![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
POSLEDNE KOMENTOVANÉ RECEPTY Ako sme pripravovali homara (59) 24.11.2024, 23:57 Vynikajúca domáca treska v majonéze ***** (43) 18.5.2020, 20:49 Ryba na cesnakovo-bylinkovom masle (11) 22.4.2020, 21:10 Moje super rizoto z pangasia (26) 30.11.2018, 21:52 taký jednoduchý Losos (17) 16.9.2018, 6:58 *♥*Rybárska bašta *♥* ( zapekané filety so šampiňónmi ) (5) 11.8.2018, 14:18 Pečené HOKY ala MajaMimi (5) 1.2.2018, 21:30 Losos s brusnicovou omackou (50) 18.6.2017, 13:17 Rybie filé na zeleninke s kari omáčkou (2) 2.6.2017, 15:05 Pečené pstruhy. (10) 19.12.2016, 8:53 |
DISKUSIE O RECEPTOCH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech |
Celkom: 353 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,36 ďalšie >> |
RYBY A DARY MORA |
Ryžový koláčPOTREBNÉ PRÍSADY 1kg ryby, 1pohár ryže, 2cibule, olej, červená paprika, soľ, 100g tvrdého syra, kečup, čili, bobkový list, škorica, klinček, koriander, kmín POSTUP PRÍPRAVY Ryby osolíme opaprikujeme okmínujeme a opečieme na oleji. Vyberieme a vo výpeku opečieme cibuľu a koreniny. Pridáme umytú ryžu, vodu, dusíme do mäkka. Vymažeme pekáč a vrstvíme polovicu ryže rybu posypeme syrom kečupom na vrch ryžu syr kečup. Zapekame 15 minút. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Soňa T. (rexo) ID 108927 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYBY A DARY MORA |
![]() sushiPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g ryže na sushi, 3% ryžový ocot, trstinový cukor, morská soľ, plátky údeného lososa POSTUP PRÍPRAVY Najskôr si urobíme marinádu: 8 polievkových lyžíc octu, 4 polievkové lyžice cukru, 0,5 kávovej lyžičky soli Ocot, soľ a cukor zmiešame v menšej nádobe, privedieme do varu a nádobu odložíme na chladné miesto. Príprava ryže: Ryžu najprv 4-5 krát opláchneme v studenej vode. Po poslednom opláchnutí vylejeme všetku vodu, nalejeme do nádoby, v ktorej ju budeme variť, zalejeme 600 ml vody a počkáme asi 30 min. Nádoba by mala byť asi taká veľká, že voda bude nad povrchom ryže asi 1-2 cm. Po 30 minútach dáme nádobu na veľmi silný oheň a zakryjeme pokrievkou. Keď začne ryža vrieť, plameň stíšime. Takto ryžu varíme asi 10 min. Potom vypneme plameň a ryžu necháme odstáť v nádobe ešte 10 min. Po 10 minútach ryžu z nádoby vysypeme do bambusovej alebo keramickej nádoby. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Miroslava H. (mimka999) ID 60849 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYBY A DARY MORA |
![]() Losos s tzaziki šalátomPOTREBNÉ PRÍSADY 2 filety z lososa, sójovú omáčku, sušený zázvor, sušený cesnak, mleté čili korenie, sezam, kokosový olej na vyprážanie, 2 väčšie uhorky, biely jogurt, tzaziki korenie POSTUP PRÍPRAVY Rozmrazené filety z lososa nakrájame – každú na 3 kúsky a vložíme do misky. Pridáme sójovú omáčku, posypeme sušeným cesnakom a trochou sušeného zázvoru a čili. Dobre premiešame, aby sa všetky kúsky obalili zmesou. Obalené kúsky ešte posypeme sezamom a vypražíme na troche kokosového oleja. Tzaziki šalát si pripravíme veľmi jednoducho: uhorky ošúpeme, nastrúhame na strúhadle a prebytočnú vodu z nich vytlačíme. Pridáme pár lyžíc bieleho jogurtu a ochutíme tzaziki korením. www.fitgourmet.sk ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Lívia Š. (katyperry31) ID 295352 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 14.6.2015, 11:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYBY A DARY MORA |
![]() Losos s petržlenovo-pistáciovou krustouPOTREBNÉ PRÍSADY 4 filety z lososa široké asi 5 cm, 6 polievkových lyžíc nasekanej petržlenovej vňate, 6 polievkových lyžíc pistácií natural (nesolených), 2 čajové lyžičky soli, 2 polievkové lyžice šťavy z citróna, 2 strúčiky cesnaku, maslo POSTUP PRÍPRAVY Inšpirácia z netu ... chutná a netradičná alternatíva na prípravu lososa ... občas treba zmenu :-) Rúru vyhrejeme na 200 °C. Všetky ingrediencie okrem lososa a masla nasekáme pomocou kuchynského robota. Filety lososa vložíme do maslom vymasteného pekáča a nanesieme na vrch každého kúska vrstvu petržlenovo-pistáciovej zmesi, na ktorú následne pokladieme ešte kúsky masla (výdatne). Vložíme do rúry a pečieme 20 minút. Podávame s listovým šalátom pokvapkaným olivovým olejom a citrónovou šťavou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYBY A DARY MORA |
![]() Treska ala ZuzkaPOTREBNÉ PRÍSADY 1 stredne veľká cibuľa, 2 - 3 kyslé uhorky, 1 stredná mrkva (surová), 1 konzerva sardiniek (v oleji, v rajčinách.....) 1 kyslá smotana, 1/2 pohára tatarky, 1 PL horčice, korenie, soľ POSTUP PRÍPRAVY doplním neskôr *****konečne mám čas tak tu je. Mám ho od kolegyne ale pozor je prudko jedlý. Cibuľu nakrájame na drobné kúsky, uhorku a mrkvu som nastrúhala na jemnom strúhadle. Rybu pomačkáme vidličkou a pridáme do surovin, ak pridáme aj šťavu, bude šalát redší. Doplníme smotanou, tatarkou, horčicou a dochutíme podľa seba, soľou, korením a nálevom z uhorky aby bola kyselkavá. Kto chce môže pridať varené vajíčko. Ja som nedala. Všetko dobre premiešame a necháme postáť. No a už len papáme. Bolo jej tak 0.7l ale hlavne vieme čo papáme. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Soňa T. (rexo) ID 108927 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 2.11.2016, 16:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYBY A DARY MORA |
![]() Tuniakové fašírky s hráškovým pyréPOTREBNÉ PRÍSADY Fašírky: tuniak vo vlastnej šťave 1 konzerva (130g) najemno nakrájaná cibuľa 1 ks stredne veľký uvarený zemiak 1 ks malá paradajka nakrájaná na menšie kúsky 1 ks vajce 1 ks mletý zázvor 1 ČL granulovaný cesnak 4 ČL mleté čierne korenie 1 ČL celá škorica 1 ks klinčeky 2 ks kardamon 2 ks strúhaný parmezán 2 PL petržlenová vňať celozrnná strúhanka olivový olej soľ Hráškové pyré: mrazený hrášok 1 balenie (450g) grécky jogurt 2 - 3 PL cesnak (strúčik) 1 ks mleté čierne korenie soľ POSTUP PRÍPRAVY Recept z: http://www.fitnessguru.sk/recepty/kategoria/maso-a-ryby/recept/tuniakove-fasirky-s-hraskovym-pyre/ Fašírky – Tuniaka som otvorila, zbavilavlastnej šťavy a dala bokom. Na panvici som si rozohriala olivový olej, pridala kardamon, škoricu a klinčeky. Ako náhle sa rozvoňali, vybrala som ich preč a pridala cibuľu, ktorú som zľahka opražila Potom som pridala zázvor, cesnak, vňať a premiešala som. Pridala som paradajku a dochutila všetko soľou a čiernym korením. Miešala som, dokiaľ paradajka nezmäkla. Následne pridala tuniaka a ďalej miešala ešte cca 5 – 6 minút. Potom prišiel na rad zemiak, ktorý som prepučila cez mriežku a primiešala aj syr. Odstavila som z plameňa a nechala vychladnúť. Zmes som si rozdelila na 8 menších guliek a vytvarovala fašírky. V jednej miske som si rozbila vajce, ktoré som si rozšľahala s trochou vody a na druhý tanier som si vysypala celozrnnú strúhanku. Fašírky som najprv obalila vo vajci a následne v strúhanke. Opakujeme so všetkými. Plech som si vyložila papierom na pečenie, potrela olivovým olejom a poukladala naň fašírky. Piekla som ich v predhriatej rúre na 200 stupňov cca 15 – 20 minút. V polke pečenia (cca po 10 minútach) som fašírky obrátila na druhú stranu, aby sa rovnomerne prepiekli z oboch strán. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Jana Abelovská (janeinka1) ID 54349 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 10.2.2015, 19:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYBY A DARY MORA |
Spagety s tuniakom,citronom a roketouPOTREBNÉ PRÍSADY Do komentarov som pridala priamo iba link na moj blog .Cize ked nan kliknete dostanete sa priamo na moj blog :)Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu:http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2014/08/spagety-s-tuniakomcitronom-roketou.html POSTUP PRÍPRAVY Na 2 porcie potrebujeme:200g spagiet 200 g tuniaka z konzervy (ideal nakladani v olivovom oleji ) kora a stava z 1 citrona polka cesnakoveho strucika,nasekaneho na drobno 3 jarne cibulky,nasekane na drobno 1/4 CL suseneho chilli sol 15 ml (1PL) extra olivoveho oleja Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYBY A DARY MORA |
Slany kolac s udenym lososom/quichePOTREBNÉ PRÍSADY balenie listkoveho cesta (cca 320g -uz zrolovane), balenie udeneho lososa (120-200g podla chuti), 300ml kyslej smotany, 5 vajicok, kopor (najlepsie cerstvy), 300g struhane syra (eidam) POSTUP PRÍPRAVY Vymastime si formu na pecenie (stredne velku), na ktoru polozime papier na pecenie a nan ulozime cesto. Ja som mala uz zrolovane tak som mala menej roboty :) Vymiesame si vajicka s kyslou smotanou, ochutime solou a korenim a pridame nasekany kopor (nemusi byt). Na cesto ukladame vrstvu lososa, zalejeme polovickou zmesi vajicok a smotany a zase losos a opat vajickova zmes Na vrch nastruhame vela syru a sup do rury - 180 stupnov a pecieme zhruba 30-35 minut kym nam vrch zozlatovie Dobru chut! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Zuzana B. (ZuzkaLondyn) ID 274356 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYBY A DARY MORA |
![]() Gnocchi s lososom a citrónovou omáčkouPOTREBNÉ PRÍSADY Na cca.5 porcií potrebujeme: 2 balenia cestovín gnocchi, 4 lososové filety, 1/3 veľkého póru, za hrsť cherry paradajok (okolo 10), olivový olej, soľ, 1 smotanu na šľahanie (12%), 1 citrón, 40g masla, 2 vaječné žĺtka, maizénu POSTUP PRÍPRAVY 1. Dáme si variť osolenú vodu na gnocchi. 2. Lososové filety si nakrájame na kocky (rozmer zhruba 1,5x1,5cm). 3. Pór (môžete použiť ako veľa póru chcete, väčšinou použijem asi 1/3 veľkého póru) si tiež nakrájame na malé "kocky" (také, ako ke´d krájame cibuľku na opraženie). 4. Cherry paradajky si nakrájame na štvrtinky, pokiaľ máte radi paradajky, kľudne zväčšite ich množstvo, ak nie, odoberte- je to naozaj len podľa chuti. 5. Na veľkú hlbšiu panvicu si dáme rozohriať zhruba 1,5PL olivového oleja a následne na ňom opražíme pór, až kým nezmäkne. 6. Keď už pór začína hnednúť, prisypeme cherry paradajky a spolu to celé opražíme. 7. Keď sú paradajky zmäknuté, pridáme na panvicu nakrájané lososové kocky a zároveň si dáme gnocchi variť do vriacej vody (aby sme všetko dokončili naraz). 8. Lososa so zeleninou posolíme a pocitrónujeme podľa chuti a keď gnocchi vyplávajú a losos je uvarený, gnocchi prisypeme na panvicu k lososovi a všetko dobre zmiešame - teraz k omáčke: Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Dominika V. (domkaaa7) ID 137448 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 26.6.2014, 10:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYBY A DARY MORA |
![]() Zapekaná treskaPOTREBNÉ PRÍSADY mrazenú tresku, nízkotučnú majonézu, horčicu, maslo, nízkotučný tvrdý syr, sušený cesnak, sušený tymián, soľ, čierne korenie POSTUP PRÍPRAVY Malý pekáč jemne vymastíme maslom a poukladáme doň rozmrazené posolené a okorenené filety. V malej miske zmiešame PL majonézy, horčice a sušený cesnak. Množstvo prispôsobíme podľa toho, koľko máme rýb. Filety potrieme touto zmesou, poukladáme na ne zopár tenučkých plátkov masla a posypeme strúhaným tvrdým syrom. Nakoniec ešte posypeme sušeným tymiánom. Pečieme v rúre vyhriatej na 220°C asi 20 minút. www.fitrecepty.blogspot.sk ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Lívia Š. (katyperry31) ID 295352 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 14.3.2014, 22:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 353 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,36 ďalšie >> |