. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Marianna S. (Marijanna) ID 49716
.
Oblasť: Humenné
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 17.6.2008
Naposledy: 25.6.2013 16:00
Aktualizácia: 2.3.2010 7:28
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 1
RODINNÉ FOTOGRAFIE 288
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 11
RECEPTY 144
NÁVODY 11
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5)

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Domaci mascarpone syr



POTREBNÉ PRÍSADY

500ml sladkej smotany 36%, 15ml citronovej štavy

POSTUP PRÍPRAVY

Sladku smotanu dame do hrnca azohrejeme na 80-82'C. Ak nemame termometer davame pozor aby nezovrela. Ked je zohriata pridame citronovu štavu, trošku povarime, pomiešame a celkom vezmeme z ohna. Pokryjeme potravinarskou foliou a nechame na izbovej teplote nech sa ochladi. Poto dame do chladničky na 24hodin. Na druhy den je už masa hustejšie. Do misky dame sitko, don 2-3 vrstvy gazy . Naliat na tomasu , nechame nech odkvapka.Nadvihneme ale nestiskame priliš len tak jemnučko. Dame to spolu do chladničky na dalšich 24h aby to odkvapkalo. Po 24h je mascarpone pripraveny na spotrebu. Recept mam z časopisu Hrana in vino,neskušala som ho ešte,ale pridavam ak by mal niekto zaujem si urobit tento syr sam doma

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (6) posledné: 10.2.2010, 5:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Pita zo syrom s špenatom



POTREBNÉ PRÍSADY

Plnka: 4 vajcia,pol kila tvaroh hrudkovy, pol kila čerstveho špenatu, sol, kelimok kyslej smotany, Postup je isty ako pri mojom recepte Pita od masa, syrnica, do komentarov pridam link

POSTUP PRÍPRAVY

Vyšlahat vajcia, pridat syr, sol na drobno nakrajany špenat, kyslu smotanu-všetko zmiešam metličkou. Posolit. Každy list cesta natriet olejom, natriet plnku, a pokračovat aby na vrchu bolo len cesto. Pred pečenim nakrajat na kocky podla želanej velkosti, piect na 180'C asi 35min. Po upečeni zakryt alobalom aspon na 10min, potom podavame...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (5) posledné: 14.4.2009, 21:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

BUREK



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 0.5kg muky polohrubej a z toho 200gr hladkej, hladkej može byt aj viac alebo cele pol kilo,voda, olej *****PLNKA MASOVA:0.5kg až kilo mleteho hov.mas, 2 cibule, vegeta, poper..PLNKA SYROVA: =0.5kg tvarohu, 2 vajcia, 2velke lyžice kyslej smotany, sol-PLNKA JABLKOVA: nastruhane jabka, cuker, škoricaPLNKA POROVA: por na kolečka popraženy na rychlovku

POSTUP PRÍPRAVY

Muku zmiešame s vodou, vody dame tolko,aby vzniklo makke cesto ako na chlebik,vytvorime z neho 3 bochniky,alebo menšie aj 5). To yvtvorime z vymieseneho cesta. Bochničky naolejujeme a nechame 30min postat. Potom si dame na stol obrus na ktory dame bochnik, ktory rozvalkame skoro do priesvitna,potom ho hrbtom ruky natahuje,až kym nepukne. Naolejujeme každy vytiahnuty list cesta. Navrstvime plnku a pomocou obrusa stočime ako štrudel. Dame do okruhleho naolejovaneho pekača.Bud vytvorime taky burek,že každy 'štrudel' dame naokolo začneme zvonka skončime z vnutra,alebo si urobime z každeho po 1 burek a to tak,že urobime slimaky. Dame na plech naolejujeme a pečieme v dobre vyhriatej rure na max asi 25min.Po upečei ho trošku zalejeme vodou zmiešanou s olejom,ale len tak akurat aby zmeklo zvrhu cesto,ktore sa osuši pri pečeni a dame ešte na max5min spat do rury.. My ho po upečeni natrieme kyslou smotanou a zakryjeme pekač alobalom, tak sa zapari pod tym a zmakkne.PLNKA MASOVA: maso, nakrajanu cibulu,veget a poper zmiešame a SUROVU davame na cesto pri pečeni sa uvari,upečie....PLNKA SYROVA:všetky suroiny zmiešat a ochutnat,aby to bolo slane a navrstvimena list cestaPLNKA JABLKOVA:nastruhame jabka,pocukrime, škoricu pridame a vytisneme štavu a dame na list cesta rolujeme.Dole do komentarov dam link na foto ako to jedna žienka nafotila,ako robi to cesto ok a oni domaci burek volaju aj pita, lebo že vraj original je len masny burek ostatne bureky su pity:)
PS: foto prevzata, lebo ja ho nikdy neurobim taky pekny tak ho robim na plech ako kolač ako masovu pitu vid recept sorry:))

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (17) posledné: 17.1.2014, 20:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Zemiakova pita



POTREBNÉ PRÍSADY

Je to juhoslaovansky recept origoš sa vola Pita od krompira-krompirača. Potrebujeme štrudlove cesto,lebo u nas neni dostat to origoš, 1kg zemiakov, 2 vajcia, vegeta, sol,poper, olej,kysla smotana, jogurt biely slany

POSTUP PRÍPRAVY

Vid ....****

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (14) posledné: 14.1.2010, 16:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

SYRNICA



POTREBNÉ PRÍSADY

Strudlove cesto paket 8 listov, 1kg syra tvarohu, kysla smotana 1l, jogu
rt biely 0.5l, 3 vajcia, sol,olej.
tvaroch nech bude klasicky nie jemny

POSTUP PRÍPRAVY

Namastime pekač. Zmiešame syr,1 kyslu smotanu,vajcia,sol.Plat cesta namazeme olejom dame na plech navrstvime plnku nerovnomerne,postup opakujeme hore je cesto. Pečieme do 1.5hod na 180st.do zlatohneda az hneda po upeceni natrieme jogurtom pokryjeme alobalom a utierkou. Rezeme po 10min. podavame s kyslou smotanou,jogurtom

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (2) posledné: 14.11.2009, 18:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu