
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Lucia J. (lucisek) ID 6057 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Lahôdkové špenátové palacinky :)[ recept č. 23849 zo dňa 22.2.2010 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY pre 4 osoby: cca 12 palaciniek, maslo, balenie sekanych spenatovych listov, kuracia pasteta (cca 150 g), sladka 12% smotana, 1 syr typu bambino, struhany syr (gouda, eidam, parmezan....), cesnak, korenie, sol, muskatovy orech. POSTUP PRÍPRAVY Tak tento recept som si jedneho dna vymyslela, vyskusala a vsetkym velmi chutil. Robievam ho pravidelne, je to jedno z nasich najoblubenejsich jedal. Zapekane spenatove palacinky urcite poznate mnohi, ale skuste ich pre zmenu spravit podla tohto receptu. Ak si palacinky pripravite vopred, je to zaroven aj velmi rychle a jednoduche jedlo. Takze najprv palacinky - zamerne nedavam presny recept, lebo asi kazdy ma ten svoj oblubeny. Budeme potrebovat cca 12 kusov (nie sladke). Dalej si pripravime napln: na masle podusime jedno balenie sekanych spenatovych listov (s pretlakom to nie je ono), pridame asi 3 struciky cesnaku, cerstvo mlete korenie a sol. Prilejeme trosku sladkej smotany (staci tak deci). Nesolime prilis, do naplne totiz este pridame jedno balenie kvalitnej kuracej pastety (cca 150 gr), ktora tomu doda vybornu chut. Dobre premiesame, aby sa pasteta v spenate rozpustila a na zaver dochutime struhanym muskatovym orieskom. Pokial by sme zmes mali prilis riedku, mozeme zahustit 1 lyzicou struhanky. Zmesou naplnime palacinky a poskladame ich do tvaru balickov. Naskladame do maslom vymastenej zapekacej misy a pripravime si zmes na preliatie: kelimok sladkej smotany, trosku soli a 1 syr typu bambino. Vsetko dobre rozmiesame - netrapte sa, ze syr sa za studena v smotane nerozpusti, pri tepelnej uprave sa vsetko krasne spoji. Touto zmesou pekne zalejeme palacinky v mise, aby boli poriadne ponorene - nemusite sa bat, ze je tej smotany vela, velka cast tekutiny sa pri zapekani odpari a bude to akurat. Povrch este posypeme struhanym syrom - kto ma radsej jemnejsiu chut, nech da eidam alebo goudu, kto oblubuje vyraznejsie, tak parmezan. Poprasime sekanou petrzlenovou vnatou a dame zapiect asi na 35 minut pri 200 stupnoch C. Ked je povrch pekne zapeceny, hned vyberieme a podavame. Nenechavajte to v horucej rure, lebo by sa prilis vysusili. Pred podavanim na tanieri nezabudneme palacinky preliat stavou. Vyskusajte! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |