. .. .. .. .. .. .
. .

Ako sme pripravovali homara - RECEPT 14159

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

RYBY A DARY MORA

ID 18400 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)


Ako sme pripravovali homara


[ recept č. 14159 zo dňa  ]


Ako sme pripravovali homara


POTREBNÉ PRÍSADY

homar a vriaca voda

POSTUP PRÍPRAVY

obrazky

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

takto pekne si plaval este ked zil
nestihla som nafotit homara ked ho manzel vkladal do hrnca, tak aspon ked ho vyberal, varil sa cca 5 minut
uvareny homar sa scvrkol
homara treda vylupnut z pancieru, oddelit chvost od hlavy
oddelime aj klepeta od trupu
to iste
hlava sa vyhodi, obsahuje creva a ine nie prijemne veci..
nakrojime brucho
snazime sa ho opatrne vylupnut
pancier uz prazdny
klepetka tiez vylupneme, tu je to narocnejsie, existuju na to speci klistiky ale my ich doma nemame, pouzili sme noz
kleptko
masko z klepietok
tu je masko z chvosta
masko z chvosta
krajanie maska
uz hotove pripravene na dalsie spracovanie
detto


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Brokolicová polievka s haluštičkami | Ako sme pripravovali homara | Budapeštianske rezy >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 25 (zobrazuje sa 1-20)1, 2 ďalšie >>
Danka G. (schollka) ID 119177 (10.6.2012, 9:45)
Mäsko ja výborné aj z mrazeného. Pri živom ak nie ste skúsený sa môžete nepríjemne prekvapiť keď ho uvaríte a zistíte že pancier je skoro dutý bez mäsa. To je u tak dvojtýždňového živého homára. Po chytení neprijíma potravu a teda spotrebuváva svoje mäso keďže nemá tuk (zásoba energie). Mrazený je predvarený a zmrazený ešte na lodi z ktorej ho chytili. Čo sa týka prípravy tak odporúčam pancier a hlavu nevyhadzovať. V hlave sa nachádzajú taktiež chutné časti. Málo kto o tom vie. Po vybratí mäsa, "vyčistení" panciera si ho môžete uložiť do skla od horčice a zaliať olivovým olejom. Takto olej vďaka difúzie chytí chuť homára a je vynikajúci na ďalšie použitie. Alebo sa z panciera dá uvariť super vývar.
Mäsko odporúčam máčať do rozpusteného cesnakového masla. Výborná chuť...
ODPOVEDAŤnahlásiť
ALENA L. (lilusik) ID 200460 (2.12.2011, 19:08)
|:o) |:o) |:o) |:o) (facky) (facky) (facky) (jezisek) (plavec) (koule) (dance) (child1)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Zuzana M. (anaxamon) ID 18400 (10.11.2010, 11:18)
len ma tak napadlo sa spytat ci ste niektora uz skusali pripravovat doma vlastneho korovca (homara, kraba a pod.) rada by som nejake fotos videla :-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Petra P. (sassannka) ID 40566, mimibazar.sk/sassannka (14.2.2010, 10:45)
Téééda :-o Mäsko by som určite ochutnala, ale asi by som určite dala prednosť tomu mrazenému... Ja som taká cintľavka, ani kapra nemôžeme mať na Vianoce doma živého, keď tak len v tom prípade, že by sme mu darovali slobodu :-p Ani môj chlap by také nezabil :-D My sme strašne mäkký v tomto...
ODPOVEDAŤnahlásiť
Zuzana M. (anaxamon) ID 18400 (15.2.2010, 15:50)
nie vsetci sme stvoteni pre vsetko, sak by bola nuda na maticke Zemi |:o) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
martina d. (matulaD) ID 9198, mimibazar.sk/matulad (11.1.2010, 12:55)
Super (Y)Dakujem za navod. Homar je sen mojho muza |:o)tak si to ulozim a snad niekedy... Inac co sa tyka varenia ziveho-videla som vo Francuzsku na ich kanali o receptoch pripravu kreviet a rakov-zaziva hadzane na panvicu s horucim olejom...tak toto je asi lepsie,ved nejak sa pripravit musia,ked ich chceme papat (flower)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Zuzana M. (anaxamon) ID 18400 (11.1.2010, 13:18)
som velmi rada ze ti moj postup pomoze, potom sa nam pochval vysledkom (child1)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (10.1.2010, 21:35)
ako rozmyslam,tak rozmyslam,neviem preco mi toho cudka bolo kedysi tak luto... ved ja sa tych potvor bojim ;-)
baby maju pravdu,nie je to taz take strasne s tou jeho pripravou, ospravedlnujem sa za svoju lutost :-p (flower)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Zuzana M. (anaxamon) ID 18400 (11.1.2010, 12:29)
skusala si ho pripravovat? ci preco ta zmena nazoru?
ODPOVEDAŤnahlásiť
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (11.1.2010, 12:38)
juj,nie,neskusala..a ani nikdy nevyskusam ;-) nedokazem naporcovat ani kura :-D
asi dospievam,neviem,no ;-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Zuzana M. (anaxamon) ID 18400 (11.1.2010, 13:17)
a mozno sa to casom "spravi" a naporcujes aj kura alebo uvaris homara abo "budes mat na to lidi" :-) :-D (H)
ODPOVEDAŤnahlásiť
kristína p. (ocipuc) ID 131713 (10.1.2010, 0:39)
a prosím ťa, kolko stojí taký homár a nevieš náhodou či mrazený homár môže byť tiež rovnakej kvality ako čerstvý, díky ahoj :^)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Zuzana M. (anaxamon) ID 18400 (11.1.2010, 12:28)
cenu ti mozem zistit, ale len cerstveho..mrazeneho si mozno najdes aj cez google a kvalita mrazeneho a cerstveho je neporovnatelna, ako vsetko aj cerstvy homar je chutnejsi a jemnejsi nez mrazeny :-$
ODPOVEDAŤnahlásiť
Iveta P. (narcis26) ID 42855, mimibazar.sk/narcis26 (30.12.2009, 8:35)
ja síce takéto príšerky nemusím ;-) ale postup je super (Y) (Y) možno keby som mala len čisté mäsko na tanieri a presvedčili ma že je to rybička :-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Zuzana M. (anaxamon) ID 18400 (30.12.2009, 9:18)
ale taka bezkostna, ze? :-$ ;-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Dana P. (Saskia) ID 7247, mimibazar.sk/chrustica (29.12.2009, 21:18)
Ahoj Zuzka, chcela by som sa opytat ci si ho varila v nejakej ochutenej vode (vyvare), alebo cistej?
Dakujem
ODPOVEDAŤnahlásiť
Zuzana M. (anaxamon) ID 18400 (30.12.2009, 8:10)
Dani, varili sme ho v jemne osolenej vode avsak mozes pridat aj trosku stavy z citronu alebo limetky napr. popripade si prichutit bobkovym listom...zalezi od toho co s nim chces robit dalej, ci len ciste masko do salatu alebo ho budes este dalej spracuvavat a dochucovat
ODPOVEDAŤnahlásiť
Dana P. (Saskia) ID 7247, mimibazar.sk/chrustica (10.1.2010, 21:32)
Dakujem Zuzka za odpoved, urcite to vyskusam (pl). Ja ho zbastim aj sameho bez salatu (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Zuzana M. (anaxamon) ID 18400 (11.1.2010, 12:30)
tomu verim a prajem dobru chut (pl)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 102843 (27.12.2009, 20:37)
super postup.. (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Zuzana M. (anaxamon) ID 18400 (28.12.2009, 9:21)
dakujem a verim ze niekedy posluzi aj k realnej priprave :-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
katarína K. (Kačenkast.) ID 81362, mimibazar.sk/kacenkast (3.6.2009, 9:44)
Je to lahôdka a netrápi ma, že sa dáva do vriacej vody živý. Veď videli ste niekedy porážanie teliatok, jahniatok a pod. na bitúnku? :-p :-p :-p :-p :-p :-p
Toto je aspoň zdravé mäsko a keby sme ho na Slovensku jedli viac ako tradičnej bravčoviny, mali by sme menej civilizačných chorôb. Príkladom toho sú Francúzi.
Katarína
ODPOVEDAŤnahlásiť
Jana H. (bobenko) ID 2706, mimibazar.sk/bobenko (20.5.2009, 19:34)
(pl) mňam, to musí byť delikatesa (Y)
a kde ste kúpili živého homára ? :-o :-o
ODPOVEDAŤnahlásiť
Zuzana M. (anaxamon) ID 18400 (upravené 21.5.2009, 8:03)
tohto sme mali z rakuska (H)
ODPOVEDAŤnahlásiť
alena a. (Lilly006) ID 31057 (19.5.2009, 22:26)
:-o Neda mi nereagovat, na niektore prispevky.
To aj nad sliepkou,alebo svinou tiez hovorite:" ...chuderka...?"
Ked si topanky obuvate, tiez lutujete,ze ste si kupili kozene?????? A ked davate vajicko do kolaca, tak preplacete 3 dni, lebo mate vycitky,ze ste spachali interupciu!!!!????
Ja mam rada tiez zvierata, zijem v krajine, kde ryby, krevety, chobotnice jeme aspon 4x za tyzden.. Tiez nemam rada,ked to co jem , ma este oci: tak jednoducho odrezem najprv hlavu. Vzdy si musim najst pre mna najlepsi sposob. Takze, ak vam vadi,ze sa ma dat zivy do vody, tak ho zabite, ako sliepku, alebo ho klopnite zozadu po hlave, ako kralika....je to len a len na Vas. Alebo este lepsie, kupte ho uz predvareneho niekte v hypermarkete a zmrazeneho.
Neviem, kde som to uz citala, ale bolo to : ....ze keby mali bitunky steny zo skla, tak by sme vsetci boli vegetariani
Tento recept a navod tu bol vlozeny s umyslom pomoct a poradit, ako sa ma postupovat pri priprave homara. Ak niekoho pohorsuje: NECITAJTE!
Podla mna je to super, ze je to tu uverejnene (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Zuzana M. (anaxamon) ID 18400 (20.5.2009, 19:27)
dakujem za pozitivny a realisticky pristup (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Alexandra O. (Alexa11) ID 4164, mimibazar.sk/alexa11 (20.5.2009, 14:06)
(Y) (Y) (Y) dobre napísané.
V dokumentárnom filme bolo, bolo to o rakoch a homár je podobné, nie? že on je v sekunde mŕtvy ako sa hodí do tej vody, že je to vlastne najhumánnejší spôsob zabitia, a o to ide - zvieratá zbytočne netrápiť a tak by to malo byť pri všetkých zvieratách.

Brutál je podľa mňa, ked malinkého tuleňa zaživa zvlečú z kože alebo ubijú palicami, len aby nepoškodili kožušinu. A číňania zavierajú psov do malých klietiek a bijú ich palicami aby zjemnili mäso. atd - to je svinstvo a týranie zvierat.
ODPOVEDAŤnahlásiť
Zuzana M. (anaxamon) ID 18400 (20.5.2009, 14:15)
ano presne tak, je to pre ne najlepsi sposob ako ich zabit.... (H)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Katarína M. (katkam) ID 62614, mimibazar.sk/katkam (19.5.2009, 21:37)
no ja nemusím nič čo plava a žije vo vode 8-| ale sto ludi, sto chutí :-p :-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Deni T. (fufik) ID 1652, mimibazar.sk/fufik (19.5.2009, 21:31)
Dievčatá na tom to nie je nič zlé proste to je len príprava a pomoc ako si máme pripraviť homára ja ďakujem za tento postup Zuzanke proste sú ĺudia,ktorí jedia len rybacinu a im to nie je hnusneé no veď pozrime sa aj kuriatko sa ako pripravuje t.j.hydina alebo zajačik alebo kravička a podobne .... proste keď je niekto vegetarián tak sem nech ani nenakukne ;-) a má zároveň aj smolu no a my čo máme doma takpovediac mäsožravcov tak im aj tak budeme variť mäsko ;-) mäsko ako mäsko ;-) :-$

Katka presne koľko ľudí toľko chutí ....
ODPOVEDAŤnahlásiť
Eva K. (evekei) ID 31604 (19.5.2009, 21:43)
Fufíček, je to tak, ako píšeš...Ja by som tiež nedokázala hodiť toho homára do vriacej vody, ale papať - to áno. A rovnako je to aj s ostatnými mäskami...Ako kurča, krava, zajac, ryba...atd...všetky živé tvory sa musia zabiť a koľkokrát je to teda podľa mňa totálne nechutným spôsobom, mala som možnosť na vlastné oči to vidieť vo veľkovýrobách, nevraviac v akých hrozných podmienkach sú chované... (hello)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Miriam Koziarszka (Mimka K) ID 63606 (19.5.2009, 20:51)
Sikulky.Masko by som urcite ochutnala ale tiez by som sa nedokazala pozerat kym by nebol exnuty.Moj drahy mal pre mna dnes akoze prekvapenie a doniesol bazanta od polovnika. ked ho vitiahol este s perim a hlavou tak sa mi az slzy vynorili :'( a to este ho mam akoze jest :-o
ODPOVEDAŤnahlásiť
Zuzana M. (anaxamon) ID 18400 (20.5.2009, 14:06)
bazanta som este nejedla,ale rada by som skusila :-$ ;-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Deni T. (fufik) ID 1652, mimibazar.sk/fufik (21.5.2009, 20:28)
Zuzanka ak bude super pripravený tak ti bude chutiť (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Miriam Koziarszka (Mimka K) ID 63606 (20.5.2009, 21:16)
Zuzka potom zreferujem ake bolo
ODPOVEDAŤnahlásiť
Daniela P. (matusova danka) ID 69554 (19.5.2009, 20:46)
chudatko maly tvor! to sa zivy hodi do vriacej vody? ved to je hnusneee! (N)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Zuzana M. (anaxamon) ID 18400 (20.5.2009, 14:00)
je to najhumannejsi sbosob zabijania korovcov, uznavaju ho aj ochranari, kukni na googli :-$
ODPOVEDAŤnahlásiť
ada t. (adatrub) ID 307036 (24.11.2024, 23:57)
nemas ani sajnu o tom ako dlho trpi. Najskor si nieco nastuduj aka ukrutna smrt to pre neho je, kym kvoli uspokojeniu svojich chuti si zacnes nieco taketo obhajovat! jeho vnutorne organy exploduju pod hrubym pevnym pancierom a smrt je preto pomala a velmi kruta. Som zvedava ako reagujes, ked si obaris prst horucou vodou, spomen si, aka skvela smrt je varit sa v nej- homar citi bolest tiez.
HANBITE SA ZENY, KTORE SA TU OSPRAVEDLNUJETE ZA TO, ZE STE PREJAVILI UCTU K ZIVEMU TVORU A NAZYVATE SA MAKKYMI.
ODPOVEDAŤnahlásiť
Daniela P. (matusova danka) ID 69554 (21.5.2009, 20:54)
vazne? to som netusila.
ODPOVEDAŤnahlásiť
Veronika V. (zaikoo) ID 31021, mimibazar.sk/zaikoo (19.5.2009, 20:42)
Nechutné!!!!! CHUDÁČIK!!!! :'( :'( :'(
ODPOVEDAŤnahlásiť
Zuzana M. (anaxamon) ID 18400 (20.5.2009, 13:59)
nepride mi to nechutne ;-) (H)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Sylvia K. (sylvia225) ID 13427, mimibazar.sk/sylvia225 (16.5.2009, 18:42)
...toľko roboty a tak málo mäska ;-) ;-) ;-) človek by si zaslúžil viac, nie? :-$ ;-) Super postup (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Zuzana M. (anaxamon) ID 18400 (16.5.2009, 19:19)
to uz pri takych luxusnych veciach tak chodi :^) (H)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Eva L. (evka*) ID 15 (16.5.2009, 17:20)
(Y) wooow perfiš postup (Y)
V Grécku sme jedli kraba, je to super. Chutí to ako ryba a je to jemnučké. Toto bude asi niečo podobné ;-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Zuzana M. (anaxamon) ID 18400 (16.5.2009, 17:43)
dakujem (H)

kraba som nejedla, tak netusim, ale homar pripominal maskom velke krevety :-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Celkom: 25 (zobrazuje sa 1-20)1, 2 ďalšie >>
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu