. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > ZAVÁRANINY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 373 (zobrazuje sa 91-100)<< predošlé 1,.,5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15,.,38 ďalšie >>

ZAVÁRANINY

Pečený slivkový lekvár s rumom



POTREBNÉ PRÍSADY

Na 1kg sliviek potrebujeme 250-300 g krystaloveho cukru a asi 1-1,5dl rumu.

POSTUP PRÍPRAVY

2-3 kg sliviek priecne rozkrojime a povyberame kostky. Dame na hlboky plech a zasypeme cukrom. Pri teplote asi 170stupnov pecieme,kym sa nevypari stava. Obcas treba ruru otvorit, aby vysla para a lekvar premiesat. Lekvar sa pecie tak 3 hodinky, zalezi od rury a od sliviek. Upeceny je husty a stava vyparena. Premiesame ho , aby sa poriadne spojil a slivky trochu popucime (kto nema rad kusky ovocia, moze premixovat ponornym mixerom). Hotovy zalejeme rumom, premiesame a horuci lekvar plnime do flias, ktore otocime vieckom dole, zabalime do deky a nechame v nej vychladnut.
PS: lekvar robila mamka Marta :-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

Janik G. (janicekBJ) ID 61360 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (35) posledné: 25.1.2012, 23:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Hroznový džem



POTREBNÉ PRÍSADY

Hrozno, želírovací cukor

POSTUP PRÍPRAVY

Hrozno som umyla, mierne rukou popučila, nechala obvariť asi 30 min, aby to pustillo šťavu, a aby šupky zmäkli, potom som to všetko rozmixovala, a nakoniec prepasírovala. Na 1000g ovocia - šťavy - ide 1 bal želírovacieho cukru, privesť k varu a povariť 5 min, potom som dala ešte 1 kl kyseliny citrónovej a naplnila som fľaše. Po uzatvorení som nechala fľaše hore dnom asi 15 min, a je to :-)
A tá vôňa čo je v byte :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

Nina G. (shitanshah) ID 70486 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (24) posledné: 10.11.2016, 13:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Červená kapusta - sterilizovaná



POTREBNÉ PRÍSADY

1,5 - 2 kg hlávka červenej kapusty a 1,5 - 2 kg bielej kapusty ( 1:1 ), 1 deko, 3 stredne veľké cibule

POSTUP PRÍPRAVY

v obrázkoch

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

Eva T. (Evulqa) ID 33802 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 30.9.2011, 12:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

jablkový lekvár



POTREBNÉ PRÍSADY

1,5 kg jabĺk, 400 g kryštálového cukru, 2 PL octu

POSTUP PRÍPRAVY

jablká si očistíme nakrájame, pridáme cukor, ocot a dáme do chladničky na 24 hodín. Na druhý deň uvaríme, rozmixujeme a horúce dáme do pohárov, ktoré otočíme hore dnom, zakryjeme do deky a necháme vychladnúť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

Martina Š. (avivazka) ID 137431 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (17) posledné: 1.11.2014, 19:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Kapustovo mrkvový šalát sladkokyslý



POTREBNÉ PRÍSADY

5kg hlavkovej kapusty, 1kg mrkvy, 1kg cibule, 1 nakladač (deko)

POSTUP PRÍPRAVY

Kapustu nakrájame, mrkvu postrúhame na hrubo a cibuľu na menšie plátky. Uvaríme sladkokyslý nálev podľa nakladača, scedíme ho a všetko spolu zamiešame. Necháme hodinku-dve postáť a plníme poháre, zvyšnú šťavu tiež porozdeľujeme do pohárov. Mne vyšlo 10pohárov. Sterilizujeme krátko, aby sa len viečka chytili.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

jana j. (Janushinka) ID 30839 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Kapusta s červenou repou



POTREBNÉ PRÍSADY

1,5 kg kapusta biela hlávková 0,5 kg repa červená 300 g cibuľa 0,5 l voda 2 dcl ocot 2 čl soľ 200 g cukor kryštál

POSTUP PRÍPRAVY

uvarím červenú repu, asi tri ks na jednu hlávkovú kapustu. repu varievam vopred, aby som nerobila s horúcou, očistím ju aj kapustu zbavím nečistoty a hlúbov. Po tomto odvážim a podľa toho vypočítam koľko ostatných surovín budem potrebovať. Teraz sme robili z celkovej hmotnosti 5,5 kg.

Z vody, octu, cukru a soli - uvariť nálev a nechať vychladnúť. Aj týchto surovín musí byť viacej, ak je viac repy,kapusty a cibule - to aby sa náhodou niekto nezmýlil.

Repu nastrúhať na strúhadle väčšom. Kapustu na pásiky, aj cibuľu - toto som robila mixérom. Dala som do veľkého hrnca /repu,kapustu,cibuľu/ a zaliala vychladnutým nálevom. Neskôr som premiešala, až keď to trochu povolilo. asi za 15 minút. Môže sa aj hneď, ale ide to ťažšie a mala som aj tak málo miesta na miešanie. Túto zmes necháme odstáť minimálne 1 hodinu. Jemne natláčame do pohárov a dolievame nálev. Bude sa zdať, že je ho málo, ale vždy mi to vyjde, niekedy je aj trochu navyše.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

Marianna F. (Marianna76) ID 165776 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 26.10.2011, 8:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Pikantná čalamáda podľa K. Magálovej ♥ ♥ ♥



POTREBNÉ PRÍSADY

1,5 kg šalátových uhoriek * 7 farebných paprík * 1 feferónka * 4 cibule * 150 ml octu * 150 ml kryštálového cukru * 1/2 balenia ZELKA *

POSTUP PRÍPRAVY

Ak ste si nestihli zapísať receptík, tu je. Vyskúšaný , nafotený a veľmi jednoduchý. :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

Zlatica K. (kelka23) ID 44449 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (9) posledné: 12.8.2013, 0:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Kapustovo-mrkvový šalát



POTREBNÉ PRÍSADY

4 kg postrúhanej kapusty, 1 kg postrúhanej mrkvy, 0,5 kg cibule. NÁLEV: 1 Deko, 0,5 kg kryštálového cukru, 0,5 l octu, 1l vody

POSTUP PRÍPRAVY

v obrázkovom postupe

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

Monika G. (elinkaa) ID 17643 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 25.9.2012, 12:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Sterilizované papriky plnené kapustou



POTREBNÉ PRÍSADY

papriky * kapusta * mrkva * znojemský nálev – uvedený v mojom recepte „Alma papriky v znojemskom náleve“ * korenie: bobkový list * CČK

POSTUP PRÍPRAVY

Kuk nižšie:

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 30.8.2006, 23:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Slivkový lekvár z rúry 1****



POTREBNÉ PRÍSADY

2 kg slieviek, 250g kryštálového cukru, trošku šokrice mletej, 20 ml slivkového likéru alebo rumu

POSTUP PRÍPRAVY

Neuveriteľne dobrý a rýchly lekvár zo slieviek. Neoľutujete, ke´d si ho urobíte. Naša záhrada zíva prázdnotou, lebo nam všetko pomrzlo a potom obil ľadovec..... tak čakám, kým klesnú ceny ovocia.
Ovocie umyjeme, necháme odkvapkať, prerežeme napoly a odkôstkujeme. Dáme do väčšieho pekáča, posypeme cukrom, škoricou a premiešame. Za častého miešania pečieme pri teplote 180 stupňov na druhej polohe mriežky približne dve hodiny.
Horúci slivkový lekvár premiešame s likérom alebo rumom, nalejeme do pohárov, zatvoríme, na päť minút postavíme hore dnom, na viečko a necháme vychladnúť.
Skladujeme na suchom, tmavom mieste. Lekvár vydrží najmenej štvrť roka.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

Slávka K. (slavenka) ID 760 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (19) posledné: 2.8.2012, 17:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 373 (zobrazuje sa 91-100)<< predošlé 1,.,5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15,.,38 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu