končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 110 (zobrazuje sa 91-100) | << predošlé 1,.,5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ďalšie >> |
SLADKÉ JEDLÁ |
Gaštanové guľkyPOTREBNÉ PRÍSADY 200g kryštálového cukru 200g uvarených gaštanov 50g mandlí mlieko čokoláda POSTUP PRÍPRAVY cukor zalejeme trochou mlieka,povaríme,pridáme prelisované a olúpané pomleté mandle,premiešame a dáme vychladnúť.potom sformujeme guľky a obalíme ich v postrúhanej čokoláde. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Daniela S. (danka ZS.) ID 57692 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 24.12.2008, 14:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Krém z ľadových gaštanov alebo bielej čokolády+karamelovýPOTREBNÉ PRÍSADY tri 250ml šľahačkové smotany 33%, tri kusy tyčinky ľadových gaštanov ALEBO dve biele čokolády POSTUP PRÍPRAVY Tento krem si mozte pripravit aj s BIELOU COKOLADOU alebo KINDER TYCINKAMI, kofilou atď. Na tri slahacky stacia dve biele Milka cokolady. POSTUP*****smotany dáme do hrnca a dáme variť a už počas zohrievania pridáme ľadové gaštany a necháme prevariť, za stáleho miešania, musí chvíľu vrieť. Potom treba hmotu nechať do druhého dňa v chladničke -MINIMÁLNE 12 hodín!!! (ale kľudne aj na dlhšie) a na druhý deň vyšľahať do tuha. Je výborný do torty alebo na rezy s piškótovým cestom. Pridala som postup na výrobu karamelového krému do veterníkov, nemá chybu! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 551 návštěvníkov) Lucia H. (gupka) ID 9968 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (311) posledné: 2.2.2017, 7:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Narodeninová torta s gaštanovým pyré pre maminkuPOTREBNÉ PRÍSADY 3 cestá: 12 vajec * 360 g cukru * 6 lyžíc mlieka * 360 g polohrubej múky * 1 1/2 bal. kypriaceho prášku, 6 lyžíc kakaa * 3 lyžice oleja * 75 g čokolády (varovej); PLNKA: 2 x 250g gaštanového pyré, 6dcl mlieka, 2x Zlatý klas, 400g masla, cukru a rumu (esencie) podľa chutí; lekvár podľa chuti; falošný marcipán zo sušeného mlieka - niekde z MMB POSTUP PRÍPRAVY Cesto: klasické piškótové cesto: žĺtka vymiešame s cukrom a kakaom (pridáme mlieko - lepšie miešanie) , pridáme olej, nastrúhanú čokoládu; nakoniec pridáme múku zmiešanú s kypr. práškom a túhý sneh, všetko zmiešame a dáme upiecť vo vymastenej a vymúčenej forme (priemer formy cca 30 cm);*** *** PLNKA:uvaríme si hustý krém - necháme vychladnúť, maslo vymiešame s práškovým cukrom, všľaháme krém a postupne pridávame aj gaštanové pyré - dochutíme podľa vlastnej chuti! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) Lenka O. (pokilienka) ID 54516 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 11.9.2008, 19:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Gaštanový tunelPOTREBNÉ PRÍSADY 3 vajíčka, 30g práškový cukor, 30g polohrubej múky, 20g kakaa, 20 masla, 350g gaštanového pyré, 250ml šľahačky................Poleva: 130g čkolády, 40g Cery.........Na vylepšenie gaštanového pyré štamperla amareta, alebo rumu - nemusí, toto som pridala len tak POSTUP PRÍPRAVY Tento zákusok má svoj príbeh. Chydtala som sa ho robiť možno aj tri mesdiace, ale že ho budem piecť hneď ako sa vrátim z dovolenky to ma ani vo sne nenapadlo. Musela som, lebo po príchode domov ma čaqkalo nemiôlé prekvapenie v podobe rozmarazenej mrazničky a ani cladnička na tom nebola lepšie, takže miesto vybaľovania kufrov umývanie chladničky a mrazničky a vyhadzovanie rozmrazených potravín. Našťastie sa asi pokazila len niekoľko hodín pred našim príchodom, že sa prvé roztopili zeleniny a ine rýchlo sa topiace potraviny, tie šli do koša. No pyré mi bolo ľúto vyhodiť aj keď na nich bolo napísané v žiadnom prípade znovu nezmrazovať, tak som sa pustila po uprataní chladničky a mrazničky do pečenia. ešte by som podotkla, že koťuha jedna po umytí fungovala normálne ešte jeden deň a nakoniec sme aj tak museli volať opravára, odišiel termostat v chladničke, ale prečo sa rozmrazila aj mraznička, keď má dva komresory to nepochopím. Ale už je všetko OK. Takže po takomto unavujúcom úvode poďme na postup. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov) Eva T. (Evulqa) ID 33802 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (32) posledné: 17.7.2012, 19:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Gaštanové rezyPOTREBNÉ PRÍSADY Na piškótu: 4 vajcia, 6 pol.lyžíc kr.cukru, 6 pol.lyžíc polohr.múky, 1 dl oleja, 1 pol.lyžica kakaa, 1 bal. prášku do pečivaNa plnku: 1/2 masla, 3 pol.lyžice práš.cukru, 1 kocka gaštanového pyré, 1 bal. Zlatého klasu, 3 dl mliekaNa karamelovú šľahačku: 4 pol.lyžice kryš.cukru, 3 dl mlieka, 2 práškové šľahčky + 1 stužovač POSTUP PRÍPRAVY Piškóta: Celé vajcia vyšľaháme, pridáme olej, múku, kakao a prášok do pečiva. Premiešame, dáme piecť, necháme vychladnúť - natrieme plnkou. Plnka: Z mlieka a zlatého klasu uvaríme hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť. maslo, práškový cukor a gaštanové pyré dobre vymiešame a primiešame do vychladnutej kaše. Na plnku dáme karamelovú šľahačku. Karamelová šľahačka: cukor upálime na karamel, no prv než sa rozpustí, zalejeme ho mliekom. Po vychladnutí ho zmiešame so šľahačkami a stužovačom a vyšľaháme. Navrch môžeme nastrúhať čokoládu, zákusok chutí famózne. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Emília K. (emily2) ID 20452 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 16.10.2008, 18:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Gaštanové rezyPOTREBNÉ PRÍSADY Suroviny Piškóta: 4 vajcia, 6 lyžíc kryštálového cukru 6 lyžíc polohrubej múky 1 dl oleja, 1 lyžica kakaa 1 prášok do pečiva Plnka: 1/2 masla 3 lyžice práškového cukru 1 kocka gaštanového pyré 1 Zlatý klas, 3 dl mlieka Karamelová šľahačka: 4 lyžice kryštálového cukru 3 dl mlieka, 2 práškové šľahačky 1 stužovač šľahačky POSTUP PRÍPRAVY Pracovný postup Celé vajcia vyšľaháme. Pridáme olej, múku, kakao a kypriaci prášok. Premiešame a dáme piecť do vyhriatej rúry. Po vychladnutí cesto necháme na plechu a natrieme ho plnkou. Na plnku príde vrstva karamelovej šľahačky. Plnka: Z mlieka a zo Zlatého klasu uvaríme hustú kašu a necháme ju vychladnúť. Maslo, práškový cukor a gaštanové pyré spolu vymiešame a primiešame do vychladnutej kaše. Karamelová šľahačka: Cukor upálime na karamel, no prv, než sa rozpustí, zalejeme ho mliekom. Po vychladnutí ho zmiešame so šľahačkami, stužovačom a vyšľaháme ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 22 návštěvníkov) jana v. (kuklac) ID 36262 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 15.4.2015, 13:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Gastanove vajickaPOTREBNÉ PRÍSADY 1/2 kg hladkej muky, 100 g mandli prip. orechov, 200 g cukru, 300 g masla (margarinu), 1 CL skorice, kora a stava z jedneho citrona, 2 cokolady ladove gastany, dzem alebo krem na zliepanie POSTUP PRÍPRAVY nizsie.... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) Martina P. (Mata74) ID 9033 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (12) posledné: 26.3.2008, 12:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
velkonocne vanilkove kuriatko, cokobananove lienky a gastanovi jezkoviaPOTREBNÉ PRÍSADY mnam mnam.. a chutia vyborne!! Dakujem mamickam (masuha) ID 38898 za receptik na kuriatko a tiez na marcipan, ktory som pouzila na lienky a na jablcka a mamicke (Luc2) 5741 za receptik na lienky a na gastanove gulicky..:-)) POSTUP PRÍPRAVY Mozno moje este nie su take dokonale, ale chutilo to vyborne a hlavne doma mali radost moji "chlapi".. ten napad s jezkom som uz videla, len som ho este trosku upravila, neobalila som ho v kokse- bala som sa ci kokos nepokazi chut gastanov, ktoru tak milujem :-)) tak som ho namocila do cokolady a obalila v cokoladovom zdobeni, neviem ako sa to presne vola ale je to cosi ako cokoladova ryza a este som mu urobila marcipanove jablcka ;-)) na travu som pouzila kokos zafarbeny potravinarskym farbivom. Recetik na marcipan mam od prvej mamicky, je tiez vyborny ... mozno este niekoho rychlo inspirujem, Velka Noc je uz velmi tesne za dverami :-)) kuriatko je vanilkove v podstate... lienky su nieco ako bananky v cokolade a jezkovia su gastanovi ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Sandy C. (sandy) ID 1290 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 25.3.2008, 12:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Opití chlapci a gaštanové nožičkyPOTREBNÉ PRÍSADY Čisto jarná tématika.... chlapci maju dosť po olievačke, tak si trošku chlípli....a potom sa zdá, že majú gaštanové nožičky - s pichliačikmi :)) Opití chlapci: 1 menšie vajíčko, 200g hladkej múky,80g masla, 50g práškového cukru, 3 lyžice rumu (alebo iného alkoholu) nutela na zlepenie a čokoláda s lentilkami na zdobenie Gaštanové nožičky: 125g tuku, 125g práškového cukru, 100 g gaštanového pyré, 350g polohrubej múky, 1 vajíčko, 1 vanilínový cukor, dzem na lepenie, čokoláda na zdobenie POSTUP PRÍPRAVY Opitý chlapci + gaštanové nožičky: Suroviny na cesto zmiešame na kompaktnú hmotu a a vyvaľkáme na doske cca 3mm. Vykrajujeme tvary, ktoré pečieme na 180st. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Slávka K. (slavenka) ID 760 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 18.3.2008, 20:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Gaštanovo-zmrzlinová pochúťkaPOTREBNÉ PRÍSADY 2 balenia gaštanového pyré, smotana na šľahanie, čokoláda na posypanie, vanilínový cukor, mlieko, zmrzlina POSTUP PRÍPRAVY Vyšlaháme hustú šľahačku, v druhej nádobe rozlačíme gaštanové pyré, pridáme 1 PL mlieka. Ak ste kúpili ochutené gaštanové pyré, najskôr skúste rozlačenú zmes a ak je Vám málo sladké pridajte vanilínový cukor. ( Ak máte neochutené pyré, o to lepšie, pridajte vanilínový cukor a podľa potreby práškový cukor, pre dospelých 2PL koňaku ). Všetko vymiešame nahladko. Pridáme do šľahačky a jemne zašľaháme. Prikryjeme a na 3 hodin dáme do chladničky. Pred podávaním necháme 10 minúť odstáť pri izbovej teplote, aby sa krém trochu rozpustil. Do misiek dáme zmrzlinu a gaštanový krém, posypeme čokoládou. DOBRÚ CHUŤ ! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Andrea N. (ruzicka) ID 17646 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 1.2.2008, 18:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 110 (zobrazuje sa 91-100) | << predošlé 1,.,5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ďalšie >> |