![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
POSLEDNE KOMENTOVANÉ RECEPTY Karé z diviny na červenom víne (4) 15.12.2019, 19:48 PECENY DIVIAK***** (19) 25.9.2017, 13:27 Jelení guláš (13) 7.1.2017, 9:28 Skvelý zajac na cesnaku (4) 27.1.2016, 16:52 Jelenie medailóniky s brusnicovou omáčkou (10) 22.1.2016, 13:26 Jahnacie kotlety podla Jamieho Olivera (1) 8.1.2015, 22:58 Mäso na spôsob sviečkovej (2) 7.1.2015, 14:57 Jelenie stehno s brusnicami a červeným vínom (14) 21.12.2014, 19:35 JEMNÝ JELENÍ BIFTEK (1) 19.9.2014, 13:02 TAK ZVERINA? (21) 16.10.2013, 21:53 |
DISKUSIE O RECEPTOCH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech |
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |
ZVERINA |
![]() Diviak na smotanePRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY diviak - stehno , koreňová zelenina , korenie zverina , šľahačková smotana , citrón + soľ + vegeta . POSTUP PRÍPRAVY Postup rovnaký ako u klasickej sviečkovej , rada varím podľa vlastnej fantázie , nepotrebujem recepty .Jedlo bolo super . Knedla domáca . Nechýbalo červené vínko . Čo k tomu dodať ? ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Alžběta K. (betulinka16) ID 210389 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 5.1.2013, 16:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZVERINA |
Írsky králik na smotanePRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 2 králiky 3 PL hladkej múky mleté čierne korenie 60 g masla 2 cibule 2 strúčiky cesnaku 3 plátky prerastenej slaniny bez kože 1 1/2 hrnčeka slepačieho vývaru 1 KL štipľavej horčice 2 PL petržlenovej vňate 1/4 hrnčeka smotany POSTUP PRÍPRAVY Každého králika kuchynskými nožnicami rozrežeme na 6 porcií a odstránime vnútornosti, ktoré ešte zostali vo vnútri. Jednotlivé porcie obalíme v okorenenej múke a nepoužitú si odložíme. V panvici rozohrejeme maslo do penista, pridáme cibuľu a popražíme ju 5 minút. Pridáme cesnak, slaninu a pražíme ďalších 5 minút. Potom cibuľu, cesnak a slaninu vyberieme. Do panvice vložíme rozporciovaného králika a opečieme ho zo všetkých strán do hneda. Postupne opečieme všetky porcie. Oheň zmiernime, prilejeme polovicu vývaru, pridáme horčicu a petržlenovú vňať. Potom vmiešame opraženú cibuľu, cesnak a slaninu. Všetko preložíme do veľkej rajnice a prilejeme zvyšný vývar. Prikryjeme a dusíme, kým králik nie je mäkký. Zvyšnú múku vymiešame s trochou smotany na kašičku a potom prilejeme zvyšnú smotanu. Pridáme ku králikovi a necháme zovrieť. Povaríme 2 minúty a ihneď podávame. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Jana R. (Tylili) ID 58990 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZVERINA |
![]() TAK ZVERINA?PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Ahojte maminy, POSTUP PRÍPRAVY mám doma poľovníkov a tiež som pred pár rokmi pátrala po tom čo vlastne s tou zverinou idem robiť, nejaké králiky a bažanty neriešim.. chvalabohu, ale v mrazničke sa vyskytuje dosť srnčieho a diviačieho mäska. A môžem Vám s istotou povedať, že s toho mäska urobíte prakticky všetko: rezne, segedín, na smotane, v paradajkovej omáčke, pečené s knedlíkom a kapustou a rovnako aj rezancovú polievku, ja ju síce nerobím ale mamina áno a je dobrá. Môžete ho normálne pomlieť, pridať trošku slaniny lebo divina je dosť suchá a urobiť trebárs plnenú papriku alebo guľky v kyslej kapuste, skrátka použiť ako klasické mleté mäso, ale pozor nie diviaka, ten sa musí dokonale tepelne upraviť, najlepšie piecť alebo v kuchte pre vysokej teplote. Nikdy som neprišla na chuť tým brusnicovým a iným ovocným omáčkam, ktoré sa väčšinou k divine privlastňujú ani som nikdy brusnicové pokusy nerobila, neláka ma to. Akurát zbožňujem keď k mäsku máme hranolky a tatársku a do jej stredu kydnem malú lyžičku studenej brusnicovej omáčky takej tej sladkej kúpenej v šesťhrannom pohári, tú si neodpustím je to skvelá kombinácia, mimochodom aj k vyprážanému hermelínu.. ale vráťme sa k divine. Základ je mať kuchtu, ja mám dve rôzne veľkosti, ináč je divina časovo náročná na prípravu, fakt bez tlakového hrnca to nejde. Ale v ňom.. je to paráda, za 20 min. maximálne pol hodinku je mäsko tak mäkké, že sa rozpadáva. Receptíky pridám postupne, nafotím aj postup.. ak sa mi to podarí. A ešte maličkosť: ak sa Vám zdá že to mäsko "vonia" ináč ako bravčovinka, máte pravdu.. treba ho tesne pred prípravou na 15 minút ponoriť do vody v ktorej je 1 lyžica octu, krásne to vytiahne tú arómu. Tak prajem veľa úspechov milé "poľovníčky" )) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) Lucia B. (luckaeuro) ID 24486 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (21) posledné: 16.10.2013, 21:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |