končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 7 (zobrazuje sa 1-7) |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Chilli con TOFUPOTREBNÉ PRÍSADY biele tofu, soj.omacka, cibuľa, cesnak, červ . fazuľa v konzerve, kukurica, konzerva steriliz.paradajok, 1-2 PL rajc.pretlaku, oregano, chilli, mčk, soľ,cesnak POSTUP PRÍPRAVY Tofu som nakrajala na kococky, a pokvapkala asi 2 PL soj.omacky +mčk a nechala postat asi 30min.Potom som nakrajala cibulu na kococky, jemne ju oprazila na olej (ale len do bleda) prihodila som k cibulke kocky tofu a opražila ho do zlatohneda, potom som to poprasila cerv.paprikou a rychlo zaliala vodou. Pridala som k tomu konzervu rajcin (aj 2-3 susene rajciny, ale tie nemusite vobec pouzit -mala som ich len nacate, tak som ich chcela minut) 1-2 PL rajč.pretlaku, kukuricu a fazulu, roztlacene 2 strucky cesnaku,chilli a oregano. Ak tam pridáte fazuľu, už to dlho nevarte, aby sa nerozvarila...Na dochutenie mozete použiť aj lyzicu korenia chilli con carne.Nakoniec som omáčku trošku zahustila hl.mukou + voda. Ako prilohu som namiesto ryže zvolila dusene krupy na cibulke a paprike. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Vylepšené zemiakové placky - plnené syromPOTREBNÉ PRÍSADY je to len vylepšenie klasických placiek. Takže na placky nepoužieme nič špeciálne ako to čo vždy - Zemiaky, soľ,vegeta,cesnak,cibulka,majoranka, korenie, solamyl, hladka muka. POSTUP PRÍPRAVY Pražíme na troške oleja, rozotrieme cesto - tenšiu vrstvu, na to poukladame /alebo postruhame/ syr, a zakryjeme dalšou vrstvou cesta. Opečieme z oboch stran. Chutia úžasne, ja som použija údený syr - boli vynikajúce OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 23.5.2012, 21:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Jednoduché cestoviny za 15 min. (cukina,špenát,rajčiny)POTREBNÉ PRÍSADY Cukina,/prip. baklažán/,rajčiny, cibuľa, špenát, pasirovane rajčiny alebo maly pretlak, 2-3 strucky cesnaku, provensalske korenie, soľ POSTUP PRÍPRAVY Najprv si dáme variť vodu na cestoviny, a medzitym si urobíme omáčku nasledovne: Na oliv. oleji trošku opiecť cibuľu, pridať cukinu, 3-4 minut podusit s troškou vody, ked sa vyparí pridať špenát, olúpané rajčiny (šupku rajčiniek zľahka narezat, a ponorit na 10 sec. do vody - do tej co si pripravujeme prave na cestoviny) šupka sa z rajčiny ihned oddeli. Rajčinky potom pokrajať a pridať do omáčky, taktiež pridať 2 dcl pasirovanych rajčín, príp. malý pretlak s troškou vody (alebo si to zľahčite, a pridajte rajčinky v konzerve) , nakoniec cesnak, provensálske korenie, soľ a nechať chvíľku prevariť. Medzitým sa nám už určite dovárajú cestoviny, ktoré zľahka scedíme a šupneme do omáčky a poriadne premiešame. Je to hotové za 15 minut. Kto nediétuje, môže si pridať aj mozarellu. Môžete použiť aj baklažán, ale ten samozrejme predtym poriadne nasolit, nechat 30 min. odstat, potom oplachnut z horkej vody, pokrajať ho na kocky a použiť do omáčky. Dobrú chuť Vám prajem! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 26 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 6.5.2012, 13:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Polhorská špacialita - Tľapkance (bryndzové)POTREBNÉ PRÍSADY Pre 4 osoby: 2-3 zemiaky, 500 gr cestovín - fliačky,200 gr. bryndze, 1 smotana sľahačková aj 1 kyslá, 1 syr v črievku, cibuľa, slaninka, POSTUP PRÍPRAVY Toto jedlo som raz okoštovala v jednej kolibe pri Brezne. Hrozne nám to chutilo, tak som si tento recept nejako vymyslela. Postup je nasledovný. Zemiaky nakrájať na kocočky, uvariť v slanej vode, tak isto fliačky uvariť. Medzitým si opražíte slaninku do chrumkava. Mne sa najviac osvedčila Gazdovska slanina z Tesca. Je perfektna. Ked je slaninka opražená, vyberiem ju nabok do misky, a v tom vypeku som opražila 1-2 stredne cibule, nakrájané na pásiky dozlatova. V mise si zmiešam bryndzu, smotanu, pridala som aj kyslu smotanu a črievko syrokremu (tiez staci to "Teskacke" , všetko krásne premiesať a nakoniec pridať horúce uvarené fliačky a zemiaky, cibuľku a 1/2 slaninky. Musí to byť krémové, vláčne. Ak je to málo vláčne, kľudne pridajte ešte mlieko. Tľapkance ozdobiť zvyškom slaninky na vrch. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 28 návštěvníkov) KOMENTÁRE (15) posledné: 29.10.2012, 22:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Expresné LokšePOTREBNÉ PRÍSADY zemiaková kaša v prášku, hladká múka, soľ POSTUP PRÍPRAVY Určite sa Vám už stalo, že ste prišli z roboty a nič v chladničke :) a čistou náhodou ste aj hladné... a nemáte čas...Tak pre takéto prípady mám pre Vás tip - lokše, na ktoré netreba variť zemiaky, netreba nechať vychladnúť do druhého dňa a ani strúhať. Minule som dostala nápad, keď mi prišli na chuť lokše. Našla som pyré v prášku, zaliala vlažnou vodou, nechala chviločku napučať. Pridala hladku múku, soľ. A robila lokše. Poviem Vám, boli na nerozoznanie od "pravých" môj drahý povedal, že takéto dobré ako tieto, ešte nejedol. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov) KOMENTÁRE (16) posledné: 30.1.2012, 21:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Gratinované zemiakyPOTREBNÉ PRÍSADY Zemiaky, 0,4 dl smotana (33%, prípadne 10%) , 1 PL masla, syr, soľ, korenie, príp. mušk. oriešok POSTUP PRÍPRAVY Zemiaky postrúhame na tenunké plátky na strúhadle, ktoré sa používa na krájanie uhoriek na uhork. šalát. Osolíme ich a premiešame, aby sa soľ dostala všade.. Zapekaciu misu vytrieme maslom, vložíme nastrúhané plátky zemiakov, a celé to zelejeme po okraj smotanou, ktorú sme osolili, okorenili. Navrch postrúhame syr a prikryjeme alobalom a dáme piecť cca 1 hodinu na 220´C. Krátko pred dokončením odokryť alobal, a nechať syr pripiecť. Tieto zemiačky môžeme jesť buď samostatne, alebo ako prílohu k mäsu... Tento recept som si priniesla z Rakúska (Grattin Kartoffel) , tam sme to často robievali, k tomu šalátik a večera bola hotová ... Ak by sme chceli tieto zemiačky trošku obmeniť, môžeme k smotane pridať aj 2-3 stručky roztlačeneho cesnaku. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 43 návštěvníkov) KOMENTÁRE (11) posledné: 18.10.2013, 16:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Zapečené špenátové halušky s nivovo-šampiňónovou omáčkouPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Inšpirovala som sa receptom od alena c(alustek - ID39585). Ja som si recept ešte trošku upravila. Alenka ďakujem za tip. POSTUP PRÍPRAVY Takže halušky som urobila z: 1 balíček špenátu, 2 vajíčka, polohrubá múka, 3 strúčky cesnaku, soľ a mlieko. A omáčku som urobila zo šampiónov a nivy. Takže na oleji som si osmažila cibuľku, pridala čerstvé nakrájané šampióny, zaliala mliekom a pridala nivu. Nakoniec som to ešte trošku zahustila hl. múkou a mliekom. Ochutila som len troškou provensalského korenia (oregano, rozmarin,..) Halušky som zaliala omáčkou, navrch pokrájala rajčiny, na to ešte zbytok nivy a navrch som ešte postrúhala parmezán a dala zapiecť na 25 min. na 220´C. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 23 návštěvníkov) KOMENTÁRE (11) posledné: 7.4.2015, 11:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 7 (zobrazuje sa 1-7) |