
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Jana O. (Olivia) ID 1265 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Bazalkové ravioly s hlivou ustricovou[ recept č. 54688 zo dňa 12.8.2013 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY cesto na ravioly: cca 300 g hl. múky, 1 vajíčko, asi 1 dcl vody, soľ plnka: hliva ustricová, soľ, korenie, bazalka, sušené paradajky, parmezán (mozarella), cibuľa, olivový olej na poliatie: olivový olej, bazalka, parmezán, alebo druhá verzia - slaninka, slnečnicové semiačka POSTUP PRÍPRAVY Včera som v repríze videla v relácii Tajomstvo mojej kuchyne receptík na ravioly s hlivou, vyzeral tak chutne, že dnes som ho svojim chlapom urobila na obed - rada sa podelím s jeho prípravou aj s vami :)... OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ![]() Najprv si pripravíme cesto - z múky, vajíčka, trošku soli a vody pripravíme hladké cesto ![]() ... tak nejako ![]() kým cesto odpočíva, umyjeme bazalku ![]() a nasekáme na drobno ![]() Cestko si vyvaľkáme, nakrájame na pásy a každý druhý pás posypeme bazalkou ![]() Bazalkové pásy prikryjeme "čistými" (ak sa vám nepodarí odrezať rovnako široké pásy, môžete si posypať len polovicu jedného pásu a prikryť druhou polovicou ![]() Pásy znovu vyvaľkáme, vznikne nám bazalkové cesto - mňam ![]() Pásy necháme oddychovať a ideme na plnku - na obrázku mi chýba syr, originál by mal ísť do plnky parmezán, ktorý som ja doma nemala, tak som ho nahradila mozarellou a bolo dobré aj tak ,) ![]() nasekáme sušené paradajky ![]() aj hlivu ustricovú si nakrájame - ja som použila len klobúčiky, nôžky sú u tejto huby tuhšie, odložila som si ich do polievky ![]() Na olivovom oleji si speníme cibuľku, osolíme, okoreníme, pridáme bazalku a hlivu, ![]() hliva pustí šťavu, necháme podusiť, kým sa takmer neodparí šťava Pridáme nakrájané sušené paradajky ![]() nakoniec pridáme syr - mozarella sa v teplom stave naťahovala, ale po vychladnutí to už bolo ok ![]() Na bazalkové pásy kladieme kôpky mierne vychladnutej plnky - v dostatočnom odstupe, ravioly budú dosť veľké ![]() preložíme druhým pásom a upevníme prstami (môžete aj potrieť spoje bielkom, vodou, ale netreba, ak pevne pritisnete, bude to držať) ![]() - asi tak nejako ![]() pohárikom naznačím (nie prekrojiť!) kruhy v mieste plnky ![]() Vykrojím štvorce a po obvode ešte upevním vidličkou - vznikne zároveň pekný vzor (tie moje ravioly nie sú zrovna nádherné, už som sa dosť ponáhľala :( ) ![]() Ravioly vyvaríme vo vriacej osolenej vode (kým nevyplávajú, cca 4 minútky) a zatiaľ si oškvaríme slaninku, ku koncu som k nej pridala slnečnicové semiačka. Kto chce inú zdravšiu verziu, nech si na olivovom oleji ešte osmahne bazalku. ![]() Ravioly si na tanieri polejeme slaninkou so semiačkami, alebo bazalkovým olejom, príp. posypeme parmezánom. Prajem dobrú chuť :) OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
![]() | hana h. (hankazk) ID 90615 (17.10.2013, 13:04) |
![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Jana O. (Olivia) ID 1265, mimibazar.sk/olivia (17.10.2013, 14:59) |
![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |