Lucia H. (gupka) ID 9968 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 551 návštěvníkov)
Krém z ľadových gaštanov alebo bielej čokolády+karamelový
[ recept č. 7420 zo dňa 18.9.2008 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
tri 250ml šľahačkové smotany 33%, tri kusy tyčinky ľadových gaštanov ALEBO dve biele čokolády
POSTUP PRÍPRAVY
Tento krem si mozte pripravit aj s BIELOU COKOLADOU alebo KINDER TYCINKAMI, kofilou atď. Na tri slahacky stacia dve biele Milka cokolady. POSTUP*****smotany dáme do hrnca a dáme variť a už počas zohrievania pridáme ľadové gaštany a necháme prevariť, za stáleho miešania, musí chvíľu vrieť. Potom treba hmotu nechať do druhého dňa v chladničke -MINIMÁLNE 12 hodín!!! (ale kľudne aj na dlhšie) a na druhý deň vyšľahať do tuha. Je výborný do torty alebo na rezy s piškótovým cestom. Pridala som postup na výrobu karamelového krému do veterníkov, nemá chybu!
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
TYČINKOVÝ:
tu nám šľahačka aj s tyčinkami vrie, treba miešať
vyšľahaný krém na druhý deň (akonáhle bude krém hustý hneď prestať šľahať aby sa nezgrcol, mne sa to ešte nestalo, ale niekomu áno)
Z BIELEJ ČOKOLÁDY:, na tortu normálnej veľkosti stačí krém aj iba z dvoch šľahačiek a jednej čokolády
KARAMELOVÝ: 6 PL kryštálového cukru necháme skaramelizovať do hneda, až začne trošku dymiť....aby mal tú správnu nahorkastú príchuť...
a hneď tam prilejeme dve šľahačky (lepšie sú horúce, menej to potom prská)
necháme karamel dobre rozpustiť a rozvariť, necháme vychladnúť a odložíme do chladna...MINIMÁLNE na 12-24 hodín!!!
po dvanásťhodinovom spánku (ale čím dlhšie, tým lepšie) v chladničke vyšľaháme...najprv je to veľmi riedke...
šľaháme na najvyšších obrátkach až do vtedy, kým nezačne hustnúť...
do tuha vyšľaný karamelový krém, chvíľu to trvá, kým sa vyšľahá....tento je najsamlepší do veterníkov
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Celkom: 119 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2, 3, 4, 5, 6 ďalšie >> |
Soňa T. (rexo) ID 108927 (9.1.2017, 0:39) |
|
ODPOVEDAŤ |
Elena V. (baba 2) ID 213890 (7.1.2017, 21:38) |
|
ODPOVEDAŤ |
| | Lucia H. (gupka) ID 9968 (1.2.2017, 10:30) |
|
ODPOVEDAŤ |
Mária H. (moflika) ID 65735 (22.8.2016, 0:54) |
Chcem sa opýtať,či možem dať aj mliečnu Milku čokoládu a či može ísť tento krém pod poťahovku/čí radšj neaký maslový/.Ďakujem. |
ODPOVEDAŤ |
Andrea D. (AnikaPatko) ID 191045 (15.5.2013, 12:34) |
Ahoj! Ja tiez robievam s parizskou slahackou (250ml slahacky, 100g mliecnej cokolady), ale neda sa mi vyslahat uplne do tuha. Moze to byt tym, ze davam vela cokolady? Robievala som v tom istom pomere aj s bielou a stalo sa mi to iste. Za odpoved ti velmi pekne dakujem |
ODPOVEDAŤ |
magda v. (pletka) ID 37297 (27.4.2013, 15:04) |
|
ODPOVEDAŤ |
magda v. (pletka) ID 37297 (27.4.2013, 15:03) |
|
ODPOVEDAŤ |
magda v. (pletka) ID 37297 (27.4.2013, 15:01) |
|
ODPOVEDAŤ |
| Iveta V. (ivetkaaaaaa) ID 42687, mimibazar.sk/ivetkaaaaaa (5.9.2012, 21:38) |
mnam tu karamelovu vyskusam |
ODPOVEDAŤ |
Anna M. (Medulienka1) ID 239430 (8.6.2012, 10:46) |
Bože, veď je to už dááávno,čo je tu ten recept...cha, až dnes som si ho všimla,sorry! |
ODPOVEDAŤ |
Anna M. (Medulienka1) ID 239430 (8.6.2012, 10:43) |
mohla by som použiť namiesto ľad.gaštanov aj iné čokol. bonbóny z dezertov, ktoré nikto nechce?už pomaly budú po záruke, a tak by som to asi skúsila. neviem??? |
ODPOVEDAŤ |
Monika B. (Monullik) ID 170902 (19.1.2012, 10:50) |
|
ODPOVEDAŤ |
mirka k. (severinka) ID 174362 (22.11.2011, 7:34) |
mnam to vyzerá lákavo , hodí sa mi, mirka |
ODPOVEDAŤ |
| | Lucia H. (gupka) ID 9968 (22.11.2011, 19:05) |
ďakujem |
ODPOVEDAŤ |
Beáta P. (Bejulík) ID 171264 (22.11.2011, 7:27) |
Ahoj Lucka Krémiky sú úžasné, ale manžel má laktózovú intoleranciu, tak sa chcem opýtať, či aj s rastlinnou šľahačkou môžem postupovať pri príprave rovnako. Používam už len tú, ale parížsky krém som z nej ešte nerobila. Ďakujem pekne |
ODPOVEDAŤ |
| | Lucia H. (gupka) ID 9968 (22.11.2011, 19:04) |
Ahoj Beátka, ďakujem krásne za komentárik, ale na toto Ti neviem odpovedať, ja osobne by som to odskúšala v nejakom malom množstve (1-1,5deci), ak by sa nepodarilo, nech nie je veľa škody, inak fakt neviem, ide o to, čo to urobí po prevarení a to netuším |
ODPOVEDAŤ |
| | Beáta P. (Bejulík) ID 171264 (23.11.2011, 7:56) |
Ďakujem pekne Lucka za odpoveď Nakoniec som sa niekde dočítala, že aj z rastlinnej šľahačky robia parížsku plnku a aj keby sa nepodarila, tak sa zúžitkuje ináč Ale ja si myslím, že by to malo výjsť. Ešte raz ďakujem a si šikulka |
ODPOVEDAŤ |
| | | | Lucia H. (gupka) ID 9968 (24.11.2011, 18:32) |
tak to je super, aj ja ďakujem |
ODPOVEDAŤ |
| Mária P. (Mayka) ID 13577 (5.11.2011, 12:50) |
Chcem skusit tento krem len mam otazocku ci nie je potrebne pridat maslo . Lebo aj taky recept son niekde videla. a da sa nim aj ozdobit vrch torty akpridam stuzovac? |
ODPOVEDAŤ |
| | Lucia H. (gupka) ID 9968 (22.11.2011, 19:06) |
Majka, maslo netreba pridávať |
ODPOVEDAŤ |
Zuzanka M. (zuvinka102) ID 189597 (8.6.2011, 10:14) |
ahojte chcem sa spytat chcem robit ten krem s bielou cokoladau, ze si sa k tomu hodi ananas.. Inac robila som ten s ladovymi gastanmi a ten bol uplne, ze super.. |
ODPOVEDAŤ |
Katarína M. (katikaBA) ID 103659 (27.5.2011, 13:43) |
robila som ten z ľadových gaštanov...úplne super...všetkým chutilo |
ODPOVEDAŤ |
| | Lucia H. (gupka) ID 9968 (28.5.2011, 21:38) |
tešíííííím sa |
ODPOVEDAŤ |
Adriana C. (adinkapd) ID 172789 (23.3.2011, 13:04) |
kočky ja som robila krém s kinder čokoládkami, odporúčam, je famózny ... dávala som ho do torty bez ovocia,len korpusy boli potreté višňovým džemom .. |
ODPOVEDAŤ |
| | Lucia H. (gupka) ID 9968 (24.3.2011, 11:44) |
Ďakujem teším sa že chutil |
ODPOVEDAŤ |
| Michaela C. (michaela2107) ID 129046 (14.3.2011, 19:54) |
ked banany u nás niesu velmi oblubene ani mamka pre ktoru to idem robit ich nema az tak najradsej nevadi asi to rizknem s tym ananasom alebo sa este rozhodnem a dam jahodky |
ODPOVEDAŤ |
| | Lucia H. (gupka) ID 9968 (18.3.2011, 16:28) |
Michaelka, ja som to s ovocím nerobila, každému podľa chuti, takže len nech chutí |
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 119 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2, 3, 4, 5, 6 ďalšie >> |