Celkom: 25 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2 ďalšie >> |
Danka G. (schollka) ID 119177 (10.6.2012, 9:45) |
Mäsko ja výborné aj z mrazeného. Pri živom ak nie ste skúsený sa môžete nepríjemne prekvapiť keď ho uvaríte a zistíte že pancier je skoro dutý bez mäsa. To je u tak dvojtýždňového živého homára. Po chytení neprijíma potravu a teda spotrebuváva svoje mäso keďže nemá tuk (zásoba energie). Mrazený je predvarený a zmrazený ešte na lodi z ktorej ho chytili. Čo sa týka prípravy tak odporúčam pancier a hlavu nevyhadzovať. V hlave sa nachádzajú taktiež chutné časti. Málo kto o tom vie. Po vybratí mäsa, "vyčistení" panciera si ho môžete uložiť do skla od horčice a zaliať olivovým olejom. Takto olej vďaka difúzie chytí chuť homára a je vynikajúci na ďalšie použitie. Alebo sa z panciera dá uvariť super vývar. Mäsko odporúčam máčať do rozpusteného cesnakového masla. Výborná chuť... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Zuzana M. (anaxamon) ID 18400 (10.11.2010, 11:18) |
len ma tak napadlo sa spytat ci ste niektora uz skusali pripravovat doma vlastneho korovca (homara, kraba a pod.) rada by som nejake fotos videla  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Petra P. (sassannka) ID 40566, mimibazar.sk/sassannka (14.2.2010, 10:45) |
Téééda Mäsko by som určite ochutnala, ale asi by som určite dala prednosť tomu mrazenému... Ja som taká cintľavka, ani kapra nemôžeme mať na Vianoce doma živého, keď tak len v tom prípade, že by sme mu darovali slobodu Ani môj chlap by také nezabil My sme strašne mäkký v tomto... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Zuzana M. (anaxamon) ID 18400 (15.2.2010, 15:50) |
nie vsetci sme stvoteni pre vsetko, sak by bola nuda na maticke Zemi  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | martina d. (matulaD) ID 9198, mimibazar.sk/matulad (11.1.2010, 12:55) |
Super Dakujem za navod. Homar je sen mojho muza tak si to ulozim a snad niekedy... Inac co sa tyka varenia ziveho-videla som vo Francuzsku na ich kanali o receptoch pripravu kreviet a rakov-zaziva hadzane na panvicu s horucim olejom...tak toto je asi lepsie,ved nejak sa pripravit musia,ked ich chceme papat  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Zuzana M. (anaxamon) ID 18400 (11.1.2010, 13:18) |
som velmi rada ze ti moj postup pomoze, potom sa nam pochval vysledkom  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (10.1.2010, 21:35) |
ako rozmyslam,tak rozmyslam,neviem preco mi toho cudka bolo kedysi tak luto... ved ja sa tych potvor bojim baby maju pravdu,nie je to taz take strasne s tou jeho pripravou, ospravedlnujem sa za svoju lutost  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Zuzana M. (anaxamon) ID 18400 (11.1.2010, 12:29) |
skusala si ho pripravovat? ci preco ta zmena nazoru? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (11.1.2010, 12:38) |
juj,nie,neskusala..a ani nikdy nevyskusam nedokazem naporcovat ani kura asi dospievam,neviem,no  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Zuzana M. (anaxamon) ID 18400 (11.1.2010, 13:17) |
a mozno sa to casom "spravi" a naporcujes aj kura alebo uvaris homara abo "budes mat na to lidi"  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
kristína p. (ocipuc) ID 131713 (10.1.2010, 0:39) |
a prosím ťa, kolko stojí taký homár a nevieš náhodou či mrazený homár môže byť tiež rovnakej kvality ako čerstvý, díky ahoj  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Zuzana M. (anaxamon) ID 18400 (11.1.2010, 12:28) |
cenu ti mozem zistit, ale len cerstveho..mrazeneho si mozno najdes aj cez google a kvalita mrazeneho a cerstveho je neporovnatelna, ako vsetko aj cerstvy homar je chutnejsi a jemnejsi nez mrazeny  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Iveta P. (narcis26) ID 42855, mimibazar.sk/narcis26 (30.12.2009, 8:35) |
ja síce takéto príšerky nemusím ale postup je super možno keby som mala len čisté mäsko na tanieri a presvedčili ma že je to rybička  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Zuzana M. (anaxamon) ID 18400 (30.12.2009, 9:18) |
ale taka bezkostna, ze?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Dana P. (Saskia) ID 7247, mimibazar.sk/chrustica (29.12.2009, 21:18) |
Ahoj Zuzka, chcela by som sa opytat ci si ho varila v nejakej ochutenej vode (vyvare), alebo cistej? Dakujem |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Zuzana M. (anaxamon) ID 18400 (30.12.2009, 8:10) |
Dani, varili sme ho v jemne osolenej vode avsak mozes pridat aj trosku stavy z citronu alebo limetky napr. popripade si prichutit bobkovym listom...zalezi od toho co s nim chces robit dalej, ci len ciste masko do salatu alebo ho budes este dalej spracuvavat a dochucovat |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  | Dana P. (Saskia) ID 7247, mimibazar.sk/chrustica (10.1.2010, 21:32) |
Dakujem Zuzka za odpoved, urcite to vyskusam . Ja ho zbastim aj sameho bez salatu  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Zuzana M. (anaxamon) ID 18400 (11.1.2010, 12:30) |
tomu verim a prajem dobru chut  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Zuzana M. (anaxamon) ID 18400 (28.12.2009, 9:21) |
dakujem a verim ze niekedy posluzi aj k realnej priprave  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | katarína K. (Kačenkast.) ID 81362, mimibazar.sk/kacenkast (3.6.2009, 9:44) |
Je to lahôdka a netrápi ma, že sa dáva do vriacej vody živý. Veď videli ste niekedy porážanie teliatok, jahniatok a pod. na bitúnku? Toto je aspoň zdravé mäsko a keby sme ho na Slovensku jedli viac ako tradičnej bravčoviny, mali by sme menej civilizačných chorôb. Príkladom toho sú Francúzi. Katarína |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jana H. (bobenko) ID 2706, mimibazar.sk/bobenko (20.5.2009, 19:34) |
mňam, to musí byť delikatesa a kde ste kúpili živého homára ?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Zuzana M. (anaxamon) ID 18400 (upravené 21.5.2009, 8:03) |
tohto sme mali z rakuska  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | alena a. (Lilly006) ID 31057 (19.5.2009, 22:26) |
Neda mi nereagovat, na niektore prispevky. To aj nad sliepkou,alebo svinou tiez hovorite:" ...chuderka...?" Ked si topanky obuvate, tiez lutujete,ze ste si kupili kozene?????? A ked davate vajicko do kolaca, tak preplacete 3 dni, lebo mate vycitky,ze ste spachali interupciu!!!!???? Ja mam rada tiez zvierata, zijem v krajine, kde ryby, krevety, chobotnice jeme aspon 4x za tyzden.. Tiez nemam rada,ked to co jem , ma este oci: tak jednoducho odrezem najprv hlavu. Vzdy si musim najst pre mna najlepsi sposob. Takze, ak vam vadi,ze sa ma dat zivy do vody, tak ho zabite, ako sliepku, alebo ho klopnite zozadu po hlave, ako kralika....je to len a len na Vas. Alebo este lepsie, kupte ho uz predvareneho niekte v hypermarkete a zmrazeneho. Neviem, kde som to uz citala, ale bolo to : ....ze keby mali bitunky steny zo skla, tak by sme vsetci boli vegetariani Tento recept a navod tu bol vlozeny s umyslom pomoct a poradit, ako sa ma postupovat pri priprave homara. Ak niekoho pohorsuje: NECITAJTE! Podla mna je to super, ze je to tu uverejnene  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Zuzana M. (anaxamon) ID 18400 (20.5.2009, 19:27) |
dakujem za pozitivny a realisticky pristup  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Alexandra O. (Alexa11) ID 4164, mimibazar.sk/alexa11 (20.5.2009, 14:06) |
dobre napísané. V dokumentárnom filme bolo, bolo to o rakoch a homár je podobné, nie? že on je v sekunde mŕtvy ako sa hodí do tej vody, že je to vlastne najhumánnejší spôsob zabitia, a o to ide - zvieratá zbytočne netrápiť a tak by to malo byť pri všetkých zvieratách. Brutál je podľa mňa, ked malinkého tuleňa zaživa zvlečú z kože alebo ubijú palicami, len aby nepoškodili kožušinu. A číňania zavierajú psov do malých klietiek a bijú ich palicami aby zjemnili mäso. atd - to je svinstvo a týranie zvierat. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Zuzana M. (anaxamon) ID 18400 (20.5.2009, 14:15) |
ano presne tak, je to pre ne najlepsi sposob ako ich zabit....  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Katarína M. (katkam) ID 62614, mimibazar.sk/katkam (19.5.2009, 21:37) |
no ja nemusím nič čo plava a žije vo vode ale sto ludi, sto chutí  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Deni T. (fufik) ID 1652, mimibazar.sk/fufik (19.5.2009, 21:31) |
Dievčatá na tom to nie je nič zlé proste to je len príprava a pomoc ako si máme pripraviť homára ja ďakujem za tento postup Zuzanke proste sú ĺudia,ktorí jedia len rybacinu a im to nie je hnusneé no veď pozrime sa aj kuriatko sa ako pripravuje t.j.hydina alebo zajačik alebo kravička a podobne .... proste keď je niekto vegetarián tak sem nech ani nenakukne a má zároveň aj smolu no a my čo máme doma takpovediac mäsožravcov tak im aj tak budeme variť mäsko mäsko ako mäsko Katka presne koľko ľudí toľko chutí .... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Eva K. (evekei) ID 31604 (19.5.2009, 21:43) |
Fufíček, je to tak, ako píšeš...Ja by som tiež nedokázala hodiť toho homára do vriacej vody, ale papať - to áno. A rovnako je to aj s ostatnými mäskami...Ako kurča, krava, zajac, ryba...atd...všetky živé tvory sa musia zabiť a koľkokrát je to teda podľa mňa totálne nechutným spôsobom, mala som možnosť na vlastné oči to vidieť vo veľkovýrobách, nevraviac v akých hrozných podmienkach sú chované...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Miriam Koziarszka (Mimka K) ID 63606 (19.5.2009, 20:51) |
Sikulky.Masko by som urcite ochutnala ale tiez by som sa nedokazala pozerat kym by nebol exnuty.Moj drahy mal pre mna dnes akoze prekvapenie a doniesol bazanta od polovnika. ked ho vitiahol este s perim a hlavou tak sa mi az slzy vynorili a to este ho mam akoze jest  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Zuzana M. (anaxamon) ID 18400 (20.5.2009, 14:06) |
bazanta som este nejedla,ale rada by som skusila  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Deni T. (fufik) ID 1652, mimibazar.sk/fufik (21.5.2009, 20:28) |
Zuzanka ak bude super pripravený tak ti bude chutiť  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  | Miriam Koziarszka (Mimka K) ID 63606 (20.5.2009, 21:16) |
Zuzka potom zreferujem ake bolo |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Daniela P. (matusova danka) ID 69554 (19.5.2009, 20:46) |
chudatko maly tvor! to sa zivy hodi do vriacej vody? ved to je hnusneee!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Zuzana M. (anaxamon) ID 18400 (20.5.2009, 14:00) |
je to najhumannejsi sbosob zabijania korovcov, uznavaju ho aj ochranari, kukni na googli  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  | ada t. (adatrub) ID 307036 (24.11.2024, 23:57) |
nemas ani sajnu o tom ako dlho trpi. Najskor si nieco nastuduj aka ukrutna smrt to pre neho je, kym kvoli uspokojeniu svojich chuti si zacnes nieco taketo obhajovat! jeho vnutorne organy exploduju pod hrubym pevnym pancierom a smrt je preto pomala a velmi kruta. Som zvedava ako reagujes, ked si obaris prst horucou vodou, spomen si, aka skvela smrt je varit sa v nej- homar citi bolest tiez. HANBITE SA ZENY, KTORE SA TU OSPRAVEDLNUJETE ZA TO, ZE STE PREJAVILI UCTU K ZIVEMU TVORU A NAZYVATE SA MAKKYMI. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Daniela P. (matusova danka) ID 69554 (21.5.2009, 20:54) |
vazne? to som netusila. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Veronika V. (zaikoo) ID 31021, mimibazar.sk/zaikoo (19.5.2009, 20:42) |
Nechutné!!!!! CHUDÁČIK!!!!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Zuzana M. (anaxamon) ID 18400 (20.5.2009, 13:59) |
nepride mi to nechutne  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Sylvia K. (sylvia225) ID 13427, mimibazar.sk/sylvia225 (16.5.2009, 18:42) |
...toľko roboty a tak málo mäska človek by si zaslúžil viac, nie? Super postup  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Zuzana M. (anaxamon) ID 18400 (16.5.2009, 19:19) |
to uz pri takych luxusnych veciach tak chodi  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Eva L. (evka*) ID 15 (16.5.2009, 17:20) |
wooow perfiš postup V Grécku sme jedli kraba, je to super. Chutí to ako ryba a je to jemnučké. Toto bude asi niečo podobné  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Zuzana M. (anaxamon) ID 18400 (16.5.2009, 17:43) |
dakujem kraba som nejedla, tak netusim, ale homar pripominal maskom velke krevety  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Celkom: 25 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2 ďalšie >> |