. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

kristína s. (nigina) ID 32120
.
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 12.1.2008
Naposledy: 22.10.2019 0:07
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 2
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 201
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 201 (zobrazuje sa 181-190)<< predošlé 1,.,14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ďalšie >>

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

*♥*Gnocchi *♥* (čítaj ňoky)



POTREBNÉ PRÍSADY

3-4 zemiaky, 100 g polohrubej múky, 1/2 PDP, 1 žĺtko, 1 vajíčko, soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Zemiaky uvaríme v šupke, vychladnuté postrúhame a dáme na dosku s múkou, PDP, pridáme žĺtko, vajíčko a štipku soli. Vypracujeme cesto, ktoré sa už nelepí. Rozdelíme ho na dve alebo tri časti a z každej urobíme šúlec. Z neho potom odkrajujeme malé kúsky, z ktorých robíme malé guličky (o kúsok menšie ako orech). Pomocou vidličky guľôčku roztlačíme a potom druhou vidličkou alebo prstom zrolujeme z vidličky dole, čím sa cesto sformuje do typického tvaru gnocchi. Gnocchi varíme vo vriacej osolenej vode. Po uvarení ich ocedíme na site a vhodíme do misy s maslom. Podávame so syrovou omáčkou alebo s rôznymi prívarkami (špenát ap.)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 27 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (21) posledné: 4.4.2011, 14:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

*♥*Baklažánové vtáčiky*♥*



POTREBNÉ PRÍSADY

1 veľký baklažán, 6 veľkých strúčikov cesnaku, 1 stredná cibuľa, 9 pomenších zemiakov, 9 plátkov anglickej slaniny, vegeta, mčk, soľ, bazalka sušená alebo mrazená či čerstvá, hlavne aby bola :) rasca, 4 PL oleja, hladká múka, kúsok masla, asi pohár smotany na varenie a 2 PL kyslej smotany, Vitana - omáčka na zapekanie

POSTUP PRÍPRAVY

Baklažán nakrájame pozdĺžne na plátky, osolíme ich a necháme stáť asi pol hodinu.
Medzitým očistíme zemiaky, nakrájame ich pozdĺžne na 1/4 - tiny a dáme ich variť do osolenej vody.
Baklažány osušíme papierovými obrúskami, ochutíme ich vegetou a mčk. Len tak hala-bala ich pomúčime a dáme do panvice s horúcim olejom, kde ich krátko opečieme z obidvoch strán.
Vyberieme ich na servítku, aby vsiakla prebytočný olej.
Teraz sú baklažány dobre ohybné, budeme ich plniť a zakrúcať.
Očistený a na menšie plátky pokrájaný cesnak položíme na plát baklažánu a prikryjeme plátkom anglickej slaniny, zavinieme a spojíme špáradlom.
Do zapekacej misy vylejeme olej po opekaní a vložíme plátky cibule pokrájanej na tenké kolieska a zvyšný cesnak. Uvarené a scedené zemiaky vsypeme na cibuľovú vrstvu, posypeme rascou, uložíme niekoľko plátkov masla a na zemiaky uložíme baklažánové vtáčiky, ktoré posypeme bazalkou.
Zo smotán a zo sáčka s práškom na prípravu zapekacej omáčky vyšľaháme zapekaciu omáčku, ktorou polejeme obsah zapekacej misy.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (4) posledné: 16.8.2012, 18:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

*♥*Jogurtová knedľa*♥*



POTREBNÉ PRÍSADY

1 hrnček hladkej múky, 1,5 hrnčeka polohrubej múky, pol hrnčeka vlažného mlieka, pol kocky kvasníc, pol čL kryšt.cukru, 1,5 čL soli, jogurt Activia biela sladká, 1 žĺtko

POSTUP PRÍPRAVY

xxx

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (10) posledné: 20.9.2012, 19:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HUBY

*♥*Hlivovo-fazuľový paprikáš*♥*



POTREBNÉ PRÍSADY

0,5 kg hlivy (môže byť samozrejme i viac), veľká cibuľa, 1 konzerva fazule v tomate, troška chilli papriky, pol čL drvenej rasce, červená mletá paprika podľa chuti, 2 čL majoránu, trocha vegety, soľ, 4 strúčiky cesnaku, vňať z jarnej cibuľky (alebo iná zelená), kečup, cca 4 - 5 PL oleja

POSTUP PRÍPRAVY

Cibuľu pokrájame nadrobno a orestujeme na oleji. Pridáme pokrájanú, umytú hlivu, chvíľu miešame a potom prihodíme koreniny a soľ. Trocha podlejeme vodou a prikryté dusíme asi tak 20 minút (závisí od toho, akú máme hlivu; keď je tuhšia, musíme dusiť dlhšie). Keď je hliva mäkká, pridáme celú konzervu tomatovej fazule a necháme spolu podusiť ešte chvíľu, aby sa chute prepojili. Po odstavení z platne pridáme prelisovaný cesnak a pokrájanú vňať. Dochutíme kečupom, vegetou. Podávame s bagetou (ale môžu byť aj zemiaky alebo ryža)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

*♥*Zapekaný baklažán*♥*



POTREBNÉ PRÍSADY

baklažán, olivový olej, mozzarella, paradajky, cesnak, zemiaky, soľ, mčk, bazalka

POSTUP PRÍPRAVY

Toto jedlo robím súčasne s pečenými zemiakmi, ktoré sa k baklažánu dobre hodia. Ich prípravu tu nebudem opisovať, ale vždy zopár zemiakov, ktoré sa už pečú, zoberiem a rozložím ich do pekáča, v ktorom bude baklažán. Samozrejme, pekáč je vymastený olejom.
Baklažán pokrájame na kolieska, osolíme a necháme pol hodky stáť. Potom papierovou utierkou odsajeme z neho uvoľnenú vlhkosť. Kolieska rozložíme na zemiaky do pekáča, pomastíme ich olejom, okoreníme mčk, cesnakom, môžeme i ovegetiť. Poukladáme paradajky nakrájané na hrubšie plátky a roztrúsime na ne kúsky mozzarelly.
Posypeme nasekanou bazalkou (čerstvou alebo mrazenou) a dáme piecť do rúry. (160°C asi 40 min)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (8) posledné: 19.8.2011, 23:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

*♥*Domáce rožky*♥*



POTREBNÉ PRÍSADY

260 ml vlažnej vody, 20 g oleja, 10 g soli, 500 g polohrubej výberovej múky, 17,5 g čerstvého droždia (dá sa nahradiť 1,5 čL sušeného droždia), 5 g cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Do pekárne dáme všetky prísady v uvedenom poradí a zvolíme program: Cesto
Vykysnuté cesto rozdelíme na malé bochníčky (asi 15 ks), necháme 10 min odpočívať. Potom rozvaľkáme na malé elipsy a stáčame ich do tvaru rožka. Dáme na plech a necháme ďalej kysnúť.
Pred pečením pomašlujeme vajíčkom, posypeme soľou (alebo čímkoľvek chceme - sezam, ľan, rasca, vločky) Upečieme v predhriatej rúre pri 200°C cca 10 - 15 min.

Ospravedlňujem sa za fotku :( Mala som na foťáku nastavený sépiový efekt :-o, no zbadala som to neskoro. Takže fotky sú také aké sú, rožky som už dávno nepiekla.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (9) posledné: 12.10.2013, 17:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

*♥*Falošná husacia pečienka - Jemná pečená paštéta*♥*



POTREBNÉ PRÍSADY

40 dg pečene (môže byť bravčová, ale ja to robím z kuracej), 4 vajcia, 2 dl šľahačky, 2dl oleja (ale lepšia je dať kačaciu či husaciu masť - tým práve získame tú chuť kačacej pečienky), 1/2 čL soli, 1čL vegety, 1/2 čL mletého čierneho korenia (nemusí byť)

POSTUP PRÍPRAVY

Z pečene odstránime blanky a všeliaké tie nechutné čudá belavej farby. Roztopíme si masť, aby sme si mohli odmerať 2 dl (alebo dajte aj "baj očko", keď bude menej, bude diétnejšia). Všetky ingrediencie hodíme do mixéra a poriadne rozmixujeme. Medzitým si rúru vyhrejeme na 200°C. Rozmixovanú hmotu nalejeme do formy vyloženej papierom na pečenie a dáme do rúry, teplotu nastavíme na 150°C a pečieme 40 minút, ku koncu pečenia skúsime špajdľou a môžeme už vypnúť rúru a dopiecť len tak... ešte pár minút. Po vybratí necháme vo forme vychladnúť, neskôr vyklopíme a z paštétky stiahneme papier.

Táto paštéta je vynikajúca i keď použijeme olej. Ale ak použijeme husaciu (kačaciu) masť , vtedy je to úplná delikatesa.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 83 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (89) posledné: 29.5.2013, 14:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

*♥*Jablkovo - orechová štrúdľa*♥*



POTREBNÉ PRÍSADY

1 balenie lístkového cesta, 5 veľkých jabĺk, 2 čL mleteje škorice, 5 PL kryštáľ. cukru, 1/2 balíčka podrvených piškótov, 2 hrste hrubo pomletých orechov, olej alebo maslo, trocha múky, papier na pečenie

POSTUP PRÍPRAVY

Lístkové cesto rozkrojíme na dve časti hneď po vybratí z chladničky a na pomúčenej doske ho vyvaľkáme úplne natenko. Pokvapkáme ho roztopeným maslom, posypeme polovicou rozdrvených piškótov, naukladáme alebo skôr roztrúsime kôpky nastrúhaných jabĺk, z ktorých sme predtým vytlačili šťavu. Posypeme orechmi, poprášime lyžičkou škorice a ešte posypeme kryštáľovým cukrom ( množstvo podľa sladkosti jabĺk). Štrúdľu začneme rolovať zo vzdialenejšieho miesta smerom k sebe, pričom už na začiatku zahneme bočné strany cesta do vnútra, aby jablká nevypadli. Štrúdľu dorolujeme na okraj stola a necháme ju okväcnúť na plech s papierom na pečenie. (Plech nám niekto pridrží, alebo si musíme pomôcť podložením niečim...). S druhou polovicou cesta naložíme rovnako ako s prvou, na plechu obe štrúdle sformujeme a pomašlujeme olejom či maslom. Dáme piecť asi na 160° 25 minút, kým povrch získa zlatistú farbu. Štrúdle posypeme práškovým cukrom.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (7) posledné: 9.9.2010, 13:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

*♥*Makovo-višňová štrúdľa*♥*



POTREBNÉ PRÍSADY

1 balenie lístkového cesta, alebo mrazené alebo čerstvé višne (višňový kompót), trocha mletej škorice, 200-250 g mletého maku, hrsť hrozienok, 6 kopcovitých PL práškového cukru, strúhanka z 1 balíčka piškótov, 1,5 dl mlieka, olej alebo maslo, trocha múky, hrozienka, papier na pečenie

POSTUP PRÍPRAVY

Pripravíme si makovú plnku tak, že v rajničke povaríme mlieko s makom, cukrom, dochutíme škoricou a hrozienkami. Necháme vychladnúť.

Lístkové cesto rozkrojíme na dve časti hneď po vybratí z chladničky a na pomúčenej doske ho vyvaľkáme úplne natenko. Pokvapkáme ho roztopeným maslom a mašlovačkou ho rozotrieme po ceste, potom na to natrieme makovú plnku, poukladáme višne a posypeme piškótovou strúhankou. Štrúdľu začneme rolovať smerom k sebe a hneď na začiatku zahneme bočné strany cesta do vnútra, aby plnka nevypadla. Štrúdľu položíme na plech s papierom (na pečenie). Obidve štrúdle na plechu upravíme a pomašlujeme maslom.
Môžeme potrieť i rozšľahaným vajíčkom, aby bol povrch po upečení tmavší. Pečieme 20 min asi na 170°. Štrúdle posypeme práškovým cukrom.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (12) posledné: 18.1.2010, 20:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

*♥*Mexické kuracie prsia na špenáte*♥*



POTREBNÉ PRÍSADY

3 ks kuracích pŕs, mexické korenie, soľ, chilli paprika, troška červenej papriky, bujón kocka slepačia, worchester, cesnak, 1 PL hladkej múky, 4 - 5 PL oleja, vňať z jarnej cibuľky špenát - 30 dg čerstvých špenátových listov, smotana na varenie, soľ, mčk, cesnak, troška múky, maslo; (teraz z núdze) mrazený špenát - 1 bal. mrazeného špenátu, 5 PL oleja, 4 PL hladkej múky, 3/4 l mlieka, 1 vajco, soľ, mčk, cesnak

POSTUP PRÍPRAVY

Kuracie prsia prekrojíme naplocho a mierne vyklepeme. Osolíme a posypeme z obidvoch strán mexickým korením. V panvici rozpálime olej a prsia opečieme z obidvoch strán cca 2 - 3 minúty. Vyberieme na tanier a do výpeku dáme asi 1 PL hladkej múky, chvíľu restujeme, pridáme asi pol čL červenej papriky, zase krátko orestujeme a zalejeme hrnčekom vody. Pridáme bujónovú kocku a prevaríme. Dochutíme worchestrom, chilli, pridáme prelisovaný cesnak a pokrájanú čerstvú vňať. Mäso vložíme do šťavy a zakryjeme.

Umytý a odkvapkaný špenát pokrájame a hodíme na panvicu s rozohriatym maslom a cesnakom. Chvíľu miešame, poprášime hladkou múkou, orestujeme, osolíme, okoreníme a pridáme trocha smotany. Prikryjeme a chvíľu podusíme. Ak je treba, ešte trocha podlejeme smotanou. Na záver ešte dochutíme prelisovaným cesnakom a už nevaríme.

Tentokrát som nemala čerstvý špenát. Na trhu vôbec nemali a manžel priniesol mrazený. Takže som urobila bežný prívarok.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (6) posledné: 30.6.2009, 22:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 201 (zobrazuje sa 181-190)<< predošlé 1,.,14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu