končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 138 (zobrazuje sa 111-120) | << predošlé 1,.,7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ďalšie >> |
CUKROVINKY |
Gaštanová roládaPOTREBNÉ PRÍSADY 400 g gaštanovej masy, 80g masla, 100g vanilky, 1 dcl mlieka, 1 PL rumu. Plnka: 100g čokolády, 100g práškového cukru, 100g masla. 4okoládu rozpustiť, zmiešať s cukrom, chladnúce vyšľahať s maslom. POSTUP PRÍPRAVY Zmiesiť, dať na čistú vlhkú utierku, rozotrieť, natrieť plnkou, zrolovať, potrieť plnkou, dať do chladu. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Renata V. (renkalienka) ID 9372 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
GAŠTANOVÉ KOCKY s karamelovou šľahačkouPOTREBNÉ PRÍSADY Piškóta: 4 vajcia, 6 PL kryštálového cukru, 6 PL polohrubej múky, 1 dl oleja, 1 PL kakaa, 1 kypriaci prášok do pečiva. Plnka: 100g masla, 3-4 PL práškového cukru, 1 kocka (250g) gaštanového pyré, 1 Zlatý klas, 2,5 dl mlieka. Šľahačka: 4 PL kryštálového cukru, 3 dl mlieka, 2 práškové šľahačky, 1 stužovač šľahačky (namiesto mlieka a práškovej šľahačky môžeme použiť aj 3 dl šľahačkovej smotany). Uvedené množstvo je na malý plech (25x35cm). POSTUP PRÍPRAVY Celé vajcia vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme olej, kakao, múku a prášok do pečiva. Vymiešané cesto vylejeme na plech pokrytý papierom na pečenie a pečieme cca 20min. Z mlieka a Zlatého klasu uvaríme hustý puding, necháme vychladnúť. Zvlášť vymiešame maslo, cukor a gaštanové pyré. Spojíme s pudingom a premiešame. Hotový krém natrieme na vychladnutý korpus. Kryštálový cukor upálime na karamel, zalejeme mliekom, povaríme a necháme vychladnúť. Potom zmiešame so šľahačkami, stužovačom a dotuha vyšľaháme. Hotovou šľahačkou potrieme zákusok, ozdobíme podľa vlastnej fantázie...ja som len posypala kakaom. Recept je veľmi jednoduchý, rýchly, bez váženia surovín... :-) a kocky fantastické pre tých, ktorí milujú gaštany a karamel............. :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 91 návštěvníkov) Darina H. (guginko) ID 65763 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (55) posledné: 19.2.2017, 15:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Gaštanové rezyPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto-4vajcia,6lyžíc kryštálového cukru,100ml oleja,6lyžíc polohrubej múky,1lyžica kakaa,1prášok do pečiva Plnka-1zlatý klas,300ml mlieka,125g rastlinného tuku,125g masla,3lyžice práškového cukru,250g gaštanové pyré Šľahačka-4lyžice kryštálového cukru,300ml mlieka,2šľahačky v prášku POSTUP PRÍPRAVY Žĺtky s cukrom vymiešame do penista,postupne pridávame olej,múku,kakao a prášok do pečiva.Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a pridáme k vymiešaným žĺtkam.Upečieme na plechu vystlaným papierom.Zo Zlatého klasu a z mlieka uvaríme hustú kašu a necháme ju vychladnúť.Spolu vymiešame tuk,maslo,pyré a cukor.Po vychladnutí kaše pridáme k vymiešanej maslovej hmote.Do hrnca dáme cukor a na miernom ohni ho skaramelizujeme.Zalejeme studeným mliekom a miešame,kým sa karamel celkom nerozpustí.Karamel necháme vychladnúť a zamiešame doň práškové šľahačky a dobre vyšľaháme.Na upečené cesto natrieme krém a na krém šľahačku.Prajem príjemné maškrtenie je naozaj vynikajúci. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) katka k. (katy30) ID 84570 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Valentínske gaštanové srdiečkaPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 200g hladkej múky, 80g práškového cukru, 1žĺtko, 100g margarínu, 100g gaštanového pyré, 2PL rumu. Ozdoba: práškový a vanilkový cukor, alebo čokoládová poleva POSTUP PRÍPRAVY Zo všetkých surovín vypracujeme cesto a odložíme na hodinu do chladničky. Vychladnuté vyvaľkáme na hrúbku 0,5cm a povykrajujeme srdiečka. Poukladáme ich na plech vyložený papierom na pečenie, vo vyhriatej rúre 170 C upečieme. Čas pečenia 10 až 12 minút. Teplé obalíme v práškovom a vanilkovom cukre alebo vychladnuté máčame v čokoládovej poleve a ozdobíme. Dávka je asi na 30-35 kusov, ja som robila dve dávky. Dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Henrieta K. (hkalinka) ID 52602 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 4.8.2016, 22:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Nebeské rezy s gaštanovým pyréPOTREBNÉ PRÍSADY CESTO : 200 g polohrubej múky,150 g práškového cukru,4 vajcia,10 lyžíc oleja,10 lyžíc horúcej vody,pol prášku do počiva. KREM : 7,5 dl mlieka,3 vanilkové pudingy,150 g cukru,2 kyslé smotany,1 balík piškot,káva,2 balenia gaštanové pyré POSTUP PRÍPRAVY CESTO : žltky vymiešame s cukrom pridáme olej vodu múku s kypriacim práškom a sneh z bielkov.Pečeme na plechu vymastenom a vysypanom múkou.Vychladnuté potreme lekvárom ja som dala višnový. KREM : V mlieku rozmiešame puding aj cukor a uvaríme.Po vychladnutí vmiešame kyslú smotanu a gaštanové pyré. Na cesto natreme trocha plnky nato poukladáme piškoty namáčane v káve.Potom nato dáme zvyšní krém a navrch ešte vyšlahanú šlahačku.Posypeme čokoládou alebo čím chcete. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) Kristína P. (kristina0183) ID 18761 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 28.11.2014, 19:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Gaštanové pletencePOTREBNÉ PRÍSADY 200g gaštanového pyré; 50g práškového cukru; 100g hladkej múky; 100g masla; 2 polievkové lyžice rumu; štipka soli; 2 žĺtky; kryštálový a vanilkový cukor na obaľovanie POSTUP PRÍPRAVY 1; Na doske zmiešame gaštanové pyré s cukrom, múkou, maslom, rumom, jedným žĺtkom a so soľou. Vymiešame cesto zabalíme do fólie a na hodinu dáme do chladničky. 2; Z vychladeného cesta odkrajujeme rovnako veľké kúsky, ktoré dlaňou vyvaľkáme na šúlance dlhé asi 10 cm a hrubé 0,5 cm. Každý preložíme v polovici a zatočíme. 3; Pletenec potrieme žĺtkom a v rúre vyhriatej na 175 C pečieme asi 15 až 20 minút. Ešte teplé pletence obalíme v zmesi kryštálového a vanilínového cukru. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Katarína *. (kacena1) ID 3623 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (6) posledné: 6.12.2008, 21:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
GAŠTANOVÉ GUĽOČKYPOTREBNÉ PRÍSADY Potrebujeme: ½ kg gaštanového pyré (2 kocky), 150 g detských piškót, 150 g práškového cukru, 2 balíčky vanilkového cukru, 125 g masla, 1 balíček olúpaných mandlí na ozdobenie, pár kvapiek rumu, Poleva: 100 g čokolády, 40 g stuženého tuku, 1 PL oleja POSTUP PRÍPRAVY Postup: Gaštanové pyré zmiešajte s pomletými detskými piškótami a maslom. Pridajte práškový a vanilkový cukor. Hmotu odložte do chladu asi na 2 hodiny. Rukami tvarujte guľôčky s priemerom asi 2,5 cm a ukladajte na mastný papier na pečenie. Pripravenou polevou oblievajte každú guľôčku tak, že malou lyžičkou nalejte polevu zvrchu, aby nerovnomerne stekala. Spodná časť ostane bez polevy. Na vrch každej guľôčky vložte olúpanú mandľu. Servírujte v malých papierových košíčkoch. MALÝCH GUĽôČOK SME TENTO ROK NAROBILI 58 KUSOV! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 36 návštěvníkov) Jana L. (jani55) ID 3214 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (7) posledné: 16.2.2010, 20:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Gaštanové guľkyPOTREBNÉ PRÍSADY 200g kryštálového cukru 200g uvarených gaštanov 50g mandlí mlieko čokoláda POSTUP PRÍPRAVY cukor zalejeme trochou mlieka,povaríme,pridáme prelisované a olúpané pomleté mandle,premiešame a dáme vychladnúť.potom sformujeme guľky a obalíme ich v postrúhanej čokoláde. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Daniela S. (danka ZS.) ID 57692 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 24.12.2008, 14:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Krém z ľadových gaštanov alebo bielej čokolády+karamelovýPOTREBNÉ PRÍSADY tri 250ml šľahačkové smotany 33%, tri kusy tyčinky ľadových gaštanov ALEBO dve biele čokolády POSTUP PRÍPRAVY Tento krem si mozte pripravit aj s BIELOU COKOLADOU alebo KINDER TYCINKAMI, kofilou atď. Na tri slahacky stacia dve biele Milka cokolady. POSTUP*****smotany dáme do hrnca a dáme variť a už počas zohrievania pridáme ľadové gaštany a necháme prevariť, za stáleho miešania, musí chvíľu vrieť. Potom treba hmotu nechať do druhého dňa v chladničke -MINIMÁLNE 12 hodín!!! (ale kľudne aj na dlhšie) a na druhý deň vyšľahať do tuha. Je výborný do torty alebo na rezy s piškótovým cestom. Pridala som postup na výrobu karamelového krému do veterníkov, nemá chybu! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 551 návštěvníkov) Lucia H. (gupka) ID 9968 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (311) posledné: 2.2.2017, 7:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Narodeninová torta s gaštanovým pyré pre maminkuPOTREBNÉ PRÍSADY 3 cestá: 12 vajec * 360 g cukru * 6 lyžíc mlieka * 360 g polohrubej múky * 1 1/2 bal. kypriaceho prášku, 6 lyžíc kakaa * 3 lyžice oleja * 75 g čokolády (varovej); PLNKA: 2 x 250g gaštanového pyré, 6dcl mlieka, 2x Zlatý klas, 400g masla, cukru a rumu (esencie) podľa chutí; lekvár podľa chuti; falošný marcipán zo sušeného mlieka - niekde z MMB POSTUP PRÍPRAVY Cesto: klasické piškótové cesto: žĺtka vymiešame s cukrom a kakaom (pridáme mlieko - lepšie miešanie) , pridáme olej, nastrúhanú čokoládu; nakoniec pridáme múku zmiešanú s kypr. práškom a túhý sneh, všetko zmiešame a dáme upiecť vo vymastenej a vymúčenej forme (priemer formy cca 30 cm);*** *** PLNKA:uvaríme si hustý krém - necháme vychladnúť, maslo vymiešame s práškovým cukrom, všľaháme krém a postupne pridávame aj gaštanové pyré - dochutíme podľa vlastnej chuti! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) Lenka O. (pokilienka) ID 54516 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 11.9.2008, 19:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 138 (zobrazuje sa 111-120) | << predošlé 1,.,7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ďalšie >> |