. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > RYŽA A CESTOVINY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 672 (zobrazuje sa 101-110)<< predošlé 1,.,6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16,.,68 ďalšie >>

RYŽA A CESTOVINY

Rychle spenatovo-cesnakove fusilli



POTREBNÉ PRÍSADY

Fusilli (alebo ine oblubene cestoviny) * mrazeny sekany listovy spenat * cesnak * trosku cibule * naozajstne cerstve maslo * sol * tvrdy syr (eidam, parmezan, ...)

POSTUP PRÍPRAVY

Na masle kratko opecieme na platky nakrajany cesnak a cibulu. Pridame spenat a prikryte chvilu dusime, kym sa spenat nerozmrazi. Mozeme trosilinku podliat vodou. Spenat nedusime zbytocne dlho, aby sme zachovali co najviac vitaminov. Ku koncu dusenia pretlacime par strucikov cesnaku, este chvilocku varime. Osolime a zamiesame cestoviny.
TIP: do hotoveho vmiesajte taveny syr a rozriedte troskou mlieka. nechajte prevriet. tiez dobra obmena :-) ale uz nie taka lahucka a zdrava.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)

Janik G. (janicekBJ) ID 61360 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (12) posledné: 28.3.2010, 11:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

*♥*Uhliarske špagety (Spaghetti carbonara)*♥*



POTREBNÉ PRÍSADY

špagety, olivový olej, mčk, soľ, cesnak, celé vajíčka (na osobu rátame 1 ks), syr pecorino alebo parmezán a prerastená slaninka, najlepšie neúdená, ale ak inak nejde, tak u nás aj oravská (veď tá je vlastne neúdená...však vieme, že mäsopriemysel sa nekašle s nejakým údením)

POSTUP PRÍPRAVY

Talianske jedlo -spaghetti carbonara- pochádza zo stredného Talianska, z provincie Umbria, Lazio. Bolo to časté, temer každodenné jedlo chudobných uhliarov, ktorí na smotanu nemali peniaze a pre kopec roboty sa nemohli babrať s nejakou siahlodlhou prípravou. Slaninu mali takú domácu, niečo ako u nás lalok alebo podbradok, (čo sa asi nedá tuná kúpiť)... volajú to guanciale. Keď nie je to, tak sa dá nahradiť pancettou, čo je tiež slanina, taká prerastenejšia ale neúdená. No...takže my dáme hoc tú našu oravskú :-)\r\n\r\n*1) Do vriacej osolenej vody dáme variť potrebné množstvo špagiet. Uvaríme ich al dente. \r\n Kým sa varia špagety, urobíme tieto prípravné úkony:*\r\n*2) Do misy, v ktorej budeme špagety miešať, rozklepneme surové celé vajcia,(alebo len žĺtky) a metličkou ich krátko ale dobre vyšľaháme s pridaným mčk*\r\n*3) Na olivovom oleji ľahko smažíme slaninku pokrájanú na kúsky (ani veľké ani malé) . Načasovať si tak, aby bola opečená tak akurát práve, keď precedíme špagety.*\r\n*4) Ošúpať a prelisovať cesnak, postrúhať syr*\r\n*5) Zlejeme a precedíme vodu zo špagiet, robíme to čím rýchlejšie, aby nám špagety nechladli.*\r\n*6) Precedené špagety horúce vsypeme do misy s rozšľahanými vajíčkami, osolíme, pridáme k nim opečenú slaninku, cesnak a syr. Poriadne zamiešame, premiešame, potom znova proti smeru hodinových ručičiek :-D a znova po ich smere :-D (robím si srandu :-D) Miešame to preto, aby sa vajíčkom a syrom obalili všetulinky špagety. Vajíčko sa vlastne uvarí od tepla chladnúcich špagiet. Vajíčko a syr sa v tom teple krásne spoja a vytvoria ten chutný obal cestovinky. \r\nNa tanieri zvrchu posypať čerstvou bazalkou. Tú už nemám, takže spolu s cesnakom prihodím kúsok rozmrazenej bazaličky. A už len papáme.\r\n-\r\n*Fotky nemám. Ale iste Vám je zrejmé z postupu, že prečo. Jedlo treba urobiť veľmi rýchlo, aby sme využili to teplo, takže aj pomocník na krájanie je vhodný a ešte to musí fičať :-) Tak na fotenie teda času nezostáva. A keď sú hotové, tak zase treba ich zjesť ešte teplé, lebo studené carbonara sú na ... (doplňte podľa úvahy v negatívnom význame) :-)*\r\n\r\n*P.S. Predpokladám, že za výmysel "omáčka na carbonara" sú zodpovední Amíci. Asi im tie normal carbonara boli málo kalorické, tak povymýšľali kreácie so smotanou :-DDD *\r\n-\r\nP.S. Viete, nemám rada recepty bez fotky. Preto mi príde aj také nepríjemné, že teraz sem dávam takto recept. Ale ešte nepríjemnejšie je mi, keď viem, ako sa Talian(i) rehoc/e(ú) , že ako na SVK bastardíme ich kuchyňu a menovite pizzu a carbonara. Pozrela som si tu na MMB všetky prípravy a fakt je to tak :-( Ale my sme laici. Lenže v reštikách sú odborníci. Tí by to veru mali vedieť správne. Lenže zrejme nie sú odborníci ako odborníci :-D

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)

kristína s. (nigina) ID 32120 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (24) posledné: 22.2.2017, 16:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Cestoviny s lososom



POTREBNÉ PRÍSADY

cestoviny*2 filatka lososa alebo 2 medailonky*kyslá smotana*olivový olej*petržlenová vňať alebo rukola*soľ*mčk

POSTUP PRÍPRAVY

Veľmi rýchle cestoviny.S kyslou smotanou priam osviežujúce.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)

Lubica L. (lubica007) ID 19881 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (9) posledné: 7.7.2010, 20:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Naše tvarohové rezance.



POTREBNÉ PRÍSADY

Tvaroh /hrudkovitý/, rezance, slaninka /my máme radi takú bezmäsitú , samý tuk/ , cibulka, smotanka, syr na strúhanie.

POSTUP PRÍPRAVY

Je to trocha zlepšený recept obyčajných tvarohových rezancov, ale majú skvelú chuť.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)

VLADIMIRA I. (MIMIMI) ID 10009 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (12) posledné: 9.1.2016, 10:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Rýchla zapekaná cestovinka



POTREBNÉ PRÍSADY

1/2 balíka veľkých mašlí (FARFALLE), mrazená zeleninová zmes s brokolicou /napr. Vegetka/, obyčajné maslo, vegeta, 1 strúčik cesnaku, syr na strúhanie cca 20 dkg, 1/2 téglika kyslej smotany

POSTUP PRÍPRAVY

Rýchly a šťavnatý obedík, či večera.

Na kúsku masla si opražíme zeleninu, posypeme vegetou, podlejeme troškou vody, udusíme do mäkka. Je lepšie, keď zo zeleniny ostane trošku šťavy. Na konci dusenia pridáme prelisovaný cesnak - ak máte Zdravitu, tak ho tam už nemusíte dávať (obsahuje sušený). Zároveň si uvaríme cestovinku - do mäkkšia /mašle som dala preto, aby sa mi to nerozpadávalo/. Menší plech /alebo širšiu zapekaciu misu/ vymažeme trošku hrubšou vrstvou masla, pridáme uvarenú cestovinu, posypeme syrom. Navrstvíme udusenú zeleninu, potrieme kyslou smotanou a posypeme bohatou vrstvou syra, postrúhaného nahrubo. Zapečieme len rýchlo, kým sa mi neroztopí syr. Nedávala som žiadne vajíčko a držalo to pekne pokope.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)

Adriana B. (Aďka27) ID 32431 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 7.5.2009, 23:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Špenátové cannelloni



POTREBNÉ PRÍSADY

Potrebujeme: 1 balíček cestovín cannelloni, 500 g mleté bravčové mäso, cibuľa, cesnak, 1 syr v črievku, múka hladká, mlieko, 1 konzerva paradajok resp. paradajkový pretlak, 1 vanička baby špenátu - čerstvý, soľ, čierne korenie, mletá rasca, bazalka, červená paprika

POSTUP PRÍPRAVY

Postup prípravy: najprv si pripravíme plnku - do panvice dáme trošku oleja, ošmahneme cibuľku do zlatista, pridáme mäsko a dusíme. Okoreníme korením, soľou, mletou rascou. Keď vydusíme šťavu, pridáme červenú papriku a vlejeme konzervu lúpaných paradajok a prelisovaný cesnak. Mäsko znovu dusíme. Kým dusíme mäsko, nakrájame opláchnutý špenát na rezance. Keď už budeme mať mäsko hotové (ak vydusíte veľa tekutiny, dolievame vodu, aby bola plnka taká hustejšia, aby sa dobre plnilo), pridáme špenát, ale už iba zľahka premiešame a vypneme. Pripravíme pekáč s papierom na pečenie resp. iba zľahka vymastíme. Plníme na tanieriku cannelloni plnkou a pomocou lyžičky prenesieme na pekáč. Hotové polejeme bešamelovou omáčkou, do ktorej ja pridávam soľ, bazalku a 1 veľký črievkový syr. Dáme do rúry - najprv pri 200°C a potom dopekáme na180°C, kým nie je vrch zapečený do chrumkava. Dobrú chuť, sú fakt božské!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)

Ivana Č. (cokii) ID 18101 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (24) posledné: 16.2.2014, 21:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

ZAPEKANÉ CESTOVINKY



POTREBNÉ PRÍSADY

do menšieho pekáča:300g cestovín,smotana,150g mrazenej zeleninky(mrkva+hrášok+karfiol),200g salámy,pol plechovky kukurice s fazuľou,100g tvrdého syra,4 plátkové syry,soľ,oregano

POSTUP PRÍPRAVY

cestovinky uvaríme,zmiešame s rozmrazenou zeleninou,na kocky nakrájanou salámou a tvrdým syrom,kukuricou s fazuľou.Osolíme,pridáme oregano(aj 3 čajové lyžičky).Šupneme do naolejovaného pekáča,na vrch dáme plátkový syr a celé podlejeme polkou smotany.Dáme zapekať.Keď syr začína hnednúť,dolejeme zvyšok smotany a dopečieme...Dobrú chuť...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)

Darina R. (dadulka19) ID 8655 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 30.10.2013, 10:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Kuskusové rizoto-obed za 20 minut



POTREBNÉ PRÍSADY

250 g kuskusu,3 PL rastlineho oleja,2 oriesky masla...ja som dala ramu,upecene kusky kur.prs,mrazena zelenina

POSTUP PRÍPRAVY

Kuracinku si nakrajame na kusky,tie rozne okorenime-grilovacie korenie,rozne bylinky,co najdete.Dame na rozpaleny olej.Mrazenu zeleninu...podla oka supneme do mikrovlnky rozmrazit.

Do misy si dame 250 g kuskusu ,pridame 3 PL oleja a dokladne premiesame vildlickou.V hrnci so silnym dnom,alebo teflonovej vysoke panvici dame zovriet 1/4 l vody s trochou soli/ja som dala vegetu/.Do vriacej vody pridame kuskus a miesame vidlickou,aby sa vstrebala vsetka voda.Vypneme varic,prikryjeme pokrievkou a nechame 2 minuty odpocivat.Potom pridate 2 oriesky masla-ramy a za obcasneho miesania na miernom ohni zase nechame varit 3 minuty.Kuskus uz je teraz hotovy,supneme tam kuracinu,zeleninu a nechame pod pokrievkou dojst este 8 minut.

Este chutnejsi kuskus bude,ked namiesto obycajnej vody date napr.kuraci vyvar,alebo bujom.
Mali sme obed hotovy za 20 minut.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)

Lubica L. (lubica007) ID 19881 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 8.7.2010, 21:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Špenátové lasagne



POTREBNÉ PRÍSADY

1 bal. mrazeného špenátového pretlaku, 1 bal. lasagní, cibuľa, olivový olej prípadne iný ktorý máte doma, 1-2 sladké smotanky prípadne nahradíme jednu troškou mlieka, soľ, vegeta, čierne korenie, muškátový orech, plátkový syr asi 20-30 dkg, syr na strúhanie na posypanie navrch

POSTUP PRÍPRAVY

Nakrájanú cibuľku orestujeme na troške olivového oleja pridáme špenát (ja dávam taký aký je mrazený) a pomáličky nechám špenát rozmraziť na najslabšom ohni a priebežne miešame. Keď už je špenát rozmrazený prisolíme, dáme troška vegety, troška muškátového orecha nie moc aby to nebolo príliš aromatické a podľa chuti troška čierneho korenia. Prilejeme smotanku a necháme troška prevrieť. Plnka by mala mať troška redšiu konzistenciu aby sa lasane mali v čom uvariť v trúbe.Na plech si dáme troška olivového oleja a potom naukladáme lasagne (nevarím vopred). Robíme medzi nimi 1cm odstrup, keď sa urobia roztiahnu sa. Na lasagne natrieme vrstvu špenátovej omáčky a naukladáme plátky syra toto opakujeme (lasagne, šp. omáčka, syr) kým máme špenátovú omáčku asi 3 vrstvy. Vrch by mal končiť špenátovou omáčkou. Takto to dáme upiecť asi na 20-30 min., kým nie je urobená cestovina. Potom navrch nasypeme strúhaný syr a necháme ho roztopiť a chytiť farbu. Treba sledovať lebo syr dosť rýchlo zhnedne. Po dopečení nechajte aspoň 10 min. vychladnúť. Túto omáčku robím aj k cestovinám a veľmi nám chutí. Ten pretlak a smotanky dávajte podľa toho aký veľký máte plech alebo jánske sklo. Ja niekedy robím z polovice špenátu a jednej smotanky alebo pol podla chuti do menšej misy z jánskeho skla. Prajem dobrú chuť.
Keď budem najbližšie robiť tak pridám foto.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)

Miriam K. (Mikri) ID 50427 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (7) posledné: 16.6.2013, 21:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Cestoviny HANČINY



POTREBNÉ PRÍSADY

1x smotana na šľahanie 33% = 2x syr v črievku = tvrdý syr = olivy = kukurica = cesnak = olivový olej (na fotke mám maslo...nemala som oliv.olej,tak som požila maslo)

POSTUP PRÍPRAVY

konečne aj ja pridávam receptík do tejto plejády úžasných receptov....len tak na inšpiráciu...ja ju tu zaručene vždy nájdem ....

nie je to môj recept....je to recept,ktorý mi poradila moja kamarátka (podľa nej aj ten názov) :-)....netuším či je tu nejaký tomuto podobný recept...nemám šancu to tu checknúť celé....aby sa nestalo ,že si tu nájdem nejaké hanlivé hodnotenia...naozaj som ho nikomu neukradla.... ,-)

čo sa týka pomerov jednotlivých ingrediencií...nechám to na Vás....

tak isto ako ste si všimli,ja som tam nedávala ani soľ ani iné koreniny...to taktiež nechám na Vašej ľubovôli....

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)

Ivana M. (winona) ID 27165 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (9) posledné: 23.5.2011, 13:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 672 (zobrazuje sa 101-110)<< predošlé 1,.,6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16,.,68 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu