. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 23.796 (zobrazuje sa 111-120)<< predošlé 1,.,7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17,.,2380 ďalšie >>

POLIEVKY

Krémová šampiňónová polievka...



POTREBNÉ PRÍSADY

400g čerstvých očistených šampiňónov, 60g masla, 2 PL hladkej múky, 800ml zeleninového alebo mäsového vývaru, 200ml smotany na šľahanie, 3 strúčiky cesnaku, štipka soli, štipka mletého čierneho korenia....

POSTUP PRÍPRAVY

Šampiňóny nakrájame na plátky. Cesnak olúpeme a roztlačíme. Maslo rozpustíme, pridáme šampiňóny a cesnak a orestujeme. Prikryjeme a necháme 5 minút podusiť. Potom poprášime múkou, zalejeme vývarom a privedieme do varu, povaríme 10 minút. Polievku rozmixujeme ponorným mixérom, osolíme, okoreníme a pridáme smotanu. Necháme prejsť varom, odstavíme a môžeme podávať

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 10.6.2018, 15:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Mrkvovo-cibuľová polievka...



POTREBNÉ PRÍSADY

1 veľká cibuľa /alebo dve menšie/, 500g očistenej mrkvy, 50g masla, 2 Pl hladkej múky, 1,25l slepačieho vývaru /buď si odložíme z nedeľnej polievky alebo použijeme 1 kocku bujónu/, 0,5l smotany na varenie, 1 PL nastrúhanej pomarančovej kôry /môže byť aj sušená alebo z BIO pomaranča/, štipka soli

POSTUP PRÍPRAVY

Maslo rozpustíme, cibuľu olúpeme a nakrájame na plátky, mrkvu na kolieska. Oboje opražíme spolu na masle a potom zasypeme múkou, zas trochu opražíme. Zalejeme vývarom, privedieme do varu a povaríme asi 25 minút. Potom polievku rozmixujeme do hladka, pridáme pomarančovú kôru, soľ a vlejeme smotanu. Prevaríme, odstavíme a podávame s nasekanou pažítkou... hladošom aj s krutónm.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 10.6.2018, 15:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DETSKÉ ŠPECIALITY

Rýchly mliečny koktail



POTREBNÉ PRÍSADY

2 banány 1 biely jogurt 0,2 - 0,3 litra mlieka 1 kávová lyžička medu

POSTUP PRÍPRAVY

Do vysokého pohára (zaváraninový) dajte 2 celé banány, 1 biely jogurt, cca 3 deci mlieka, kávovú lyžičku medu. Med môžete aj vynechať, ak sa vám to bude zdať prisladké. Rozmixujte tyčovým mixérom. Pri mixovaní čo najviac vmiešajte vzduch do mixovania. Tento koktail je ideálny na rôzne experimenty s ovocnými ingredienciami, najlepšie zapojiť do prípravy samotné dieťa a zpraviť z toho zábavu.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Jan L. (Jan39) ID 329701 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Olivové špirálky...



POTREBNÉ PRÍSADY

150g hladkej múky, 150g polohrubej múky, 1 Čl kryštálového cukru, 1 ČL soli, 1/2 kocky droždia, 1/2 Čl kypriaceho prášku, 100ml oleja, 100ml teplého mlieka, 2 strúčiky cesnaku, vajíčko na potretie, zelené a čierne olivy, špajdle, hrubozrnná soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Receptík je z internetu, ale je tak báječný, že sa podelím...




V teplom mlieku si rozmiešame droždie a cukor, necháme vzísť kvások. Múky zmiešame spolu s kypriacim práškom a soľou, pridáme prelisovaný cesnak, vykysnutý kvások a olej. Vymiesime redšie cesto, ktoré necháme hodinku prikryté kysnúť. Potom ho vyklopíme na dosku posypanú múkou a rozdelíme na 10 častí. Na špajdle napichneme olivy /striedavo raz zelenú, raz čiernu - po 6 kúskov na jednu špajdľu/. Z každej časti cesta vyvaľkáme na pomúčenej doske šúľok, ktorý obmotáme okolo olív na špajdli a potom položíme na plech vystlaný papierom na pečenie ďalej od seba. Potrieme ich vajíčkom a posypeme soľou. Pečieme na 200°C, asi 15-20 minút, dozlata.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (8) posledné: 2.6.2018, 13:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Brownies s arašidovým maslom.



POTREBNÉ PRÍSADY

80g rozpusteného masla, 80g horkej čokolády, 160g trstinového cukru, 2 PL kakaa, 1 vajce, 1 ČL vanilkového extraktu, 200g hladkej múky, 1 ČL kypriaceho prášku... NA POLEVU: 6 PL arašidového masla, 6 PL čokolády

POSTUP PRÍPRAVY

Maslo s čokoládou spolu rozpustíme, pridáme cukor, kakao, vajce a vanilkový extrakt... prešľaháme. Múku zmiešame s kypriacim práškom a pridáme do cesta. Vylejeme do malej formy vystlanej papierom na pečenie a pečieme na 175°C, 20-25 minút. Necháme cca na 10 minút vychladnúť a potom polejeme rozpustenou čokoládou a po chvíli aj mierne rozpusteným arašidovým maslom a vidličkou urobíme vír...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 2.6.2018, 13:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Rezne nakyslo...



POTREBNÉ PRÍSADY

800g bravčového mäsa na rezne, 1 cibuľa, 300ml mlieka, 2 PL hladkej múky, 1 PL kôpru, soľ, olej, 2 PL cukru, 1/2 PL octu ...

POSTUP PRÍPRAVY

Mäso naklepeme a osolíme. Na rozpálenom oleji sprudka opečieme z oboch strán a odložíme na tanier,. Cibuľu očistíme a nakrájame na drobno. Osmažíme vo výpeku, v ktorom sa opekalo mäso dozlata, zasypeme 1 PL cukru, ktorý necháme jemne skaramelizovať. Pridáme rezne, zalejeme vodou len toľko aby ich zakryla a podusíme do mäkka. V mlieku rozmiešame hladkú múku. K mäsu pridáme ocot, cukor /všetko si doladíme podľa vlastnej chuti :)/, nasekaný kôpor a mlieko s múkou, premiešame, necháme chvíľu povariť a podávame s varenými zemiakmi alebo s knedľou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Fettuccine alla papalina...



POTREBNÉ PRÍSADY

Jednoduché a veľmi rýchle, pritom fakt chutné... 400g suchých cestovín fettuccine /dlhé rezance/, 100g šunky prosciutto, 2 vajíčka, 1 cibuľa, 150g hrášku /môže byť aj mrazený/, strúhaný parmezán, maslo, soľ, ml.čierne korenie.

POSTUP PRÍPRAVY

Cibuľu nakrájame na jemné plátky a na masle necháme trochu osmažiť, pridáme trošku vody /stačí pol šálky/, pridáme hrášok a pod pokrievkou na slabom ohni chvíľu povaríme. Pridáme šunku nakrájanú na prúžky alebo kocky a ešte dve minúty povaríme, v prípade potreby pridáme vodu. Osolíme, okoreníme, odstavíme. Cestoviny uvaríme v osolenej vode. V miske si rozšľaháme vajcia s parmezánom /asi za hrsť/ a štipkou soli. Cestoviny scedíme a ešte horúce zmiešame s vajíčkami, potom pridáme horúcu omáčku z hrášku a šunky. Podávame posypané parmezánom...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Špagety so sardelami a strúhankou.



POTREBNÉ PRÍSADY

360g suchých špagiet, 8 ks sardel z konzervy, 1 strúčik cesnaku, 1 zväzok petržlenovej vňate, 4PL nahrubo zomletej strúhanky, strúhaný parmezán, olivový olej, soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Cesnak olúpeme, do hrnčeka dáme 4 PL oleja, strúčik cesnaku vcelku, sardely a na miernom plameni povaríme 5 minút. Potom cesnak vyberieme a sardely roztlačíme na kašu a pridáme k nim najemno nasekaný petržlen. Strúhanku opečieme na 1 PL oleja dozlata a chrumkava a pridáme do omáčky. Špagety uvaríme v osolenej vode "al dente" a scedíme, premieša,e so sardelovou omáčkou a podávame posypané strúhaným parmezánom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

OREO brownies ♥



POTREBNÉ PRÍSADY

250g masla, 1 šálka kryštálového cukru, 3⁄4 šálky trstinového cukru, 3 vajcia, 1 PL vanilkového extraktu, 2 1⁄2 šálky hladkej múky, 1 ČL kypriaceho prášku, 1 šálka nasekanej čokolády, 1 balík Oreo sušienok, 1⁄2 šálka rozpustenej horkej čokolády, 1 ČL soli

POSTUP PRÍPRAVY

1 šálka = 250 ml



Maslo vyšľaháme s kryštálovým a trstinovým cukrom do peny, pridáme vajíčka a vanilkový extrakt, dobre prešľaháme. Múku zmiešame s kypriacim práškom, soľou a nasekanou čokoládou. Polovicu cesta vylejeme do formy /približne veľkosti 23 x 33 cm/ vyloženej papierom a na ňu naukladáme Oreo sušienky. Do druhej polovice vmiešame rozpustenú čokoládu a nalejeme na sušienky. Formu prikryjeme alobalom. Pečieme na 175 °C, 30 minút. Potom alobal odstránime a pečieme ešte 15-20 minút. Necháme vychladnúť a nakrájame na kocky.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 17.10.2018, 18:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Conchiglie s bielou fazuľkou...



POTREBNÉ PRÍSADY

240g suchých cestovín conchiglie - mušličky, 2 ks konzervy bielej fazule, 1 cibuľa, 1 strúčik cesnaku, 1 kus stopkového zeleru, 2 ks bobkových listov, trocha olivového oleja, štipka soli, štipka mletého čierneho korenia

POSTUP PRÍPRAVY

Fazuľu scedíme a obsah jednej konzervy rozmixujeme. Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, na kúsky nakrájanú 1 stopku zeleru a roztlačený cesnak. Pridáme bobkový list, zalejeme troškou vody, prikryjeme a povaríme do polomäkka. Potom pridáme fazuľu z konzervy a fazuľové pyré a ešte 10 minút povaríme na slabom ohni. vyberieme bobkový list, okoreníme osolíme. Cestoviny uvaríme v slanej vode do polomäkka, scedíme a prelejeme omáčkou. Tá má byť krémová... /Kto má čas a chuť môže si uvariť 250g suchej bielej fazule do mäkka a potom postupuje rovnako, ale rozmixuje polovicu fazule/.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 23.796 (zobrazuje sa 111-120)<< predošlé 1,.,7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17,.,2380 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu