končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Elena Š. (*ela*) ID 4972 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 105 návštěvníkov) Francúzsky jablkový koláč[ recept č. 8081 zo dňa 20.10.2008 ] POTREBNÉ PRÍSADY 100 g hladkej múky * 100 g polohrubej múky * štipka soli * 100 g masla * 1 žĺtok * 2 PL vody *** 5 šťavnatých jabĺk * 3 PL hnedého cukru * 50 g rozpusteného masla *** 3-4 PL marhuľového alebo broskyňového džemu * 2 PL tuzemáku (umu) * pár kvapiek mandľovej arómy POSTUP PRÍPRAVY Tenký, krehký jablkový koláč, vraj francúzsky hit. Toto krehké cesto je bez cukru. Výhoda takéhoto cesta je v tom, že sa nelepí a koláč nezhorkne a nestrvdne. No a v konečnom dôsledku má aj menej kalórií. :-) Ako na to? Klik na obrázkový postup. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI 1. Z múky, soli, masla, žĺtka a vody spracujeme cesto, 2. ktoré dáme aspoň na pol hodinku odpočívať do chladničky. 3. Medzitým umyjeme 5 šťavnatých jabĺk, 4. ošúpeme ich, očistíme a nakrájame ich na tenké plátky - mesiačiky. 5. Ak sme cesto nechali v chlade dlhšie, nevadí. Treba ho trošku prehniesť, aby nebolo tuhé a aby sa s ním dobre pracovalo. Cesto vyvaľkáme a prenesieme do formy, okraj vyformujeme prstami. Cesto na okraji stačí vyvýšiť len trošku, koláč bude nízky. Cesto popicháme vidličkou. 6. Na cesto naukladáme do kruhu mesiačiky jabĺk, tak aby sa prekrývali. 7. Plátky jabĺk uložíme cez seba aj do ďalšieho kruhu. Do stredu uložíme polovičné plátky. 8. Jablká posypeme cukrom a 9. pokvapkáme roztopeným maslom. Koláč pečieme vo vyhriatej rúre na strednej priečke 45 minút pri 200 ˚C. 10. Kým sa koláč pečie, pripravíme si "glazúru". V miske zmiešame džem, 11. tuzemák a 12. pár kvapiek mandľovej arómy. Ak máte doma amaretto, tak ho použite namiesto tuzemáku a arómy. 13. Zmesou koláč rovnomerne natrieme a vrátime ho do rúry o priečku vyššie - pod gril. Tu si treba odsledovať ako vám pečie gril. Odporúčam kontrolovať po prvých 3 minútach, nech sa koláč nepripáli. 14. Takto vyzerá koláč vytiahnutý spod grilu. O tom ako krásne vonia sa musíte presvedčiť sami pri pečení. :-) 15. Mňááám. Len sa tak za ním zaprášilo. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Celkom: 45 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2, 3 ďalšie >> |
Mária Š. (rozpravka) ID 66272 (8.1.2017, 9:42) |
Je naozaj úžasný. Robím ho veľmi rada. Dnes ideme na oslavu a chystám sa urobiť ho s malou obmenou - dám tam domáce rozmrazené borovnice a čučoriedkový džem z ockovej záhradky. Ďakujeme za recept |
ODPOVEDAŤ |
Mária B. (majinab) ID 185525 (26.10.2015, 14:03) | |
http://www.imagehosting.cz/images/p11906sts.jpg |
|
ODPOVEDAŤ |
Lucia M. (luciamk) ID 172070 (9.11.2014, 13:46) |
Koláčik je fantastický, jednoduchý a mňam |
ODPOVEDAŤ |
Zuzana M. (zumma) ID 214481 (upravené 9.11.2014, 17:18) | |
... dnes vyskúšam - nakoľko som sa dnes odhodlala variť francúzsku kuchyňu - francúzska cibuľačka, Beef Bourguignon a samozrejme tento úžasne vyzerajúci koláčik ... | |
ODPOVEDAŤ |
Beata M. (BeusaM) ID 129824 (5.2.2014, 17:03) |
ODPOVEDAŤ |
lenka W. (lenkaw) ID 5420 (24.11.2013, 19:15) |
Je to po prvi krat co tento kolac peciem a je viborni |
ODPOVEDAŤ |
Lucie K. (kroluc) ID 273703 (14.10.2013, 21:18) |
Strašně dobré a jednoduché to je Až na ty popáleniny jazyka, jak se člověk nemůže dočkat než ochutná Děkuji za úžasný recept |
ODPOVEDAŤ |
hana h. (hankazk) ID 90615 (2.10.2013, 17:59) | |
ODPOVEDAŤ |
Maria Š. (mickey) ID 6457, mimibazar.sk/mickey (2.10.2013, 15:14) |
vyskusame cez vikend,musim pochvalit aj popis a fotopostup |
ODPOVEDAŤ |
Gabriela H. (Gabča85) ID 196921 (2.10.2013, 13:59) |
Super receptík.Tento koláč je neskutočný, ja ho robím každú chvíľku!!! |
ODPOVEDAŤ |
Barbora B. (barborec) ID 264207 (18.6.2013, 9:43) |
Ďakujem za výborný receptík Ja som takýto jedla vo francúzskej kaviarničke, ale tak na tento sa nemôže hrabať . Mne v ceste cukor nechýbal, a ešte som troška posypala škoricovým cukrom, mal obrovský úspech Ešte raz ďakujem |
ODPOVEDAŤ |
Zuzana P. (zanaha) ID 46048, mimibazar.sk/zanaha (10.4.2013, 18:18) |
Ďakujem moc za tip, mali sme kopec jabĺk a tak som konečne nepiekla klasiku, ale niečo špééééci. veľké MŇAM (H |
ODPOVEDAŤ |
Soňa T. (rexo) ID 108927 (2.3.2013, 21:43) |
ODPOVEDAŤ |
Soňa T. (rexo) ID 108927 (2.3.2013, 19:55) |
ODPOVEDAŤ |
Ivana V. (ivavidova) ID 98286 (2.3.2013, 13:53) |
Ahoky, je možné, že keď som do cesta použila namiesto hladkej múky špaldovú celozrnnú múku, tak preto som mala cesto také sypké? Inak všetko som mala podľa postupu. Ale inak bol veľmi chutný. |
ODPOVEDAŤ |
Ivana V. (ivavidova) ID 98286 (2.3.2013, 13:53) |
Ahoky, je možné, že keď som do cesta použila namiesto hladkej múky špaldovú celozrnnú múku, tak preto som mala cesto také sypké? Inak všetko som mala podľa postupu. Ale inak bol veľmi chutný. |
ODPOVEDAŤ |
Mária B. (Ria52) ID 217005 (9.11.2012, 15:00) |
Chcem sa opytat tento kolac sa musi piest pod grilom. |
ODPOVEDAŤ |
Mária Z. (majka111) ID 9514 (4.11.2012, 9:37) |
Uz som ho robila viac krat a vzdy to bol uspech )))) jeden z nasich oblubenych |
ODPOVEDAŤ |
Barbora Š. (barla) ID 172540 (1.6.2012, 12:14) | |
Ja ho idem robiť už 3-krát, tiež mi prvý krát chýbalo trocha cukru v ceste, takže som si do cesta pridala trošinku cukru a múku som dala celozrnnú s bielou pol na pol a poviem vám, bol GENIALNY ....dnes idem robiť verziu s čučoriedkami, tak dám vedieť, ako to dopadlo | |
ODPOVEDAŤ |
Lenka J. (lexyia) ID 54161 (21.5.2012, 14:42) |
vyskusala som, no musim priznat, ze i ked nie som moc na sladke, velmi nam chyba cukor v ceste. Takze nabuduce urcite trocha do cesta pridam a taktiez aspon pol lyzicky prasku do peciva, pretoze cesto bolo az prilis tenke... |
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 45 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2, 3 ďalšie >> |