. .. .. .. .. .. .
. .

BUREK - RECEPT 8202

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

ID 49716 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)


BUREK


[ recept č. 8202 zo dňa  ]


BUREK


POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 0.5kg muky polohrubej a z toho 200gr hladkej, hladkej može byt aj viac alebo cele pol kilo,voda, olej *****PLNKA MASOVA:0.5kg až kilo mleteho hov.mas, 2 cibule, vegeta, poper..PLNKA SYROVA: =0.5kg tvarohu, 2 vajcia, 2velke lyžice kyslej smotany, sol-PLNKA JABLKOVA: nastruhane jabka, cuker, škoricaPLNKA POROVA: por na kolečka popraženy na rychlovku

POSTUP PRÍPRAVY

Muku zmiešame s vodou, vody dame tolko,aby vzniklo makke cesto ako na chlebik,vytvorime z neho 3 bochniky,alebo menšie aj 5). To yvtvorime z vymieseneho cesta. Bochničky naolejujeme a nechame 30min postat. Potom si dame na stol obrus na ktory dame bochnik, ktory rozvalkame skoro do priesvitna,potom ho hrbtom ruky natahuje,až kym nepukne. Naolejujeme každy vytiahnuty list cesta. Navrstvime plnku a pomocou obrusa stočime ako štrudel. Dame do okruhleho naolejovaneho pekača.Bud vytvorime taky burek,že každy 'štrudel' dame naokolo začneme zvonka skončime z vnutra,alebo si urobime z každeho po 1 burek a to tak,že urobime slimaky. Dame na plech naolejujeme a pečieme v dobre vyhriatej rure na max asi 25min.Po upečei ho trošku zalejeme vodou zmiešanou s olejom,ale len tak akurat aby zmeklo zvrhu cesto,ktore sa osuši pri pečeni a dame ešte na max5min spat do rury.. My ho po upečeni natrieme kyslou smotanou a zakryjeme pekač alobalom, tak sa zapari pod tym a zmakkne.PLNKA MASOVA: maso, nakrajanu cibulu,veget a poper zmiešame a SUROVU davame na cesto pri pečeni sa uvari,upečie....PLNKA SYROVA:všetky suroiny zmiešat a ochutnat,aby to bolo slane a navrstvimena list cestaPLNKA JABLKOVA:nastruhame jabka,pocukrime, škoricu pridame a vytisneme štavu a dame na list cesta rolujeme.Dole do komentarov dam link na foto ako to jedna žienka nafotila,ako robi to cesto ok a oni domaci burek volaju aj pita, lebo že vraj original je len masny burek ostatne bureky su pity:)
PS: foto prevzata, lebo ja ho nikdy neurobim taky pekny tak ho robim na plech ako kolač ako masovu pitu vid recept sorry:))
<< Barbie zamok - narodeninová torta | BUREK | Narodeninová >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Soňa T. (rexo) ID 108927 (17.1.2014, 20:23)
(Y)
ODPOVEDAŤ
Miroslava M. (muriel21) ID 258276 (7.1.2014, 15:51)
PRAVY BUREK SA NIKDY NEROBI Z POLOHRUBEJ MUKY....
LEN Z HLADKEJ !!!!!!!!!!! (Y)
ODPOVEDAŤ
Iveta B. (rabiva) ID 556, mimibazar.sk/rabiva (9.11.2008, 20:15)
(L) (clamp) (Y) (radost)
ODPOVEDAŤ
Marianna S. (Marijanna) ID 49716 (9.11.2008, 20:38)
(F) (F) (F) (F) (F) (F) (hello) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Marianna S. (Marijanna) ID 49716 (25.10.2008, 16:27)
http://www.youtube.com/watch?v=ktbl7ZBIjLA&feature=related a už ho upiekla a finito
ODPOVEDAŤ
Eleonóra K. (deniseee) ID 1443, mimibazar.sk/deniseee (25.10.2008, 16:23)
Babyyyy, ja tak luuuuubim burek, ze no oblizujem sa az za usami, toto urcite vyskusam (Y) (Y) (Y). Inak, toto cesto origos na burek ci na pod. veci je obcas dostat kupit aj v madarsku :-)
ODPOVEDAŤ
Marianna S. (Marijanna) ID 49716 (25.10.2008, 16:22)
http://www.youtube.com/watch?v=9ypBXORu1ck&feature=relatedtakto a pani pokračuje
ODPOVEDAŤ
Marianna S. (Marijanna) ID 49716 (25.10.2008, 16:20)
http://www.youtube.com/watch?v=qm-t6oEeTOk&feature=related takto sa pripravuje cesto
ODPOVEDAŤ
Marianna S. (Marijanna) ID 49716 (25.10.2008, 16:19)
http://www.youtube.com/watch?v=aKdmAjz22yc&feature=related
ODPOVEDAŤ
Marianna S. (Marijanna) ID 49716 (25.10.2008, 16:07)
jjj http://www.youtube.com/watch?v=7tTa82i5VXU
ODPOVEDAŤ
jarmilocka j. (jarmilocka) ID 43161 (25.10.2008, 11:43)
no draha, ja viem burek len z listkoveho cesta tzv. kore za pitu, a tu mas aj recept na cesto....Pekne
ODPOVEDAŤ
Marianna S. (Marijanna) ID 49716 (25.10.2008, 12:51)
vidiš kto hlada najde kore sa u nas na Sk kupit nedaju,tak kto chce origoš nech hnetie ;-) ;-) ;-) a kto nie nech kupi štrudlove cesto v Kauflande  (L)
ODPOVEDAŤ
Marianna S. (Marijanna) ID 49716 (24.10.2008, 20:28)
tak ten link na tie foto: http://s144.photobucket.com/albums/r186/katjab1/pite/ (P) (P) (P) (child8) (child7)
ODPOVEDAŤ
Oľga T. (olca) ID 7662, mimibazar.sk/olca (24.10.2008, 20:35)
Dobrý večer, nerozumiem tomu množstvu múky: 500g polohrubej, z toho 200g hladkej - znamená to, že 300polo a 200hladkej? A ešte mám otázku, či tých 5kg tvarohu nie je preklep. Inak máme burek radi, tak by som rada vyskúšala. Ďakujem za odpoveď :-)
ODPOVEDAŤ
Marianna S. (Marijanna) ID 49716 (24.10.2008, 20:52)
tak je t.j 300gr polohrubej a 200gr hladkej ale može byt aj viac hladkej len tej polohrubej je max 300gr. A preklep je diiiiiiiiiikk ;-) ;-)
ODPOVEDAŤ
Oľga T. (olca) ID 7662, mimibazar.sk/olca (24.10.2008, 21:03)
Vďaka, vyskúšame (hello)
ODPOVEDAŤ
Marianna S. (Marijanna) ID 49716 (24.10.2008, 21:11)
skus mrknut moj recept na syrnicu,alebo pita od masa,alebo zemiakova pita je to podobne ako burek a vyyyyyyyyyyybornnnnnnnnnneeeeeeeee ako burek (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu