. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > ZELENINOVÉ JEDLÁ

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 465 (zobrazuje sa 141-150)<< predošlé 1,.,10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20,.,47 ďalšie >>

ZELENINOVÉ JEDLÁ

***Spenatove zemiaky***



POTREBNÉ PRÍSADY

Pre 3 hladosov ako hlavne jedlo asi 1kg v supke uvarenych zemiakov,mrazeny sekany spenat (nie pyre) predava sa zmrznuty v malych kockach 6 kociek ,1 cibula,2 struciky cesnaku,rama,sol, c.korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Cibulku orestujeme na rame, pridame rozmrazeny spenat.Chvilku spolu opekame a pridame na platky nakrajany cesnak.Par sekund oprazime a pridame na kolieska pokrajane zemiaky,sol,korenie.Miesame a opekame asi 10 min.PODAVAME AKO HLAVNE JEDLO SO ZELENINOVYM SALATOM,TATARKOU ALEBO KECUPOM.MOZME PODAVAT AKO PRILOHU K MÄSU ALEBO RYBKE.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

slavka b. (slawi75) ID 113183 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 25.4.2012, 13:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

KELOVA FASIRKA SO SYROM,SALAMOM A VLOCKAMI*****



POTREBNÉ PRÍSADY

malá hlávka kelu,20 dg syr,20 dg šunková saláma,2 strúčiky cesnak,soľ-vegeta,mleté čierne korenie,ražné vločky,2-3 vajíčka,strúhanka,olej na vyprážanie

POSTUP PRÍPRAVY

Kel rozkrojíme na štvrtiny,vykrojíme hlúbik a uvaríme v osolenej vode nie úplne do mäkka.Necháme stiecť na sitku a pokrájame na drobno.Pridáme postrúhaný syr-ja som mala údený-a salámu,tiež postrúhanú, vajíčka a cesnak.Premiešame,dochutíme soľou-vegetou a korením a zahustíme vločkami.Necháme postáť asi 20 minút,aby vločky navlhli a mokrými rukami robíme fašírky.Obalíme v strúhanke a vyprážame na horúcom oleji do ružova.Necháme odsať prebytočný tuk na kuchynskej utierke.

Podávame s varenými maslovými zemiakmi alebo so zemiakovou kašou.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (18) posledné: 12.10.2011, 5:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Zeleninová bleskovka - stir fry



POTREBNÉ PRÍSADY

Cerstva zelenina: brokolica, hrubostenna paprika, mrkva, baby cuketa. Biele tofu, sojova omacka, korenie na cinu alebo ine, ja som dala Tajomny Bombaj.

POSTUP PRÍPRAVY

Vynikajuce, lahucke a hlavne rychle jedlo, uvarene za 10-15 min. Da sa robit aj s kuracim alebo bravcovym masom namiesto tofu.
Zeleninu si tiez upravte podla toho,co mate, velmi sa tam hodi aj mlada kukuricka, mlade hraskove lusky a pod.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Janik G. (janicekBJ) ID 61360 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (23) posledné: 18.11.2011, 17:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

PLNENÁ PEČENÁ PAPRIKA



POTREBNÉ PRÍSADY

4 papriky väčšie – farebné, 100-150g tvrdého syra, 2 vajcia, hrnček strúhanky, hrnček nadrobno nakrájanej šunky, ½ hrnčeka mlieka, petržlenová vňať alebo pažítka, soľ, mleté čierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Syr nastrúhame a dáme do misy. Pridáme strúhanku, vajcia, nadrobno nakrájanú šunku, nakrájanú petržl.vňať, korenie soľ a mlieko podľa potreby. Premiešame. Papriku umyjeme a rozkrojíme po dĺžke na dve časti. Vyberieme semiačka a naplníme syrovou plnkou. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 stupňoch kým plnka nesčervenie. Zo začiatku pečieme prikryté. Pred dopečením môžeme ešte posypať postrúhaným syrom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Helena B. (hela2) ID 37749 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 27.9.2010, 8:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Prekladaná zelenina super inšpiracia podla Slavka H. (Archaa)



POTREBNÉ PRÍSADY

zemiaky,karfiol,sol,mčk,bazalka,parkova klobaska,olej,bazalka,kysla smotana,3 vajcia

POSTUP PRÍPRAVY

karfiol som obvarila v osolenej vode,zemiaky nakrajala na kolieska poukladala na vymasteny plech osolila,poukladala karfiol,parkovu klobasku,a prykrila zvyšnymi zemiakmy,opat osolila,okorenila.
Zalievku som spravila s kyslej smotany,3vajec,osolila a pridala bazalku pekne všetko zaliala a dala piect do vyhriatej rury na hodinku a stalo to za to,vynikajuce a dakujem vam všetky babenky ste jednoducho super!!!! :-)))))))))))

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Anna K. (klaymanova) ID 50952 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 21.9.2010, 21:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

CUKINOVA PLNKA



POTREBNÉ PRÍSADY

500g cukety*1cibuľa*3špekáčky*5vajec*1hnček hladkej muky*1PDP*100gtvrdého syra*6strúčikov cesnaku*grilovacie korenie*pažítka*pertzžlenová vňať*1/4hrnčeka oleja*mleté korenie*soľ

POSTUP PRÍPRAVY

píšem rýchlo, tak sorry za chyby, je to výborné, treba vyskúšať, chití to ako kuracia plnka

Cukinu postrúhame, špekáčiky a cibuľu pokrájame nadrobno, syr nastrúhame, pridáme vajcia, múku. kypriaci prášok a všetky koreniny. Všetko dôkladne zamiešame. Preložíme do vymsteneého pekáča a pečieme asi 1/2 hodiny. POdávame so zemiakmi a šalátom

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Monika K. (mooni) ID 11030 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Zemiaky s bryndzou..a šalátom



POTREBNÉ PRÍSADY

pol kila väčších zemiakov, jedna bryndza, červená mletá paprika, slanina alebo moravské mäso, soľ, maslo na vymastenie zapekacej misy, na šalát: ľadový šalát, kukurica, uhorka, ocot, cukor, soľ

POSTUP PRÍPRAVY

zemiaky uvaríme v šupke a v osolenej vode, keď vychladnú ošúpeme ich a prekrojíme na polovice, poukladáme ich do vymastenej zapekacej misy, na každú polku dáme kúsok bryndze poprášime mletou paprikou a navrch dáme slaninu alebo moravské mäso a zapekáme pri 200stupňoch kým sa bryndza nezapečie...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Veronika T. (Puredark) ID 165400 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Vidiecke rizoto s cícerom



POTREBNÉ PRÍSADY

ryža natural 400 g, biela fazuľa 150 g, cícer 100 g, zelený hrášok 100g, 2 mrkvy, 1-2 cibule, olej, petržlen. vňať, kôpor, soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Deň vopred namočenú fazuľu (12 hodín) a cícer (aj 24 hodín) zlejeme z vody, v ktorej sa namáčali. Najprv dáme do slanej vody variť cícer, potom ked začne mäknúť, pridáme fazuľu a dovaríme do makka. Medzitým si na oleji do sklovita opečieme jednu-dve posekané cibule, pridáme na menšiu kúsky pokrájanú mrkvu, opečieme, pridáme umytú ryžu, trochu popražíme a zalejeme dvojnásobným objemom vody. Posolíme, môžeme pridať aj polku zeleninového bujonu. Pred koncom ešte vložíme mrazený hrášok a petržlen. vňať. Dovaríme. Primiešame fazuľu s cícerom, dobre premiešame, pridáme posekaný/sušený kôpor podľa chuti. Na tanieri môžeme posypať strúhaným syrom.
Pre deti som odobrala zvlášť a do ostatnej časti som ešte primiešala na kúsky pokrájanú a na panvici na trochu oleji opečenú klobásku. dobrota!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

Miinka K. (miinka) ID 45774 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 28.7.2013, 9:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

PREKLADANÁ ZELENINOVÁ ZMES



POTREBNÉ PRÍSADY

400g zemiakov,100g sterilizovanej zelenej fazulky,200g paradajok,200g hydinovych parkov,sol.Na smotanovu zmes:4vajcia,220g kyslej smotany,sol,mck.Na posypanie petrzlenova vnat

POSTUP PRÍPRAVY

Ocistene zemiaky pokrajame na kolieska,paradajky kratko naparime ,zbavime ich supky a nakrajame .Fazulku scedime a oplachneme,parky nakrajame na kolieska.Zapekaciu misu si potrieme olivovym olejom(alebo normalnym ci maslom)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Slavka H. (Archaa) ID 84161 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (10) posledné: 20.10.2010, 15:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Zeleninové rezníky s tekvicovým prívarkom



POTREBNÉ PRÍSADY

REZNÍKY. 1 kg kelu, 3 ks mrkvy, 200 g karfiolu, za 2 hrste šošovice, 1 cibuľa, 3 vajíčka, strúhanka 200 g, žemle/rožky 200 g, strúčik cesnaku, olej na vyprážanie. Z uvedeného množstva mi vyšlo asi 40 rezníkov. @@@@ PRÍVAROK: olej, 2 PL hladkej múky, 0,3 l mlieka, soľ, vegeta, mletá červ. paprika, 800 g tekvice, citr. šťava, kôpor

POSTUP PRÍPRAVY

Uvaríme pokrájanú mrkvu, karfiol, počas varenia pridáme šošovicu, osolíme. V druhom hrnci som chvíľu povarila kel. Zeleninu pomixujeme. Zmiešame s pokrájanou cibuľou, pretlačeným cesnakom, vegetou, vajíčkami a navhlčenými rožkami, podľa potreby zahustíme strúhankou. v ostatnej strúhanke budeme obaľovať. Z masy tvarujeme guľky, obalíme v strúhanke a položíme do oleja. Trochu roztlačíme rukou/lyžicou do tvaru rezníka (asi 1cm hrubé). Tenšie sa mi pri vyprážaní rozpadli, sú jemné. Uspech budete mať zaručený, moje deti sa nevedeli dojesť.
@@@@@
Privarok. Očistenú tekvicu nahrubo nastrúhajte. Potom si pripravte bledú zápražku, zalejte ju studeným mliekom a osoľte, povarte do zhustnutia. Do takto pripraveného bešamelu vložte tekvicu, zamiešajte, podľa potreby pridajte mlieko/vodu, ale pozor, tekvica pustí dosť vody. Ovegetíme, popaprikujeme. môžete dať aj celú rascu, a samozrejme, kôpor. Varíme asi 10-15 minút, kým tekvica trochu nezmäkne. Citr. šťavu/ocot zvyknem pridať až ked prívarok trochu vychladne.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Miinka K. (miinka) ID 45774 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 18.12.2011, 9:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 465 (zobrazuje sa 141-150)<< predošlé 1,.,10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20,.,47 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu