. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > BEZMÄSITÉ JEDLÁ

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 1.647 (zobrazuje sa 161-170)<< predošlé 1,.,12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22,.,165 ďalšie >>

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Tekvicovo zemiakové placky...



POTREBNÉ PRÍSADY

500g v šupke uvarených zemiakov, 800g očistenej tekvice, 2 cibule,soľ, 3 vajcia, 3 - 4 PL hladkej múky, 1 PL kyslej smotany, mleté čierne korenie, štipka postrúhaného muškátového orieška...

POSTUP PRÍPRAVY

Zemiaky ošúpeme a najemno nastrúhame alebo pretlačíme cez lis, tekvicu nastrúhame nahrubo, cibuľu očistíme a nadrobno nakrájame. Všetko spolu zmiešame v miske, pridáme vajíčka, múku, soľ, mleté čierne korenie, muškátový oriešok a smotanu. Dobre premiešame a na rozpálenom oleji vysmažíme placky...podávame s tzaziky alebo s jogurtovým dipom...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 14.8.2013, 11:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Cuketové placky s čatní



POTREBNÉ PRÍSADY

1 veľká cuketa, 150 g hl. múky, 2 vajcia, 50 g strúhaného parmezánu, MČK, soľ, olej čatní: 250 g cibule, 2 zelené chilli papričky, 50 g prírodného tmavého cukru, 0,5 dcl olivového oleja, 4 strúčiky cesnaku

POSTUP PRÍPRAVY

Tieto placky sú mäkké a v kombinácii s čatní, ktoré je sladko pikantné sú veľmi chutné.
Cukety očistíme, nastrúhame, posolíme, necháme odstáť, aby pustili šťavu. Vyžmýkame, pridáme ostatné prísady a dôkladne premiešame. Cesto necháme postáť a na potretej panvici opekáme do zlatova malé placky z jednej aj druhej strany.
Čatní - na olivovom oleji si dohneda opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme cukor, keď sa rozpustí pridáme chilli a nasekaný cesnak. Pražíme už len chvíľku. Mierne vychladnuté rozmixujeme na kašu.

Placky podávame potreté čatní, pre deti môže byť kľudne aj kečup (takto to má rád môj najmladší syn).

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Jana O. (Olivia) ID 1265 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Bazalkové ravioly s hlivou ustricovou



POTREBNÉ PRÍSADY

cesto na ravioly: cca 300 g hl. múky, 1 vajíčko, asi 1 dcl vody, soľ plnka: hliva ustricová, soľ, korenie, bazalka, sušené paradajky, parmezán (mozarella), cibuľa, olivový olej na poliatie: olivový olej, bazalka, parmezán, alebo druhá verzia - slaninka, slnečnicové semiačka

POSTUP PRÍPRAVY

Včera som v repríze videla v relácii Tajomstvo mojej kuchyne receptík na ravioly s hlivou, vyzeral tak chutne, že dnes som ho svojim chlapom urobila na obed - rada sa podelím s jeho prípravou aj s vami :)...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Jana O. (Olivia) ID 1265 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 17.10.2013, 14:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

cuketové a tekvicové guličky



POTREBNÉ PRÍSADY

pol kila cukety, 100 gr. strúhanky, 40gr udený syr , 100 gr. strúhaného syra, 2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate, 2 vajcia,soľ,korenie ,cesnak

POSTUP PRÍPRAVY

1-Olúpte cukety a nakrájajte ich na kocky a dajte variť do vriacej vody asi na 5 minut
2-zbavíme ich vody a rozmixujeme na jemné pyré
3-do misy, pridáme vajce, strúhaný syr,struhanku,koreniny ,,, prísady a dobre rozmiešame (zmes nie je príliš riedká)
4- udený syr nakrájame na kocky
5 kocky syra obalíme v pripravenej zmesi a ešte na koniec obalíme zvlášť v miske so struhankou
6-Potom vyprážame v horúcom oleji dozlatista.
to je originál recept z kuch.blogu od Rozky
7-ja niekedy pridávam aj dobre vyudenu slaninku a na miesto cukety som použila aj tekvicu ,bolo jej veľa ,spravila som vačšie guľky ako karbonátky,fašírky a k tomu zemiakovu kašu ,šalát či len tak s chlebíkom ,ten syr v guľke je dobrýýýý

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Petra S. (message) ID 78158 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 4.7.2019, 22:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

syrové guľky


PRO INSPIRACI

POSTUP PRÍPRAVY

nastruhat 300 g syr gouda / môze aj iny tvrdy syr/ pridat 2 cele vajicka, 2 polievkove lyzice detskej krupice,zamiesat, vytvarovat gulky a obalit v struhanke a vyprazit na oleji

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

ivana p. (iivvkkaa) ID 111055 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 27.7.2013, 22:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Surová domáca zeleninová zmes



POTREBNÉ PRÍSADY

1/2 kg mrkva, 1/2 kg petržlen, 1/2 kg cibuľa , 1/2 kg kaleráb, 1/4 kg zeler /buľva/ , 1/4 kg pór, 2-3 kelové listy, zelerová vňať, 1/2 kg soli

POSTUP PRÍPRAVY

Postup jednoduchý - všetku zeleninu očistíme, pokrájame na kúsky a pomelieme na mlynčeku na mäso. Potom premiešame so soľou a uložíme do fliaš od majonézy a hotovo. Nesterilizujeme a ni nijako tepelne neupravujeme. Takto naloženú mletú zeleninu používam do základu pod dusené mäso, na dochutenie polievok, jednoducho všade tam, kde sa hodí vegeta. Pri varení opatrne, pretože zmes je poriadne slaná, takže najprv mletú zeleninovú zmes a až potom prípadne dosoliť! Je to jednoduché, vydrží to veľmi dlho /aj dva roky/ bez sterilizovania v komore či v pivnici. a je to bez chémie.Ja som robila z polovičnej dávky a vyšlo mi 5 fliaš od majonézy. Je to naozaj výborná prísada do jedla, robíme ju už roky. Myslím, že poslúži hlavne pre zdravo sa stravujúce rodinky... :)

Napadlo mi doplniť, že sa táto surová slaná zmes môže nechať usušiť v rúre, ale ono sa to spečie do jednej masy a treba to potom nejako rozmrviť - rozmixovať , ale príde mi zbytočné ničiť vitamíny sušením. Ale kto by chcel zdravú klasickú suchú vegetu - dá sa to aj takto upraviť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 37 návštěvníkov)

Zuzana K. (rosnicka17) ID 64974 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (14) posledné: 29.9.2013, 20:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

baklažán ,kľudne aj cuketa



POTREBNÉ PRÍSADY

2- 3ks baklažán , 500 gramová paradajková omáčka, 2ks mozzarella, struhaný syr,najlepšie parmezán,ak neni použijeme iný bazalka, soľ, extra panenského olivového oleja,

POSTUP PRÍPRAVY

tento recept celkom jednoduchý som si našla na blogu o varení ,namiesto baklažánu sa kľudne može použiť aj cuketa ,vyskušala som s baklažánom v recepte sa píše na 3stredné baklažány,alebo 2 veľké ks

1.baklažán umyť,narezať na plátky ,osoliť , odkvapkať aspon hodinku
2.baklažán z každej strany ugrilovať,alebo opiecť ,ak nemáte gril ,odložiť na teplé miesto
3.paradajková omáčka,ja som použila našu domácu,odporuča sa aj v recepte
omáčka nie moc riedká ,s cibuľou a bazalkou
4.mozzrarellu si nakrájame na plátky
5.Do pekáčika dáme lyžičku par. omáčky na dno, aby sa zabránilo prilepeniu baklažánu počas pečenia

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Petra S. (message) ID 78158 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 1.2.2014, 12:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

pizza zemiaky



POTREBNÉ PRÍSADY

6 malých zemiakov, 1/4 šálky olivového oleja, strúhaný syr mozzarella, pizza omáčka, vaša obľúbená, nakrájané feferónky,cesnak, soľ petržlen

POSTUP PRÍPRAVY

celé zemiaky dobre vyčistíme ,potrieme oliv.olejom ,soľou a pečieme kým nezmaknu,prekrojíme na polovice,vydlabeme,vnutro opať potrieme oliv .olejom ,zapečieme cca 5minut ,
vnutro zemiakov ,omáčku,feferonku ,syr-naplníme zemiaky a dáme zapiecť ,posypeme petržlen.vnaťkou
kto má rád ,ten si pridá slaninku atd
ja som tento recept z kuch.blogu vyskušala na dvojitej dávke zemiakov

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)

Petra S. (message) ID 78158 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (8) posledné: 12.12.2013, 21:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

fazuľové lusky



POTREBNÉ PRÍSADY

400 g zelených fazuliek, 1 plechovka krájaných paradajok,cez sezonu čerstvé paradajky, 4 vačšie strúčiky cesnaku, soľ

POSTUP PRÍPRAVY

na panvičku oliv .olej asi 1 lyžicu,cesnak ,pridáme lusky,paradajky ,podusíme cca 20-30min a máme to:) na záver možeme posypať kvalitným syrom
originál taliansky recept ,prosím nekopírovať a nerobiť z toho miš-maš kečupový ,a la mmb , ako máte niektoré zvykom ,dakujem :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Petra S. (message) ID 78158 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 24.7.2013, 0:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Pečené rajčiny s údeným tvarohom



POTREBNÉ PRÍSADY

čerstvé rajčiny, údený tvaroh Pilos, cesnak, olivový olej, lyžica kečupu, mčk, soľ...pripadne bazalka...

POSTUP PRÍPRAVY

Rajčiny nakrájame na malé kúsky do zapekacej misky, pridáme údený tvaroh..asi 1 lyžicu kečupu..soľ, mčk, olivový olej ...asi 2 strúčiky rozdrveného cesnaku....premiešame a necháme piecť na 180 - 200 do zlatova...geniálna chuť...papáme s chlebíkom...dobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Lucia P. (Luzla1) ID 58386 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 22.7.2013, 14:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 1.647 (zobrazuje sa 161-170)<< predošlé 1,.,12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22,.,165 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu