končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
Celkom: 107 (zobrazuje sa 91-100) | << predošlé 1,.,5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ďalšie >> |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Tvarohová nepečená tortaPOTREBNÉ PRÍSADY 2 tvarohy po 250 g – dávam hrudkové * 2 vajcia * 25 dkg práškového cukru * 1 vanilkový cukor * 1 palmarin * 1 liter mlieka * 20 g želatíny – zvyčajne sú to dva sáčky, kupujem extra silnú * troška kakaa na ozdobenie * kompótové ovocie bez šťavy * piškóty alebo upečená piškóta z 2-3 vajec * POSTUP PRÍPRAVY Recept na túto tortu som vyžobrala ihneď po prvej ochutnávke od spolupútničky na materskej dovolenke Katky, a som jej zaň veľmi vďačná, pretože je to recept, ktorý sa naozaj oplatí mať založený v kuchárskej knihe, je veľmi jednoduchý, nie je na ňom čo pokaziť (síce moja sestra dvojička by si iste niečo našla :-) ))))))), chutí vynikajúco, a je urobený za pár minút. Takže tu je postup: OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 138 návštěvníkov) KOMENTÁRE (29) posledné: 22.3.2012, 22:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Mocca roládaPOTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 6 vajec * 70 g práškového cukru * 20 g kakaa * 40 g hrubej múky * KRÉM: 2 vajcia * 100 g kryštálového cukru * 250 g masla * 2 lyžice instantnej kávy POSTUP PRÍPRAVY Toto je jedinečná roláda na sviatočné chvíle... ozajstná rozkoš, máloktorý múčnik prekoná tento svojou kvalitou... Finančne Vás vyjde trocha drahšie, ale určite stojí za to, kávičkár, ktorý miluje sladkosti, Vás bude mať ešte radšej a Vy budete v jeho rebríčku o stupienok vyššie. Samozrejme, ak o to stojíte. Oboznámim Vás s postupom práce: žĺtky vymiešame s cukrom a kakaom. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a primiešame ho spolu s múkou do cesta. Nech Vás nepomýli malé množstvo múky, naozaj platí 40 g hrubej múky. Upečieme na mastnom papieri, necháme stočený vychladnúť a naplníme krémom. Postup prípravy krému: vajcia s cukrom vyšľaháme nad parou dotuha, maslo s instantnou kávou vymiešame do peny, a spojíme. Vyzerá to dosť jednoducho, ale trvalo mi to skoro dve hodiny. Pri šľahaní vajec nad parou si kľudne doneste do kuchyne hrubú rozčítanú knihu, prečítate možno pár kapitol, pokiaľ krém vyšľaháte, ale nezúfajte, v týchto horúčavách sú aj horšie veci, ako stáť pri vriacej vode a miešať krém. Napríklad stáť pri hrnci s vriacou vodou a miešať dva krémy alebo žehliť tonu prádla pre regiment vojakov. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) KOMENTÁRE (10) posledné: 23.1.2010, 14:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Domáca 3-bitkaPOTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 2 vajcia * 250 g kryštálového cukru * 1 dcl oleja * 2 dcl polohrubej múky * 1 ČL sódy bikarbóny * 2 PL kakaa * 2 balenia BB keksov * PLNKA číslo 1: pol litra mlieka * 2 vanilkové cukry * 1,5 Zlatého klasu * 100 g kryštálového cukru, 1 Hera * PLNKA číslo 2: 1 plechovka Salka * 200 g Hery * POLEVA: čokoládová POSTUP PRÍPRAVY Mamičky, poviem Vám úprimne, s týmto zákuskom je práce ako na kostole alebo hektárovom poli, ale výsledok stojí za to. Ja síce súdim iba podľa seba, možno Vám sa podarí rýchlejšie ako mne. Každopádne omdliete, keď ho ochutnáte a to vôbec nepreháňam, kľudne spíšte dopredu závet a súhlas o darovanie orgánov, ak by ste sa už z ochutnávacej kómy neprebrali. Hostia mi ho chválili aj v 40 stupňových horúčavách, keď zmizol z povrchu zemského a to si dovolím zodpovedne a pri zmysloch tvrdiť, že ho nechválili iba zo slušnosti a teraz sa nehorázne chválim zasa ja. Ale to iba v duchu starého slovenského príslovia, že „dobré sa chváli samo“. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 93 návštěvníkov) KOMENTÁRE (57) posledné: 11.1.2016, 11:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Domáci fantastický krémešPOTREBNÉ PRÍSADY 8 dcl mlieka * 2 žĺtky * 2 PL hladkej múky * 1 vanilkový cukor * 2 Zlaté klasy * 15 dkg práškového cukru * 2 PL rumu * 1 celé 250 g maslo * 1 balenie medových plátov * čokoláda na poliatie * 2 šľahačkové smotany * 2 stužovače smotany * a to je už asi naozaj všetko POSTUP PRÍPRAVY Baby, tento krémeš zvládne každá z Vás! To je jeden dôvod na jeho vyskúšanie a druhý pádny dôvod je ten, že krémeš je krásny ako z cukrárne, ale chuťovo omnoho lepší, priam vynikajúci. No neochutnajte. Tento dezert som pridala ako jeden z mnohých zákuskov na veľkej oslave a bola som rada, že sa vôbec oslavy krémeš dožil. Recept je tak strašne jednoduchý, až neuveríte a uveríte až po vyskúšaní. Týmto krémešom naozaj ohúrite hostí – a to viem, o čom hovorím, aj mne sa to už párkrát podarilo. Len mi nikto neveril, že som ho robila ja a nedoniesla z najbližšej cukrárne.. fňuk. Tak pridávam aj obrázkový recept, a Peter, Monika, Zuzka, Ildikó, Maťko, Kubko, Cecilky, Marišky, Izidorovia a Bonifácovia, kuknite, že som ho robila ja!!! A nie sériová cukrárenská výroba, kde žltý krém pozostáva z margarínu.... to už človeka urazí xi xi xi... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 302 návštěvníkov) KOMENTÁRE (88) posledné: 13.5.2016, 21:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Marhuľový koláčPOTREBNÉ PRÍSADY 2 vajcia * 250 g práškového cukru * 250 g polohrubej múky * 50 g masla * 2,5 dcl mlieka * 1 prášok do pečiva * 2 balíčky škoricového cukru * práškový cukor na posypanie * marhule POSTUP PRÍPRAVY Nie každý má takého milého suseda uja Ota, ktorý nám každý deň prinesie čerstvé ovocie zo záhrady, a suseda uja Janka, ktorý nám každý deň prinesie čerstvo odtrhnutú zeleninu. Tak sa musíme obom ujom revanšovať marhuľovým koláčikom. Začína sezóna marhúľ, treba to využiť a šup s marhuľami na pekáč. Koláč je fantastický, šťavnatý, správne kyslastý, ako sa na takéto horúčavy patrí a je to vlastne obdoba kysnutého marhuľového, aké robievali naše mamy. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 85 návštěvníkov) KOMENTÁRE (58) posledné: 7.1.2016, 18:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Čerešňová bublaninaPOTREBNÉ PRÍSADY 300 g polohrubej múky * 150 g práškového cukru * 140 g roztopeného masla * 2/8 l mlieka * 2,5 dcl mlieka * 2 vajcia * ½ balíčka prášku do pečiva * ovocie POSTUP PRÍPRAVY Véééééľmi jednoduchý ako sa na bublaninu patrí :-) Jediné, čo sa v našej domácnosti nepatrilo, bol fakt, že som tentokrát piekla sama samučká bez dcérky, pretože bola s ockom na "cyklistickom" výlete, ale zaujímavé bolo zistenie, že som ho mala urobený za 20 minút, čo sa mi s dcérkou nemôže v žiadnom príhode stať :-). OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) KOMENTÁRE (11) posledné: 8.6.2013, 21:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Palacinková nugátová tortaPOTREBNÉ PRÍSADY Na túto tortičku robievam dvojitú dávku cesta na palacinky, aby bola torta primerane vysoká, ako sa na palacinkovú tortu patrí. Palacinkový recept uvádzam na jednu dávku: 3 vajcia * 3 dcl mlieka * 150 g hladkej múky * práškový cukor podľa chuti * olej na vymazávanie panvice * čokoládová poleva POSTUP PRÍPRAVY Torta je výborná pre ľudí, ktorí majú radšej palacinky studené. Do nutelly pridávam aj džem, aby bola torta šťavnatejšia. Z dvoch dávok vyšlo 22 palaciniek, z toho 20 kusov išlo do torty, jedna putovala na televíznu obrazovku – dcérka s ňou poutierala prach, začala na obrazovke, presunula sa na stôl s vlastnoručne vyšívanou dečkou a skončila na gauči, a jedna mi zhorela. Väčšinou to býva prvá, ale tá sa mi čudujsasvete podarila. Odporúčam nepostaviť tortu vyššiu ako z 20 kusov palaciniek, nedala by sa dobre krájať, šmýkala by sa a pekne by na tanieri nestála. Ale určite nie je dôležité, či niečo stojí alebo nie, hlavná vec, že to chutí. Pokiaľ chcete robiť trhance, vyberte si starú panvicu po praprababičke, v ktorej absentuje teflón a po polhodinke robenia palaciniek bude aj vo Vás absentovať akákoľvek trpzlivosť, nadšenie a chuť niečo kulinársky vytvoriť. Ak by ste sa predsa len pustili do boja so starou panvicou, vyčistíte ju šmirgľom (rozumej brúsny papier) č. 70 alebo ju jednoducho hoďte po použití do smetí, alebo - naozaj v extrémne zriedkavých prípadoch - ju vráťte praprababičke. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 3.6.2010, 22:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Čerešničky v kockePOTREBNÉ PRÍSADY čerešne * želatína v prášku * nádobka na ľad * TOŤ VSJO POSTUP PRÍPRAVY Ako vždy, aj teraz ho uvádzam nižšie: OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (9) posledné: 16.12.2007, 10:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Pudingovo-čerešňový koláčPOTREBNÉ PRÍSADY 3 vajcia * pol litra polohrubej múky * šľahačková smotana * štvrť litra kryštálového cukru * prášok do pečiva * čerešne* šľahačka a granko na ozdobu POSTUP PRÍPRAVY Čo povedať k tomuto koláču. Asi iba toľko. Pečenie je môj veľký koníček a najradšej by som piekla celé dni. A teraz, počas materskej, si to vychutnávam a každý deň rituálne upečiem nejaký koláč. Každý má iné dôvody: sladké je vraj dobré na nervy – tvrdievala moja babička. Neviem, do akej miery sladkého vo vlastnom tele to je pravda. Tak udržujem sladkú hladinu iba z túžby po tom, aby som bola normálna :-) Za posledné tri dni som trikrát piekla, a keby mi to nebolo trápne, pečiem aj štvrtý – veď čo sa dá v takomto teple aj robiť... Vinu som zvalila na 2,5 ročnú dcérku, ktorá mala viditeľne nezvládnuteľnú chuť niečo upiecť a ja som sa pritom zaviazala iba asistovať. Dcérke sa obzvlášť dobre darilo a horúčavy nás obchádzali kilometrovým oblúkom vďaka dvojmetrovému ventilátoru a častým tekutinám. A dopracovávam sa k názoru, že sa za pečenie sedemkrát v týždni už nehanbím. Len to nikomu nehovorím, iba Vám. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 46 návštěvníkov) KOMENTÁRE (50) posledné: 6.4.2015, 0:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Čerešňový koláč alebo Jó, třešne zrályPOTREBNÉ PRÍSADY 6 vajec * 500 g kryštálového cukru * 120 g masla * 40 g kakaa * 500 g polohrubej múky * 4 dcl mlieka, 1 prášok do pečiva * 1 lyžička mletej škorice * čerešne * škoricový a vanilkový cukor na posypanie * POLEVA: čerešňový jogurt a čerešne na ozdobu POSTUP PRÍPRAVY Nenadarmo sa hovorí „Kto si neprepije, ten má“. Pri pohľade na prekrásne červené čerešne si jedno moje hriešne "Ja" pomyslí na čerešňovicu, a naopak, moje materské "Ja" si pomyslí na čerešňový koláč. Tentokrát zvíťazil suprový čerešňový koláč so stopercentnou zárukou, že ak vyskúšate tento recept, pri čerešniach si už nespomeniete iba na Čerešne pod blúzkou od Hany Hegerovej, Jó třešne zrály od Waldemara Matušku, Čerešničky, čerešničky, čerešne z hudobno-dramatického krúžku.... dokonca ani čerešne naložené v rume (čo tiež nie je na zahodenie, pamätám si ešte z detstva, keď moji rodičia naložili do piatich litrov rumu asi 10 kíl čerešní, višní, egrešov, hrozna, zaliali nejakou neidentifikovateľnou frndžalicou, aby to malo grády, uložili do chladnej pivnici a tešili sa na posedenie so známymi. Na debušé resp. zakalený „čučpajz“ si ale spomenuli až o niekoľko rokov, keď sa už višňa nedala rozpoznať od egreša, čerešňa od hrozna a z alkoholu ostala kaša dvadsiatich farieb dosť nevábneho výzoru. Každopádne tento recept patrí právom medzi moje najlepšie spomedzi všetkých stotisíc receptov v mojej zbierke. Keď ho vyskúšate, určite Vám bude chutiť, a to je čerešnička na záver. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 8.7.2006, 0:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 107 (zobrazuje sa 91-100) | << predošlé 1,.,5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ďalšie >> |