končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 373 (zobrazuje sa 91-100) | << predošlé 1,.,5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15,.,38 ďalšie >> |
ZAVÁRANINY |
Pečený slivkový lekvár s rumomPOTREBNÉ PRÍSADY Na 1kg sliviek potrebujeme 250-300 g krystaloveho cukru a asi 1-1,5dl rumu. POSTUP PRÍPRAVY 2-3 kg sliviek priecne rozkrojime a povyberame kostky. Dame na hlboky plech a zasypeme cukrom. Pri teplote asi 170stupnov pecieme,kym sa nevypari stava. Obcas treba ruru otvorit, aby vysla para a lekvar premiesat. Lekvar sa pecie tak 3 hodinky, zalezi od rury a od sliviek. Upeceny je husty a stava vyparena. Premiesame ho , aby sa poriadne spojil a slivky trochu popucime (kto nema rad kusky ovocia, moze premixovat ponornym mixerom). Hotovy zalejeme rumom, premiesame a horuci lekvar plnime do flias, ktore otocime vieckom dole, zabalime do deky a nechame v nej vychladnut. PS: lekvar robila mamka Marta :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) Janik G. (janicekBJ) ID 61360 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (35) posledné: 25.1.2012, 23:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Hroznový džemPOTREBNÉ PRÍSADY Hrozno, želírovací cukor POSTUP PRÍPRAVY Hrozno som umyla, mierne rukou popučila, nechala obvariť asi 30 min, aby to pustillo šťavu, a aby šupky zmäkli, potom som to všetko rozmixovala, a nakoniec prepasírovala. Na 1000g ovocia - šťavy - ide 1 bal želírovacieho cukru, privesť k varu a povariť 5 min, potom som dala ešte 1 kl kyseliny citrónovej a naplnila som fľaše. Po uzatvorení som nechala fľaše hore dnom asi 15 min, a je to :-) A tá vôňa čo je v byte :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) Nina G. (shitanshah) ID 70486 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (24) posledné: 10.11.2016, 13:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Červená kapusta - sterilizovanáPOTREBNÉ PRÍSADY 1,5 - 2 kg hlávka červenej kapusty a 1,5 - 2 kg bielej kapusty ( 1:1 ), 1 deko, 3 stredne veľké cibule POSTUP PRÍPRAVY v obrázkoch OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) Eva T. (Evulqa) ID 33802 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (6) posledné: 30.9.2011, 12:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
jablkový lekvárPOTREBNÉ PRÍSADY 1,5 kg jabĺk, 400 g kryštálového cukru, 2 PL octu POSTUP PRÍPRAVY jablká si očistíme nakrájame, pridáme cukor, ocot a dáme do chladničky na 24 hodín. Na druhý deň uvaríme, rozmixujeme a horúce dáme do pohárov, ktoré otočíme hore dnom, zakryjeme do deky a necháme vychladnúť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) Martina Š. (avivazka) ID 137431 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (17) posledné: 1.11.2014, 19:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Kapustovo mrkvový šalát sladkokyslýPOTREBNÉ PRÍSADY 5kg hlavkovej kapusty, 1kg mrkvy, 1kg cibule, 1 nakladač (deko) POSTUP PRÍPRAVY Kapustu nakrájame, mrkvu postrúhame na hrubo a cibuľu na menšie plátky. Uvaríme sladkokyslý nálev podľa nakladača, scedíme ho a všetko spolu zamiešame. Necháme hodinku-dve postáť a plníme poháre, zvyšnú šťavu tiež porozdeľujeme do pohárov. Mne vyšlo 10pohárov. Sterilizujeme krátko, aby sa len viečka chytili. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) jana j. (Janushinka) ID 30839 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Kapusta s červenou repouPOTREBNÉ PRÍSADY 1,5 kg kapusta biela hlávková 0,5 kg repa červená 300 g cibuľa 0,5 l voda 2 dcl ocot 2 čl soľ 200 g cukor kryštál POSTUP PRÍPRAVY uvarím červenú repu, asi tri ks na jednu hlávkovú kapustu. repu varievam vopred, aby som nerobila s horúcou, očistím ju aj kapustu zbavím nečistoty a hlúbov. Po tomto odvážim a podľa toho vypočítam koľko ostatných surovín budem potrebovať. Teraz sme robili z celkovej hmotnosti 5,5 kg. Z vody, octu, cukru a soli - uvariť nálev a nechať vychladnúť. Aj týchto surovín musí byť viacej, ak je viac repy,kapusty a cibule - to aby sa náhodou niekto nezmýlil. Repu nastrúhať na strúhadle väčšom. Kapustu na pásiky, aj cibuľu - toto som robila mixérom. Dala som do veľkého hrnca /repu,kapustu,cibuľu/ a zaliala vychladnutým nálevom. Neskôr som premiešala, až keď to trochu povolilo. asi za 15 minút. Môže sa aj hneď, ale ide to ťažšie a mala som aj tak málo miesta na miešanie. Túto zmes necháme odstáť minimálne 1 hodinu. Jemne natláčame do pohárov a dolievame nálev. Bude sa zdať, že je ho málo, ale vždy mi to vyjde, niekedy je aj trochu navyše. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) Marianna F. (Marianna76) ID 165776 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 26.10.2011, 8:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Pikantná čalamáda podľa K. Magálovej ♥ ♥ ♥POTREBNÉ PRÍSADY 1,5 kg šalátových uhoriek * 7 farebných paprík * 1 feferónka * 4 cibule * 150 ml octu * 150 ml kryštálového cukru * 1/2 balenia ZELKA * POSTUP PRÍPRAVY Ak ste si nestihli zapísať receptík, tu je. Vyskúšaný , nafotený a veľmi jednoduchý. :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) Zlatica K. (kelka23) ID 44449 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (9) posledné: 12.8.2013, 0:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Kapustovo-mrkvový šalátPOTREBNÉ PRÍSADY 4 kg postrúhanej kapusty, 1 kg postrúhanej mrkvy, 0,5 kg cibule. NÁLEV: 1 Deko, 0,5 kg kryštálového cukru, 0,5 l octu, 1l vody POSTUP PRÍPRAVY v obrázkovom postupe OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) Monika G. (elinkaa) ID 17643 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 25.9.2012, 12:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Sterilizované papriky plnené kapustouPOTREBNÉ PRÍSADY papriky * kapusta * mrkva * znojemský nálev – uvedený v mojom recepte „Alma papriky v znojemskom náleve“ * korenie: bobkový list * CČK POSTUP PRÍPRAVY Kuk nižšie: OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 30.8.2006, 23:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Slivkový lekvár z rúry 1****POTREBNÉ PRÍSADY 2 kg slieviek, 250g kryštálového cukru, trošku šokrice mletej, 20 ml slivkového likéru alebo rumu POSTUP PRÍPRAVY Neuveriteľne dobrý a rýchly lekvár zo slieviek. Neoľutujete, ke´d si ho urobíte. Naša záhrada zíva prázdnotou, lebo nam všetko pomrzlo a potom obil ľadovec..... tak čakám, kým klesnú ceny ovocia. Ovocie umyjeme, necháme odkvapkať, prerežeme napoly a odkôstkujeme. Dáme do väčšieho pekáča, posypeme cukrom, škoricou a premiešame. Za častého miešania pečieme pri teplote 180 stupňov na druhej polohe mriežky približne dve hodiny. Horúci slivkový lekvár premiešame s likérom alebo rumom, nalejeme do pohárov, zatvoríme, na päť minút postavíme hore dnom, na viečko a necháme vychladnúť. Skladujeme na suchom, tmavom mieste. Lekvár vydrží najmenej štvrť roka. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) Slávka K. (slavenka) ID 760 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (19) posledné: 2.8.2012, 17:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 373 (zobrazuje sa 91-100) | << predošlé 1,.,5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15,.,38 ďalšie >> |