. .. .. .. .. .. .
. .

Kastrólová roštenka - RECEPT 15321

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

HOVÄDZIE MÄSO

ID 32431 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov)


Kastrólová roštenka


[ recept č. 15321 zo dňa  ]


Kastrólová roštenka


POTREBNÉ PRÍSADY

cca 750 g hovädzieho stehna, olej, 2 väčšie cibule, soľ, mleté čierne korenie, cca 1 kg zemiakov, mletá rasca, červená mletá paprika

POSTUP PRÍPRAVY

***

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Mäso nakrájame na rezne,
naklepeme, konce môžete trošku narezať, mäso sa nebude „vykrúcať“
osolíme, okoreníme,
z oboch strán opražíme na oleji,
a preložíme ho do misy.
Vo výpeku opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu,
pridáme lyžičku rasce,
lyžičku mletej červenej papriky,
zamiešame, pridáme trošku vody, uložíme rezne,
zalejeme asi 5 dl vody
tu ho máme zaliate - a udusíme do polomäkka. V tlakovom hrnci mi stačilo 20 min. od stíšenia plameňa.
Načistíme si zemiaky,
nakrájame na osminky,
a pridáme k mäsu. Môžete si to opatrne premiešať, aby boli zemiaky na spodku hrnca. Podlejeme ešte vodou, tak, aby bolo prekryté aj mäso (nech je šťavy dosť) a udusíme do mäkka.
Mne stačilo len nejakých 10 min.
Podávame s chlebom. *Dobrú chuť*


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Futbalova lopta | Kastrólová roštenka | Lodičky s vanilkovo-tvarohovým krémom >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Janka L. (jankalo) ID 108253 (14.3.2013, 8:17)
Veľmi chutné. Robila som s bravčového mäska v tlakovom hrnci, 10 minút som podusila mäsko, po 10-tich minútach som pridala zemiaky a výsledok bol znamenitý. Uhorka k tomu, paráda. Dlho som nerobila, ďakujem za pripomenutie. (L) (Y) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Lenka A. (Ledura) ID 170706 (4.7.2012, 0:04)
(Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Zuzana C. (zch) ID 21747, mimibazar.sk/zch (22.7.2010, 23:15)
vyborny tip (Y) Tlakovy hrniec mam pomerne kratko a uz som si ho velmi oblubila. Najblizsie vyskusam toto :-)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (17.9.2009, 22:39)
Toto jedlo mám rada. Robieva to moja mamina. Len sa čudujem, že ti stačilo 10 min na udusenie :-o Ja to väčšinou dusím oveľa dlhšie. A môj muž nechce hovädzie ani jesť kvôli tomu, že sa dlho dusí a navyše tára, že to mäso tvrdne, čím sa dlhšie dusí. Som z toho jeleň. Poradíš? :-$
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (17.9.2009, 22:52)
Kika, mäso najprv podusím zvlášť, v tlakovom je to bleskovka a potom mi už stačí ozaj len okolo tých 10 min, už spolu so zemiakmi. Zasa na druhej strane, čas dusenia závisí aj od hovädziny, ale na tlakový hrniec nedám dopustiť. Keď som ich ešte nemala /mám veľký, aj malý/, tak to dusenie v klasickom hrnci trvalo tiež veľmi dlho. Takto je to za malú chvíľku, niekedy aj tých 20 min. na roštenku je už dlho a mäso sa rozpadáva, tak vždy len odhadom a potom ešte nechám pre istotu dodusiť. Dúfam, že som pomohla (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (17.6.2009, 20:26)
vyzerá to ako óbr mňamka
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (17.6.2009, 22:13)
Ivetka, nepoznáš? (jidlo) Vieš, aké je to dobré? Tie zemiaky sa napijú šťavy z mäsa, fantastické, keď budeš mať chuť, vyskúšaj a ďakujem (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu