končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
Celkom: 15 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2 ďalšie >> |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Bravčový steak s jablkovo-chrenovou omáčkouPOTREBNÉ PRÍSADY asi 1 kg bravčovej krkovičky,grilovacie korenie,rozmarín,olej Omáčka: 1 cibula,3 jablká,asi 2 stručiky cesnaku,1/4 šálky bieleho vína ,1/4 šalky vývaru,tymian,1 čl horčice,1 čl chrenu,kusok masla POSTUP PRÍPRAVY Mäso nakrájame na plátky,okoreníme gril.korením,rozmarínom a potrieme olejom.Necháme v chlade odležat pár hodín alebo cez noc.Cibulu nakrájame na drobno,jablká očistíme a nakrájame na malé kocky.Cibulu orestujeme,pridáme jablká,podlejeme vínom a uvaríme do mäkka.Pridáme vývar,cesnak,tymián,horčicu a chren,chvilku povaríme ,dochutíme a vymixujeme ponorným mixérom do hladka.Kto má rád jemnejšie,môže prepasírovat cez sitko.Nakoniec do omáčky vmiešame kusok masla.Mäso šupneme na gril a na tanieri prelejeme omáčkou.Ja som podávala ku tomu cesnakové zemiaky pečené v rure. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 4.2.2013, 11:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Pečená panenka so smotanovými cibulkami a hubamiPOTREBNÉ PRÍSADY Mäso: asi 1 kg bravčovej panenky,4 pl oliv.oleja,3 stručiky cesnaku,sol,korenie štyroch farieb,rozmarín Omáčka:asi 500 g rôznych hub (šampiony,dubáky,kuriatka,hliva atd),2 pl oliv.olej,12 malých červených cibuliek,3 stručiky cesnaku,1 pl celozrnnej horčice,1/4 šalky červeného vína,1/4 šalky hov.vývaru,1 pl masla,petržlenová vnat,korenie štyroch farieb,smotana na šlahanie POSTUP PRÍPRAVY Mäso umyjeme ,obrežeme ,očistíme a vcelku nasolíme .V miske si zmiešame olej,korenie ,rozmarín a rozotrený cesnak,mäso potrieme a necháme odležat. Medzitým si pripravíme huby (ja som použila mrazenu zmes ),hodíme na panvičku a vydusíme všetku vodu,prilejeme olej,očistené cibulky,cesnak,horčicu,víno,bujon ,zakryjeme a necháme asi 1/2 hodinku dusit.Na koniec prilejeme smotanu,ochutíme korením,pridáme maslo a petrž.vnat.Odležané mäsko opečieme na oleji zo všetkých strán,preložíme do pekáča,podlejeme troškou vody ,zakryjeme a šupneme do vyhriatej rury na 200 st asi na 20 minut.Necháme 10 minut v teple a nakrájame na tenké plátky.Ja som podávala s pečenými rozmarínovými zemiakmi v šupke. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (5) posledné: 22.4.2020, 21:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Bravčové závitky s plackami zo zemiakového cestaPOTREBNÉ PRÍSADY Bravčové stehno,cibula,kysla kapusta,sol,korenie,sušene huby,rasca,prerastena slaninka Placky: zemiaky uvarene v šupke,sol,1 vajce,trochu detskej krupice,hruba muka POSTUP PRÍPRAVY . OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov) KOMENTÁRE (9) posledné: 13.3.2011, 18:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Bravčové v hruškovo-smotanovej omáčkePOTREBNÉ PRÍSADY br.panenka alebo kuracie prsia,2 pl oleja,korenie,sol,1 pl masla,4 hrušky,1 čl hnedeho cukru,1 červena cibula,1 čl tymianu,1 sladka smotana,1 čl medu POSTUP PRÍPRAVY . OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov) KOMENTÁRE (21) posledné: 22.4.2020, 21:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Rozprávkový bôčikPOTREBNÉ PRÍSADY bôčik alebo br.rebrá, Suché koreniny:ml.červ.paprika,sol,korenie,hnedý cukor alebo med,cesnak,horčica,rasca drvená Omáčka:1 cibula,3-4 stručky cesnaku,zázvor,2 pl oleja,1/2 šalky kečupu,balsamico ocot,3 pl sojovej omačky,1/2 šalky vody,med ,sol,korenie POSTUP PRÍPRAVY . OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 39 návštěvníkov) KOMENTÁRE (19) posledné: 9.11.2014, 22:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Roztrhané mäskoPOTREBNÉ PRÍSADY mäso vhodné na pečenie (bravčove,hovädzie,jahňacie,kuracie...) POSTUP PRÍPRAVY Večer pred pečením si urobíme marinadu .Ja som robila z coca-coly,korenia,kečupu,horčice,sojovej omačky a cesnaku.Ale samozrejme si možete urobit podla seba.Umyte mäsko(cely kus) naložime do misy s marinadou a dame na noc do chladničky.Tej marinady by malo byt tak 2 dcl a viac aby sa mäsko v rure nevysušilo.Pečieme pomaly na 160-170 st take 3 hodinky alebo dlhšie (záleží na mäse) aby masko bolo mäkkučke. Ked je hotové,vyberieme ho na tanier a vydličkami roztrhame na vlaknité kusky.Počas pečenia davajte pozor ,aby vam všetka štava nevyvrela, lebo ju budeme potrebovat ,tak priebežne podlievajte podla potreby.Roztrhane masko vratime do pekača a premiešame so štavou. Nemalo by to byt suché,tak si to ustrážte. Taketo masko je velmi dobre, ked niekam cestujete , alebo na piknik,šupnut do žemle,trochu šalatika,kečup alebo majonezu a bašta je na svete. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov) KOMENTÁRE (19) posledné: 9.9.2010, 9:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Údená rolka s medovo-horčicovou glazúrouPOTREBNÉ PRÍSADY udena rolka alebo šunka (ale hodí sa aj na iné pečene maso) ,med,horčica,klinčeky,korenie na bravčove pečene POSTUP PRÍPRAVY masko umyjeme a uvaríme v tlakači do makka.Zbavime sietky .V hrnčeku si rozpustíme med (ja som dala 1 PL medu a asi 3 PL horčice-ale ochutte si podla seba) ,pridame horčicu ,koreniny a vymiešame.Masko dame do pekača a riadne ho vymasírujeme poliate glazurou.Do maska mozete napichat klinčeky ak to mate radi.Dame zapiect do vyhriatej rury na 200 st asi 20-30 minut.Podávame nakrajane na tenke platky. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (5) posledné: 12.6.2016, 8:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Bravčové masko po thajskyPOTREBNÉ PRÍSADY asi 1/2 kg stehna alebo pliecka (da sa použit aj kuracie masko),cibula,cesnak, bravčova mast,sol,korenie,orientalne korenie (zmes),hladka muka,opražene arašidy,ananasový kompot POSTUP PRÍPRAVY Včera tu kolovali same exoticke veci,tak som sa nechala inšpirovat :-)) Je to sice stary receptik ešte zo Života,ale za to rychly a dobry.Neviem či ma niečo spoločne s thajskou kuchynou ,ale kto ma rad kombinaciu maska s ovocim tak si isto pochutí.Takze: cibulku a cesnak si nakrajame na drobno a orestujeme na horucej masti.Naklepane a nakrajane masko si posolime,okorenime orientalnym korením a šupneme k cubulke.Nechame zatiahnut,poprašime mukou,premiešame a podlejeme vodou z kompotu.Ak ešte treba pridajte obyčajnu vodu.Pridame arašidy a dusime do makka.Na koniec pridame ananas a nechame prehriat.Ja som k tomu urobila kari ryžu a flat bread.Chlieb mozete vynechat ale my to tak mame radi.A cele si to ochutime sladkou chilli omačkou.Výborná kombinacia. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Sedliacke maso de luxePOTREBNÉ PRÍSADY Brav.masko (stehno,pliecko),cibula,cesnak,horčica,1 dcl kyslej smotany,lečo (alebo čerstve paradajky a papriku),šampiony,maslo,1 PL parad.pretlaku,petrž.vnat,tvrdy syr,vegeta POSTUP PRÍPRAVY masko si nakrajame na kocky,orestujeme nakrajanu cibulu,pridame maso,opečieme a podlejeme vodou.Pridame 1/2 bujonu a dusime.Ja som ešte dochutila všeliakym korenim.Ked je masko skoro makke pridame lečo,trošku horčice,cesnak,pretlak, dosolime ak treba.Ked je masko hotove zahustime kyslou smotanou(kto chce moze v nej rozmiešat trošku hl.muky ),pridame petrž.vnat a hotovo.Šampiony si orestujeme na masle zvlašt,kym sa neodparí voda.Urobila som zo zvyšnej smotany dresing na hranolky pridaním tatarskej omačky a 1 stručika cesnaku (rozriedime mliekom).POdavame so zemiakmi alebo s ryžou,hodi sa aj nejaky dobry šalat.Servirujeme tak ze na maso dame šampiony s maslom a posypeme struhanym syrom. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 2.12.2009, 14:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Údene s kyslou kapustou a zemiakovymi nokmiPOTREBNÉ PRÍSADY Udene masko,kysla kapusta,slaninka,zemiakove cesto v prašku alebo uvarene zemiaky v šupke,krupica,hruba muka,sol,1 vajičko POSTUP PRÍPRAVY Zemiaky si dame uvarit v šupke a nechame vychladnut.Medzitym si uvarime udene maso.Na cibulke udusime kyslu kapustu,pridame do nej kečup,sol,vegetu,rascu a podlejeme,nakoniec zahustime postruhanym surovym zemiakom.Kapusta nesmie byt sucha.Slaninku si nakrajame a vyškvarime škvarky.Na koniec si nastruhame zemiaky na jemno,posolime (viac soli),pridame vajičko,trochu krupice a dosypame hrubou mukou aby sme mali nelepive cesto.Pracujeme s nim rychlo lebo ked stoji tak redne a lepí sa ..Dame si zovret vodu ,z cesta ušulame šulok a krajame noky,ktore varime v osolenej vode asi 10 min.Masko nakrajame na kocky,pripravime do velkej misy,pridame kapustu a nakoniec noky.Premiešame,jemne aby sme noky nerozbili.Na tanieri ozdobime vyškvarenou slaninkou s mastou.Nam veeelmi chutilo.. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 29.3.2010, 16:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 15 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2 ďalšie >> |