. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > BRAVČOVÉ MÄSO

Dana P. (pokemonka) ID 48024
.
Oblasť: Kežmarok
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 31.5.2008
Naposledy: 21.5.2022 11:54
Aktualizácia: 30.5.2019 11:58
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 24
RODINNÉ FOTOGRAFIE 7
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 33
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4)

BRAVČOVÉ MÄSO

bravčové mäso s vínom, worchestrom a proven. korením



POTREBNÉ PRÍSADY

bravčové karé, soľ, horčica, worchester, provensalské korenie, červené víno, vegeta, bravč. masť alebo olej

POSTUP PRÍPRAVY

Bravčové rezne trošku osolíme a vyklepeme, z každej strany potrieme horčicou, poriadne pokvapkáme worchestrom a posypeme poriadne provensalským korením.
Takto pripravené rezne dáme na rozpálenú panvicu s roztopenou masťou (olejom) a každý kúsok opečieme z každej strany 3 minúty. Opečené rezne uložíme na iný tanier. Do panvici, v ktorej nám ostal výpek po opekaní mäsa prilejeme červené víno (aspoň 1 dcl) a polievkovú lyžicu kečupu, zamiešame a pridáme trošku vody a trošku vegety. Do toho položíme všetky rezne a dusíme viac ako hodinu. Občas treba mäso obrátiť a ak je potrebné doliať víno alebo vodu, aby sa nepripalilo. Mäsko je vynikajúco ochutené a mäkkučké.
Ja to robím z brav. karé, ale správne sa to má robiť z bravč. panenky - vtedy sa mäso pripravuje oveľa rýchlejšie.
ako príloha je vynikajúca zapekaná zelenina, hranolky alebo čerstvý zeleninový šalát.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

vynikajúco dochutený Tokaň



POTREBNÉ PRÍSADY

Recept mojej svokry a naozaj je to vynikajúco dochutené mäsko. Takže potrebujeme: 1 kg chudého bravčového mäsa (ja dávam brav. stehno), 1 lyžička sladkej papriky, 1 lyžička štipľavej papriky, 2 lyžičky mletého čierneho korenia, karí korenie, worchestrová omáčka, 100 g údenej slaniny, 250 g cibule, 2 zelené papriky, 2 červené papriky, hrsť húb (čerstvých alebo sušených), 1 lyžica oleja alebo bravč. masti, 2 lyžice kečupu, soľ.

POSTUP PRÍPRAVY

Mäso pokrájame na hrubšie rezance a osolíme.
V miske zmiešame mleté čierne korenie, sladkú a štipľavú papriku, podľa chuti kari korenie a worchestrovú omáčku. Premiešame s mäsom. (poznámka: Ja osobne dávam málo čierneho korenia a štipl. papriky, aby to jedol aj náš drobec, lebo jedlo je pri dodržaní presného pomeru korenia dosť pikantné.)
Na oleji opražíme do sklovita slaninu, pokrájanu na kocky. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a papriku.
Do zmesi pridáme nakrájané huby.
Postupne vkladáme mäso a za stáleho obracanie ho opražíme. Potom ho podlejeme vodou a dusíme asi hodinu a pol. Vody nesmie byť veľa, aby sa mäso nevarilo, ale dusilo. Keď je už veľa šťavy, tak ju odoberám. Ak by bolo veľmi riedke, tak po pol hodine dusenia, pridávam najemno nakrájaný malý zemiak, ktorý šťavu trošku zhustí.
Pred podávaním este vmiešame kečup.
AKo prílohu odporúčam hranolky a ryžu, môže byť ešte zeleninová príloha alebo tatarská omáčka.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 99 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (18) posledné: 5.5.2015, 11:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Živánska



POTREBNÉ PRÍSADY

bravčové mäso, slaninka, domáca klobása, čerstvé šampiňóny, cibuľa, zemiaky, soľ, olej, rasca, grilovacie korenie šalát: biela kapusta, mrkva, jablko, menšia cibuľa, olej, práškový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

Zemiaky očistíme a pokrájame na väčšie kúsky. Taktiež si pokrájame mäso, klobásku, na hrubšie pásiky slaniny, na hrubšie kolieska cibuľu a očistíme si šampiňony (zbavíme ich stopiek, necháme si len klobúčiky). Na plech nalejeme trošku vody, na to uložíme zemiaky, posolíme, na to uložíme mäso, posypať grilovacím korením a potom už len rovnomerne poukladáme slaninku, klobásu, šampiňóny, cibuľu. Všetko to trochu polejeme olejom a zakryjeme alobalom. Dáme piecť do predriatej rúry na 220 stupňov. Najskôr pečieme 1 hodinu, potom alobal dáme dole a pečieme ďalej skoro trištvrte hodiny. Občas premiešame a je potrebné občas doliať vodu, prípadne ja používam ochutený vývar z polievky.

Medzitým si pripravíme šalát: nadrobno nakrájam cibuľku, na strúhadle nadrobno nastrúhať mrkvu, taktiež na strúhadle nastrúhať jablko a aj bielu kapustu (na tom väčšom). Všetko to zmiešať, pridať asi 1 čajovú lyžičku práškového cukru a 1 polievkovú lyžicu oleja.
Dobrú chuť.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

marinované bravčové rezne



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg bravčového karé, 4 vajcia, 150 ml oleja, 1 ČL soli, 1 ČL mletého čierneho korenia, 1 ČL horčice (ja dávam kremžskú), 1 ČL kečupu, 1 ČL vegety, 1 ČL worcesterskej omáčky, 1 ČL maggi omáčky a 2 strúčiky roztlačeného cesnaku

POSTUP PRÍPRAVY

Z 1 vajca a oleja si urobíme v mixéry majonézu, do ktorej postupne pridáme 3 vajcia a ostatné prísady. Všetko zmiešame. Umyté mäso len nakrájam na rezne (možte i naklepať, ja to ale nerobím - v tomto recepte netreba). Rezne uložíme na pekáč a zalejeme marinádou a dáme do chladničky marinovať 24 hodín. Na druhý deň vyberieme pekáč, ja rezne trochu pooobraciam, pekáč prikryjem druhým pekáčom a pečiem v predhriatej rúre (160 stupnov) presne 1 1/2 hodiny. AKo prílohu podávam zemiaky s maslom a vynikajúci šalát: ľadový šalát potrhať, prisypať konzervu kukurice, trošku vegety, olivového oleja a je hotový komplet obed.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 26.8.2008, 13:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu