. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > ZAVÁRANINY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 427 (zobrazuje sa 121-130)<< predošlé 1,.,8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18,.,43 ďalšie >>

ZAVÁRANINY

Brusnicový kompót



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g brusníc * 170 g fruktózy alebo 250 g kryštálového cukru * 50 ml tuzemáku * 300 ml vody

POSTUP PRÍPRAVY

Brusnice sú vynikajúce ku divine alebo hovädzine. Namiesto klasického cukru - sacharózy používam ovocný cukor - fruktózu. Je vhodný aj pre diabetikov a určite je aj zdravší. Keďže je sladší, treba ho menej, cca o 30%.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Elena Š. (*ela*) ID 4972 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (10) posledné: 29.9.2010, 23:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

RUSLÍKY



POTREBNÉ PRÍSADY

Uhorky, cibuľa, paprika, Zelko, ocot, voda

POSTUP PRÍPRAVY

Na ruslíky som použil väčšie prezreté uhorky, ktoré som očistil, vydlabal tvrdé jadierka a nakrájal po dĺžke na pol centimetrové pásiky vysoké ako zavárací pohár. Ruslíky som naukladal do pohárov, pridal nakrájanú cibuľu, červenú papriku, zalial precedeným horúcim nálevom zo Zelka, octu, vody a 3 čili papričiek, uzatvoril a sterilizoval 20 minút pri 80 stupňoch.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Ivan K. (ikzm1) ID 254041 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (8) posledné: 26.7.2013, 21:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Sterilizovaná kápia do šalátov



POTREBNÉ PRÍSADY

Na 1 liter vody potrebujeme: 2 dl octu, 1 dl oleja, 50 g kryštálového cukru, 20 g soli, feferónka - nemusí byť -, nové korenie čierne korenie, bobkový list, kápia

POSTUP PRÍPRAVY

Tento nálev mám od mojej maminy, ale nezaváram ju celú ani ju neobáram ako ona, ale nakrájam, natlačím, zalejem, sterilizujem. Používam ju do šalátov spolu s nálevom, ktorý nikdy nevylievam.


POSTUP:

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

Darina B. (danda3) ID 104195 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (8) posledné: 9.10.2022, 19:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Paprika v oleji


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Milé maminky,nemáte niekto recept na Papriku v oleji ako sa zavára? ďakujem monika

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Monika K. (monďo) ID 4179 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (11) posledné: 21.7.2008, 16:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Čalamáda - nesterilizovaná



POTREBNÉ PRÍSADY

7 kg rezanej kapusty, 1 kg cibule, 4 ks jemne nastrúhanej mrkvy, 1,5 kg papriky - najlepšie zelenú aj červenú,2 ks deko, 1 lyžička pyrosiričitanu draselného ( borken - dostať kúpiť v záhradníckych potrebách),0,5 kg kryštálového cukru, 1 l octu

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky nastrúhané suroviny zalejeme nálevom - ocot, cukor,deko - prevarené a vychladnuté + borken a poriadne premiešame.
Po pol hodine premiešame znova a necháme stáť do druhého dňa.
Na druhý deň preložiť do fliaš alebo do súdka na kapustu.
Potom už môžeme konzumovať. Tento šalát chutí stále ako keby bol čerstvo urobený.
Dobrú chuť!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 22 návštěvníkov)

Ivana Š. (ivusik) ID 886 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (12) posledné: 12.11.2023, 20:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Jabkovo-bazový džem z báječnej ženy



POTREBNÉ PRÍSADY

600g zrelých plodov bazy čiernej , 400g jabĺk, 500g kryštálového cukru, 1čl škorice, 2-3 klinčeky , 1 balíček Gelfixu

POSTUP PRÍPRAVY

Strapce so zrelými bobuľami dôkladne umyjeme a oberieme. Pomôžeme si vidličkou. Bobule varíme vo väčšom hrnci 20 min, potom pridáme očistené na kocky nakrájané jablká, cukor klinčeky a škoricu. Varíme kým sa jablká nerozvaria a hmota nezhustne pridáme gelfix. Plníme do teplých pohárov. Dobre uzatvoríme necháme 3-4 hodiny otočené hore dnom, prípadne sterilizujeme 20 min pri 85 °C.
Môžeme variť aj z čistých bobúľ bazy



Pozor surové sú bobule sú pre deti jedovaté. Účinky jedu sa strácajú pri teplote nad 80 °C potom môžu ich papať aj drobci. Sú výborné na vypotenie a sú vynikajúce pri zápche.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)

Martina M. (mmj) ID 19672 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (11) posledné: 9.7.2013, 17:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Brambory v mikrovlnce - Superrychlé řešení pro přípravu 1-2 porcí z mmb.cz



POTREBNÉ PRÍSADY

5 středních brambor, 1/4 lžičky soli, (kmín, libeček - podle chuti), 1 lžíce vody

POSTUP PRÍPRAVY

Brambory oloupejte, nakrájejte na 1/4, vložte do zavařovací sklenice (720 ml), trošku osolte, přidejte podle chuti kmín (libeček - já dala trošku čerstvě semletého chilli). Sklenici uzavřete šroubovacím víčkem, protřepejte a dejte na 7 minut na plný výkon do mikrovlné trouby.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

alena k. (pajo) ID 9224 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (10) posledné: 4.9.2009, 23:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

PARADAJKOVY na spôsob šípkoveho lekváru*****



POTREBNÉ PRÍSADY

Mäsité paradajky,kryštálový cukor,badyan,vanilkový struk,klinčeky

POSTUP PRÍPRAVY

Paradajky poumývame,nakrájame,dáme dusiť spolu s badyanom,klinčekmi a vanilkou.Miešame ,kým sa nerozvaria.Teplé rozmixujeme,prepasírujeme,dáme cukor a po dávkach zahusťujeme.Cukru dávam toľko ako mám pretlaku.Hustota má byť asi ako pri mojom šípkovom lekvári.Plníme do čistých malých pohárikov,otáčame dole viečkom.
LEKVAR má zvláštnu a zaujímavú chuť.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (10) posledné: 7.9.2019, 19:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

NASA ZABIJACKOVA KAPUSTNICA*****



POTREBNÉ PRÍSADY

Mäso bravčové,kosti na vývar,koreniny do klobás,cesnak,čierne mleté korenie, rasca,bobkový list ,červená paprika,kyslá kapusta,bravčová masť,voda,soľ

POSTUP PRÍPRAVY

ROBIME VTEDY,KED SA ROBIA KLOBASY,alebo ked sa minie stará.
Do veľkého hrnca dáme bravčové kosti,čím viac,tým lepšie.Zalejeme vodou,prikryjeme necháme zovrieť.Pomaly varíme,kým sa mäso neoddeľuje od kostí. Scedíme a vychladnuté kosti neskôr oberieme od mäsa.Vývar dáme do hrnca,v ktorom sa bude variť kapustnica,pridáme vopred namočené huby-my dávame veľa a zmes,nie jeden druh a varíme. Ked sú huby uvarené,pridáme kyslú kapustu aj s rôsolom a necháme zovrieť.Do vriacej vhadzujeme guľky z klobásového mäsa.
Na masti vopred orestujeme bravčové pliecko,ktoré je pokrájané na kocky,pridáme červenú papriku,premiešame, podlejeme vriacou vodou a dusíme.Pridáme bobkový list,čierne korenie ,vegetu a udusíme do mäkka. Hotové udusené mäso vlejeme do hrnca s kapustou,pridáme obraté a na menšie kúske pokrájané mäso z kostí.Dolejeme toľko vody,aby kapustnica nebola PREHNANE kyslá,dochutíme postrúhaným cesnakom,soľou prípadne vegetou a asi15 minút necháme vrieť.
Kapustnica nemá byť riedka,ani rozvarená.
Plníme do pohárov do výšky asi 2 prsty od vrchu,utrieme okraj pohára,zaviečkujeme.Sterilizujeme pol hodiny od bodu varu,vyberieme z hrnca,otočíme hore dnom a necháme vychladnúť.
A NAVSTEVA vás môže kedykoľvek prepadnúť.
Podávame s čiernym chlebom.DOBRU CHUT

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (10) posledné: 17.4.2012, 11:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

KVASENA KAPUSTA *****S JABLCKAMI_VYBORNA



POTREBNÉ PRÍSADY

25 kg nastrúhaná kapusta,40dg soľ,3 pl rasca celá,20 ks bobkový list,10 ks malých kyslejších jablčok

POSTUP PRÍPRAVY

Do čistého súdka vrstvíme kapustu,ktorú časťou soli a rasce posypeme,dáme pár bobkáčov, pár rozpolených a okvetia a stopky zbavených jablčok.Zasypeme tenšou vrstvou kapusty a poriadne potlačíme.Aj po okrajoch,aby sme vytlačili všetok vzduch.Ja to robím tak,že si na nohu-samozrejme umytú-natiahnem veľký mikroténový sáčok a upevním ho gumičkou. Postupne spotrebujeme po vrstvách všetky indiegréncie a stále tancujeme.Casom sa nám pri tlačení ukáže voda,ktorú odčerpáme,ale nevylejeme.Nakoniec súdok poriadne poutierame,dolejeme odčerpanú šťavu podľa potreby,zakryjeme vrchnákom ,do žliabku vlejeme vodu .Súdok položíme do nejakej nádoby-ja mám takú vyššiu okrúhlu tácku-a začína kvasenie.Kým kvasí,držíme na nie veľmi studenom mieste.Priebežne kontrolujeme a umývame žliabok.Ak je treba,dolejeme vodu_ja preváram a dám trocha soli-samozrejme studenú.

Kapusta vykvasí asi za mesiac.Súdok poriadne očistíme zvonku,Položíme do špajze alebo na chladnejšie miesto,do žliabku vlejeme jedlý olej ,ale až po zatvorení súdka,aby sme to s olejom neprehnali.Vydrží až do ZJEDENIA a NESMRDI cely byt.
Ja mávam na chalupe,ale sestra v byte v skrini na chodbe a pochvaľuje si.Videla som na českej stránke kapustu ,ktorú kvasili rovno v pohároch,aj som vyskúšala,ale pre mňa bola niektorá dosť suchá.Skúšala som aj už hotovú zasterilizovať,ale už nechutí tak dobre ako ked je surová.

DOBRU CHUT s kopou čerstvých vitamínov

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (10) posledné: 20.11.2012, 6:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 427 (zobrazuje sa 121-130)<< predošlé 1,.,8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18,.,43 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu