. .. .. .. .. .. .
. .

KVASENA KAPUSTA *****S JABLCKAMI_VYBORNA - RECEPT 24197

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

ZAVÁRANINY

ID 130989 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)


KVASENA KAPUSTA *****S JABLCKAMI_VYBORNA


[ recept č. 24197 zo dňa  ]


KVASENA KAPUSTA *****S JABLCKAMI_VYBORNA


POTREBNÉ PRÍSADY

25 kg nastrúhaná kapusta,40dg soľ,3 pl rasca celá,20 ks bobkový list,10 ks malých kyslejších jablčok

POSTUP PRÍPRAVY

Do čistého súdka vrstvíme kapustu,ktorú časťou soli a rasce posypeme,dáme pár bobkáčov, pár rozpolených a okvetia a stopky zbavených jablčok.Zasypeme tenšou vrstvou kapusty a poriadne potlačíme.Aj po okrajoch,aby sme vytlačili všetok vzduch.Ja to robím tak,že si na nohu-samozrejme umytú-natiahnem veľký mikroténový sáčok a upevním ho gumičkou. Postupne spotrebujeme po vrstvách všetky indiegréncie a stále tancujeme.Casom sa nám pri tlačení ukáže voda,ktorú odčerpáme,ale nevylejeme.Nakoniec súdok poriadne poutierame,dolejeme odčerpanú šťavu podľa potreby,zakryjeme vrchnákom ,do žliabku vlejeme vodu .Súdok položíme do nejakej nádoby-ja mám takú vyššiu okrúhlu tácku-a začína kvasenie.Kým kvasí,držíme na nie veľmi studenom mieste.Priebežne kontrolujeme a umývame žliabok.Ak je treba,dolejeme vodu_ja preváram a dám trocha soli-samozrejme studenú.

Kapusta vykvasí asi za mesiac.Súdok poriadne očistíme zvonku,Položíme do špajze alebo na chladnejšie miesto,do žliabku vlejeme jedlý olej ,ale až po zatvorení súdka,aby sme to s olejom neprehnali.Vydrží až do ZJEDENIA a NESMRDI cely byt.
Ja mávam na chalupe,ale sestra v byte v skrini na chodbe a pochvaľuje si.Videla som na českej stránke kapustu ,ktorú kvasili rovno v pohároch,aj som vyskúšala,ale pre mňa bola niektorá dosť suchá.Skúšala som aj už hotovú zasterilizovať,ale už nechutí tak dobre ako ked je surová.

DOBRU CHUT s kopou čerstvých vitamínov


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

zimná kapusta
nachystané súdky
nachystané na rezanie, nabudúce hotová kapusta,vybil sa mi foťák
strúha sa
jablká
soľ,rasca,bobkáč
jeden súdok hotový
štyri týždne ujdú a vitamínov plná špajza
susede pre kozičky


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< rolada ktora naozaj nepraskne !!!!!!! | KVASENA KAPUSTA *****S JABLCKAMI_VYBORNA | Na krst >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
kristína s. (nigina) ID 32120 (17.11.2012, 11:54)
Ahoj Melanka :-) som rada, že som našla tento tvoj recept. Práve (cinky) robil kapustu do súdka a má okolo toho veľa rečí... hrdina priam, ale tvrdí, že správne vykvasená kapusta má byť mäkká!! 8-| s čím ja nesúhlasím. A pritom sme vždy mávali tvrdú kapustu, tak neviem, čo ho to pochytilo? Vraj nikdy nebola poriadne vykvasená vďaka mne :-o Tak teraz už bude (H) Podľa mňa mäkká kapusta je hnilá. Napadlo mi, že ty nakladáš kapustu už roky, tak na stopro vieš, aká má byť, a preto sa pýtam na tvoj názor. Budeštaká dobrá...? [A] (F) (L)
ODPOVEDAŤ
melania l. (lararuby) ID 130989 (17.11.2012, 18:28)
Tiež sme mali kedysi mäkkú,keď sa svokor poponáhľal a kúpil letnú,ale odkedy si nakladáme sami,s tým problém nemám.Kristínka,okrem toho neviem,čo by to mohlo iné byť (F) (F) (F) (L)
ODPOVEDAŤ
Eva V. (Eva Vadrnová) ID 144441 (17.11.2012, 13:53)
Kristinka kapusta ma byt tvrda a pekna biela (cinky)nema pravdu ked tvrdi ze ma byt mäkka. ,-) vsak ked sa uvari bude aj mäkka ,-) (L) (Y)
ODPOVEDAŤ
melania l. (lararuby) ID 130989 (upravené 1.11.2010, 22:02)
vybil sa mi foťák
ODPOVEDAŤ
Zdenka A. (azdenka) ID 26949 (4.3.2010, 18:34)
O tom oleji v žliabku som už počula no nikdy nevyskúšala. *-) V tom žliabku má byť naliaty len olej?Kapustu tiež takto nakladáme a je pravda že niet nad domácu. (hello) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
melania l. (lararuby) ID 130989 (upravené 29.3.2010, 17:55)
Skúšala som aj s vodou,ale čistý olej sa mi viac pozdáva.Nejde ho tam veľa,len tak na pol prsta,zabráni preníkaniu vzduchu. (L) (L) (L) (hello)
ODPOVEDAŤ
Eva V. (Eva Vadrnová) ID 144441 (17.11.2012, 14:08)
s tym olejom ani nie je zly napad aspon netreba dolievat ako vodu lebo voda sa odparuje. vdaka za radu (Y) (L) (Y) (L), ja som minuly rok aj tento rok davala do velkych 5 l flias bola perfektna. ked sa minie urobim druhu a za 8-10 dni je vykvasena a tak mame stale cerstvu. (clamp) (Y)
ODPOVEDAŤ
melania l. (lararuby) ID 130989 (20.11.2012, 6:46)
Ja vždy nechávam tri aj štyri týždne kvasiť,až potom ide do špajze na oddych,mne sa v pohári zdala suchá,lebo mi tú fajnú vodičku vytlačila
*-) *-)ale možno je to tým,že som dala do 7 decového pohára *-) *-) a ja šťavu z kapusty mám rada a keď vyberám kapustu zo súdka,aj si hrnčekom črpnem a napijem sa |:o) |:o) |:o) (L)
ODPOVEDAŤ
Zdenka A. (azdenka) ID 26949 (4.3.2010, 18:52)
Myslím že to skúsim s tým olejom. :-) To je asi zhoda náhod,že pred tým ako som sadla ku (comp) som vyberala kapustu zo súdka na večeru,síce nie veľmi zdravú,ale fajnúú. ,-) ,-) ,-)
ODPOVEDAŤ
melania l. (lararuby) ID 130989 (23.9.2010, 22:09)
ja myslím,že veľmi zdravú,Zdenka *-) *-) (K) (K) (F) (F) (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu