končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 150 (zobrazuje sa 121-130) | << predošlé 1,.,8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ďalšie >> |
OMÁČKY |
Omáčka z jogurtu a mrkvyPOTREBNÉ PRÍSADY 6-7 mrkví, 1 veľký jogurt, cesnak, soľ, olivy. POSTUP PRÍPRAVY Mrkvu ošúpme a nastrúhame, orestrujeme na chvíľu na troche oleja. Potom zmiešame s jogurtom, do ktorého sme zamiešali cesnak a trochu soli. Na povrchu ozdobíme olivami. Podávam k hlavnému jedlu. Takto si pripravíme omáčku aj z cvikly, ktorú ale nerestujeme, lebo ju pred ošúpaním povaríme do mäkka. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) lucia p. (Ajfelovka) ID 60738 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
Falosna majoneza vybornaPOTREBNÉ PRÍSADY 2 na tvrdo uvarene vajicka,150 ml mlieka,sol,1Kl praskoveho cukru,3Pl oleja,troska octu POSTUP PRÍPRAVY vsetko smiesame mixerom a nechame par hodin odstat v chladnicke.Podavame k na kocky uvarenym zemiakom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Lenka H. (SAMaLENKA) ID 33552 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
Omáčka z paštéty od mojej svokryPOTREBNÉ PRÍSADY 2 lyžice oleja, 1 malá cibuľa, 2 lyžice hladkej múky, 7 dl vody (alebo 500 ml smotany na varenie a 200 ml vody), 150 g pečeňovej paštéty, 1 lyžička vegety, 1 lyžička sladkej papriky, 1/4 kocky masoxu, 1-2 strúčiky cesnaku POSTUP PRÍPRAVY Na oleji si speníme cibuľu a pridáme múku. Pridáme paštétu a roztápame postupným prilievaním vody ( alebo vody a smotany). Pridáme masox, necháme rozpustiť a ochutíme vegetou, paprikou a cesnakom. Do omáčky sa môže pridať aj na drobno nakrájaná kuracia pečienka. Podávať sa môže s knedlíkom alebo cestovinami. Nevedela som si predstaviť chuť tej omáčky, keď mi o nej rozprával manžel. Svokra ju robila, keď bol ešte dieťa. Chutila mi. Robili sme ju s knedlíkom. Dobrú chuť! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Ildiko B. (Didulka) ID 54799 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
zdrava paradajkova omackaPOTREBNÉ PRÍSADY 2 cibule*2 zlte papriky* 30g sampinonov* cesnak* 2 konzervy lupanych paradajok* 3 cl byliniek* sol* mck* olej POSTUP PRÍPRAVY na oleji oprazime nadrobno nakrajanu cibulku a cesnak,papriku,sampinony,podusime domakka.Pridame vsetky ostatne ingediencie,privedieme do varu,zmiernime ohen na minimum a dusime este 15 minut.Mozme pouzit na hocico. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) denisa r. (belesek) ID 69182 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
Cesnaková omáčkaPOTREBNÉ PRÍSADY olej, muka, cesnak, slepaci vyvar, soľ na dochuteni POSTUP PRÍPRAVY Je vyborna k varenemu masku z polievky:) a veľmi jednoduchá a tuším som tu ešte cesnakovú omáčku nevidela:) Na oleji opražíme múku-normálne ako keď sa robí zápražka, pridame pretlačeny cesnak a potom zalejeme slepacou polievkou:) chvilku povarit, dochutiť a super omacka je hotova:) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Adriana R. (Adrica) ID 14910 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 27.9.2010, 17:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
Patizonova omáčka (prívarok)POTREBNÉ PRÍSADY 5-6 menších patizonov, 3 stredne velké zemiaky, 1 mrkva, 1 cibuľa, 500ml smotana na varenie, trošku cukru, soľ, čierne korenie, ocot, 3 lyžice hladkej múky POSTUP PRÍPRAVY Patizony, mrkvu a 1 zemiak postrúham na hrubo. Cibuľu pokrájam na drobno a spením v hrnci. Medzitým si dám variť vodu. Smotanu zmiešam tak cca s 3 lyžicami hladkej múky. Keď je cibuľka sklovitá, pridám nastrúhanú zeleninu, trošku opečiem a zalejem vriacou vodou, pridám soľ, čierne korenie. Ked je zelenina uvarená, pridám na kocky pokrájané 2 zemiaky. Ked sú uvarené prilejem smotanu zahustenú múkou, povarím ešte 5 minút. Ochutím podľa chuti. Vypnem a pridám lyžicu octu. Riadne zamiešam. Mne z tohto vznikne cca 2,5 l omáčka, takže stačí 3 litrový hrniec ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Hana D. (sharmana) ID 135570 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
Veľkonočná kaša s hrudkouPOTREBNÉ PRÍSADY • údené hydinové mäso • 500 g hrach žltý lúpaný • 2 strúčky cesnak • 2 ks zemiaky • 10 ks rožky • 2 ks cibuľa • olej • 3 ks vajcia • soľ • 3 dcl mlieko • vločky ovsené • strúhanka • kurkuma • petržlenová vňať • múka • majorán POSTUP PRÍPRAVY Údené mäso uvaríme s dvomi nadrobno nakrájanými cesnakmi domäkka. Necháme v tej istej vode vychladnúť. Hrach s dvoma ošúpanými zemiakmi uvaríme bez soli domäkka. Ponorným mixérom rozmixujeme na kašu, zalejeme vodou z údeného mäsa (aj s cesnakom), zahustíme zátrepkou z vody a múky a nakoniec, keď už sme všetko vypli, prisypeme v ruke podrvený majorán. Rožky nakrájame na kocky. Cibuľku nadrobno si medzitým opečieme na oleji a pridáme k rožkom. Zalejeme mliekom, osolíme, pridáme kurkumu, vňať, vajcia, za hrsť vločiek a vymiesime na hustejšie cesto. Ak je riedke, prisypeme strúhanku. Rukou formujeme väčšie guľky, alebo hrudky a kladieme na vymastený plech. Podlejeme trochou vody a pomaly pečieme. Najskôr som to piekla prykrité, potom odokryté a cca po každých 20 minutách som špajdlou skúšala, či sa už cesto nelepí. Jednu hrudku nakrájame na malé knedličky, rozložíme na tanier, priložíme riadnu porciu kaše, obložíme tenkými plátkami mäsa a vrch ešte posypeme opraženou cibuľkou. Dobrú chuť! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Martina O. (jody) ID 139136 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 1.11.2010, 10:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
Tatarská omáčka (zdravá výživa)POTREBNÉ PRÍSADY 1 žĺtko, asi 1dcl oleja(bodliakový alebo orechový iba za studena lisovaný), podľa chuti bieleho korenia, čaj.lyžičku Worčesterskej omáčky, jednu kyslú uhorku, asi štvrtinu malej cibuli, čaj.lyžička horčice, pár kvapiek citrónovej šťavy, soľ POSTUP PRÍPRAVY Žĺtko pomaly vymiešami s olejom (najlepšie s gumenou stierkou) ktorý po kvapkách pridávame, stále musíme dbať na to, aby tam nebolo veľa oleja lebo sa nám majonéza zrazí, keď je už homogénna (stuhnutá) a ostáva nám na stierke(nieje tekutá), pridáme najemno postrúhanú cibuľu, postrúhanú uhorku, horčicu, worčesterskú omáčku, biele korenie, soľ, citrónovú štavu, ak chceme pikantnú omáčku pridáme korenia viac. Všetko premiešame. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Ján H. (dixy) ID 150041 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 6.5.2010, 6:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
Creme FraichePOTREBNÉ PRÍSADY 1 kyslá smotana (alebo cmar, prípadne kyslé mlieko), 1 šľahačková smotana POSTUP PRÍPRAVY Obe smotany zmiešame, misku odložíme na teplé miestečko a po 24 hodinách máme honosne znejúci Creme Fraiche hotový :o) Pri podávaní stačí krém premiešať, ale je možné ho aj vyšľahať na hustú šľahačku. V chladničke v uzavretej nádobe vydrží čerstvý aj niekoľko dní. Krém je možné použiť aj na zaustenie omáčok, do prívarkov či polievok a má jednu výhodu oproti kyslej smotane - nezráža sa. Ja som ho tentokrát použila v Matkinom vynikajúcom čerešňovom koláčiku. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Natalia L. (Natinka22) ID 86833 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (10) posledné: 11.5.2012, 10:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
Tahinová omáčkaPOTREBNÉ PRÍSADY 2 biele smotanové jogurty (á 150g), 4PL pasty tahiny, 1 strúčik cesnaku, 1 viazanička petržlenovej vňate (ja som dala od oka nasekanú mrazenú), 1 PL citrónovej šťavy, soľ podľa potreby, ja som dala aj trošku umeoctu POSTUP PRÍPRAVY Na túto omáčku som natrafila náhodou, dala ju sem ako link erika d. (ED1) ID 2333, zaujala ma, dnes som ju aj vyskúšala a tak mi nedá, aby som sa s Vami o tento jednoduchý recept nepodelila, je veľmi zaujímavá a ako písla Erika, jedia ju s arabským chlebíkom a aj k mäsku, ja som ju dnes urobila k cukinovým fašírkam, tak som zvedavá, čo na ňu doma povedia. Postup je veľmi jednoduchý - jogurty, pastu, postrúhaný cesnak zmiešame, pridáme šťavu z citróna, posekanú vňaťku a podľa chuti soľ, ja som dala aj trošku umeoctu. Podávame s s pita chlebíkom, alebo k mäsku, fašírkam a podobne. Dobrú chuť! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Darina B. (danda3) ID 104195 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (9) posledné: 6.12.2010, 22:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 150 (zobrazuje sa 121-130) | << predošlé 1,.,8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ďalšie >> |