
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 18 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2 ďalšie >> |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
![]() Pečené hokaido s dipomPOTREBNÉ PRÍSADY tekvica hokaido, olivovy olej, hrubozrnna sol, dip podla fantazie. POSTUP PRÍPRAVY Tekvicku zbavime jadierok a nakrajame na mesiaciky (kludne mozeme konzumovat aj supku, takze lupat netreba). Poukladame na plech, jemne potrety olivovym olejom a pecieme na 180-200 stupnov cca 30 minut... Posypeme cerstvo mletou solou a podavame s nejakym dobrym dipom, do ktoreho tekvicu namacame. Je to chutna, syta, ale pritom lahka vecera. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (9) posledné: 27.10.2012, 16:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
![]() Pikantna paradajkova polievkaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Mnozstvo na velky hrniec: tri male paradajkove pretlaky, olivovy olej, hladka muka, dve konzervy sekanych paradajok, zeleninovy vyvar, bobkovy list, nove korenie, cierne korenie, sol, hnedy cukor, cesnak. Pri podavani: platkybagety, parmezan, cerstva bazalka. POSTUP PRÍPRAVY Tato polievocka je vynikajuca! Najprv si pripravime klasicku zaprazku (muku oprazime na olivovom oleji), pridame pretlaky (treba rozmiesat v teplej vode, aby sa nerobili hrudky), dalej paradajky, vsetky koreniny...zalejeme vyvarom a varime, kym nie su paradajky makke (cca 20 minut). Na zaver pridame pretlaceny cesnak, hnedy cukor a sol (tieto veci podla chuti). Mozeme podavat hned alebo dame do misiek, nakladame navrch platky bagety, posypeme parmezanom a dame pod gril zapiect. Ozdobime certvou bazalkou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
![]() Spenatovy zavin s fetou a cerstvy salat s ciceromPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Zavin: listkove cesto, spenat, feta syr Salat: zmes cerstvej zeleniny, konzervovany cicer, olivovy olej, korenie lemon pepper POSTUP PRÍPRAVY Rychla improvzacia na letnu veceru :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYBY A DARY MORA |
![]() Pečená tilapiaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY tilapia, korenie na ryby POSTUP PRÍPRAVY Tilapia je skvela a chutna rybka, chutovo nieco medzi pangasom a bielou treskou. Tato je len okorenena korenim na ryby a upecena v rure spolu so zemiakmi. Podavane so salatom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (2) posledné: 18.7.2010, 20:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
![]() Zeleninové risotto s čerstvou špargľouPOTREBNÉ PRÍSADY 1 cibuľa 60 g masla 1 bobkový list 200 g mrazeného hrášku 1 zväzok zelenej špargle 100 g húb šiitake 1 cuketa 125 ml suchého bieleho vína 750 ml zeleninového vývaru 250 g ryže na rizoto 80 g čerstvo nastrúhaného parmezánu soľ čerstvo pomleté čierne korenie 1 PL posekaného petržlenu POSTUP PRÍPRAVY Receptik mam z netu, trosicku som si ho upravila :) Vyskusajte, je naozaj lahodne, s kopcom zdravej zeleninky. Na masle orestujeme najemno nakrajanu cibulu a cesnak, pridame ryzu,oprazime, zalejeme vinom a vyvarom a nechame dusit pod pokrievkou, obcas premiesame. Potom pridame mrazeny hrasok, bobkovy list, sol a postupne prilievame podla potreby vyvar. Dusime este cca 15 minut, ryza by mala mat kremovu konzistenciu. Medzitym si na panvici na masle orestujeme sampiony, vyhonky zelenej spargle, cuketu nakarjanu na jemne platky (skrabkou). Zeleniny by mala byt pekne chrumkava. Opatrne vmiesame do ryze, podla chuti dosolime, okorenime a papame :) Kto chce, da si navrch parmezan. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (3) posledné: 23.4.2014, 22:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Krémová cicerová polievka s cesnakomPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Cicer, sojove mlieko, bio zeleninovy bujon, instantna zemiakova kasa na zahustenie, dva velke struciky cesnaku, sol, mlete cierne korenie, drvena rasca, jemne nastruhany muskatovy oriesok, petrzlenova vnat. POSTUP PRÍPRAVY Cicer (dva 2 dcl hrnceky) si namocime aspon na 12 hodin, bude sa potom lahsie varit. Vodu, v ktorej bol namoceny zlejeme. V osolenej vode cicer varime cca hodinu do makka. Potom ponornym mixerom vsetko rozmixujeme na jemno, pridame asi liter sojoveho mlieka, zeleninovy bujon, pretlaceny cesnak (moze byt aj viac, ako som uviedla) a vsetky ostatne koreniny, zahustime instantnou zemiakovou kasou (alebo mukou), dobre premiesame a prevarime. Lahodna kremova polievocka :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 22.11.2010, 23:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
![]() Pestrá zeleninová panvica so syromPOTREBNÉ PRÍSADY Cibula, cervena paprika, cuketa, ovci alebo kozi syr, olivovy olej, sol, cierne korenie. POSTUP PRÍPRAVY Jednoduché, rýchle a zdravé letné jedlo. Pridávam este aj baklazany, tentokrat sme sa museli zaobist bze nich :) Na olivovom oleji sprudka opecieme cibulu, nakrajanu na vacsie kusy, pridame cervenu papriku, na zaver cuketu a baklazan - vsetko na vacsie kusky. Osolime, dusime prikryte cca 15 minut do makka, ale chrumkava. Na zaver pridame na kocky nakarajany ovci alebo kozi syr a len premiesame. Okorenime cerstvo mletym ciernym korenim, kto chce, nech si da cerstvu bazalku. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (6) posledné: 4.5.2010, 20:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
![]() Francúzska cibuľová polievkaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY maslo, olivovy olej, cibula, cesnak, trochu cukru, kuraci alebo hovadzi vyvar, biele vino, muskatovy orech, sol, korenie, struhany syr (eidam, gouda), krutonky alebo hrianky z bieleho chleba. Tie mozete prikusovat, alebo polozit na polievku, riadne posypat syrom a nechat v miskach zapiect. My sme tentokrat vymyslali a podavali s roztekmi z plundroveho cesta. Je vynikajuca :) POSTUP PRÍPRAVY ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYBY A DARY MORA |
![]() Slávky na cesnaku a bielom vínePRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Cerstve slavky (METRO, rybi pult v Carrefouri a pod), salotka, cesnak, olivovy olej, sol, petrzlenova vnat, suche biele vino....a hrianky z bieleho chleba. POSTUP PRÍPRAVY .... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (3) posledné: 16.3.2010, 17:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
![]() Lahôdkové špenátové palacinky :)POTREBNÉ PRÍSADY pre 4 osoby: cca 12 palaciniek, maslo, balenie sekanych spenatovych listov, kuracia pasteta (cca 150 g), sladka 12% smotana, 1 syr typu bambino, struhany syr (gouda, eidam, parmezan....), cesnak, korenie, sol, muskatovy orech. POSTUP PRÍPRAVY Tak tento recept som si jedneho dna vymyslela, vyskusala a vsetkym velmi chutil. Robievam ho pravidelne, je to jedno z nasich najoblubenejsich jedal. Zapekane spenatove palacinky urcite poznate mnohi, ale skuste ich pre zmenu spravit podla tohto receptu. Ak si palacinky pripravite vopred, je to zaroven aj velmi rychle a jednoduche jedlo. Takze najprv palacinky - zamerne nedavam presny recept, lebo asi kazdy ma ten svoj oblubeny. Budeme potrebovat cca 12 kusov (nie sladke). Dalej si pripravime napln: na masle podusime jedno balenie sekanych spenatovych listov (s pretlakom to nie je ono), pridame asi 3 struciky cesnaku, cerstvo mlete korenie a sol. Prilejeme trosku sladkej smotany (staci tak deci). Nesolime prilis, do naplne totiz este pridame jedno balenie kvalitnej kuracej pastety (cca 150 gr), ktora tomu doda vybornu chut. Dobre premiesame, aby sa pasteta v spenate rozpustila a na zaver dochutime struhanym muskatovym orieskom. Pokial by sme zmes mali prilis riedku, mozeme zahustit 1 lyzicou struhanky. Zmesou naplnime palacinky a poskladame ich do tvaru balickov. Naskladame do maslom vymastenej zapekacej misy a pripravime si zmes na preliatie: kelimok sladkej smotany, trosku soli a 1 syr typu bambino. Vsetko dobre rozmiesame - netrapte sa, ze syr sa za studena v smotane nerozpusti, pri tepelnej uprave sa vsetko krasne spoji. Touto zmesou pekne zalejeme palacinky v mise, aby boli poriadne ponorene - nemusite sa bat, ze je tej smotany vela, velka cast tekutiny sa pri zapekani odpari a bude to akurat. Povrch este posypeme struhanym syrom - kto ma radsej jemnejsiu chut, nech da eidam alebo goudu, kto oblubuje vyraznejsie, tak parmezan. Poprasime sekanou petrzlenovou vnatou a dame zapiect asi na 35 minut pri 200 stupnoch C. Ked je povrch pekne zapeceny, hned vyberieme a podavame. Nenechavajte to v horucej rure, lebo by sa prilis vysusili. Pred podavanim na tanieri nezabudneme palacinky preliat stavou. Vyskusajte! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 18 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2 ďalšie >> |