. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > TORTY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 1.898 (zobrazuje sa 1891-1898)<< predošlé 1,.,185, 186, 187, 188, 189, 190

TORTY

Tortička (potiahnuta cukrikovou hmotou - marshmallows, MMF) + obrázky cukríkov, z ktorých sa to dá robiť



POTREBNÉ PRÍSADY

Korpus maly: 5vajec, 5PL k. cukru, 5PL pol. muky, 1/2 prdopec, 5PL vlaznej vody, citronova kora*****Korpus vacsi: 6 vajec, 6PL k. cukru, 6PL pol. muky, 1/2 prdopec, 6PL vlaznej vody, cit. kora*****Krem: orieskovy(najdete v recepte na orieskovu tortu u mna v albume)*****Torta je potiahnuta hmotou z penovych cukrikov(postup uvedeny u orieskovej torty u mna v albume): 90g penových cukríkov, maslo na vytretie misky, p. cukor, citronová šťava z polovice citróna*****Ruzicky su vyrobene z penovych cukrikov*****Krem na ozdobenie torty: 1/2l mlieka, 80g GUSTINU, 200g cukru, 1 maslo a 1/2 Hery *********** ODPORÚČAM POUŽIŤ POVAŽSKÝ ALEBO KORUNNÝ CUKOR. Nie je to reklama - ide o ich zloženie, je veľká pravdepodobnosť. že to s nimi výjde.******* ALEBO môžete vyskúšať recept od Bohusa_L, ktorý používa HARIBO DULCIA(mám ich v obr. prílohe, pri ktorej sa recept nachádza)

POSTUP PRÍPRAVY

Poťah: Misku si vymastíme maslom, naplníme penovými cukríkmi, pokvapkáme citrónom a dáme do MW( ja mám najvyšší stupeň 4 a dám na 1 min.) - ale radím odsledovať podľa vlastnej MW. Cukríky majú napuchnúť. Potom pridávam postupne p. cukor, kým nie je hmota vhodná na spracovanie(je pevna, nerozteka sa, ale nie je tvrdá) Dat na chvíľu do chladničky, aby hmota uplne vychladla. Po vychladnutí vyvalkame medzi fóliami a tenkú placku, ktorou poťahujeme tortu.*****Ostatne Vid obrazkovy postup

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 902 návštěvníkov)

Magdalena L. (meggienka) ID 798 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (273) posledné: 3.5.2015, 13:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Meninková oriešková torta



POTREBNÉ PRÍSADY

Korpus: najlepšie osvedčený podľa sebaPlnka: oriešková: 1/2l mlieka, 2 zlaté klasy, cukor podľa chuti( ja dávam 6 vanilkových cukrov a nie je presladená), oriešky(podľa toho aké máme, ale najlepšie sú lieskové opražené), 1/2 hery a 1/2 masla alebo 1 celé maslo( kto ako chce a má skadom v chladničke)Poťah: 90g penových cukríkov, maslo, p. cukor, citronRuža: hladká múka, p. cukor, maslo, farbivoOvocie: želatínové

POSTUP PRÍPRAVY

Plnka: v 1/2 l mlieka si rozmiešame 2 zlaté klasy, pridáme cukor a uvaríme hustý krém, za horúca vmiešame mleté opražené lieskové oriešky a po vychladnutí vmiešame heru s maslom.

Poťah: Misku si vymastíme maslom, naplníme penovými cukríkmi, pokvapkáme citrónom a dáme do MW( ja mám najvyšší stupeň 4 a dám na 1 min.) - ale radím odsledovať podľa vlastnej MW. Cukríky majú napuchnúť. Potom pridávam postupne p. cukor, kým nie je hmota vhodná na spracovanie(je pevna, nerozteka sa, ale nie je tvrdá) Dat na chvíľu do chladničky, aby hmota uplne vychladla. Po vychladnutí vyvalkame medzi fóliami a tenkú placku, ktorou poťahujeme tortu.

Všetko som nefotila, lebo som mala pocit, že sa mi torta vôbec nepodarí.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 69 návštěvníkov)

Magdalena L. (meggienka) ID 798 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (36) posledné: 4.9.2014, 20:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Lúčna tortička!!!!



POTREBNÉ PRÍSADY

Korpus+plnka-vid.1.recept!!!!!!!!!!!!!!!-2 až 3 ks citronovej polevy- potravinárske farbivo-žlté+zelené/je možné kúpiť rôzne farby,takže je možné vymiešať akúkolvek farbu!!-rôzne želatínové cukríky-v našom prípade jablkové zelené želatínové paličky+želatínové kyslé pásiky-vid foto!!!-oblátkové kvietočky+lístky+hubky-kráááááááááááááásne-možné zakúpiť v hypermarkete/CARREFOUR-oddelenie,kde sa predávajú a pečú kolačiky!!/-drevené páratká-samozrejme sviečku- marcipánová figúrka-fantázii sa mädze nekladú!!-možné zakúpiť v Hypermerkete TESCO-foto obsahuje aj prísady a ozdôbky,ktoré neboli pri tejto torte použité,ale dajú sa zakúpiť a môžete si vytvoriť niečo aj vlastnoručne!!!!

POSTUP PRÍPRAVY

1-už upečený a naplnený korpus si natrieme bielou plnkou-vrchný diel,aj bočné diely,aby farebná poleva lepšie vynikla.Ozdôbky si vyrobíme vopred,aby sme pri zdobení nezmätkovali!!!!
2-vymiešame si citronovú polevu a pomaly pridávame v malom množstve vody rozpustené žlté potravinárske farbivo,až získame požadovaný odtieň/postup rovnaký v prípade zelenej farby!!!!/
3-žltú polevu opatrne nanášame na okraje torty/vid.foto č.12!/,tak aby nám prečnievala asi 1 cm na vrchnom okraji
4-na okraj s polevou uložíme TESNE vedľa seba narezané želatínové paličky /foto č.13/-je dobré uložiť ich tam ked je plnka ešte tekutá a potom po uložení paličiek počkať kým stuhne!!
5-zelenú polevu pekne rozlejeme na vrchnú časť torty-vďaka TESNE uloženým želatínovým paličkám nám nestečie na bočné okraje torty-ale nič sa nestane ak aj stečie!!!
6-do polotuhej zelenej polevy začneme opatrne ukladať-figúrku,sviečku,kvietočky,hubky a trávičku-je dobré mať aspoň malú predstavu ako by mala vyzerať,aby ste stihli tortu ozdobiť kým poleva nestuhne-potom budú ozdôbky zle držať!!!!!
HOTOVO!!!!!!!!!!!!!!A oslava sa môže začať!!!!Rožiarené očká Vašej ratolesti Vám budú tou nakrajšou odmenou za námahu,ktorú ste pri pečení a ozdobovaní vynaložili!!!!!!!!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

Milada O. (mimy(stelka)) ID 6175 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (16) posledné: 1.12.2011, 13:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Malinovo-šľahačkovo-želatínová torta s ovocím



POTREBNÉ PRÍSADY

KORPUS: 3 vajcia * 3 kopcovité PL práškového cukru * 3 kopcovité PL polohrubej múky * tuk a polohrubá múka na vymastenie a vysypanie dna tortovej formy * PLNKA: 20 g práškovej želatíny * 250 ml vody * 120 g kryštálového cukru * 2 šľahačky á 250 ml * 200 g malín * ovocie na ozdobu

POSTUP PRÍPRAVY

Tip na letnú ovocnú tortu, viac v obrázkovom postupe

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

Elena Š. (*ela*) ID 4972 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 20.7.2013, 14:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Dvojfarebna ovocna torta



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 3 vajcia, 3PL kryšt. cukru, 5PL poloh. muky, 1 KL PRDOPEČ,2-3PL kakaa, džem, mandarinkyFarebna zelatina: 1 salko, jahodovy džem, marhuľový dťem, 2 farebné želatiny alebo číre.

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto: 3 bielka vyšľaháme s cukrom a troškou soli do tuhého snehu, potom pridáme žĺtka, prdopeč, muku a kakao a vylejeme do vymastenej a vysypanej formy na tortu a pecieme pri 180 stupnoch.
Plnka: Uvarime si zelatinu s ktorou mame najlepšie skusenosti(uvarime osobitne vo 2 hrncoch alebo v jednom a potom zelatinu rozdelíme na 2 časti).....Ostatne uvidíte v obrazkovom postupe.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 41 návštěvníkov)

Magdalena L. (meggienka) ID 798 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (20) posledné: 17.6.2013, 21:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Dobošová tortička!!!



POTREBNÉ PRÍSADY

1-KORPUS/na jednu tortu je nutné upiecť korpus 3X!!!!!/ -4 celé vajíčka -4 polievkové lyžice kryštálového cukru -4 polievkové lyžice hladkej múky -1/2 prášku do pečiva -hrubá múka+tuk na obsypanie formy/neplatí ak máte teflonovú formu!!!!!/PLNKA-cc.-1/2 l mlieka -1+1/2 zlatého klasu -1 vanilkový cukor -20/25 dkg kryštálového cukru -2 Palmaríny -kakao

POSTUP PRÍPRAVY

KORPUS-
Celé vajíčka+4 lyžice kryštálového cukru vyšľaháme/nepochybne je potrebný mixér!!!/ do až spenenej konzistencie.Do takto vyšľahanej hmoty pridáme 4 poliev.lyžice hladkej múky+1/2 prášku do pečiva.Opatrne premiešame a vlejeme do pripravenej formy.Ak nemáte teflonovú formu,je nutné dno formy vyložiť mastným papierom na pečenie+boky formy vymastiť tukom/palmarín/ a obsypať hrubou múkou,aby sa nám korpus lepšie vyklápal!!!
Na tortičku potrebujeme 3 korpusy,takže postup opakujeme 3X!!!!!!
Necháme korpus vychladnúť a každý kúsok prerežeme opatrne na polovicu!!!
PLNKA-
Z 1/2 l mlieka+1+1/2 zlatého klasu si uvaríme puding.Do ešte teplého pudingu pridáme 1 vanilkový cukor+20 až 25 dkg kryštálového cukru+1/2 Palmarínu!!!!!!!!!DOBRE PRENIEŠAME!!!!!
Vychladnutý puding si dáme do mixéra a rozmixujeme ho spolu s 1+1/2 Palmarínu!!DOBRE VYŠĽAHAME!!
Plnka je hotová a ak budete zdobit podla návodu z 1 receptu,je nutné si odobrať ešte kúsok svetlej plnky na prekritie tmavého korpusu.Do zbytku plnky opatrne zamiešame kakao,podľa vlastnej chuti.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

Milada O. (mimy(stelka)) ID 6175 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 19.2.2010, 19:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Torta POHÁDKA alebo čokoládová torta



POTREBNÉ PRÍSADY

KORPUS:
100 g práškového cukru *
2 žĺtky *
4 PL vlažnej vody *
30 g kakaa *
70 g hrubej múky *
1/2 KL prášku do pečiva *
2 bielky - sneh ***

NA OBLIATIE:
3 PL studenej vody *
1 PL tuzemáku (umu) ***

KRÉM:
1. ČASŤ:
100 g práškového cukru *
50 g kakaa *
100 g masla ***

2. ČASŤ:
30 g masla *
30 g hladkej múky *
250 ml mlieka ***

NA OZDOBENIE:
250 ml šľahačkovej smotany *
stužovač šľahačky

POSTUP PRÍPRAVY

Púšťam sa do môjho prvého receptu, tak mi držte palce.
Táto torta má v našej rodine vyše 25 ročnú tradíciu. Recept máme od maminkinej najlepšej kamarátky z Moravy, čo vysvetľuje aj meno torty. Teta Naďka, posielam veľa pozdravov do Luhačovíc!
Mohla by som ju nazvať "Torta ROZPRÁVKA", ale už by to nebolo "ono". Vy si ju kľudne nazvite ako sa Vám páči, v našej rodine ju neprekladáme a je to teda torta "POHÁDKA".
Je to najobľúbenejšia torta môjho manžela a keď ešte nebol mojím manželom, tvrdil, že inú tortu ani nevieme urobiť. :-))) Hmm, veď inú tortu u mojej mamy jedol tuším len raz.
No a keďže sa mi veľmi páčia obrázkové postupy, tu je ten môj:

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 46 návštěvníkov)

Elena Š. (*ela*) ID 4972 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (29) posledné: 22.6.2012, 7:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Cokoladovo-bananova torta starej mamy



POTREBNÉ PRÍSADY

Prisady na cesto: 3 vajcia,10 dkg kryst. cukru, 2 polievkove lyzice kakaa,10 dkg polohrubej muky,na spic noza prasok do peciva, 3 lyzice vody... *Prisady na plnku: 3 vajcia, 3 polievkove lyzice kakaa, 10 dkg prask. cukru, 250g masla...Aspon 3-4 banany, cokoladova poleva, na ozdobenie moze byt slahacka.

POSTUP PRÍPRAVY

Nasa oblubena rodinna torta, zdedena po manzelovej starkej... Kto ma rad sladke a hlavne cokoladu, urcite by to mal vyskusat :P.

TIP: Ak nemate mensiu tortovu formu, moze byt hranata forma na biskupsky chlebicek. Namiesto torty budete mat pekne cokoladovo-bananove rezy (vid. obrazok)!
Na formu s priemerom 26 cm je treba urobit dvojitu davku cesta!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 83 návštěvníkov)

Eva V. (vinka) ID 5640 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (23) posledné: 11.2.2011, 11:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 1.898 (zobrazuje sa 1891-1898)<< predošlé 1,.,185, 186, 187, 188, 189, 190
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu