. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > KURACIE MÄSO A HYDINA

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 1.734 (zobrazuje sa 151-160)<< predošlé 1,.,11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21,.,174 ďalšie >>

KURACIE MÄSO A HYDINA

jednoduchý kurací perkelt



POTREBNÉ PRÍSADY

kuracie rezne, maslo, menšia cibuľa - nemusí byť, červená sladká paprika, 1 šľahačka 33%, soľ, čierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Na masle speníme nadrobno pokrájajú cibuľku (kto nemá rád cibuľu, nemusí ju dávať), pridáme na malé kocky nakrájané kuracie rezne (ja pre 3 osoby použijem 2 menšie kuracie rezne) a mäsko opražíme "do biela", pridám 1 čajovú lyžičku červenej papriky, pomiešam a rýchlo podlejem vodou - tak aby mäso nebolo celkom zaliate, musí sa totiž dusiť. Pridám soľ, môžme aj čierne korenie a udusíme do mäkka, asi 30 minút - občas premiešame, ak je málo vody, dolejeme. Keď je mäso už mäkké, šťavu zahustíme šľahačkou, do ktorej sme pridali 1 vrchovatú polievkovú lyžicu hladkej múky a vlejeme k mäsu. Mne sa to väčšinou podarí urobiť veľmi husté, vtedy pridám ešte vývar z polievky alebo čistú vodu a nechám to prevrieť.
AKo prílohu podávam cestovinové kolienka.
Obed je hotový za 45 minút.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 46 návštěvníkov)

Dana P. (pokemonka) ID 48024 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (23) posledné: 16.2.2024, 23:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Indické kuracie stehná



POTREBNÉ PRÍSADY

2 ks celých kuracích stehien, soľ, mleté čierne korenie Pác: 1/2 PL mletého kmínu, 1/2 pl mletého koriandru, 1 ks čerstvého zázvoru o veľkosti jedného prstu (alebo 1/2 KL mletého sušeného zázvoru), 1/4 KL mletej škorice, 2-3 strúčiky cesnaku, 2 dl kvalitného krémového jogurtu, 2 PL lyžice olivového oleja

POSTUP PRÍPRAVY

Vynikajúca svieža chuť stehien pre labužníkov alebo len na spestrenie nedeľného menu. Recept som odkukala zo stránky www.stahl.hu. Stehienka sú šťavnaté so sviežou chuťou, krásne do červena opečené a chutia skvelo so šalátovou prílohou. Ideálne jedlo na letné dni.

Postup:
1. Rúru si predhrejeme na 200 stupňov
2. Pripravíme si kuracie stehná, umyjeme ich, zbavíme ich kože, trochu pozarezávame, osolíme a okoreníme a odložíme ich bokom, kým si pripravíme pác
3. Jogurt si nalejeme do misky, potom pridáme rascu, koriander. Očistíme si zázvor a nastrúhame ho úplne najemno na dierkovanom strúhadle. Pridáme ho do pácu.
4. Nakoniec primiešame škoricu, trochu olivového oleja, čerstvo mletého korenia, soľ a nakoniec nastrúhaný cesnak. Všetko spolu pekne premiešame.
5. Kuracie stehienka namočíme zo zarezanej strany do pácu a touto stranou ich položíme na pekáč. Potom stehná potrieme aj z druhej strany zmesou. Zvyšok pácu pomaly nakvapkáme na mäsko.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Eva M. (Pohodovka) ID 30428 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 7.6.2013, 12:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Rímske kura "ikea"



POTREBNÉ PRÍSADY

4 kuracie stehná, 1 malá cuketa, 1 červená,žltá a zelená paprika / tzv. trikolóra alebo semafor /, 4 paradajky, čierne olivy, korenie na pečené kura, americké korenie, pikantný alebo sladký kečup, soľ, olej, kúsok /asi štvrťka kocky/ maggi mäsového bujónu

POSTUP PRÍPRAVY

Zeleninu umyjeme, pokrájame na kocky alebo pásiky, asi tak 2x1 cm. Do zapekacej misy dáme trocha oleja, na to nasypeme všetku pokrájanú zeleninu plus olivy / asi pol sklíčka cca 100-150 gramov/, posypeme americkým korením /teda presnejšie korením na americké zemiaky /, posolíme, pridáme cca 3 lyžice kečupu /miešam ostrý aj sladký / , rozmrvený bujón a premiešame. Kto má rád pikantné,múže dať len ostrý. Navrch uložíme kuracie stehná,ktoré sme okorenili korením na pečené kura, troška podlejeme vodou a prikryté necháme piecť v rúre asi tak 30-35 minút. Potom odkryjeme a necháme dopiecť ,kým stehná nechytia tú správnu zlatú farbu. Teplota rúry je taká,ako keď pečiete kurence, ja mám plynovú 8-stupňovú a pečiem tak na 5 stupni.
Ako prílohu podávame najlepšie hranolky,ale môžu byť aj klasické varené zemiaky, prípadne aj nič pre tie,ktoré radšej jedia bez prílohy.
Jedla som toto kura v Ikei a zložky som odhadla len podľa chuti,ale u nás sa tento recept veru ujal. Tak prajem dobrú chuť.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Zuzana K. (rosnicka17) ID 64974 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 6.6.2013, 7:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kura na zelenom kari



POTREBNÉ PRÍSADY

viď postup

POSTUP PRÍPRAVY

.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Jana P. (dzenettka) ID 33460 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 23.9.2013, 21:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kurča z marinády



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kyslá smotana,gril.korenie,soľ,cesnak 3-4 strúčiky,trocha strúhanky,kurča

POSTUP PRÍPRAVY

kyslú smotanu,gril.korenie,soľ a cesnak zmiešame dohromady,kurča si naporcujeme a naložíme do marinády tak na 12h (ja som to dala na noc),naložené kurča poukladáme do pekáča a každý kúsok mäsa posypeme v tenkej vrstve strúhankou(po upečení bude chrumkavá),podlejeme trochou vody a dáme piecť do rúry na 150-160°C cca 90min.Pečieme odokryté.Dobrú chuť :-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Viera Š. (visi) ID 41265 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Extra jemné kuracie fašírky



POTREBNÉ PRÍSADY

Na 12 ks stredne-veľkých fašíriek potrebujeme: 500g (3 ks) kuracích pŕs, 1 väčšia cibuľa, 1 vajíčko, ČL majoránky, ČL oregána, štipka korenia (ja mám v mlynčeku čierne + zelené), štipka soli, 25 ml oleja

POSTUP PRÍPRAVY

1. Kuracie prsia umyjeme, osušíme a nakrájame na malé kocky. Nasledovne ich pomlieme ponorným mixérom, takže nám z nich vznikne úplne mazľavá kaša.

2. Očistíme si cibuľu a tiež si ju pomelieme ponorným mixérom na kašu. (Kto má rád veľké kúsky cibule vo fašírkach, stačí nakrájať nadrobno).

3. Obe masy zmiešame v mise a pridáme celé vajíčko, majorán, oregáno, korenie a soľ. Celé to dobre premiešame a vytvarujeme fašírky, ktoré obaľujeme v strúhanke.

4. Hotové fašírky si naukladáme na plech pokrytý papierom na pečenie a potrieme z oboch stán olejom (ja to robím štetkou, ktorou obvykle vymazávam plech na pečenie).

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 34 návštěvníkov)

Katarina P. (Lanah) ID 250627 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 22.12.2013, 10:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kurča a la zajac



POTREBNÉ PRÍSADY

kuracie stehná, biele víno, horčica, slanina, soľ, provensálske bylinky

POSTUP PRÍPRAVY

Tento recept je oficiálne na králika, ale mne tak chutil, že som ho začala pripravovať aj s kuriatkom. Je to rýchle a výborné jedlo :) Takže kuracie stehná si osolíme, potrieme horčicou a naukladáme do pekáča. Asi 1-2dcl bieleho vína zmiešame s 1 lyžičkou horčice, troškou provensálskych byliniek a osolíme. Kuriatko podlejeme, ešte to celé posypeme provensálskymi bylinkami a na každé stehno dáme plátok slaninky. Prikryjeme a na 200°C dáme piecť do rúry. Ako príloha sa najviac hodia uvarené maslové zemiaky.
Fotka je fotená až na druhý deň, tak to už nie je také pekné :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

Viera H. (vieruska25) ID 114096 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 9.6.2013, 21:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Pečené kura s paprikovou omáčkou.



POTREBNÉ PRÍSADY

kuracie prsia naložené v páci cibuľa, paprika, olej, bambino, kyslá smotana, mčk, vegeta, trochu kurkumy alebo kari korenia, horčica.

POSTUP PRÍPRAVY

....

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

Lucia P. (Luzla1) ID 58386 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 21.5.2013, 14:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Čínske kura na kyslý spôsob



POTREBNÉ PRÍSADY

600g vykostené kuracie mäso 300g ananásový kompót 200g zavárané šampiňóny 300ml paradajkový pretlak 2 stredne veľké citróny 2 polievkové lyžíce solamylu 1 stredne veľká cibuľa mleté čierne korenie mletá červená paprika soľ olej

POSTUP PRÍPRAVY

Nakrájame si kuracie mäso, osolíme, okoreníme a vyžmýkame naň jeden citrón. Odložíme na bok a necháme chvíľu postáť. Zatiaľ si nakrájame nadrobno cibuľu. Tú dáme na panvicu a do zlatista opečieme. Keď je cibuľa hotová na panvicu pridáme pripravené kuracie maso. To necháme opiecť do biela.
Zatiaľ zlejeme nálev z ananásového kompótu do nádoby, kde k nemu pridáme šťavu z druhého citróna. Keď je mäso hotové, pridáme paradajkový pretlak aj s nálevom, ktorý sme si pripravili. Necháme dusiť asi 10 minút.
Za tento čas si nakrájame zvyšnú dužinu s citróna, ananás(ak už v konzerve nebol nakrájaný) aj šampiňóny. Po 10 minútach to všetko zmiešame, povarime ešte 2-3 minúty a pridáme solamyl. Varíme až do zahustenia (3-4 minúty).

Podávame s ryžou, prajem dobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Johan J. (donmums) ID 276041 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Jarná plnená tortila



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g kuracie mäso, 1 balenie zmes zeleninová mexická, 1 konzerva kukurica, 3 ks mrkva, 1 ks cibuľa, 3 ks paprika zelená, 3 kscibuľka jarná, štipka soľ bylinková, štipka korenie čierne mleté, 1 konzerva (pyré) paradajky pasírované, štipka chilli, tortilly, 300 ml (alebo jogurt)smotana kyslá, 3 PL omáčka sójová sladká

POSTUP PRÍPRAVY

1.) Kuracie mäso si nakrájame na rezančeky. K mäsu pridáme sojovú omáčku, bylinkovú soľ a čierne mleté korenie. Všetko spolu dobre premiešame. Ak máme čas lepšie je nechať odležať v chladničke najlepšie 24 hodín. Ak máme nedostatok času tak môžeme robiť hneď.
2.) Cibuľu si nakrájame na rezance a opražíme ju na olivovom oleji. K cibuli pridáme naložené kuracie mäsko. Po asi 8 minútach pridáme pasírované paradajky, mrazenú zeleninu, mrkvu pokrájanu na polokolieska, papriku nakrájanú na rezance, kukuricu a jarnú cibuľku. Celú zmes okoreníme bylinkovou soľou, čiernym korením, chilli a poprípade ešte pridáme sojovú omáčku. Všetko podlejeme trochou vody a dusíme do mäkka. (Ja mam rada zeleninku chrumkavú čize som dusila len chvílku)
3.) Pripravíme si smotanový drezing s jarnou cibuľkou. Smotanu si ochutíme bylinkovou soľou, čiernym mletým korením a chili. K smotane pridáme nakrájanú jarnú cibuľku a drezing dáme do chladničky.
4.) Tortilu si môžeme pripraviť podľa ľubovoľného receptu. Ak nemáme dostatok času použijeme tortilly z obchodu.
5.) Pred podávaním si tortilu ohrejeme v mikrovlnke. Na tortilu navrstvíme mäsovú zmes a zvynieme. (Môžeme posypať strúhaným syrom-podľa chuti). Tortilu podávame s drezingom. Dobrú chuť.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Michaela C. (michaela2107) ID 129046 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 28.4.2013, 20:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 1.734 (zobrazuje sa 151-160)<< predošlé 1,.,11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21,.,174 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu