. .. .. .. .. .. .
. .

Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.

Tešíme sa na vás.

Domáci guľáš na kotlíkový spôsob - RECEPT 5747

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

HOVÄDZIE MÄSO

ID 32431 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)


Domáci guľáš na kotlíkový spôsob


[ recept č. 5747 zo dňa  ]


Domáci guľáš na kotlíkový spôsob


POTREBNÉ PRÍSADY

Cca ½ kg hovädzieho na guľáš (alebo bravčového pliecka), 3 veľké cibule, 2 strúčiky cesnaku, 3 stredne veľké mrkvy, 2-3 petržleny, 7 väčších zemiakov, menší kúsok slaninky, čerstvá paprika a rajčiny (1 biela /nie pálivá/, 1 červená paprika, 3-4 rajčiny), nové korenie, celé čierne korenie, 3-4 lyžičky vegety, soľ, rasca, zázvor /nemusí byť/, olej, lyžica múky.

POSTUP PRÍPRAVY

Je veľa spôsobov, ako pripraviť chutný guľáš. Tento robievam doma podľa nášho gusta...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Mäso odblaníme, nakrájame na menšie kúsky (niekedy dávam aj hovädzie, aj bravčové)
na oleji jemne opražím cibuľu, pridám na drobné kúsky nakrájanú slaninu, pretlačený cesnak, jednu mrkvu nakrájanú na tenké kolieska (štvrťky, ako chcete)
jeden nadrobno nakrájaný zemiak, premiešam
pridám mäso
korenie, rascu, soľ, vegetu, premiešať a trošku opražiť
pokrájanú papriku, rajčiny *bez šupky* (chvíľu ich nechám postáť vo vriacej vode a šupku stiahnem) /Dávam aj zmrazené – už nerobím lečo do pohárov/ a prilejem vodu (do tlakového stačí cca 4 dl).
Nechám udusiť.
Keď je už mäso viac mäkkšie,
zemiaky pokrájam na ¼ a každú ešte na 4 kúsky
a pridám k mäsu spolu so zvyškom nakrájanej mrkvy a petržlenu
zalejem asi 2 litrami vody, nechám prevrieť. Ak treba, dochutím ešte vegetou a nechám všetko spolu dovariť. Potom prilejem už len jemnú zátrepku (z 1 navŕšenej lyžice polohrubej múky a cca 2 dl vody), chvíľu ešte povariť.
*Dobrú chuť*


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Sójové maso na sposob sviečkovej | Domáci guľáš na kotlíkový spôsob | Kytica pre môjho muža k narodeninám >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu