končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5) |
HOVÄDZIE MÄSO |
TATARAK*****POTREBNÉ PRÍSADY Pravá sviečkovica,soľ,čierne mleté korenie,červená paprika,rasca,kečup,horčica,worčester,cibuľa,žltka,prípadne chilli . Na hrianky:tmavý starší chlieb,olej,cesnak POSTUP PRÍPRAVY Sviečkovicu odblaníme,pokrájame na menšie kúsky a na jemno pomelieme.Môžeme aj dvakrát.Origoš recept-sviečkovica sa škrabe nožom!Cibuľu nakrájame na drobno,pridáme soľ, červenú papriku,mleté čierne korenie,rascu,worčester,žltka,horčicu,kečup a ak máme radi pikantné,tak aj chilli omáčku.Poriadne premiešame .Medzitým si na oleji opečieme hrianky zo staršieho tmavého chleba.Necháme ich stiecť na kuchynskej utierke,poriadne potrieme strúčikom cesnaku a naložíme si vymiešaný tatarák. POZOR-žltka a mäso musí byť čerstvé! Na prianie EVIANY,foto doložím OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (10) posledné: 10.9.2010, 5:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
BYCIE ZLAZY_NA BELEHRADSKY SPOSOB*****POTREBNÉ PRÍSADY Byčie žľazy,cibuľa,paprika,paradajky,kečup,olej,soľ,mleté čierne korenie,červená paprika,cesnak,chilli paprička,voda-vývar POSTUP PRÍPRAVY Byčie žľazy rozkrojíme,vykrojíme prieduchy a sparíme vriacou vodou. Prekrojíme na polovice a pokrájame na plátky.Cibuľu nakrájame na drobno,speníme na oleji,pridáme plátky žliaz a červenú papriku a orestujeme.Papriku pokrájame na rezance,paradajky na plátky,pridáme k orestovanému základu,osolíme a okoreníme,šupneme 2-3 lyžice kečupu.Podlejeme vriacou vodou alebo vývarom a dusíme do mäkka.Môžeme dochutiť cesnakom,prípadne chilli papričkou.Sťavu zredukujeme,nezahusťujeme múkou. Podávame s čerstvým chlebom. DOBRU CHUT ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (10) posledné: 27.6.2010, 20:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
SRBSKE FILE DJULBASTIJA*****S CESNAKOVYM MASLOMPOTREBNÉ PRÍSADY Hovädzia sviečkovica(pravá),olej,soľ,mleté čierne korenie,cesnak,maslo POSTUP PRÍPRAVY Sviečkovicu nakrájame na plátky asi jedenapol prsta hrubé a zľahka bokom ruky naklepeme.Strany mierne nakrojíme,aby sa nám mäso pri pečení nekrútilo.Okoreníme a na horúcej panvici na troche oleja opečieme z každej strany asi 3-4 minútky.Okoreníme,navrch dáme cesnakové maslo. Najlepšie je plátky si nachystať o deň skôr_okoreniť a potrieť olejom-šup do chladničky. CESNAKOVE MASLO:125gr masla poriadne vymiešame s hlávkou postrúhaného cesnaku a soľou,vytvarujeme do válčeka,zabalíme do alobalu alebo mikroténovej folie a zamrazíme. Na horúcom kuse mäsa sa nám krásne rozpustí. Podávame s hranolkami a zeleninovou oblohou alebo so zeleninovým šalátom. Na toto sme chodili do GRILU URPIN v BB ,bola to lahôdka a stála za oných čias celá porcia aj s hranolkami Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (4) posledné: 2.3.2010, 20:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
HOVADZIA SVIECKOVA NA SMOTANE bez múky*****POTREBNÉ PRÍSADY Hovädzie stehno,soľ,čierne mleté korenie,1-2 ks nové korenie,bobkový list,olej,cibuľa,mrkva,petržlen,zeler,šľahačková smotana,citron,troška cukru POSTUP PRÍPRAVY Na rozpálenom oleji zo všetkých strán opečieme mäso,ktoré predtým osolíme a okoreníme.Dáme na pekáč,pridáme mrkvu,cibuľu,petržlen , zeler a pol citrona,podlejeme vriacou vodou a prikryté dusíme v rúre za občasného podlievania.Ked je mäso mäkké,ale nie rozvárené,vyberieme ho a necháme vychladnúť.Zeleninu bez citrona rozmixujeme,pridáme do nej šľahačkovú smotanu a prevaríme.Dochutíme soľou,korením a citronovou šťavou.Zjemníme štipkou cukru. Mrkvy má byť aspoň raz toľko ako ostatnej zeleniny. Podávame s domácou knedľou. DOBRU CHUT ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
VARENY UDENY JAZYK*****POTREBNÉ PRÍSADY Udený jazyk,voda,soľ,rasca,čierne korenie POSTUP PRÍPRAVY Jazyk poumývame v letnej vode a so všetkými koreninami dáme variť do hrnca s vriacou vodou.Trvá to asi hodinu-hodinu a pol.Vyberieme ho do misy so studenou vodou a pomocou noža ošúpeme.Zostane nám čisté mäsko,ktoré nakrájame na plátky a podávame s chlebom a hrachovou kašou. Môžeme k nemu podávať tiež chren. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (6) posledné: 3.2.2010, 18:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5) |