. .. .. .. .. .. .
. .

Mocca roláda - RECEPT 251

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 633 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)


Mocca roláda


[ recept č. 251 zo dňa  ]


Mocca roláda


POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO: 6 vajec * 70 g práškového cukru * 20 g kakaa * 40 g hrubej múky *
KRÉM: 2 vajcia * 100 g kryštálového cukru * 250 g masla * 2 lyžice instantnej kávy


POSTUP PRÍPRAVY

Toto je jedinečná roláda na sviatočné chvíle... ozajstná rozkoš, máloktorý múčnik prekoná tento svojou kvalitou... Finančne Vás vyjde trocha drahšie, ale určite stojí za to, kávičkár, ktorý miluje sladkosti, Vás bude mať ešte radšej a Vy budete v jeho rebríčku o stupienok vyššie. Samozrejme, ak o to stojíte.
Oboznámim Vás s postupom práce: žĺtky vymiešame s cukrom a kakaom. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a primiešame ho spolu s múkou do cesta. Nech Vás nepomýli malé množstvo múky, naozaj platí 40 g hrubej múky. Upečieme na mastnom papieri, necháme stočený vychladnúť a naplníme krémom. Postup prípravy krému: vajcia s cukrom vyšľaháme nad parou dotuha, maslo s instantnou kávou vymiešame do peny, a spojíme. Vyzerá to dosť jednoducho, ale trvalo mi to skoro dve hodiny. Pri šľahaní vajec nad parou si kľudne doneste do kuchyne hrubú rozčítanú knihu, prečítate možno pár kapitol, pokiaľ krém vyšľaháte, ale nezúfajte, v týchto horúčavách sú aj horšie veci, ako stáť pri vriacej vode a miešať krém. Napríklad stáť pri hrnci s vriacou vodou a miešať dva krémy alebo žehliť tonu prádla pre regiment vojakov.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

1. Uvaríme si trocha instantnej silnej kávy, silná znamená v tomto poňatí - silná ako hrôza a po vypití nezlúčiteľná so životom a s fungovaním zdravého srdca. Kávu necháme vychladnúť, ale čisto teoreticky vychladne sama, pokiaľ ju budeme potrebovať, takže tieto riadky píšem úplne zbytočne. Ach, ja neznášam zbytočnú robotu najviac na svete!
2. Ideme robiť cesto na roládu. Takže použijeme suroviny v recepte na cesto. Žĺtky vymiešame s cukrom a kakaom.
3. Vystelieme plech papierom na pečenie.
4. Vyšľaháme dotuha bielky.
5. Pridáme bielky k vyšľahaným vajciam a zapracujeme opatrne 40 g hrubej múky.
6. Cesto vylejeme na plech a zarovnáme.
7. Pečieme pri 180 stupňoch nejakých 15-20 minút.
8. Na stôl si dáme čistú utierku.
9. Priamo z rúry vyberieme upečený roládový základ na utierku.
10. A bez zbytočných slov a komentárov roládu zvinieme.
11. A v tejto polohe ju necháme ÚPLNE vychladnúť.
12. Teraz je čas prezliecť sa do niečoho voľnejšieho. Ja som zvolila plavky, ale kľudne môžete byť aj úplne naholo, nielenže budete pre manžela sexi, ale touto kombináciou mu zrealizujete zidealizovanú predstavu dokonalej manželky - nahá žena, ktorá varí. Sen každého muža, dokonca aj ženatého. Ideme miešať krém nad parou, a pravdepodobne vypotíte nejaké to kilečko, ktoré vzápätí musíte telu vrátiť, aby ste neboli nevďačnica. Zvoľte si väčší hrniec, do ktorého dajte vodu a samozrejme zapnite plyn/elektriku, voda musí vrieť.
13. Do hrnca postavte misu, aby samozrejme prečnievala cez okraj hrnca.
14. Ideálne by bolo, keby ste mali v blízkosti sporáka aj elektrickú zásuvku a mohli ste miešať tých úmorných 20-30 minút elektrickým šľahačom 2 celé vajíčka so 100 g kryštálového cukru.
15. A nakoľko sme ženy a vieme robiť viacero činností naraz, pretože využívame na rozdiel od mužov obe hemisféry svojho mozgu a príprava tohto krému trvá čosi dlhšie, kľudne si prineste dobrú rozčítanú knihu a stihnete zopár kapitol. Ja som ich stihla 6.
16. Krém je po polhodinke úmornej práce vyšľahaný. Ocení to iba človek, ktorý už prešiel týmto peklom - v lete v tropických horúčavách, keď padajú teplotné rekordy, sa dobrovoľne idete uvariť spolu s krémom nad parou. Ten musí byť samozrejme, ak ste už skončili, horúci (uvarený) a veľmi hustý, skúška správnosti: nesmie kvapnúť z metličky. Teraz hoďte sprchu, pravdepodobne ste uvarené aj Vy. Doplnila som tekutiny v podobe pollitrového červeného striku a hneď je človeku lepšie na svete, zvlášť pri varení krému v pare. Nasleduje činnosť, ktorú určite dobre poznáte: krém musí úplne vychladnúť, a sem-tam ho premiešajte.
17. Umyte metly a ide sa šľahať celé maslo s dvoma polievkovými lyžicami instantnej studenej kávy. Že už stihla vychladnúť???
18. Za predpokladu a povinnej podmienky, že krém šľahaný nad parou, je už studený, spojte oba krémy. Krém šľahaný nad parou pomaly pridávame do masla.
19. Na sto percent je už vychladnutá aj roláda. Opatrne ju rozbaľte, aby ste ju nezlomili a preložte si ju na nejaký podnos, ktorý ľahko strčíte do chladničky.
20. Roládu bohato natrite krémom.
21. Opatrne zviňte.
22. Zvinutú roládu natrite krémom, vidličkou urobte pruhy tzv. "kmeň stromu" a posypte mletou čiernou kávou. Toto už je ozajstný koniec.
23. Vlastne ešte nie. Ak Vám zvýšilo trocha krému, dajte ho do mrazničky, určite sa Vám ešte veľakrát zíde - tieto zbytky používam na kúpený korpus a to vyčarujete prakticky za pár minút tortu.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Domáca 3-bitka | Mocca roláda | Alma papriky v znojemskom náleve >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Marika S. (finka) ID 64179 (22.1.2010, 21:20)
:-D :-D :-D :-D tak ten popis je úžasný |:o)
Túto roládku budem teda robiť v lete, aby mal aj (cinky) radosť z môjho pôsobenia za šporákom ;-) ;-) ;-)
(Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Tasnim B. (Tasnim) ID 99954 (22.1.2010, 21:11)
dnes som ju robila... moja prva rolada v zivote...pri kreme som sa zapotila...presne podla receptu heh..
cesto mi trochu popraskalo..ale nabuduce bude slubujem lepsie..a rolada bola zhodnotena ako vynikajuuuuuca...
dakujem za skvelyyy recept (Y)
ODPOVEDAŤ
Denisa B. (Boldy) ID 115991 (23.1.2010, 14:05)
tas si ma teda navnadila, ked tak chutila, dufam sa aj mne podari, dam vediet potom... roladky lubime aj kavicku... vdaka vopred za recept
ODPOVEDAŤ
Zdenka K. (zdienka) ID 74566 (15.5.2009, 8:16)
Marcelka, toto je super roládka a tá plnka.... no čosi úžasné, švagriná mi zjedla skoro pol plnky kým so to stihla naplniť, veľká kávičkárka takže je to lahoda pre nás čo zbožňujeme kávu ale napríklad môj drahý kávu vôbec nepije a tiež chválil a papal ako divý... ja som si do plnky šupla ešte trošku viac tej kávy takže bola ešte viac kávovejšia.... no super... (Y)
ODPOVEDAŤ
Katarina E. (kitky) ID 3016, mimibazar.sk/kitky (25.7.2006, 18:09)
Marcelka prosim vas ake rozmery ma vas pekacik ? su standartne?
mne sa zda ze ja pouzivam vacsi a tym padom musim recept trosku prisposobit a dat do cesta trosku viac vsetkeho.

dik

Katka
ODPOVEDAŤ
Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (25.7.2006, 18:58)
Katka, pravdupovediac, teraz netuším, ktorý som použila, pretože ich mám niekoľko - ale odchýlky v nich sú iba pár centimetrov. Ale nič to, cesto sa Vám nerozleje, musíte ho poriadne porozotierať, takže ho rozotrite na štvorec, resp. na veľkosť, aká sa Vám bude pozdávať pri výške cesta. Rozotrite ho iba toľko, aby bolo cesto všade približne vysoké a na tvar, aby bola na jednej strane o niečo dlhšia. Do cesta nepridávajte nič, aby ho bolo viac, na mastnom papieri si s týmto cestom pomôžete aj bez toho... Držím päste (F)
ODPOVEDAŤ
Ivka V. (iviatko) ID 262, mimibazar.sk/iviatko (25.7.2006, 12:18)
Macka, neblazni, ze naholo :-)))
ved z kolacika by nic nebolo :-$ :-$ :-$
ODPOVEDAŤ
Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (25.7.2006, 12:48)
Ifka, schválne, som zvedavá na všetky argumenty ;-) ;-) ;-) Môžu byť aj logické, nelogické, reálne aj nereálne :-) :-) Taká kočka ako Ty, by mala svojmu milovanému stále variť nahá :-)
ODPOVEDAŤ
Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (23.7.2006, 23:56)
Saška, nechcem byť závistlivá, že si to môžeš pri svojich 48 kiloch dovoliť, ale opíš nám, ako sa cíti človek, ktorý zje na posedenie 3/4 tejto rolády :-D :-D :-D
ODPOVEDAŤ
Alexandra N. (alexandra49) ID 2935, mimibazar.sk/alexandra49 (24.7.2006, 22:00)
no musim sa priznat,ze som na tu roladu myslela az do dvoch v noci,molo mi strasne zle a sedela som nad zachodovou misou :-D :-D :-D :-D to preto,lebo som bola vlcia a zozrala som ju doslova cenu,mala skoro polmetra.silno som preglgala nad zachodom :-D :-D :-D :-D ved to by som nemohla vlastnej sestre urobit,aby cely den jej umornej prace skoncilo ako h...o v zachodovej mise :-D :-D :-D :-D :-D :-Dsice tak ci tak by to tam skoncilo nie :-P? ale teraz vazne.bol neskutocne vynikajuci,skoro ako z cukrarne :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D neuveritelne chutil.macka je najlepsia gazdinka aku som kedy videla.si uplna jednotka (^) (^) (^) (^)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu