. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > BRAVČOVÉ MÄSO

Eva A. (Eviana) ID 114156
.
Oblasť: Dunajská Streda
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 25.9.2009
Naposledy: 1.4.2018 9:30
Aktualizácia: 10.3.2012 22:13
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 3
RODINNÉ FOTOGRAFIE 25
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 83
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6)

BRAVČOVÉ MÄSO

Famózne rezne s vôňou a chuťou a la Kebab



POTREBNÉ PRÍSADY

Bravčová krkovička, olej, gyros korenie, adžiga, solčanka

POSTUP PRÍPRAVY

Úplne jednoduchá príprava a výsledok naozaj božský :)
V piatok som kúpila mäso - cca 1 kg bravčovej krkovičky. Nakrájala som ho, naklepala. Pripravila som si marinádu - 1,5 dl olej, 1 PL gyros korenia, 1 PL adžigy, 1/2 PL solčanky - spolu vymiešala a marináda je hotová.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (10) posledné: 19.3.2011, 23:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Pikantný mexický guláš s údeným kolienkom



POTREBNÉ PRÍSADY

1 údené kolienko (podľa počtu stravníkov - ak viac tak zadné, ak menej, stačí predné kolienko) 4 zemiaky, konzerva kukurice, konzerva červenej fazule, cibuľa, cesnak, mrkva, kaleráb, zelená paprika, paradajka, mrazený hrášok, paradajkový pretlak, kečup (ja som mala domácu paprikovú nátierku), pór - zelená časť, bylinky - petržlenová a ligurčeková vňať, mleté korenie, feferónová pasta "Erös Pista" (ak chcete pikantné), soľ, solčanka

POSTUP PRÍPRAVY

Toto jedlo je úplne dokonalé keď sa robí vonku v prírode v kotlíku, ale aj táto kuchynská verzia nie je na zahodenie :)
Takže... najprv si u mäsiara kúpime pekné údené kolienko... a môžeme ísť variť.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (19) posledné: 24.11.2010, 20:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Voňavá krkovička s hubami



POTREBNÉ PRÍSADY

bravčová krkovička (podľa počtu stravníkov - táto mala cca 1,3 kg), cibuľa, cesnak, soľ, Solčanka, rozmarín (nezohnala som čerstvý, tak som použila sušený), petržlenova vňať, olivový olej, huby (u mňa opäť lievik trúbkovitý - ale možno použiť rôzne jedlé huby - od šampiňónov, cez dubáky až po kuriatka či suchohríby) - čerstvé, mrazené, či sušené (ja som mala mrazené).

POSTUP PRÍPRAVY

..takže opäť ďalšia variácia na jedlo s hubami - tentokrát stará dobrá klasika - bravčová krkovička

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (23) posledné: 23.9.2011, 12:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Zálesákova bašta z rúry



POTREBNÉ PRÍSADY

Zemiaky, bravčová krkovička (alternatíva kuracie prsia), slanina, klobása, cibuľa, cesnak, soľ, Solčanka (vegeta), horčica, feferónová pasta (pre milovníkov pikantných jedál).

POSTUP PRÍPRAVY

Postup je trošku náročnejší na prácnosť aj čas... ale stojí to za to... raz za čas :)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (22) posledné: 7.10.2010, 13:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Bravčové rezne na cibuli s hríbovou omáčkou


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

500 g bravčové mäso vhodné na rezne (ja som mala stehno), 2 veľké cibule, olej, 200 g hríbov (tu masliaky), maslo, mlieko, múka, soľ, mleté čierne korenie, solčanka.

POSTUP PRÍPRAVY

Bravčové mäso nakrájame na rezne, nasolíme, nakoreníme mletým čiernym korením a naklepeme. Pekáč si jemne pokvapkáme olejom, na dno nakrájame cibuľu na pásiky. Mäso sprudka osmažíme na troške masla a oleja z oboch strán a naukladáme na cibuľu. Na mäso navrstvíme ďalšiu cibuľu nakrájanú na pásiky. Zalejeme 1/2 l vody, v ktorej sme rozmiešali polievkovú lyžicu solčanky, prikryjeme alobalom a dáme piecť na 45 min pri teplote 200°C. Potom odokryjeme a dopečieme zhora ešte 10 min, aby mäso bolo pekne červené. Ak sa nám voda vyparila, dolejeme, aby mäso zostalo v šťave.
Hríbovú omáčku si pripravíme nasledovne: Do výpeku kde sme opekali mäso dáme na kúsky nakrájané hríby, okoreníme, jemne osolíme a na slabom ohni necháme dusiť cca 12 minút. Potom zalejeme 2-3 dl mlieka, necháme prevrieť. Pripravíme si v šálke zátrepku - 1,5 dl mlieka a 1 zarovnanú PL múky poriadne rozmiešame a vlejeme do hríbov. Za stáleho miešania nám omáčka varením jemne zhustne, na záver ju zjemníme 1 dl smotany na varenie a po prevretí ju môžeme odstaviť. Táto omáčka je výborná aj na cestoviny. Ak nemáte lesné hríby, možno použiť aj šampiňóny - doporučujem namiesto zeleninového dochucovadla dochutiť hríbovým bujónom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (9) posledné: 18.9.2010, 21:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Rezne - trošku inak - dajme tomu, že "sedliacke"



POTREBNÉ PRÍSADY

10 rezňov - (alternatíva kuracie al. morčacie prsia), 2 veľké cibule, 25 dg kuracej pečene, 20 dg oravskej slaninky, soľ, mleté korenie, hladká múka, olej, bujón (alebo ak máte 4 dl vývaru).

POSTUP PRÍPRAVY

Bravčové karé vykostiť, nasoliť, nakoreniť. Jemne obaliť v hladkej múke. Dno pekáča pokvapkať olejom, na väčšie kúsky nakrájať cibuľu, na malé kocky slaninku a kuraciu pečeň a všetko rovnomerne rozložiť na vymastený (naolejovaný) plech.\r\nNa panvicu dať rozpáliť trošku oleja, mäsko v ňom narýchlo opiecť, aby si spravilo jemnú kôrku.\r\nNaukladať na vrstvu cibule,slaninky a pečienky. Zaliať vývarom alebo bujónom rozpusteným v 4 dl vody (alternatíva 1 ČL vegety namiesto bujónu). Takto zaliate, prikryť alobalom a dať piecť do rúry na 200°, po 30-40 min mäsko obrátiť na druhú stranu a dopiecť odokryté ešte cca 15-20 min. \r\nPríloha je vhodná dľa chuti - výborné aj s ryžou, aj so zemiakmi či tarhoňou... aj s chlebíkom.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (8) posledné: 28.1.2010, 17:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu