID 104195 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (48) posledné: 8.9.2017, 10:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Mätový sirup alebo šťava.



POTREBNÉ PRÍSADY

20 výhonkov asi 15cm,10g kyseliny citrónovej,1 vrecko 10gramové konzervačného prípravku s kyselinou sorbovou,2 litre vody,2kg cukru (mne stačilo aj 1,5 kg)

POSTUP PRÍPRAVY

Bazový sirup je naozaj fantastický,ale vyskúšali ste už mätový.Ten je tiež vynikajúci a osviežujúci.

Mätu vložíme do 5 litrového pohára,pridáme kyselinu citrónovú a konzervačný prípravok.Zalejeme vodou ( 2 l ).Fľašu zavrieme a necháme odstáť 24 hod.na chladnom mieste.Potom scedíme a pridáme 2kg cukru.Riadne pemiešame a plníme do fliaš.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 35 návštěvníkov)

Jana C. (Naja) ID 3566 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (32) posledné: 25.5.2012, 9:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Nakladaná zelenina bez sterilizovania - alebo bezodná fľaša :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

Minulý rok môj muž dostal od jednej pani plnú fľašu rôznej nakladanej zeleninky, ktorú bolo možno po odjedení kedykoľvek doplniť. Tak mu to zachutilo, že som tento rok spravila aj ja tento jednoduchý recept a už sa muž teší ako začne pomaličky z tejto nakladanej zeleninky odjedať :-) Tento recept je na 3 5-litrové sklenené fľaše. Budete potrebovať: 4 litre vody, 1 liter octu, 65dg cukru, 13dg soli, 1PL celého čierneho korenia, 1ČL horčičného semena, 6 bobkových listov, 1ČL BORKÉN (kúpite v záhradkárskych potrebách), karfiol, cibuľa, zelené paradajky, cuketa, baranie rohy, paprika, jabĺčková paprika, fazuľové lusky... (akákoľvek zelenina okrem červených paradajok, červenej kapusty, cvikly.

POSTUP PRÍPRAVY

Pripravíte si nálev zo všetkých korenín a tekutín (nevariť!!! ). Nálev odložte na 24 hodín do chladu, občas premiešajte.
Na druhý deň si nálev rozlejte do 3 fliaš, resp. ak máte takú veľkú nádobu, že nemusíte, nechajte v jednej (napr. veľké vedro), zeleninu umyte a naukladajte do fliaš. Karfiol rozoberte na menšie ružičky, aj cuketu, paradajky a papriky nechajte vkuse. Už na druhý deň môžete zo zeleninky odjedať. Takýto nálev vám vydrží aj do zimy a stále môžete dopĺňať novú a novú zeleninku.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 34 návštěvníkov)

Alena M. (Alinka) ID 18244 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (31) posledné: 23.8.2011, 20:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

čalamáda - vynikajúca.



POTREBNÉ PRÍSADY

3 kg uhoriek, 8 veľkých cibúľ, 8-10 paprík /ja dávam papriky rôznej farby/ ,1 väčší hrnček octu, 1 hrnček cukru, 1 DEKO preosejeme.

POSTUP PRÍPRAVY

Všetku zeleninu, očistíme nakrájame, nasypeme deko.Potom pridáme ocot a cukor, premiešame necháme postáť 2-3 hodinky a plníme do pohárov. Sterilizujeme asi 20 min.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 33 návštěvníkov)

Katarína U. (kacena65) ID 86546 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (11) posledné: 1.5.2020, 11:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Zaváraná oškvarková pomazánka



POTREBNÉ PRÍSADY

800g oškvarkov (škvarky), 1 veľké lečo, 2 hlavičky cesnaku, 2 poháre kápie zavárané, 2 feferónky, 5 malých lyžíc vegety, 150g horčice, 4 celé surové vajcia

POSTUP PRÍPRAVY

Všetko spolu zomelieme na mäsovom mlynčeku, naplníme do pohárov (nie však do plna) a sterilizujeme 45 minút pri 90-100st.celzia.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 28 návštěvníkov)

Renáta C. (gucz) ID 51988 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (15) posledné: 30.12.2014, 9:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Omáčka Uncle Bens



POTREBNÉ PRÍSADY

- 1 kg cibule
- 1 kg paradajok bez šupky
- 1 kg papriky
- 2 dcl oleja
- 1 dcl octu
- 5 dkg soli
- 20 dkg cukru
- 7 dcl kečupu (2 kečupy)
- 1 konzerva šampiňónov
- 1 konzerva ananásu so šťavou
- 1 konzerva kukurice bez šťavy
- 7 dcl kyslých uhoriek bez šťavy

POSTUP PRÍPRAVY

Všetko pokrájame na malé kúsky a varíme okrem ananásu, kukurice a uhoriek. Po 20 minútach pridáme vynechané prísady a varíme ešte 25 minút. Naložíme do zaváracích pohárov
a sterilizujeme 20 - 25 minút pri teplote 85° C.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 27 návštěvníkov)

Martina M. (mmj) ID 19672 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 2.9.2008, 10:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Cvikla- recept na nálev



POTREBNÉ PRÍSADY

na 5kg uvarenej cvikly potrebujeme: 1 liter vody, 150ml octu, 120g kryštálového cukru, 1ČL soli, 1ČL rasce, 1ČL feniklu a surový strúhaný chren podľa chuti

POSTUP PRÍPRAVY

Uvarenú cviklu si postrúhame na strúhadle (my sme doma vždy strúhali na tom najjemnejšom) a zmiešame ju s vychladnutým nálevom. Na nálev zmiešame všetky suroviny okrem chrenu, necháme prevrieť a vychladnúť. Nakoniec pridáme postrúhaný chren, toľko koľko máte radi. Cviklu môžeme hneď jesť alebo ju dáme zasterilizovať do pohárov.
Ešte taká rada, ak robíte túto cviklu na jeseň, dajte kľudne o 2/3 menej vody, pretože cvikla sama je ešte veľmi vodnatá, tak aby ste nemali veľa vody nakoniec....

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 27 návštěvníkov)

jana j. (Janushinka) ID 30839 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (9) posledné: 7.8.2018, 12:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 427 (zobrazuje sa 11-20)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,43 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu