
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
![]() Spenatovy zavin s fetou a cerstvy salat s ciceromPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Zavin: listkove cesto, spenat, feta syr Salat: zmes cerstvej zeleniny, konzervovany cicer, olivovy olej, korenie lemon pepper POSTUP PRÍPRAVY Rychla improvzacia na letnu veceru :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Krémová cicerová polievka s cesnakomPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Cicer, sojove mlieko, bio zeleninovy bujon, instantna zemiakova kasa na zahustenie, dva velke struciky cesnaku, sol, mlete cierne korenie, drvena rasca, jemne nastruhany muskatovy oriesok, petrzlenova vnat. POSTUP PRÍPRAVY Cicer (dva 2 dcl hrnceky) si namocime aspon na 12 hodin, bude sa potom lahsie varit. Vodu, v ktorej bol namoceny zlejeme. V osolenej vode cicer varime cca hodinu do makka. Potom ponornym mixerom vsetko rozmixujeme na jemno, pridame asi liter sojoveho mlieka, zeleninovy bujon, pretlaceny cesnak (moze byt aj viac, ako som uviedla) a vsetky ostatne koreniny, zahustime instantnou zemiakovou kasou (alebo mukou), dobre premiesame a prevarime. Lahodna kremova polievocka :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 22.11.2010, 23:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
![]() Lahôdkové špenátové palacinky :)POTREBNÉ PRÍSADY pre 4 osoby: cca 12 palaciniek, maslo, balenie sekanych spenatovych listov, kuracia pasteta (cca 150 g), sladka 12% smotana, 1 syr typu bambino, struhany syr (gouda, eidam, parmezan....), cesnak, korenie, sol, muskatovy orech. POSTUP PRÍPRAVY Tak tento recept som si jedneho dna vymyslela, vyskusala a vsetkym velmi chutil. Robievam ho pravidelne, je to jedno z nasich najoblubenejsich jedal. Zapekane spenatove palacinky urcite poznate mnohi, ale skuste ich pre zmenu spravit podla tohto receptu. Ak si palacinky pripravite vopred, je to zaroven aj velmi rychle a jednoduche jedlo. Takze najprv palacinky - zamerne nedavam presny recept, lebo asi kazdy ma ten svoj oblubeny. Budeme potrebovat cca 12 kusov (nie sladke). Dalej si pripravime napln: na masle podusime jedno balenie sekanych spenatovych listov (s pretlakom to nie je ono), pridame asi 3 struciky cesnaku, cerstvo mlete korenie a sol. Prilejeme trosku sladkej smotany (staci tak deci). Nesolime prilis, do naplne totiz este pridame jedno balenie kvalitnej kuracej pastety (cca 150 gr), ktora tomu doda vybornu chut. Dobre premiesame, aby sa pasteta v spenate rozpustila a na zaver dochutime struhanym muskatovym orieskom. Pokial by sme zmes mali prilis riedku, mozeme zahustit 1 lyzicou struhanky. Zmesou naplnime palacinky a poskladame ich do tvaru balickov. Naskladame do maslom vymastenej zapekacej misy a pripravime si zmes na preliatie: kelimok sladkej smotany, trosku soli a 1 syr typu bambino. Vsetko dobre rozmiesame - netrapte sa, ze syr sa za studena v smotane nerozpusti, pri tepelnej uprave sa vsetko krasne spoji. Touto zmesou pekne zalejeme palacinky v mise, aby boli poriadne ponorene - nemusite sa bat, ze je tej smotany vela, velka cast tekutiny sa pri zapekani odpari a bude to akurat. Povrch este posypeme struhanym syrom - kto ma radsej jemnejsiu chut, nech da eidam alebo goudu, kto oblubuje vyraznejsie, tak parmezan. Poprasime sekanou petrzlenovou vnatou a dame zapiect asi na 35 minut pri 200 stupnoch C. Ked je povrch pekne zapeceny, hned vyberieme a podavame. Nenechavajte to v horucej rure, lebo by sa prilis vysusili. Pred podavanim na tanieri nezabudneme palacinky preliat stavou. Vyskusajte! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
![]() Zapekané plnené baklažány so zeleninou a feta syromPOTREBNÉ PRÍSADY pre 4 osoby: 2 stredne velke baklazany, 1 cibula, 3 strucky cesnaku, olivovy olej (nie panensky), masita cervena paprika, 1 velka mrkva, kusok zeleru, kremovy feta syr (asi 100-150 gr.), 1 vajce, trosku masla, 2 lyzice hrubej struhanky, cerstvo mlete cierne korenie, sol, drvena rasca, nasekana petrzlenova vnat. POSTUP PRÍPRAVY Baklazany prekrojime po dlzke, vydlabeme duzinu a vytvorime "lodicky". Duzinu odlozime stranou. Vydlabkane baklazany osolime a nechame "spotit". Na oleji oprazime nasekany cesnak a cibulu, dalej papriku nakrajanu na vacsie kocky, pridame na kocky nasekanu baklazanovu duzinu, osolime, okorenime, dame rascu, ked je paprika polomakka, pridame nahrubo nastruhanu mrkvu a zeler, podlejeme a dusime do "skoromakka". Medzitym osolene baklazany oplachneme a dobre osusime, vnutro potrieme olivovym olejom a poukladame do zapekacej misy alebo na plech vylozeny alobalom. Do naplne pripdame este petrzlenovu vnat, 1 surove vajce, na kocky nakrajany feta syr a struhanku, zlahka premiesame a zmesou naplnime baklazany (vrchovate). Povrch pokvapkame oliv.olejom. Zapekame asi 30-35 minut na 200 stupnoch C, kym sa povrch pekne nezapecie. Podavame s cerstvym salatom a bielym jogurtom alebo smotanou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (10) posledné: 12.2.2010, 17:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |