Maria P. (teleflex) ID 105501 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)
Olivové špirálky...
[ recept č. 60506 zo dňa 1.5.2018 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
150g hladkej múky, 150g polohrubej múky, 1 Čl kryštálového cukru, 1 ČL soli, 1/2 kocky droždia, 1/2 Čl kypriaceho prášku, 100ml oleja, 100ml teplého mlieka, 2 strúčiky cesnaku, vajíčko na potretie, zelené a čierne olivy, špajdle, hrubozrnná soľ
POSTUP PRÍPRAVY
Receptík je z internetu, ale je tak báječný, že sa podelím...
V teplom mlieku si rozmiešame droždie a cukor, necháme vzísť kvások. Múky zmiešame spolu s kypriacim práškom a soľou, pridáme prelisovaný cesnak, vykysnutý kvások a olej. Vymiesime redšie cesto, ktoré necháme hodinku prikryté kysnúť. Potom ho vyklopíme na dosku posypanú múkou a rozdelíme na 10 častí. Na špajdle napichneme olivy /striedavo raz zelenú, raz čiernu - po 6 kúskov na jednu špajdľu/. Z každej časti cesta vyvaľkáme na pomúčenej doske šúľok, ktorý obmotáme okolo olív na špajdli a potom položíme na plech vystlaný papierom na pečenie ďalej od seba. Potrieme ich vajíčkom a posypeme soľou. Pečieme na 200°C, asi 15-20 minút, dozlata. |
 | Petra J. (Petraja) ID 274339 (25.5.2018, 22:01) |
Wow! To je paráda!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Maria P. (teleflex) ID 105501 (2.6.2018, 13:26) |
ďakujem...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Janette M. (Zinka16) ID 75844 (21.5.2018, 10:57) |
To vyzerá dobre určite vyskúšam, možno by to bolo fajn saj s lístkovým cestom... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Maria P. (teleflex) ID 105501 (21.5.2018, 11:17) |
Možné to je a aj čas sa ušetrí , len tu aj to cesto dalo takú špecifickú príchuť |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Soňa T. (rexo) ID 108927 (1.5.2018, 23:00) |
tiež skúsim máme radi kysnuté cesto  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Maria P. (teleflex) ID 105501 (2.5.2018, 23:58) |
nech sa vydaria...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | viktória s. (torias) ID 206491 (1.5.2018, 16:37) |
Vyskúšam, vyzerá to fajn.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Maria P. (teleflex) ID 105501 (2.5.2018, 23:57) |
tak nech sa vydaria  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |