. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > OMÁČKY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 150 (zobrazuje sa 121-130)<< predošlé 1,.,8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ďalšie >>

OMÁČKY

Omáčka z jogurtu a mrkvy



POTREBNÉ PRÍSADY

6-7 mrkví, 1 veľký jogurt, cesnak, soľ, olivy.

POSTUP PRÍPRAVY

Mrkvu ošúpme a nastrúhame, orestrujeme na chvíľu na troche oleja. Potom zmiešame s jogurtom, do ktorého sme zamiešali cesnak a trochu soli. Na povrchu ozdobíme olivami. Podávam k hlavnému jedlu. Takto si pripravíme omáčku aj z cvikly, ktorú ale nerestujeme, lebo ju pred ošúpaním povaríme do mäkka.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

lucia p. (Ajfelovka) ID 60738 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

Falosna majoneza vyborna



POTREBNÉ PRÍSADY

2 na tvrdo uvarene vajicka,150 ml mlieka,sol,1Kl praskoveho cukru,3Pl oleja,troska octu

POSTUP PRÍPRAVY

vsetko smiesame mixerom a nechame par hodin odstat v chladnicke.Podavame k na kocky uvarenym zemiakom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Lenka H. (SAMaLENKA) ID 33552 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

Omáčka z paštéty od mojej svokry



POTREBNÉ PRÍSADY

2 lyžice oleja, 1 malá cibuľa, 2 lyžice hladkej múky, 7 dl vody (alebo 500 ml smotany na varenie a 200 ml vody), 150 g pečeňovej paštéty, 1 lyžička vegety, 1 lyžička sladkej papriky, 1/4 kocky masoxu, 1-2 strúčiky cesnaku

POSTUP PRÍPRAVY

Na oleji si speníme cibuľu a pridáme múku. Pridáme paštétu a roztápame postupným prilievaním vody ( alebo vody a smotany). Pridáme masox, necháme rozpustiť a ochutíme vegetou, paprikou a cesnakom. Do omáčky sa môže pridať aj na drobno nakrájaná kuracia pečienka. Podávať sa môže s knedlíkom alebo cestovinami.
Nevedela som si predstaviť chuť tej omáčky, keď mi o nej rozprával manžel. Svokra ju robila, keď bol ešte dieťa. Chutila mi. Robili sme ju s knedlíkom.
Dobrú chuť!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Ildiko B. (Didulka) ID 54799 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

zdrava paradajkova omacka



POTREBNÉ PRÍSADY

2 cibule*2 zlte papriky* 30g sampinonov* cesnak* 2 konzervy lupanych paradajok* 3 cl byliniek* sol* mck* olej

POSTUP PRÍPRAVY

na oleji oprazime nadrobno nakrajanu cibulku a cesnak,papriku,sampinony,podusime domakka.Pridame vsetky ostatne ingediencie,privedieme do varu,zmiernime ohen na minimum a dusime este 15 minut.Mozme pouzit na hocico.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

denisa r. (belesek) ID 69182 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

Cesnaková omáčka



POTREBNÉ PRÍSADY

olej, muka, cesnak, slepaci vyvar, soľ na dochuteni

POSTUP PRÍPRAVY

Je vyborna k varenemu masku z polievky:) a veľmi jednoduchá a tuším som tu ešte cesnakovú omáčku nevidela:)
Na oleji opražíme múku-normálne ako keď sa robí zápražka, pridame pretlačeny cesnak a potom zalejeme slepacou polievkou:) chvilku povarit, dochutiť a super omacka je hotova:)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Adriana R. (Adrica) ID 14910 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 27.9.2010, 17:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

Patizonova omáčka (prívarok)



POTREBNÉ PRÍSADY

5-6 menších patizonov, 3 stredne velké zemiaky, 1 mrkva, 1 cibuľa, 500ml smotana na varenie, trošku cukru, soľ, čierne korenie, ocot, 3 lyžice hladkej múky

POSTUP PRÍPRAVY

Patizony, mrkvu a 1 zemiak postrúham na hrubo. Cibuľu pokrájam na drobno a spením v hrnci. Medzitým si dám variť vodu. Smotanu zmiešam tak cca s 3 lyžicami hladkej múky. Keď je cibuľka sklovitá, pridám nastrúhanú zeleninu, trošku opečiem a zalejem vriacou vodou, pridám soľ, čierne korenie. Ked je zelenina uvarená, pridám na kocky pokrájané 2 zemiaky. Ked sú uvarené prilejem smotanu zahustenú múkou, povarím ešte 5 minút. Ochutím podľa chuti. Vypnem a pridám lyžicu octu. Riadne zamiešam.

Mne z tohto vznikne cca 2,5 l omáčka, takže stačí 3 litrový hrniec

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Hana D. (sharmana) ID 135570 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

Veľkonočná kaša s hrudkou



POTREBNÉ PRÍSADY

• údené hydinové mäso • 500 g hrach žltý lúpaný • 2 strúčky cesnak • 2 ks zemiaky • 10 ks rožky • 2 ks cibuľa • olej • 3 ks vajcia • soľ • 3 dcl mlieko • vločky ovsené • strúhanka • kurkuma • petržlenová vňať • múka • majorán

POSTUP PRÍPRAVY

Údené mäso uvaríme s dvomi nadrobno nakrájanými cesnakmi domäkka. Necháme v tej istej vode vychladnúť.

Hrach s dvoma ošúpanými zemiakmi uvaríme bez soli domäkka. Ponorným mixérom rozmixujeme na kašu, zalejeme vodou z údeného mäsa (aj s cesnakom), zahustíme zátrepkou z vody a múky a nakoniec, keď už sme všetko vypli, prisypeme v ruke podrvený majorán.

Rožky nakrájame na kocky. Cibuľku nadrobno si medzitým opečieme na oleji a pridáme k rožkom. Zalejeme mliekom, osolíme, pridáme kurkumu, vňať, vajcia, za hrsť vločiek a vymiesime na hustejšie cesto. Ak je riedke, prisypeme strúhanku. Rukou formujeme väčšie guľky, alebo hrudky a kladieme na vymastený plech. Podlejeme trochou vody a pomaly pečieme. Najskôr som to piekla prykrité, potom odokryté a cca po každých 20 minutách som špajdlou skúšala, či sa už cesto nelepí.

Jednu hrudku nakrájame na malé knedličky, rozložíme na tanier, priložíme riadnu porciu kaše, obložíme tenkými plátkami mäsa a vrch ešte posypeme opraženou cibuľkou. Dobrú chuť!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Martina O. (jody) ID 139136 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 1.11.2010, 10:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

Tatarská omáčka (zdravá výživa)



POTREBNÉ PRÍSADY

1 žĺtko, asi 1dcl oleja(bodliakový alebo orechový iba za studena lisovaný), podľa chuti bieleho korenia, čaj.lyžičku Worčesterskej omáčky, jednu kyslú uhorku, asi štvrtinu malej cibuli, čaj.lyžička horčice, pár kvapiek citrónovej šťavy, soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Žĺtko pomaly vymiešami s olejom (najlepšie s gumenou stierkou) ktorý po kvapkách pridávame, stále musíme dbať na to, aby tam nebolo veľa oleja lebo sa nám majonéza zrazí, keď je už homogénna (stuhnutá) a ostáva nám na stierke(nieje tekutá), pridáme najemno postrúhanú cibuľu, postrúhanú uhorku, horčicu, worčesterskú omáčku, biele korenie, soľ, citrónovú štavu, ak chceme pikantnú omáčku pridáme korenia viac. Všetko premiešame.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Ján H. (dixy) ID 150041 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 6.5.2010, 6:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

Creme Fraiche



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kyslá smotana (alebo cmar, prípadne kyslé mlieko), 1 šľahačková smotana

POSTUP PRÍPRAVY

Obe smotany zmiešame, misku odložíme na teplé miestečko a po 24 hodinách máme honosne znejúci Creme Fraiche hotový :o)

Pri podávaní stačí krém premiešať, ale je možné ho aj vyšľahať na hustú šľahačku. V chladničke v uzavretej nádobe vydrží čerstvý aj niekoľko dní. Krém je možné použiť aj na zaustenie omáčok, do prívarkov či polievok a má jednu výhodu oproti kyslej smotane - nezráža sa.

Ja som ho tentokrát použila v Matkinom vynikajúcom čerešňovom koláčiku.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Natalia L. (Natinka22) ID 86833 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (10) posledné: 11.5.2012, 10:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

Tahinová omáčka



POTREBNÉ PRÍSADY

2 biele smotanové jogurty (á 150g), 4PL pasty tahiny, 1 strúčik cesnaku, 1 viazanička petržlenovej vňate (ja som dala od oka nasekanú mrazenú), 1 PL citrónovej šťavy, soľ podľa potreby, ja som dala aj trošku umeoctu

POSTUP PRÍPRAVY

Na túto omáčku som natrafila náhodou, dala ju sem ako link erika d. (ED1) ID 2333, zaujala ma, dnes som ju aj vyskúšala a tak mi nedá, aby som sa s Vami o tento jednoduchý recept nepodelila, je veľmi zaujímavá a ako písla Erika, jedia ju s arabským chlebíkom a aj k mäsku, ja som ju dnes urobila k cukinovým fašírkam, tak som zvedavá, čo na ňu doma povedia.

Postup je veľmi jednoduchý - jogurty, pastu, postrúhaný cesnak zmiešame, pridáme šťavu z citróna, posekanú vňaťku a podľa chuti soľ, ja som dala aj trošku umeoctu. Podávame s s pita chlebíkom, alebo k mäsku, fašírkam a podobne. Dobrú chuť!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Darina B. (danda3) ID 104195 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (9) posledné: 6.12.2010, 22:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 150 (zobrazuje sa 121-130)<< predošlé 1,.,8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu