
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |
HOVÄDZIE MÄSO |
![]() Kastrólová roštenkaPOTREBNÉ PRÍSADY cca 750 g hovädzieho stehna, olej, 2 väčšie cibule, soľ, mleté čierne korenie, cca 1 kg zemiakov, mletá rasca, červená mletá paprika POSTUP PRÍPRAVY *** OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov) KOMENTÁRE (7) posledné: 14.3.2013, 8:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
![]() Domáci guľáš na kotlíkový spôsobPOTREBNÉ PRÍSADY Cca ½ kg hovädzieho na guľáš (alebo bravčového pliecka), 3 veľké cibule, 2 strúčiky cesnaku, 3 stredne veľké mrkvy, 2-3 petržleny, 7 väčších zemiakov, menší kúsok slaninky, čerstvá paprika a rajčiny (1 biela /nie pálivá/, 1 červená paprika, 3-4 rajčiny), nové korenie, celé čierne korenie, 3-4 lyžičky vegety, soľ, rasca, zázvor /nemusí byť/, olej, lyžica múky. POSTUP PRÍPRAVY Je veľa spôsobov, ako pripraviť chutný guľáš. Tento robievam doma podľa nášho gusta... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
![]() Zamatové hovädzie...POTREBNÉ PRÍSADY 1 kg hovädzieho mäska /stehno/, soľ, mleté čierne korenie, strúhanka, plnotučná horčica, cibuľa, huby - čerstvé dubáky (alebo mrazené, ak nemáme, môžu byť šampiňóny - aj z konzervy). Ak máme zvyšok vína, piva alebo šampanského - stačí 0,5 dl, môžeme ním podliať mäsko - ale nemusí byť. Alkohol sa vyparí pri varení, takže sa nemusíme báť, že to budú papať aj detičky. POSTUP PRÍPRAVY Mäsko si nakrájame na rezne, oklepeme, narežeme na oboch koncoch, posolíme, okoreníme. Do taniera si nasypeme strúhanku a do každého rezníka ju jemne vklepeme prstami. Potom ich jemne natrieme plnotučnou horčicou, kto chce výraznejšiu a kyslejšiu chuť, môže jej dať viac. Na oleji každý rezník opečieme z oboch strán - odložíme do misy. Olej dolievame podľa potreby. Na zvyšnom oleji spražíme celú jednu cibuľu, podlejeme troškou vývaru alebo vodou, naukladáme mäsko, pridáme huby, dolejeme ešte do 3/4 obsahu vývarom alebo vodou a udusíme. V tlakovom stačí 15 min. - vypnúť a hotovo, v klasickom dlhšie, a zasa aj častejšie podlievať /pretože strúhanka dosť zahusťuje, aby to nechytilo). Nepotrebujeme už ničím zahusťovať. Podávame ryžu, k nej oblohu. Výborne k tomu chutia aj zavárané hrušky, jablká. (Ryžu robím ju na dva spôsoby - v mikrovlnke, aj v elektrickej rúre - nelepí sa a nemusím sa ňou zaoberať - mám ju osobitne v receptoch.) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov) KOMENTÁRE (7) posledné: 4.2.2018, 10:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |