Eva K. (evekei) ID 31604 |
Oblasť: Žilina |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 6.1.2008 |
Naposledy: 23.4.2019 19:15 |
Aktualizácia: 5.5.2011 11:05 |
|
|
|
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |
POTREBNÉ PRÍSADY
Tento receptík je vhodný hlavne pre tých, ktorí nemajú veľa času na prípravu jedla a tiež pre tých, čo držia nejakú redukčnú diétu.
Potrebujeme: lososie steaky * provensálske bylinky * cesnak * morská soľ * mleté čierne korenie * olivový olej * citrón * príloha: pórová ryža (alebo podľa chuti)
POSTUP PRÍPRAVY
Pripravíme si marinádu z olivového oleja, provensálskych byliniek, pretlačeného cesnaku, soli a korenia (množstvo dávame "od oka" - ako má kto rád). Pripravenou marinádou poriadne ponatierame lososie steaky z obidvoch strán (kto má viac času môže nechať natreté steaky postáť v chlade 1-2 hod., nie je to ale nutné). Plech na pečenie taktiež potrieme troškou oleja a poukladáme naň steaky. Pečieme veľmi krátko - závisí aj od typu rúry, ale tak max. 15min., pričom ich v priebehu pečenia aj otočíme. Upečené môžeme pokvapkať troškou citrónovej šťavy. Ako prílohu k tejto rybke mám najradšej pórovú ryžu, ktorú robím súbežne s prípravou a pečením lososa, takže naozaj do tých 20 min. je jedlo na stole.
ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 30 návštěvníkov)
KOMENTÁRE (16) posledné: 1.2.2014, 17:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |