. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Lucia J. (lucisek) ID 6057
.
mimibazar.sk/lucisek
Oblasť: Košice
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 5.9.2006
Naposledy: 17.7.2023 10:51
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 83
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 18
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4)

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Spenatovy zavin s fetou a cerstvy salat s cicerom


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Zavin: listkove cesto, spenat, feta syr Salat: zmes cerstvej zeleniny, konzervovany cicer, olivovy olej, korenie lemon pepper

POSTUP PRÍPRAVY

Rychla improvzacia na letnu veceru :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Krémová cicerová polievka s cesnakom


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Cicer, sojove mlieko, bio zeleninovy bujon, instantna zemiakova kasa na zahustenie, dva velke struciky cesnaku, sol, mlete cierne korenie, drvena rasca, jemne nastruhany muskatovy oriesok, petrzlenova vnat.

POSTUP PRÍPRAVY

Cicer (dva 2 dcl hrnceky) si namocime aspon na 12 hodin, bude sa potom lahsie varit. Vodu, v ktorej bol namoceny zlejeme. V osolenej vode cicer varime cca hodinu do makka. Potom ponornym mixerom vsetko rozmixujeme na jemno, pridame asi liter sojoveho mlieka, zeleninovy bujon, pretlaceny cesnak (moze byt aj viac, ako som uviedla) a vsetky ostatne koreniny, zahustime instantnou zemiakovou kasou (alebo mukou), dobre premiesame a prevarime. Lahodna kremova polievocka :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (1) posledné: 22.11.2010, 23:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Lahôdkové špenátové palacinky :)



POTREBNÉ PRÍSADY

pre 4 osoby: cca 12 palaciniek, maslo, balenie sekanych spenatovych listov, kuracia pasteta (cca 150 g), sladka 12% smotana, 1 syr typu bambino, struhany syr (gouda, eidam, parmezan....), cesnak, korenie, sol, muskatovy orech.

POSTUP PRÍPRAVY

Tak tento recept som si jedneho dna vymyslela, vyskusala a vsetkym velmi chutil. Robievam ho pravidelne, je to jedno z nasich najoblubenejsich jedal. Zapekane spenatove palacinky urcite poznate mnohi, ale skuste ich pre zmenu spravit podla tohto receptu. Ak si palacinky pripravite vopred, je to zaroven aj velmi rychle a jednoduche jedlo.
Takze najprv palacinky - zamerne nedavam presny recept, lebo asi kazdy ma ten svoj oblubeny. Budeme potrebovat cca 12 kusov (nie sladke). Dalej si pripravime napln: na masle podusime jedno balenie sekanych spenatovych listov (s pretlakom to nie je ono), pridame asi 3 struciky cesnaku, cerstvo mlete korenie a sol. Prilejeme trosku sladkej smotany (staci tak deci). Nesolime prilis, do naplne totiz este pridame jedno balenie kvalitnej kuracej pastety (cca 150 gr), ktora tomu doda vybornu chut. Dobre premiesame, aby sa pasteta v spenate rozpustila a na zaver dochutime struhanym muskatovym orieskom. Pokial by sme zmes mali prilis riedku, mozeme zahustit 1 lyzicou struhanky.
Zmesou naplnime palacinky a poskladame ich do tvaru balickov. Naskladame do maslom vymastenej zapekacej misy a pripravime si zmes na preliatie: kelimok sladkej smotany, trosku soli a 1 syr typu bambino. Vsetko dobre rozmiesame - netrapte sa, ze syr sa za studena v smotane nerozpusti, pri tepelnej uprave sa vsetko krasne spoji. Touto zmesou pekne zalejeme palacinky v mise, aby boli poriadne ponorene - nemusite sa bat, ze je tej smotany vela, velka cast tekutiny sa pri zapekani odpari a bude to akurat. Povrch este posypeme struhanym syrom - kto ma radsej jemnejsiu chut, nech da eidam alebo goudu, kto oblubuje vyraznejsie, tak parmezan. Poprasime sekanou petrzlenovou vnatou a dame zapiect asi na 35 minut pri 200 stupnoch C. Ked je povrch pekne zapeceny, hned vyberieme a podavame. Nenechavajte to v horucej rure, lebo by sa prilis vysusili. Pred podavanim na tanieri nezabudneme palacinky preliat stavou. Vyskusajte!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Zapekané plnené baklažány so zeleninou a feta syrom



POTREBNÉ PRÍSADY

pre 4 osoby: 2 stredne velke baklazany, 1 cibula, 3 strucky cesnaku, olivovy olej (nie panensky), masita cervena paprika, 1 velka mrkva, kusok zeleru, kremovy feta syr (asi 100-150 gr.), 1 vajce, trosku masla, 2 lyzice hrubej struhanky, cerstvo mlete cierne korenie, sol, drvena rasca, nasekana petrzlenova vnat.

POSTUP PRÍPRAVY

Baklazany prekrojime po dlzke, vydlabeme duzinu a vytvorime "lodicky". Duzinu odlozime stranou. Vydlabkane baklazany osolime a nechame "spotit". Na oleji oprazime nasekany cesnak a cibulu, dalej papriku nakrajanu na vacsie kocky, pridame na kocky nasekanu baklazanovu duzinu, osolime, okorenime, dame rascu, ked je paprika polomakka, pridame nahrubo nastruhanu mrkvu a zeler, podlejeme a dusime do "skoromakka". Medzitym osolene baklazany oplachneme a dobre osusime, vnutro potrieme olivovym olejom a poukladame do zapekacej misy alebo na plech vylozeny alobalom.
Do naplne pripdame este petrzlenovu vnat, 1 surove vajce, na kocky nakrajany feta syr a struhanku, zlahka premiesame a zmesou naplnime baklazany (vrchovate). Povrch pokvapkame oliv.olejom. Zapekame asi 30-35 minut na 200 stupnoch C, kym sa povrch pekne nezapecie.
Podavame s cerstvym salatom a bielym jogurtom alebo smotanou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (10) posledné: 12.2.2010, 17:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4)
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu