. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > RYBY A DARY MORA

Juliana Š. (julianecka) ID 3078
.
Oblasť: Košice
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 24.3.2006
Naposledy: 2.5.2020 12:28
Aktualizácia: 15.3.2013 13:58
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 174
RODINNÉ FOTOGRAFIE 8
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 55
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5)

RYBY A DARY MORA

losos v kabátiku



POTREBNÉ PRÍSADY

4 tenšie alebo 2 hrubšie filety z lososa, 1 lístkové cesto, 3-4 mrkvy (podľa veľkosti), cca 8 plátkov syra, soľ, mčk, šťava z limetky, vajíčko na potretie, sézam

POSTUP PRÍPRAVY

rýchly , najdlhšie trvá nastrúhanie mrkvy :-)
vyskúšajte, budete prekvapené, aká výborná chuť vznikne kombináciou takýchto jednoduchých ingrediencií...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (28) posledné: 27.12.2012, 20:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYBY A DARY MORA

losos s jablkami



POTREBNÉ PRÍSADY

losos, soľ, mčk, sézam, nepomletý mak, olivový olej na tepelné spracovanie, maslo, jablká, mletá škorica

POSTUP PRÍPRAVY

jednoduché-rýchle-chutné :-)))

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 14.1.2010, 12:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYBY A DARY MORA

platesové rolky na bielom víne



POTREBNÉ PRÍSADY

500g platesových roliek, 4 menšie cibuľky, polovica masla ( 70-80g ), šťava z polovice citrónu, 1 pohár bieleho vína, 2 bobkové listy, fenikel, mčk, soľ, trochu cukru, čerstvý tymián

POSTUP PRÍPRAVY

zbadala som v lidli v mrazáku biele guličky. že vraj ryba. no nekúpte to a nevyskúšajte, ako to chutí, keď to tak krásne vyzerá :-DDD

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (3) posledné: 31.5.2009, 19:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYBY A DARY MORA

zapekané filetky so strúhankovou kôrkou



POTREBNÉ PRÍSADY

dnes som mala chuť na rybku, ale žiadny z mojich receptov mi akosi nepadol do oka... tak som si urobila toto. inšpirovala som sa výbornými, ale aj nehorázne drahými mrazenými filetkami FINDUS, tak som si tipovala, aké asi prísady do nich dávajú, keď sú také chutné...
postup som ani nefotila, lebo som nevedela, ako to všetko dopadne :-D - ale mohla som...

POSTUP PRÍPRAVY

akékoľvek filé, filetky, strúhanka - množstvo podľa množstva rýb, maslo, zelená vňať ( v mojom prípade pažítka ), jedna stredná cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, citrónová šťava, vegeta bez glutamátu, biele korenie, korenie, ktorým zvyknete koreniť rybky

najprv si urobíme strúhankovú posýpku: do strúhanky si dáme vegetu, biele korenie, nasekanú zelenú vňať a prelisovaný cesnak - všetko dobre rozmiešame.
do zapekacej misky si na dno naukladáme tenučké plátky masla ( alebo iná alternatíva - maslo si rozpustíme a polovicu z neho nalejeme na dno misy ). na to poukladáme na drobno nakrájanú cibuľu a nasypeme cca tretinu strúhankovej zmesi.
filetky umyjeme, nasolíme a nakoreníme podľa vlastného gusta a poukladáme do zapekacej misy. postriekame ich citrónovou šťavou a vysypeme na ne zvyšok strúhanky.
na vrch ešte pukladáme plátky masla ( alebo vylejeme zvyšok toho rozpusteného - tak som to robila dnes ja a bolo to eňo ňuňo :-) ).
prikryjeme alobalom a pečieme cca 25-30 minút, podľa potreby podlievame vodou. potom odkryjeme a zapekáme do zlatista.
ako prílohu si napr. my dnes dáme zeleninový šalátik a zemiaky.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (10) posledné: 1.7.2015, 15:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYBY A DARY MORA

pangas najjednoduchšie, najrýchlejšie a najchutnejšie - teda aspoň podľa nás ;-)



POTREBNÉ PRÍSADY

filety zo siamskeho sumčeka, vegeta bez glutamátu, mleté biele korenie, olivový olej vhodný na tepelnú úpravu, trošičku masla
zeleninka podľa individuálnej chuti, väčšia cibuľa

POSTUP PRÍPRAVY

čítala som už pár receptov na pangasa, ale nakoniec som prišla na to, že táto rybka je taká chutná a jemná, že je škoda zakrývať tieto jej velikánske prednosti výrazným korením alebo aromatickými omáčkami. preto som okľukou opať skončila pri tejto "minimalistickej" úprave, ktorú všetci doma milujeme.

takže: filetky si umyjeme, nakoreníme, povegetíme a upečieme v olivovom oleji s troškou masla.
do výpeku dáme zeleninku, tiež mierne okoreníme a ovegetíme a necháme chvíľočku podusiť pod pokrievkou. tesne pred koncom do zeleninky pridáme na prúžky nakrájanú cibuľu a už len minútku dodusíme. cibuľa mám ostane krásne chrumkavá a sladkastá :-)))))
a to je všetkooooooooooooo :-D
ako prílohu väššinou podávame americké zemiačky so šupkou.

ušetrený čas, ktorý nemusíte stráviť státím pri sporáku, venujte svojim deťom, drahej polovičke, alebo len tak sebe :-))) veď si to zaslúžite ...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (18) posledné: 24.9.2010, 21:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu