. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Lucia J. (lucisek) ID 6057
.
mimibazar.sk/lucisek
Oblasť: Košice
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 5.9.2006
Naposledy: 17.7.2023 10:51
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 83
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 18
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 18 (zobrazuje sa 1-10)1, 2 ďalšie >>

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Pečené hokaido s dipom



POTREBNÉ PRÍSADY

tekvica hokaido, olivovy olej, hrubozrnna sol, dip podla fantazie.

POSTUP PRÍPRAVY

Tekvicku zbavime jadierok a nakrajame na mesiaciky (kludne mozeme konzumovat aj supku, takze lupat netreba). Poukladame na plech, jemne potrety olivovym olejom a pecieme na 180-200 stupnov cca 30 minut... Posypeme cerstvo mletou solou a podavame s nejakym dobrym dipom, do ktoreho tekvicu namacame. Je to chutna, syta, ale pritom lahka vecera.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (9) posledné: 27.10.2012, 16:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Pikantna paradajkova polievka


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Mnozstvo na velky hrniec: tri male paradajkove pretlaky, olivovy olej, hladka muka, dve konzervy sekanych paradajok, zeleninovy vyvar, bobkovy list, nove korenie, cierne korenie, sol, hnedy cukor, cesnak. Pri podavani: platkybagety, parmezan, cerstva bazalka.

POSTUP PRÍPRAVY

Tato polievocka je vynikajuca! Najprv si pripravime klasicku zaprazku (muku oprazime na olivovom oleji), pridame pretlaky (treba rozmiesat v teplej vode, aby sa nerobili hrudky), dalej paradajky, vsetky koreniny...zalejeme vyvarom a varime, kym nie su paradajky makke (cca 20 minut). Na zaver pridame pretlaceny cesnak, hnedy cukor a sol (tieto veci podla chuti). Mozeme podavat hned alebo dame do misiek, nakladame navrch platky bagety, posypeme parmezanom a dame pod gril zapiect. Ozdobime certvou bazalkou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Spenatovy zavin s fetou a cerstvy salat s cicerom


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Zavin: listkove cesto, spenat, feta syr Salat: zmes cerstvej zeleniny, konzervovany cicer, olivovy olej, korenie lemon pepper

POSTUP PRÍPRAVY

Rychla improvzacia na letnu veceru :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYBY A DARY MORA

Pečená tilapia


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

tilapia, korenie na ryby

POSTUP PRÍPRAVY

Tilapia je skvela a chutna rybka, chutovo nieco medzi pangasom a bielou treskou. Tato je len okorenena korenim na ryby a upecena v rure spolu so zemiakmi. Podavane so salatom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (2) posledné: 18.7.2010, 20:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Zeleninové risotto s čerstvou špargľou



POTREBNÉ PRÍSADY

1 cibuľa 60 g masla 1 bobkový list 200 g mrazeného hrášku 1 zväzok zelenej špargle 100 g húb šiitake 1 cuketa 125 ml suchého bieleho vína 750 ml zeleninového vývaru 250 g ryže na rizoto 80 g čerstvo nastrúhaného parmezánu soľ čerstvo pomleté čierne korenie 1 PL posekaného petržlenu

POSTUP PRÍPRAVY

Receptik mam z netu, trosicku som si ho upravila :) Vyskusajte, je naozaj lahodne, s kopcom zdravej zeleninky.
Na masle orestujeme najemno nakrajanu cibulu a cesnak, pridame ryzu,oprazime, zalejeme vinom a vyvarom a nechame dusit pod pokrievkou, obcas premiesame. Potom pridame mrazeny hrasok, bobkovy list, sol a postupne prilievame podla potreby vyvar. Dusime este cca 15 minut, ryza by mala mat kremovu konzistenciu. Medzitym si na panvici na masle orestujeme sampiony, vyhonky zelenej spargle, cuketu nakarjanu na jemne platky (skrabkou). Zeleniny by mala byt pekne chrumkava. Opatrne vmiesame do ryze, podla chuti dosolime, okorenime a papame :) Kto chce, da si navrch parmezan.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (3) posledné: 23.4.2014, 22:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Krémová cicerová polievka s cesnakom


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Cicer, sojove mlieko, bio zeleninovy bujon, instantna zemiakova kasa na zahustenie, dva velke struciky cesnaku, sol, mlete cierne korenie, drvena rasca, jemne nastruhany muskatovy oriesok, petrzlenova vnat.

POSTUP PRÍPRAVY

Cicer (dva 2 dcl hrnceky) si namocime aspon na 12 hodin, bude sa potom lahsie varit. Vodu, v ktorej bol namoceny zlejeme. V osolenej vode cicer varime cca hodinu do makka. Potom ponornym mixerom vsetko rozmixujeme na jemno, pridame asi liter sojoveho mlieka, zeleninovy bujon, pretlaceny cesnak (moze byt aj viac, ako som uviedla) a vsetky ostatne koreniny, zahustime instantnou zemiakovou kasou (alebo mukou), dobre premiesame a prevarime. Lahodna kremova polievocka :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (1) posledné: 22.11.2010, 23:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Pestrá zeleninová panvica so syrom



POTREBNÉ PRÍSADY

Cibula, cervena paprika, cuketa, ovci alebo kozi syr, olivovy olej, sol, cierne korenie.

POSTUP PRÍPRAVY

Jednoduché, rýchle a zdravé letné jedlo. Pridávam este aj baklazany, tentokrat sme sa museli zaobist bze nich :) Na olivovom oleji sprudka opecieme cibulu, nakrajanu na vacsie kusy, pridame cervenu papriku, na zaver cuketu a baklazan - vsetko na vacsie kusky. Osolime, dusime prikryte cca 15 minut do makka, ale chrumkava. Na zaver pridame na kocky nakarajany ovci alebo kozi syr a len premiesame. Okorenime cerstvo mletym ciernym korenim, kto chce, nech si da cerstvu bazalku.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (6) posledné: 4.5.2010, 20:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Francúzska cibuľová polievka


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

maslo, olivovy olej, cibula, cesnak, trochu cukru, kuraci alebo hovadzi vyvar, biele vino, muskatovy orech, sol, korenie, struhany syr (eidam, gouda), krutonky alebo hrianky z bieleho chleba. Tie mozete prikusovat, alebo polozit na polievku, riadne posypat syrom a nechat v miskach zapiect. My sme tentokrat vymyslali a podavali s roztekmi z plundroveho cesta. Je vynikajuca :)

POSTUP PRÍPRAVY

...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYBY A DARY MORA

Slávky na cesnaku a bielom víne


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Cerstve slavky (METRO, rybi pult v Carrefouri a pod), salotka, cesnak, olivovy olej, sol, petrzlenova vnat, suche biele vino....a hrianky z bieleho chleba.

POSTUP PRÍPRAVY

....

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (3) posledné: 16.3.2010, 17:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Lahôdkové špenátové palacinky :)



POTREBNÉ PRÍSADY

pre 4 osoby: cca 12 palaciniek, maslo, balenie sekanych spenatovych listov, kuracia pasteta (cca 150 g), sladka 12% smotana, 1 syr typu bambino, struhany syr (gouda, eidam, parmezan....), cesnak, korenie, sol, muskatovy orech.

POSTUP PRÍPRAVY

Tak tento recept som si jedneho dna vymyslela, vyskusala a vsetkym velmi chutil. Robievam ho pravidelne, je to jedno z nasich najoblubenejsich jedal. Zapekane spenatove palacinky urcite poznate mnohi, ale skuste ich pre zmenu spravit podla tohto receptu. Ak si palacinky pripravite vopred, je to zaroven aj velmi rychle a jednoduche jedlo.
Takze najprv palacinky - zamerne nedavam presny recept, lebo asi kazdy ma ten svoj oblubeny. Budeme potrebovat cca 12 kusov (nie sladke). Dalej si pripravime napln: na masle podusime jedno balenie sekanych spenatovych listov (s pretlakom to nie je ono), pridame asi 3 struciky cesnaku, cerstvo mlete korenie a sol. Prilejeme trosku sladkej smotany (staci tak deci). Nesolime prilis, do naplne totiz este pridame jedno balenie kvalitnej kuracej pastety (cca 150 gr), ktora tomu doda vybornu chut. Dobre premiesame, aby sa pasteta v spenate rozpustila a na zaver dochutime struhanym muskatovym orieskom. Pokial by sme zmes mali prilis riedku, mozeme zahustit 1 lyzicou struhanky.
Zmesou naplnime palacinky a poskladame ich do tvaru balickov. Naskladame do maslom vymastenej zapekacej misy a pripravime si zmes na preliatie: kelimok sladkej smotany, trosku soli a 1 syr typu bambino. Vsetko dobre rozmiesame - netrapte sa, ze syr sa za studena v smotane nerozpusti, pri tepelnej uprave sa vsetko krasne spoji. Touto zmesou pekne zalejeme palacinky v mise, aby boli poriadne ponorene - nemusite sa bat, ze je tej smotany vela, velka cast tekutiny sa pri zapekani odpari a bude to akurat. Povrch este posypeme struhanym syrom - kto ma radsej jemnejsiu chut, nech da eidam alebo goudu, kto oblubuje vyraznejsie, tak parmezan. Poprasime sekanou petrzlenovou vnatou a dame zapiect asi na 35 minut pri 200 stupnoch C. Ked je povrch pekne zapeceny, hned vyberieme a podavame. Nenechavajte to v horucej rure, lebo by sa prilis vysusili. Pred podavanim na tanieri nezabudneme palacinky preliat stavou. Vyskusajte!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 18 (zobrazuje sa 1-10)1, 2 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu