končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 201 (zobrazuje sa 181-190) | << predošlé 1,.,14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ďalšie >> |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
*♥*Gnocchi *♥* (čítaj ňoky)POTREBNÉ PRÍSADY 3-4 zemiaky, 100 g polohrubej múky, 1/2 PDP, 1 žĺtko, 1 vajíčko, soľ POSTUP PRÍPRAVY Zemiaky uvaríme v šupke, vychladnuté postrúhame a dáme na dosku s múkou, PDP, pridáme žĺtko, vajíčko a štipku soli. Vypracujeme cesto, ktoré sa už nelepí. Rozdelíme ho na dve alebo tri časti a z každej urobíme šúlec. Z neho potom odkrajujeme malé kúsky, z ktorých robíme malé guličky (o kúsok menšie ako orech). Pomocou vidličky guľôčku roztlačíme a potom druhou vidličkou alebo prstom zrolujeme z vidličky dole, čím sa cesto sformuje do typického tvaru gnocchi. Gnocchi varíme vo vriacej osolenej vode. Po uvarení ich ocedíme na site a vhodíme do misy s maslom. Podávame so syrovou omáčkou alebo s rôznymi prívarkami (špenát ap.) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 27 návštěvníkov) KOMENTÁRE (21) posledné: 4.4.2011, 14:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
*♥*Baklažánové vtáčiky*♥*POTREBNÉ PRÍSADY 1 veľký baklažán, 6 veľkých strúčikov cesnaku, 1 stredná cibuľa, 9 pomenších zemiakov, 9 plátkov anglickej slaniny, vegeta, mčk, soľ, bazalka sušená alebo mrazená či čerstvá, hlavne aby bola :) rasca, 4 PL oleja, hladká múka, kúsok masla, asi pohár smotany na varenie a 2 PL kyslej smotany, Vitana - omáčka na zapekanie POSTUP PRÍPRAVY Baklažán nakrájame pozdĺžne na plátky, osolíme ich a necháme stáť asi pol hodinu. Medzitým očistíme zemiaky, nakrájame ich pozdĺžne na 1/4 - tiny a dáme ich variť do osolenej vody. Baklažány osušíme papierovými obrúskami, ochutíme ich vegetou a mčk. Len tak hala-bala ich pomúčime a dáme do panvice s horúcim olejom, kde ich krátko opečieme z obidvoch strán. Vyberieme ich na servítku, aby vsiakla prebytočný olej. Teraz sú baklažány dobre ohybné, budeme ich plniť a zakrúcať. Očistený a na menšie plátky pokrájaný cesnak položíme na plát baklažánu a prikryjeme plátkom anglickej slaniny, zavinieme a spojíme špáradlom. Do zapekacej misy vylejeme olej po opekaní a vložíme plátky cibule pokrájanej na tenké kolieska a zvyšný cesnak. Uvarené a scedené zemiaky vsypeme na cibuľovú vrstvu, posypeme rascou, uložíme niekoľko plátkov masla a na zemiaky uložíme baklažánové vtáčiky, ktoré posypeme bazalkou. Zo smotán a zo sáčka s práškom na prípravu zapekacej omáčky vyšľaháme zapekaciu omáčku, ktorou polejeme obsah zapekacej misy. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (4) posledné: 16.8.2012, 18:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
*♥*Jogurtová knedľa*♥*POTREBNÉ PRÍSADY 1 hrnček hladkej múky, 1,5 hrnčeka polohrubej múky, pol hrnčeka vlažného mlieka, pol kocky kvasníc, pol čL kryšt.cukru, 1,5 čL soli, jogurt Activia biela sladká, 1 žĺtko POSTUP PRÍPRAVY xxx OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (10) posledné: 20.9.2012, 19:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HUBY |
*♥*Hlivovo-fazuľový paprikáš*♥*POTREBNÉ PRÍSADY 0,5 kg hlivy (môže byť samozrejme i viac), veľká cibuľa, 1 konzerva fazule v tomate, troška chilli papriky, pol čL drvenej rasce, červená mletá paprika podľa chuti, 2 čL majoránu, trocha vegety, soľ, 4 strúčiky cesnaku, vňať z jarnej cibuľky (alebo iná zelená), kečup, cca 4 - 5 PL oleja POSTUP PRÍPRAVY Cibuľu pokrájame nadrobno a orestujeme na oleji. Pridáme pokrájanú, umytú hlivu, chvíľu miešame a potom prihodíme koreniny a soľ. Trocha podlejeme vodou a prikryté dusíme asi tak 20 minút (závisí od toho, akú máme hlivu; keď je tuhšia, musíme dusiť dlhšie). Keď je hliva mäkká, pridáme celú konzervu tomatovej fazule a necháme spolu podusiť ešte chvíľu, aby sa chute prepojili. Po odstavení z platne pridáme prelisovaný cesnak a pokrájanú vňať. Dochutíme kečupom, vegetou. Podávame s bagetou (ale môžu byť aj zemiaky alebo ryža) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
*♥*Zapekaný baklažán*♥*POTREBNÉ PRÍSADY baklažán, olivový olej, mozzarella, paradajky, cesnak, zemiaky, soľ, mčk, bazalka POSTUP PRÍPRAVY Toto jedlo robím súčasne s pečenými zemiakmi, ktoré sa k baklažánu dobre hodia. Ich prípravu tu nebudem opisovať, ale vždy zopár zemiakov, ktoré sa už pečú, zoberiem a rozložím ich do pekáča, v ktorom bude baklažán. Samozrejme, pekáč je vymastený olejom. Baklažán pokrájame na kolieska, osolíme a necháme pol hodky stáť. Potom papierovou utierkou odsajeme z neho uvoľnenú vlhkosť. Kolieska rozložíme na zemiaky do pekáča, pomastíme ich olejom, okoreníme mčk, cesnakom, môžeme i ovegetiť. Poukladáme paradajky nakrájané na hrubšie plátky a roztrúsime na ne kúsky mozzarelly. Posypeme nasekanou bazalkou (čerstvou alebo mrazenou) a dáme piecť do rúry. (160°C asi 40 min) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov) KOMENTÁRE (8) posledné: 19.8.2011, 23:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
*♥*Domáce rožky*♥*POTREBNÉ PRÍSADY 260 ml vlažnej vody, 20 g oleja, 10 g soli, 500 g polohrubej výberovej múky, 17,5 g čerstvého droždia (dá sa nahradiť 1,5 čL sušeného droždia), 5 g cukru POSTUP PRÍPRAVY Do pekárne dáme všetky prísady v uvedenom poradí a zvolíme program: Cesto Vykysnuté cesto rozdelíme na malé bochníčky (asi 15 ks), necháme 10 min odpočívať. Potom rozvaľkáme na malé elipsy a stáčame ich do tvaru rožka. Dáme na plech a necháme ďalej kysnúť. Pred pečením pomašlujeme vajíčkom, posypeme soľou (alebo čímkoľvek chceme - sezam, ľan, rasca, vločky) Upečieme v predhriatej rúre pri 200°C cca 10 - 15 min. Ospravedlňujem sa za fotku :( Mala som na foťáku nastavený sépiový efekt :-o, no zbadala som to neskoro. Takže fotky sú také aké sú, rožky som už dávno nepiekla. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) KOMENTÁRE (9) posledné: 12.10.2013, 17:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
*♥*Falošná husacia pečienka - Jemná pečená paštéta*♥*POTREBNÉ PRÍSADY 40 dg pečene (môže byť bravčová, ale ja to robím z kuracej), 4 vajcia, 2 dl šľahačky, 2dl oleja (ale lepšia je dať kačaciu či husaciu masť - tým práve získame tú chuť kačacej pečienky), 1/2 čL soli, 1čL vegety, 1/2 čL mletého čierneho korenia (nemusí byť) POSTUP PRÍPRAVY Z pečene odstránime blanky a všeliaké tie nechutné čudá belavej farby. Roztopíme si masť, aby sme si mohli odmerať 2 dl (alebo dajte aj "baj očko", keď bude menej, bude diétnejšia). Všetky ingrediencie hodíme do mixéra a poriadne rozmixujeme. Medzitým si rúru vyhrejeme na 200°C. Rozmixovanú hmotu nalejeme do formy vyloženej papierom na pečenie a dáme do rúry, teplotu nastavíme na 150°C a pečieme 40 minút, ku koncu pečenia skúsime špajdľou a môžeme už vypnúť rúru a dopiecť len tak... ešte pár minút. Po vybratí necháme vo forme vychladnúť, neskôr vyklopíme a z paštétky stiahneme papier. Táto paštéta je vynikajúca i keď použijeme olej. Ale ak použijeme husaciu (kačaciu) masť , vtedy je to úplná delikatesa. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 83 návštěvníkov) KOMENTÁRE (89) posledné: 29.5.2013, 14:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
*♥*Jablkovo - orechová štrúdľa*♥*POTREBNÉ PRÍSADY 1 balenie lístkového cesta, 5 veľkých jabĺk, 2 čL mleteje škorice, 5 PL kryštáľ. cukru, 1/2 balíčka podrvených piškótov, 2 hrste hrubo pomletých orechov, olej alebo maslo, trocha múky, papier na pečenie POSTUP PRÍPRAVY Lístkové cesto rozkrojíme na dve časti hneď po vybratí z chladničky a na pomúčenej doske ho vyvaľkáme úplne natenko. Pokvapkáme ho roztopeným maslom, posypeme polovicou rozdrvených piškótov, naukladáme alebo skôr roztrúsime kôpky nastrúhaných jabĺk, z ktorých sme predtým vytlačili šťavu. Posypeme orechmi, poprášime lyžičkou škorice a ešte posypeme kryštáľovým cukrom ( množstvo podľa sladkosti jabĺk). Štrúdľu začneme rolovať zo vzdialenejšieho miesta smerom k sebe, pričom už na začiatku zahneme bočné strany cesta do vnútra, aby jablká nevypadli. Štrúdľu dorolujeme na okraj stola a necháme ju okväcnúť na plech s papierom na pečenie. (Plech nám niekto pridrží, alebo si musíme pomôcť podložením niečim...). S druhou polovicou cesta naložíme rovnako ako s prvou, na plechu obe štrúdle sformujeme a pomašlujeme olejom či maslom. Dáme piecť asi na 160° 25 minút, kým povrch získa zlatistú farbu. Štrúdle posypeme práškovým cukrom. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (7) posledné: 9.9.2010, 13:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
*♥*Makovo-višňová štrúdľa*♥*POTREBNÉ PRÍSADY 1 balenie lístkového cesta, alebo mrazené alebo čerstvé višne (višňový kompót), trocha mletej škorice, 200-250 g mletého maku, hrsť hrozienok, 6 kopcovitých PL práškového cukru, strúhanka z 1 balíčka piškótov, 1,5 dl mlieka, olej alebo maslo, trocha múky, hrozienka, papier na pečenie POSTUP PRÍPRAVY Pripravíme si makovú plnku tak, že v rajničke povaríme mlieko s makom, cukrom, dochutíme škoricou a hrozienkami. Necháme vychladnúť. Lístkové cesto rozkrojíme na dve časti hneď po vybratí z chladničky a na pomúčenej doske ho vyvaľkáme úplne natenko. Pokvapkáme ho roztopeným maslom a mašlovačkou ho rozotrieme po ceste, potom na to natrieme makovú plnku, poukladáme višne a posypeme piškótovou strúhankou. Štrúdľu začneme rolovať smerom k sebe a hneď na začiatku zahneme bočné strany cesta do vnútra, aby plnka nevypadla. Štrúdľu položíme na plech s papierom (na pečenie). Obidve štrúdle na plechu upravíme a pomašlujeme maslom. Môžeme potrieť i rozšľahaným vajíčkom, aby bol povrch po upečení tmavší. Pečieme 20 min asi na 170°. Štrúdle posypeme práškovým cukrom. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) KOMENTÁRE (12) posledné: 18.1.2010, 20:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
*♥*Mexické kuracie prsia na špenáte*♥*POTREBNÉ PRÍSADY 3 ks kuracích pŕs, mexické korenie, soľ, chilli paprika, troška červenej papriky, bujón kocka slepačia, worchester, cesnak, 1 PL hladkej múky, 4 - 5 PL oleja, vňať z jarnej cibuľky špenát - 30 dg čerstvých špenátových listov, smotana na varenie, soľ, mčk, cesnak, troška múky, maslo; (teraz z núdze) mrazený špenát - 1 bal. mrazeného špenátu, 5 PL oleja, 4 PL hladkej múky, 3/4 l mlieka, 1 vajco, soľ, mčk, cesnak POSTUP PRÍPRAVY Kuracie prsia prekrojíme naplocho a mierne vyklepeme. Osolíme a posypeme z obidvoch strán mexickým korením. V panvici rozpálime olej a prsia opečieme z obidvoch strán cca 2 - 3 minúty. Vyberieme na tanier a do výpeku dáme asi 1 PL hladkej múky, chvíľu restujeme, pridáme asi pol čL červenej papriky, zase krátko orestujeme a zalejeme hrnčekom vody. Pridáme bujónovú kocku a prevaríme. Dochutíme worchestrom, chilli, pridáme prelisovaný cesnak a pokrájanú čerstvú vňať. Mäso vložíme do šťavy a zakryjeme. Umytý a odkvapkaný špenát pokrájame a hodíme na panvicu s rozohriatym maslom a cesnakom. Chvíľu miešame, poprášime hladkou múkou, orestujeme, osolíme, okoreníme a pridáme trocha smotany. Prikryjeme a chvíľu podusíme. Ak je treba, ešte trocha podlejeme smotanou. Na záver ešte dochutíme prelisovaným cesnakom a už nevaríme. Tentokrát som nemala čerstvý špenát. Na trhu vôbec nemali a manžel priniesol mrazený. Takže som urobila bežný prívarok. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (6) posledné: 30.6.2009, 22:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 201 (zobrazuje sa 181-190) | << predošlé 1,.,14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ďalšie >> |