Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.
Tešíme sa na vás.
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)
Domáci guľáš na kotlíkový spôsob
[ recept č. 5747 zo dňa 13.6.2008 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Cca ½ kg hovädzieho na guľáš (alebo bravčového pliecka), 3 veľké cibule, 2 strúčiky cesnaku, 3 stredne veľké mrkvy, 2-3 petržleny, 7 väčších zemiakov, menší kúsok slaninky, čerstvá paprika a rajčiny (1 biela /nie pálivá/, 1 červená paprika, 3-4 rajčiny), nové korenie, celé čierne korenie, 3-4 lyžičky vegety, soľ, rasca, zázvor /nemusí byť/, olej, lyžica múky.
POSTUP PRÍPRAVY
Je veľa spôsobov, ako pripraviť chutný guľáš. Tento robievam doma podľa nášho gusta...
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
Mäso odblaníme, nakrájame na menšie kúsky (niekedy dávam aj hovädzie, aj bravčové) |
![]() |
na oleji jemne opražím cibuľu, pridám na drobné kúsky nakrájanú slaninu, pretlačený cesnak, jednu mrkvu nakrájanú na tenké kolieska (štvrťky, ako chcete) |
![]() |
jeden nadrobno nakrájaný zemiak, premiešam |
![]() |
pridám mäso |
![]() |
korenie, rascu, soľ, vegetu, premiešať a trošku opražiť |
![]() |
pokrájanú papriku, rajčiny *bez šupky* (chvíľu ich nechám postáť vo vriacej vode a šupku stiahnem) /Dávam aj zmrazené – už nerobím lečo do pohárov/ a prilejem vodu (do tlakového stačí cca 4 dl). Nechám udusiť. |
![]() |
Keď je už mäso viac mäkkšie, |
![]() |
zemiaky pokrájam na ¼ a každú ešte na 4 kúsky |
![]() |
a pridám k mäsu spolu so zvyškom nakrájanej mrkvy a petržlenu |
![]() |
zalejem asi 2 litrami vody, nechám prevrieť. Ak treba, dochutím ešte vegetou a nechám všetko spolu dovariť. Potom prilejem už len jemnú zátrepku (z 1 navŕšenej lyžice polohrubej múky a cca 2 dl vody), chvíľu ešte povariť. |
![]() |
*Dobrú chuť* |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |