končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 152 (zobrazuje sa 141-150) | << predošlé 1,.,10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ďalšie >> |
OMÁČKY |
CIBULOVY SOSPOTREBNÉ PRÍSADY veeela cibule(asi 5-6 vacsich),smotana na varenie(ked nie je,staci mlieko),olej,hladka muka,sol,krystalovy cukor POSTUP PRÍPRAVY Cibulu nakrajame na drobno,dame na olej,jemne osolime a oprazime mierne do sklovita...nesmie sa pripalit!!!takze neodbiehat na mmb!!! Cibula pusti trocha stavy,nasypeme na nu krystalovy cukor,ja davam tak 7 a viac polievkovych lyzic.Zamiesame,kym sa cukor rozpusti...pozor,nech nam to neprihori!!! Na cukrovu cibulu nalejeme smotanu na varenie,ked nemame,staci mlieko...podla potreby,ja robim cca 0,5-0,7litra....zamiesame a nechame zovriet. Na zahustenie pouzijeme hladku muku,ja si ju rozhabarkujem mimo v malom mnozstve mlieka alebo vody.Pomaly pridam a omacku necham prevriet,nech zmizne pachut muky...povarime asi 3-5minut. Nakoniec odstavime a omacku rozmiksujeme ponornym mixerom na hladko,dochutime solou a cukrom na nas jazycek.Chut ma byt sladkoslana vyvazena. Najlepsie podavat s varenym hovadzim maskom z polievky a zemiakovou kasou....u nas sa po tejto pape vzdy zapraaaaasi!!!Podobne sa moze urobit tento sos z jablk,cervenych ribezli,chrenu... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) JANA B. (JOHNINKA) ID 9504 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (11) posledné: 23.7.2010, 15:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
Šampinonová omáčka v mikrovlnkePOTREBNÉ PRÍSADY 400ml sl.smotany na varenie,2 pol.lyž hl múky,mala cibuľa,zeleninový bujón,čerstve šampinony POSTUP PRÍPRAVY Pomocky su z Tupperware:Cibuľu si nastrúhame na apollo lis na citrusy.Maxi mix-vylejeme do neho sl.smotanu pridame múku a nastrúhanú cibulu.Poriadne premiešame a vylejeme do Mikro plus kanvice zatvorime ju a varime na 800W 1minutu.Pozrieme-premiešame pridame bujón a varime ešte take 2min/každa mikrovlna je ina radšej sledovat aby omáčka nebola moc hustá./Nakoniec pridame šampinony,ktore sme samozrejme očistili a pokrájali na Ergologics krájači. Omáčku povarime 1min,možme podávať.Ako príloha je vhodná knedľa.Aj tú robievam v mikrovlnke.Je to super rýchle a hlavne chutné.Prajem dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Dominika C. (marysa) ID 16265 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
šikovná omáčka na špagetyPOTREBNÉ PRÍSADY olej, cibuľa, cesnak, sójová a worcestrová omáčka, konzerva kuracieho nárezu (prípadne aj konzerva mortadely), kečup POSTUP PRÍPRAVY Očistenú cibuľu a cesnak (podľa vlastnej chuti) nakrájame nadrobno a osmažíme na oleji, pridáme na kocky nakrájaný kurací nárez (prípadne aj konzervu mortadely) a po kávovej lyžičke sójovej a worcestrovej omáčky, podusíme, pridáme trocha kečupu a ešte chvíľu podusíme. Podávame na špagety, posypeme nastrúhaným syrom. Dobrú chuť! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Martina K. (kazdula) ID 20684 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 19.3.2009, 12:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
Omáčka pre deti aj dospelýchPOTREBNÉ PRÍSADY 1malá cuketka, 1 stredne velká mrkva, 3 trojuholníkové syry, trocha mlieka,trocha masla, 1 cibulka, sol, mletá čer.paprika, čierne korenie / deťom radšej nie/ strúhadlo,panvica....ale to už asi viete POSTUP PRÍPRAVY cuketu očistíme, vydlabeme, nastrúhame na hrubom strúhadle. Mrkvu tak isto nastrúhame. Cibulu si nakrájame na drobno. Na masle si opražíme cibulku pridáme ostatnú zeleninku okoreníme osolíme, pridáme trocha vody len tak aby nám všetko zakrylo a podusíme domäkka. Potom pridáme syry, samozrejme bez obalu hi hi a miešame pokial sa nerozpustia. Potom už len pridáme mlieko podla toho akú chceme mať hustú omáčku prevaríme a hotovo.Naša malá to drvila odušu.Tak prajem dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Alexandra A. (bambulka 2) ID 11953 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 12.1.2008, 14:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
Talianska paradajková omáčkaPOTREBNÉ PRÍSADY 60-70 g zeleru, malá cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, 3 PL olivového oleja, pretlak alebo rajčiny, bazalka a oregano, soľ POSTUP PRÍPRAVY Recept je z knihy Medzinárodná kuchárka, kde sa nazýva Klasická talianska rajčinová omáčka. Je to rýchla (15 min.) letná omáčka na špagety alebo iné cestovinky. Je skvelá aj na dovolenku, zasterilizovať do pohára. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Eva S. (kao) ID 1893 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 10.7.2012, 16:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
Šampiónová omáčkaPOTREBNÉ PRÍSADY 300 g šampiónov, 1 smotana na šľahanie, 200 ml mlieka, 30 g masla, soľ, drvená rasca, 4 PL hladkej múky POSTUP PRÍPRAVY *Šampióny nakrájame na drobné kúsky, orestujeme ich na masle, osolíme, okoreníme, podlejeme cca 100 ml vody a podusíme do mäkka. * Pridáme smotanu a 100 ml mlieka * v 100 ml mlieka rozmiešame múku a zmes za stálehomiešania vlejeme k šampinónom. Necháme prejsť varom. * Skvelo sa hodí k orestovaným kuracím prsíčkam s ryžou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov) Jana F. (Toluf) ID 5651 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (6) posledné: 25.2.2013, 19:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
INDICKÉ CHATNI (čítaj čatný)POTREBNÉ PRÍSADY 6 jabĺk; 5 rajčín (môžu byť aj s konzervy); 5 cesnakov; 1 cibuľa; 1 lyžica horčice; štipku želírovacieho cukru; trochu octu podľa chuti; po lyžičke: kari, škorica, kardamón, zázvor, klinček a soľ. POSTUP PRÍPRAVY Do hrnca dáme asi 1 cm vody, jablká, rajčiny, cibuľu a dusíme do mäkka. Potom pretlačený cesnak, horčicu, kereniny, cukor, ocot a necháme prevrieť a naplníme do pohárov. Po vychladnutí dáme poháre do chladničky. Vydrží 3 týždne. Podáva sa k prírodným rezňom zo zemiakmi. Naše deti to ľúbia aj s hranolkami. Exotické, ale chutné. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Jana L. (jani55) ID 3214 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 28.10.2007, 9:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
Čili sós á la brutallo totallo pikanterioPOTREBNÉ PRÍSADY Dajme tomu, že budete potrebovať nejaké ostré chilli papriky a zopár rajčín * trocha olivového oleja * soľ * a fertig mariška * VHODNÉ pre: všetky azbestové a teflónové ústne dutiny a zažívacie trakty POSTUP PRÍPRAVY Čo môžete očakávať od kila krvavo červených a trávičkovozeleno zelených chilli papričiek pokrájaných aj s jadierkami v gumenných rukaviciach a rúškou na ústach a nose, dusenými na plné gule (pardón) asi hodinu, keď sa Vám bude po celom byte (pozn. pre Miriam – po celej 800m2 haciende) preháňať ostrý pach pálivej arómy až hrôza a nedokážete ani desiatimi hlbokými nádychmi z kyslíkovej bomby vyhnať zo svojich boľavých pľúc dusivú štipľavú vôňu Vašej budúcej sósky (prevzaté z anglického originálu „sauce“)?!? Tak taký je náš najnovší komôrkový prírastok v podobe dvoch malých pohárikov. Toto dochucovadlo používame do omáčok, gulášov, na mäso, manžel má rád túto omáčku v pohotovosti aj pri slepačej polievke. Nuž, ak ste vyznavačom abnormálne štipľavých gastrozáležitostí, pri ktorých Vám cícerkom tečie z nosa produkt nosových dutín a túžite poslať do nenávratna všetky svoje chuťové papiláriky na jazyku, tak tu je recept na chilli sós. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov) Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (16) posledné: 4.9.2010, 10:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
Majonéza alebo tatarska omáčka.POTREBNÉ PRÍSADY 1šálka mlieka, olej podľa potreby, ak chceme tatarku tak pridám čierne korenie, soľ, plnotučnú horčicu, podľa chuti zaváranú uhorku ktoru potrieme prípadne posekáme na maličke kocky, to isté platí o cibuľke. POSTUP PRÍPRAVY Ja používam mlieko, skúste....... Takáto majonéza je oveľa ľahšie stráviteľná ako vajíčková. Mieko si nalejeme do mixéra a za stáleho miešania pridávame olej, ak je majonéza dostatočne hustá vypneme a dáme aspoň na pol hodinku do chladničky. Ak nemáme čas nič sa nedeje, nemusíme ju chladiť no schladená je chutnejšia. Ak chceme tatarku tak iba pridáme ostatné prísady. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Monika R. (mamina31) ID 1143 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 20.10.2008, 16:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
Domáca majonéza resp. tatarská omáčkaPOTREBNÉ PRÍSADY 3 vajíčka * olej * NA DOCHUTENIE: 1PL soli * horčica * cibuľa * 1 PL octu * 1 PL kryštálového cukru * MČK POSTUP PRÍPRAVY Výroba domácej majonézy alebo tatarskej omáčky Vám zaberie až 5 minút z Vášho drahocenného času. Toto množstvo používam asi na 1 liter tatarskej, do šalátu asi na 3-4 kg zemiakov. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 52 návštěvníkov) Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (31) posledné: 26.2.2017, 11:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 152 (zobrazuje sa 141-150) | << predošlé 1,.,10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ďalšie >> |