končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 5.837 (zobrazuje sa 131-140) | << predošlé 1,.,9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19,.,584 ďalšie >> |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Francúzsky jablkový koláčPOTREBNÉ PRÍSADY 100 g hladkej múky * 100 g polohrubej múky * štipka soli * 100 g masla * 1 žĺtok * 2 PL vody *** 5 šťavnatých jabĺk * 3 PL hnedého cukru * 50 g rozpusteného masla *** 3-4 PL marhuľového alebo broskyňového džemu * 2 PL tuzemáku (umu) * pár kvapiek mandľovej arómy POSTUP PRÍPRAVY Tenký, krehký jablkový koláč, vraj francúzsky hit. Toto krehké cesto je bez cukru. Výhoda takéhoto cesta je v tom, že sa nelepí a koláč nezhorkne a nestrvdne. No a v konečnom dôsledku má aj menej kalórií. :-) Ako na to? Klik na obrázkový postup. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 105 návštěvníkov) Elena Š. (*ela*) ID 4972 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (60) posledné: 8.1.2017, 9:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Moravské koláče - výborné mäkké cestoPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 30 g droždia, 1 KL cukru, 100 ml mlieka, 120 g tuku, 80 prášk. cukru, 1 vanilkový cukor, 2 žltky, 0,25 l smotany na šľahanie, 500 g polohrubej múky, 1/2 KL soli, 1 vajce na potretie Tvarohová plna: 250 g tučného tvarohu, 1 vajce, 60 g krupicového cukru, 1 vanilkový cukor, 2 PL polohrubej múky, nastrúhaná citronová kôra z 1 citrona, 50 g hrozienok Lekvárová plnka: 100 g slivkového lekváru, 2 PL umu, 1 KL škorice Mrvenička: 40 g polohrubej múky, 30 g krupicového cukru, 30 g tuku POSTUP PRÍPRAVY Droždie zmiešame s cukrom a vlažným mliekom v hrnčeku. Necháme vykysnúť na teplom mieste. Zmäknutý tuk (maslo / Hera / Palmarin) vymiešame varechou s práškovým cukrom, vanilkou a žltkami. Smotanu vyšľaháme na tuhú šľahačku. Do misy dáme múku, soľ, pridáme vymiešané maslo, kvások a šľahačku. Všetko dobre miesime na hladké cesto aspoň 5 minút a necháme vykysnúť na teplom mieste 45 min. Tvaroh zmiešame s vajcom, cukrom, vanilkou, citr. kôrou a pridáme umyté hrozienka. Slivkový lekvár rozmiešame s umom a ochutíme škoricou. Na mrveničku spracujeme spolu všetky suroviny. Vykysnuté cesto znovu premiesime a rozvaľkáme na plát hrubý asi 5 mm. Nakrájame ho na štvorce (asi 25 ks). Do stredu každého štvorca dáme lyžičku tvarohovej plnky a zabalíme. Štvorce vyformujeme do kruhov a kladieme na plech tak, aby spoj cesta bol dole. Do stredu každého koláčika urobíme jamku. Koláčiky potrieme rozšľahaným vajcom a jamky naplníme lekvárovou plnkou. Posypyme mrveničkou alebo ozdobíme celými mandľami a necháme na teplom mieste 15 minút kysnúť. Po nakysutí koláče pečieme v rúre predhriatej na teplotu 180 C asi 20 minút. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 105 návštěvníkov) Miinka K. (miinka) ID 45774 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (26) posledné: 20.7.2020, 9:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
KOKOSOVÉ JEŽEPOTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 200g pr.cukru, 1 vajce, 2 PL medu, 1 Pl oleja, 2 dl mlieka, 300g hladkej múky, 1 prášok do pečiva POLEVA: 250g pr. cukru, 50g kakaa, 5-6 lyžíc mlieka, 250g Palmarín, 250g kokosovej múčky POSTUP PRÍPRAVY Kuk na postup ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 104 návštěvníkov) Katarina K. (kkatka) ID 4863 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (53) posledné: 13.4.2017, 18:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Tvarohová zamatová roládaPOTREBNÉ PRÍSADY CESTO : * 6 vajíčok * 5 PL kr.cukor * 3 ML kakao * 1/2 ML sóda bikarbóna * .............. PLNKA: * 250g jemný tvaroh * 40g maslo * 1 PL pr.cukor * 2 vanilkové cukry * 250ml šľahačková smotana + 1 stužovač * .......... čoko poleva POSTUP PRÍPRAVY - keď sa Vám nechce robiť klasická náplň /ako mne/ - prípadne máte málo času ... odporúčam robiť hneď z 2 dávok, lebo tá jedna sa zje rýchlosťou blesku :) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 104 návštěvníkov) Martina P. (Mata406) ID 48300 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (106) posledné: 3.10.2014, 23:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Perníkový koláčPOTREBNÉ PRÍSADY stará dobrá klasika - VŽDY SA PODARÍ !!! 40 dk polohrubej múky, 15dk, resp. 20 dk prášk. cukru (podľa toho, či máte radšej sladšie), 1 perníkový kypriaci prášok, 1 KL sódy bik., škorica, 3 PL kakaa // čím viac kakaa, tým je jasné kakaovejší, ale už osm to raz prehnala a koláč bol horkejší//, 1/2 l mlieka, 4 PL lekváru, 2 vajíčka, 2 dl oleja. Po upečení potrieme lekvárom/džemom a polejeme čokoládovou polevou z Cery a čokolády na varenie POSTUP PRÍPRAVY Najprv v miske zmiešame suché suroviny, postupne pridávame mokré suroviny. Olej tenkým prúdom prilejeme nakoniec a opatrne dobre premiešame. Vylejeme na omastený a pomúčený plech/alebo vyložený papierom na pečenie. Upečieme. Natrieme lekvárom/džemom a polejeme čokoládovou polevou (50 g Cery + 50 g čok. na varenie). OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 103 návštěvníkov) Miinka K. (miinka) ID 45774 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (46) posledné: 26.3.2013, 15:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Plnka do torty - fantastickáPOTREBNÉ PRÍSADY 1 Salko, 4/100g čoko na varenie, 1-1,5 dcl silnej kávy, 100 g práš. cukor, 4 Hery POSTUP PRÍPRAVY Túto plnku som zdedila po mame a je úžasná. Možno poznáte, možno nie... Takže deň vopred uvariť Salko vo vode asi 1 hodinu, na druhý deň uvariť 1-1,5 dcl silnej kávy /neska/, do kávy dať rozpustiť nad parou čokolády. Vymiešame si tie Hery s prášk. cukrom, ak nemáte radi veľmi sladké tak ten cukor nemusí byť. A keď má všetko rovnakú teplotu tak to spolu pekne vymiešame. Na plnku dávam 4 Hery, možno sa Vám vidí veľa ale robím tortu zo štyroch piškót + zdobenie + niečo navrch, tak je to tak akurát.Prikladám fotku mojej poslednej torty, moja malá herečka mala 5 rôčkov tak sme piekli. Vyskúšali sme aj "maršmalovské" zdobenie. Na prvýkrát môže byť, ale chce to zvyk. Takže babenky vypekajte,skúšajte, oslavujte a samozrejme koštujte!!! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 100 návštěvníkov) Henrieta A. (henča) ID 6604 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (35) posledné: 10.9.2019, 9:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Koláčiky z univerzálneho cesta, ktoré veľmi pripomína lístkovéPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g hladkej múky, 500 g Hery, 200 g kyslej smotany. Okrem toho orechy, mlieko, práškový cukor, vanilkový cukor, džem podľa výberu - v mojom prípade jahodový, jahodový perník, vajíčko na potretie. POSTUP PRÍPRAVY Viď obrázkový postup. Inšpiráciu na cesto som objavila na www.mamincinyrecepty.cz. S cestom sa výborne pracuje a koláčiky sú veľmi jemné, krehké a nie sú ani presladené. Výborné je aj to, že sa dá toto cesto urobiť do zásoby a uskladniť v mrazničke. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 100 návštěvníkov) Iveta S. (yvett) ID 11052 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (86) posledné: 22.8.2019, 15:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
BANOFFEE PIEPOTREBNÉ PRÍSADY 250 g biskvitov, 100 g masla, 1salko, 3 banany, 300ml slahackovej smotany, 1-2 PL pr. cukru, kakao na posypanie, tortova forma s priemerom cca 20 cm s odopinatelnym okrajom POSTUP PRÍPRAVY Kto ma rad sladke az za usami, tak tato pochutka je urcena len a len pre neho:). OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 99 návštěvníkov) Adriana S. (adrika280) ID 34442 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (73) posledné: 15.5.2016, 12:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Medové rezy s karamelovou plnkou - ÚŽASNÉ CESTO od svokry...POTREBNÉ PRÍSADY Tak toto recept na cesto som "vydrankala" od svojej svokričky a je fakt fantastické - pekne voňavé, po naplnení krásne mäkučké, jednoducho najlepšie aké som doteraz jedla... Potrebujeme: Na tri pláty - 1 vajce, 150g kryštálového cukru, 3 PL mlieka, 2 PL medu, 50 g masla, 1 mierne kopcovitú KL sódy bikarbóny... Tieto suroviny dáme do hrnčeka a priamo na plameni rozpúšťame /netreba dávať nad paru/, takto varíme a miešame 7 minút, čas dodržiavam, pretože sa suroviny dobre premiešajú a med trochu skaramelizuje spolu s cukrom, čo dá cestu tú fantastickú chuť. Netreba sa báť, keď to dobre pení, tak to má byť a farba na konci má byť jemne karamelová /bledohnedá/...Po 7 minútach hrnček z ohňa stiahneme a zmes vlejeme do 400g hladkej múky. Vareškou dobre premiesime /to preto, aby sme sa nepopálili/, cesto rozdelíme na tri časti/ a na pomúčenej doske vyvaľkáme natenko...Pomocou valčeka na vaľkanie prenesieme na vymastený a múkou vysypaný plech a pečieme na 180-200 stupňoch do svetlohneda - pozor, treba si ustriehnuť, pretože sa upečú veľmi rýchlo, aby sa nespálili! Stačí tak 5 - 7 minút... Pretože do tohoto receptu potrebujeme 4 pláty, robievam si cesto z dvojitej dávky a dva pláty, ktoré vystanú zabalím do potravinárskej fólie a vydržia dlho. Spočiatku sú "tvrdé", ale po naplnení pekne zmäknú a zvláčnejú! POSTUP PRÍPRAVY Plnka: 250 ml smotany na šľahanie /33%/, 300g kryštálového cukru, 250 masla alebo Hery, asi 500g jahodového džemu...čokoládová poleva a Cera... Cukor necháme skaramelizovať do tmavohneda, potom postupne jemným pramienkom vlievame smotanu /mala by mať aspoň izbovú teplotu, aby nám "to " neprskalo/ a povaríme /asi 5 minút, viac netreba/, necháme vychladnúť a na 12 hodín dáme do chladničky. Na druhý deň vyšľaháme túto plnku do peny a postupne zašľaháme zmäknuté maslo alebo Heru. Na spodný plát natrieme polovicu karamelovej plnky, priložíme druhý plát, natrieme jahodový džem /množstvo podľa chuti, nám chutí keď je ho viac/, znovu priložíme plát, natrieme zvyšok plnky a prikryjeme posledným plátom. zaťažíme a dáme do chladničky na pár hodín, potom potrieme čokoládovou polevou /čokoládu rozpustíme nad parou a podľa potreby pridáme Ceru, dobre vymiešame/. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 99 návštěvníkov) Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (67) posledné: 26.1.2017, 14:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
VETERNÍKY - MRAKYPOTREBNÉ PRÍSADY cesto: 15 Dg hladká múka 00 ,12 Dg Palmarín, 2,5 dl vody, štipka soli ,4 vajcia.Karamelová plnka: 9 dl mlieka ,3 zlaté klasy, 25 dg kryštál. cukor, 25 Dg Hera , 2. plnka: 3 šľahačky ,3 stužovače, 1 vanilka + troška ml. cukru, poleva: 10 dg kryštál. cukor + 4 PL mlieka, ml. cukor podľa potreby, čokoláda POSTUP PRÍPRAVY Vodu s tukom a troškou soli dáme zovrieť a vsypeme múku. Dobre zmiešame a ešte na miernom ohni miešame, aby sa nám hmota čo najlepšie spojila. Správne má mať lesk a na spodu kastróla by mal byť taký biely povlak z toho cesta. Vtedy cesto odstavíme a necháme chvíľu ochladnúť. Do mierne vychladnutého zašľaháme postupne po jednom vajcia. Cesto rozdelíme na dve časti a dáme na vymastený a vodou pokropený plech. (ja pred pečením cesto pokropím vodou). Nedávame cesto po celom plechu, ale tak 1 cm od okrajov, lebo cesto sa pri pečení roztiahne. Pečieme prvých 10 min. pri teplote 230°C a potom tiež asi toľko pri 150°C, doružova, cesto musí byť prepečené-ľahké.Karamelová plnka: upáliť cukor, zaliať asi 2 dl mlieka, nechať rozvariť a potom vliať do pripravenej druhej nádoby, kde už máme rozmiešaný zlatý klas so zvyškom mlieka.Uvarí sa puding a po vychladnutí sa vyšľahá s Herou. Touto plnkou natrieme prvý korpus, na to šľahačky, druhý korpus a polevu. Vrch ešte pokropím rumom, aby to pekne voňalo. POZNÁMKA: vrchný plát si vždy pokrájam dopredu, a potom ukladám navrch, potom už len prerežiem spodný plát ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 97 návštěvníkov) Rozália M. (machoviatko) ID 56609 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (28) posledné: 10.4.2019, 11:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 5.837 (zobrazuje sa 131-140) | << predošlé 1,.,9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19,.,584 ďalšie >> |