. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > MÚČNIKY, POHÁRE

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 5.837 (zobrazuje sa 131-140)<< predošlé 1,.,9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19,.,584 ďalšie >>

MÚČNIKY, POHÁRE

Francúzsky jablkový koláč



POTREBNÉ PRÍSADY

100 g hladkej múky * 100 g polohrubej múky * štipka soli * 100 g masla * 1 žĺtok * 2 PL vody *** 5 šťavnatých jabĺk * 3 PL hnedého cukru * 50 g rozpusteného masla *** 3-4 PL marhuľového alebo broskyňového džemu * 2 PL tuzemáku (umu) * pár kvapiek mandľovej arómy

POSTUP PRÍPRAVY

Tenký, krehký jablkový koláč, vraj francúzsky hit.
Toto krehké cesto je bez cukru. Výhoda takéhoto cesta je v tom, že sa nelepí a koláč nezhorkne a nestrvdne.
No a v konečnom dôsledku má aj menej kalórií. :-)
Ako na to? Klik na obrázkový postup.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 105 návštěvníkov)

Elena Š. (*ela*) ID 4972 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (60) posledné: 8.1.2017, 9:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Moravské koláče - výborné mäkké cesto



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 30 g droždia, 1 KL cukru, 100 ml mlieka, 120 g tuku, 80 prášk. cukru, 1 vanilkový cukor, 2 žltky, 0,25 l smotany na šľahanie, 500 g polohrubej múky, 1/2 KL soli, 1 vajce na potretie Tvarohová plna: 250 g tučného tvarohu, 1 vajce, 60 g krupicového cukru, 1 vanilkový cukor, 2 PL polohrubej múky, nastrúhaná citronová kôra z 1 citrona, 50 g hrozienok Lekvárová plnka: 100 g slivkového lekváru, 2 PL umu, 1 KL škorice Mrvenička: 40 g polohrubej múky, 30 g krupicového cukru, 30 g tuku

POSTUP PRÍPRAVY

Droždie zmiešame s cukrom a vlažným mliekom v hrnčeku. Necháme vykysnúť na teplom mieste. Zmäknutý tuk (maslo / Hera / Palmarin) vymiešame varechou s práškovým cukrom, vanilkou a žltkami. Smotanu vyšľaháme na tuhú šľahačku. Do misy dáme múku, soľ, pridáme vymiešané maslo, kvások a šľahačku. Všetko dobre miesime na hladké cesto aspoň 5 minút a necháme vykysnúť na teplom mieste 45 min.

Tvaroh zmiešame s vajcom, cukrom, vanilkou, citr. kôrou a pridáme umyté hrozienka. Slivkový lekvár rozmiešame s umom a ochutíme škoricou. Na mrveničku spracujeme spolu všetky suroviny. Vykysnuté cesto znovu premiesime a rozvaľkáme na plát hrubý asi 5 mm. Nakrájame ho na štvorce (asi 25 ks). Do stredu každého štvorca dáme lyžičku tvarohovej plnky a zabalíme. Štvorce vyformujeme do kruhov a kladieme na plech tak, aby spoj cesta bol dole. Do stredu každého koláčika urobíme jamku. Koláčiky potrieme rozšľahaným vajcom a jamky naplníme lekvárovou plnkou. Posypyme mrveničkou alebo ozdobíme celými mandľami a necháme na teplom mieste 15 minút kysnúť. Po nakysutí koláče pečieme v rúre predhriatej na teplotu 180 C asi 20 minút.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 105 návštěvníkov)

Miinka K. (miinka) ID 45774 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (26) posledné: 20.7.2020, 9:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

KOKOSOVÉ JEŽE



POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO: 200g pr.cukru, 1 vajce, 2 PL medu, 1 Pl oleja, 2 dl mlieka, 300g hladkej múky, 1 prášok do pečiva POLEVA: 250g pr. cukru, 50g kakaa, 5-6 lyžíc mlieka, 250g Palmarín, 250g kokosovej múčky

POSTUP PRÍPRAVY

Kuk na postup ...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 104 návštěvníkov)

Katarina K. (kkatka) ID 4863 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (53) posledné: 13.4.2017, 18:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Tvarohová zamatová roláda



POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO : * 6 vajíčok * 5 PL kr.cukor * 3 ML kakao * 1/2 ML sóda bikarbóna * .............. PLNKA: * 250g jemný tvaroh * 40g maslo * 1 PL pr.cukor * 2 vanilkové cukry * 250ml šľahačková smotana + 1 stužovač * .......... čoko poleva

POSTUP PRÍPRAVY

- keď sa Vám nechce robiť klasická náplň /ako mne/ - prípadne máte málo času ... odporúčam robiť hneď z 2 dávok, lebo tá jedna sa zje rýchlosťou blesku :)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 104 návštěvníkov)

Martina P. (Mata406) ID 48300 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (106) posledné: 3.10.2014, 23:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Perníkový koláč



POTREBNÉ PRÍSADY

stará dobrá klasika - VŽDY SA PODARÍ !!! 40 dk polohrubej múky, 15dk, resp. 20 dk prášk. cukru (podľa toho, či máte radšej sladšie), 1 perníkový kypriaci prášok, 1 KL sódy bik., škorica, 3 PL kakaa // čím viac kakaa, tým je jasné kakaovejší, ale už osm to raz prehnala a koláč bol horkejší//, 1/2 l mlieka, 4 PL lekváru, 2 vajíčka, 2 dl oleja. Po upečení potrieme lekvárom/džemom a polejeme čokoládovou polevou z Cery a čokolády na varenie

POSTUP PRÍPRAVY

Najprv v miske zmiešame suché suroviny, postupne pridávame mokré suroviny. Olej tenkým prúdom prilejeme nakoniec a opatrne dobre premiešame. Vylejeme na omastený a pomúčený plech/alebo vyložený papierom na pečenie. Upečieme. Natrieme lekvárom/džemom a polejeme čokoládovou polevou (50 g Cery + 50 g čok. na varenie).

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 103 návštěvníkov)

Miinka K. (miinka) ID 45774 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (46) posledné: 26.3.2013, 15:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Plnka do torty - fantastická



POTREBNÉ PRÍSADY

1 Salko, 4/100g čoko na varenie, 1-1,5 dcl silnej kávy, 100 g práš. cukor, 4 Hery

POSTUP PRÍPRAVY

Túto plnku som zdedila po mame a je úžasná. Možno poznáte, možno nie...
Takže deň vopred uvariť Salko vo vode asi 1 hodinu, na druhý deň uvariť 1-1,5 dcl silnej kávy /neska/, do kávy dať rozpustiť nad parou čokolády. Vymiešame si tie Hery s prášk. cukrom, ak nemáte radi veľmi sladké tak
ten cukor nemusí byť. A keď má všetko rovnakú teplotu tak to spolu pekne vymiešame. Na plnku dávam 4 Hery, možno sa Vám vidí veľa ale robím tortu zo štyroch piškót + zdobenie + niečo navrch, tak je to tak akurát.Prikladám fotku mojej poslednej torty, moja malá herečka mala 5 rôčkov tak sme piekli. Vyskúšali sme aj "maršmalovské" zdobenie. Na prvýkrát môže byť, ale chce to zvyk.
Takže babenky vypekajte,skúšajte, oslavujte a samozrejme koštujte!!!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 100 návštěvníkov)

Henrieta A. (henča) ID 6604 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (35) posledné: 10.9.2019, 9:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Koláčiky z univerzálneho cesta, ktoré veľmi pripomína lístkové



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g hladkej múky, 500 g Hery, 200 g kyslej smotany. Okrem toho orechy, mlieko, práškový cukor, vanilkový cukor, džem podľa výberu - v mojom prípade jahodový, jahodový perník, vajíčko na potretie.

POSTUP PRÍPRAVY

Viď obrázkový postup.

Inšpiráciu na cesto som objavila na www.mamincinyrecepty.cz.

S cestom sa výborne pracuje a koláčiky sú veľmi jemné, krehké a nie sú ani presladené.
Výborné je aj to, že sa dá toto cesto urobiť do zásoby a uskladniť v mrazničke.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 100 návštěvníkov)

Iveta S. (yvett) ID 11052 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (86) posledné: 22.8.2019, 15:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

BANOFFEE PIE



POTREBNÉ PRÍSADY

250 g biskvitov, 100 g masla, 1salko, 3 banany, 300ml slahackovej smotany, 1-2 PL pr. cukru, kakao na posypanie, tortova forma s priemerom cca 20 cm s odopinatelnym okrajom

POSTUP PRÍPRAVY

Kto ma rad sladke az za usami, tak tato pochutka je urcena len a len pre neho:).

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 99 návštěvníkov)

Adriana S. (adrika280) ID 34442 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (73) posledné: 15.5.2016, 12:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Medové rezy s karamelovou plnkou - ÚŽASNÉ CESTO od svokry...



POTREBNÉ PRÍSADY

Tak toto recept na cesto som "vydrankala" od svojej svokričky a je fakt fantastické - pekne voňavé, po naplnení krásne mäkučké, jednoducho najlepšie aké som doteraz jedla... Potrebujeme: Na tri pláty - 1 vajce, 150g kryštálového cukru, 3 PL mlieka, 2 PL medu, 50 g masla, 1 mierne kopcovitú KL sódy bikarbóny... Tieto suroviny dáme do hrnčeka a priamo na plameni rozpúšťame /netreba dávať nad paru/, takto varíme a miešame 7 minút, čas dodržiavam, pretože sa suroviny dobre premiešajú a med trochu skaramelizuje spolu s cukrom, čo dá cestu tú fantastickú chuť. Netreba sa báť, keď to dobre pení, tak to má byť a farba na konci má byť jemne karamelová /bledohnedá/...Po 7 minútach hrnček z ohňa stiahneme a zmes vlejeme do 400g hladkej múky. Vareškou dobre premiesime /to preto, aby sme sa nepopálili/, cesto rozdelíme na tri časti/ a na pomúčenej doske vyvaľkáme natenko...Pomocou valčeka na vaľkanie prenesieme na vymastený a múkou vysypaný plech a pečieme na 180-200 stupňoch do svetlohneda - pozor, treba si ustriehnuť, pretože sa upečú veľmi rýchlo, aby sa nespálili! Stačí tak 5 - 7 minút... Pretože do tohoto receptu potrebujeme 4 pláty, robievam si cesto z dvojitej dávky a dva pláty, ktoré vystanú zabalím do potravinárskej fólie a vydržia dlho. Spočiatku sú "tvrdé", ale po naplnení pekne zmäknú a zvláčnejú!

POSTUP PRÍPRAVY

Plnka: 250 ml smotany na šľahanie /33%/, 300g kryštálového cukru, 250 masla alebo Hery, asi 500g jahodového džemu...čokoládová poleva a Cera...
Cukor necháme skaramelizovať do tmavohneda, potom postupne jemným pramienkom vlievame smotanu /mala by mať aspoň izbovú teplotu, aby nám "to " neprskalo/ a povaríme /asi 5 minút, viac netreba/, necháme vychladnúť a na 12 hodín dáme do chladničky. Na druhý deň vyšľaháme túto plnku do peny a postupne zašľaháme zmäknuté maslo alebo Heru. Na spodný plát natrieme polovicu karamelovej plnky, priložíme druhý plát, natrieme jahodový džem /množstvo podľa chuti, nám chutí keď je ho viac/, znovu priložíme plát, natrieme zvyšok plnky a prikryjeme posledným plátom. zaťažíme a dáme do chladničky na pár hodín, potom potrieme čokoládovou polevou /čokoládu rozpustíme nad parou a podľa potreby pridáme Ceru, dobre vymiešame/.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 99 návštěvníkov)

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (67) posledné: 26.1.2017, 14:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

VETERNÍKY - MRAKY



POTREBNÉ PRÍSADY

cesto: 15 Dg hladká múka 00 ,12 Dg Palmarín, 2,5 dl vody, štipka soli ,4 vajcia.Karamelová plnka: 9 dl mlieka ,3 zlaté klasy, 25 dg kryštál. cukor, 25 Dg Hera , 2. plnka: 3 šľahačky ,3 stužovače, 1 vanilka + troška ml. cukru, poleva: 10 dg kryštál. cukor + 4 PL mlieka, ml. cukor podľa potreby, čokoláda

POSTUP PRÍPRAVY

Vodu s tukom a troškou soli dáme zovrieť a vsypeme múku. Dobre zmiešame a ešte na miernom ohni
miešame, aby sa nám hmota čo najlepšie spojila. Správne má mať lesk a na spodu kastróla by mal byť taký biely povlak z toho cesta. Vtedy cesto odstavíme a necháme chvíľu ochladnúť. Do mierne vychladnutého zašľaháme postupne po jednom vajcia. Cesto rozdelíme na dve časti a dáme na vymastený a vodou pokropený plech. (ja pred pečením cesto pokropím vodou). Nedávame cesto po celom plechu, ale tak 1 cm od okrajov, lebo cesto sa pri pečení roztiahne. Pečieme prvých 10 min. pri teplote 230°C a potom tiež asi toľko pri 150°C, doružova, cesto musí byť prepečené-ľahké.Karamelová plnka:
upáliť cukor, zaliať asi 2 dl mlieka, nechať rozvariť a potom vliať do pripravenej druhej nádoby, kde už máme rozmiešaný zlatý klas so zvyškom mlieka.Uvarí sa puding a po vychladnutí sa vyšľahá s Herou.
Touto plnkou natrieme prvý korpus, na to šľahačky, druhý korpus a polevu.
Vrch ešte pokropím rumom, aby to pekne voňalo.
POZNÁMKA:
vrchný plát si vždy pokrájam dopredu, a potom ukladám navrch, potom už len prerežiem
spodný plát

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 97 návštěvníkov)

Rozália M. (machoviatko) ID 56609 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (28) posledné: 10.4.2019, 11:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 5.837 (zobrazuje sa 131-140)<< predošlé 1,.,9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19,.,584 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu