
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
Celkom: 210 (zobrazuje sa 31-40) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,21 ďalšie >> |
HOVÄDZIE MÄSO |
![]() Hovädzie na hubách so zemiakovým pyré a opečenou cibuľkouPOTREBNÉ PRÍSADY hovädzie mäso, zemiaky, 2 x cibuľa, sušené huby (ja som použila Judášovo ucho, ale výborné sú napríklad suchohríby), mlieko, hladká múka, olej, maslo, soľ, korenie, hubové korenie, sójová omáčka POSTUP PRÍPRAVY Mäsko nakrájame na plátky, naklepeme, z oboch strán osolíme, okoreníme a z jednej strany pomúčime. Na oleji vo väčšom hrnci krátko opečieme všetky plátky, vyberieme ich z hrnca a dáme na chvíľu bokom. Väčšiu cibuľu nakrájame nadrobno a speníme vo výpeku, ktorý ostal v hrnci. Keď je cibuľka mäkká, pridáme odložené mäso, huby, zalejeme vodou a pridáme hubové korenie, sójovú omáčku, soľ a korenie. Necháme variť cca 2 - 2,5 hodiny. Medzičasom si pripravíme pyré: ošúpané zemiaky nakrájame na kocky, zalejeme vodou, osolíme a necháme variť cca 30 minút. Keď sú zemiaky mäkké, zlejeme vodu a necháme na nich v zakrytom hrnci roztopiť kocku masla. Potom pridáme mlieko, soľ a všetko rozmixujeme. Tip: Ak chcem zemiakové pyré na trošku iný spôsob, pridám doň trochu nastrúhaného syra, ktorý sa v horúcom pyré roztopí a má potom menej tradičnú, ale fakt super chuť ,) Keď je mäsko mäkké, zahustíme šťavu trochou múky a necháme pár minút prevariť. Posledný krok: nakrájame nadrobno druhú cibuľu, opečieme na oleji alebo masle a posypeme ňou naservírované pyré. Dobrú chuť ,) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Oľga V. (Olixx) ID 274352 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 7.4.2013, 15:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
![]() Roštenka na červenom víne s cícerovým pyré ♥ ♥ ♥POTREBNÉ PRÍSADY 300 g roštenky * hladká múka na obalenie * olej * červené víno * jalovec * med * tymián * vývar * veľká cibuľa * ............PYRÉ : konzerva cíceru * 3 zemiaky * kúsok masla * soľ * POSTUP PRÍPRAVY Po dlhej dobe som pripravovala hovädzie mäso. Inšpirácia z TV Paprika. Jedným slovom mňam. :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) Zlatica K. (kelka23) ID 44449 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (18) posledné: 19.9.2013, 16:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
![]() Mexický gulášPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 400 g predného hovädzieho mäsa, 100 g ementálu, 50 g masti, 150 g sterilizovaného (môže byť i čerstvý) hrášku, 2 cibule, 2 PL paradajkového pretlaku, 30 g hl. múky, mleté čierne korenie, soľ, trošku cukru POSTUP PRÍPRAVY Nadrobno nakrájanú cibuľu speníme na masti a primiešame na kocky nakrájané mäso, opražíme a podlejeme teplou vodou. Udusíme do mäkka, potom primiešame nasucho opraženú múku, paradajkový pretlak, trošku cukru a hrášok. Necháme ešte prevrieť a môžme podávať. Ako príloha je dobrá ryža ale i cestoviny. Do každej porcie nastrúhame trochu syra.\\r\\n\\r\\nDobrú chuť! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov) Slavka M. (slavkasiska) ID 220450 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 23.8.2015, 14:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
![]() Hovädzia roláda so špenátom a so syromPOTREBNÉ PRÍSADY mleté hovädzie mäso,cibula,sol,korenie štyroch farieb,strúhanka,vajíčko,cesnak,tymián,petržlenová vňať Plnka: dusený špenát (listy),sol,cesnak Tvrdy syr,slanina na vrch POSTUP PRÍPRAVY . OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Marta G. (Egreska) ID 53992 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 20.1.2016, 17:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
![]() Český hovädzí guláš na pive :-)POTREBNÉ PRÍSADY hovädzie mäso (predné,zadné,kliška) - podľa počtu hladošov asi 1 kg, 3 - 4 cibule, 3-4 PL rajč.pretlaku, 3 str.cesnaku, 0,5 l hov.vývaru, asi 1,5 svetlého piva, bravč.masť a podľa chuti:červená paprika, drvená racsa, majoránka, čierne korenie a soľ POSTUP PRÍPRAVY Hovädzie mäso si nakrájame na približne rovnaké kúsky.Cibuľu pokrájame na drobno a asi toľko,koľko je mäsa.Nie na gramáž ale na objem.Na bravč.masti orestujeme cibuľu,pekne do hneda.Pridáme mäso a opekáme zo všetkých strán,pokiaľ sa všetky kúsky nezatiahnú.Ostavíme z ohňa a pridáme asi 2 ML červenej papriky a rajčinový pretlak.Ja radšej papriku miešam mimo ohňa,aby nezhorkla.Poriadne premiešame,zalejeme horúcim vývarom a vrátime späť na oheň.Dusíme domäkka hodinku aj hod. a 1/2,podľa potreby dolievame vývarom.Pred koncom varenia zalejem pivom- POZOR nie chladeným a ochutíme:posolíme,pokoreníme,pridáme prelisovaný cesnak a medzi prsty majoránku.Podľa chuti a odvahy :-) môžme pridať aj čili papričku alebo čili korenie.Keď je guláš riedky,tak ho zahustíme chlebom,ktorý sme si dopredu namočili a prepasírujeme ho do gulášu,alebo postrúhame surový zemiak a povaríme. Podávame s chlebíkom alebo knedlou,tu je link na moju: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=35898&user=177553 Ozdobíme podľa chuti a fantázie:cibuľkou,chrenom...... Obľúbený gulášik môjho manžela,varený podľa: http://www.youtube.com/watch?v=Fv9PX6EkrXc Prajem dobrú chuť :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) Mária K. (konteska) ID 177553 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 15.4.2014, 14:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
![]() Skvelá kôprovka s hovädzím a domácou knedľouPOTREBNÉ PRÍSADY Knedla: 500g polohr.múky, 3 dcl mlieka, 1 a 1/2 PL oliv.oleja, 4g sušeného droždia ( alebo 20g čerstvého), 2 KL soli,2 KL kryšt.cukru Omacka: 2-3 PL masla, 2PL hladkej muky, cca 300ml smotany na varenie, mlieko, cerstvy alebo mrazeny kopor, sol, mlete cierne korenie Maso: 500g hov. steakov, 1ks cibula, mleta rasca, sol, korenie, olej, trochu studenej vody POSTUP PRÍPRAVY Maso: Na oleji si spenime nadrobno nakrajanu cibulku a prudko oprazime steaky. Podlejeme studenou vodou, ochutime rascou a korenim a nechame dusit (dlho, dlho, dlho) kym nie je makke a potom osolime. Knedla: vsetky prisady poriadne vymiesame, nechame vykysnut, rozdelime na bochnicky, nechame trosku podkysnut a robime ich 20 minut na pare. Pocas parenia neotvarame a po vybrati potrieme olivovym olejom a popichame sparadlom. Pouzivam iba tento recep na knedlu, pretoze je nadychana a chuti uzasne. Omacka: V hrnci si roztopime maslo a pridame hladku muku. Odtiahneme z plamena a vlejeme smotanu. Poriadne vymiesame a nechame prevriet, obcasne miesame, aby sme sa zbavili hrudiek. Kto ma rad hustu omacku nemusi pridavat mlieko, ale my mame radi taku riedku, preto pridavam mlieko (asi deci), znovu nechame prevriet a odstavime. Pridame posekany kopor a dochutime solou a korenim. Dobru chut!! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 23 návštěvníkov) Ivana B. (brculka8) ID 173421 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (16) posledné: 21.11.2013, 19:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Výborný gulášPOTREBNÉ PRÍSADY na 5 porcií: hov.mäso na guláš asi 700 g, 2-3 stredné cibuľe,5 stredne veľkých zemiakov, 5-6 strúčikov cesnaku/podľa chuti aj viac/, 2 paradajky +1 paprika / môžeme nahradiť lečom/,1 pretlak, soľ, čierne korenie, majoránka, ml.razca, petržl.vňať , masť POSTUP PRÍPRAVY Skúšala som množstvo receptov na guláše a ani jeden nebol "ten pravý" . Ochutnala som guláš mojej svokry a už iný ani nechcem jesť. Je proste dokonalý... Na masti spolu opražíme cibuľu + mäso + 1 nastrúhaný zemiak na hrubo.Pridáme celý pretlak,soľ, červ.papriku a asi 3 strúčiky prelisovaného cesnaku.Spolu ešte krátko posmažíme a zalejeme vodou.Osolíme, okoreníme. Vodu dávame len niečo viac ako je mäso. Ak treba mierne dolievame vodu. Dusíme až je mäso na 3/4 uvarené. Dolejeme vodu, pridáme na kocky nakrájané zemiaky + na jemné kocočky nakrájanú paradajku / bez kože/ a papriku.Varíme. Pred koncom dáme majoránku, petržl. vňať, mletú razcu, prelisovaný cesnak a podľa chuti dosolíme. Ešte trochu povaríme. Podávame s knedľou alebo chlebom. Tí čo majú radi si môžu do gulášu ešte pridať halušky. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) Nadežda K. (nadiatko) ID 26927 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 4.6.2014, 12:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
![]() sviečkovaPRO INSPIRACI POSTUP PRÍPRAVY mäsko narezeme na platky, vyklepeme a na rozpalenom oleji osmahneme obe strany, aby sa zatiahlo...ulozime ho do velkeho hrnca..do vypeku pridame nakrajanu cibulku a tiez ju osmahneme a potom s celym vypekom nalejeme na mäsko v hrnci, ocistime si korenovu zeleninu/ cim viac, tym lepsie/ a pridame k mäsku, osolime, okorenime, pridame bobkovy list / ja som dala 4 ks/, cele nove korenie a zalejeme vodou, môzme pridat aj kocku masox, ale nemusi byt..varime, kym nie je mäsko mäkke...ked je mäsko ok, tak si ho vyberiem na tanier, zeleninu povyberam do misky a stavu si precedim...zeleninu rozmixujem, vlozim do stavy, chvilocku povarim..kyslu smotanu si rozmiesam s troskou mlieka / ak vidim, ze je zeleninova stava dost husta tak do smotany nedavam muku..ak sa mi zda malo husta, tak pridam aj muku a nalejem do stavy, chvilku povarim a odstavim..do hotovej omacky pridam horcicu, a lyzicu citronovej stavy, zamiesam a vlozim mäsko...podavam s knedlou , slahackou a cucoriedkami ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov) ivana p. (iivvkkaa) ID 111055 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
![]() Beef bourguignon (Hovädzie burgundské)POTREBNÉ PRÍSADY 0,5l červeného vína, hovädzie mäso (ale pokojne môže byť aj bravčové), 1 veľká cibuľa, bobkový list, tymián, slanina, mrkva (1-2), zeler (kto má ako rád, ja som dala asi tak 1/4), šampiňóny, koňak (2 cl), hladká múka, vývar, olej POSTUP PRÍPRAVY 1. Mäso si nakrájame na väčšie kocky a dáme do misky, kde pridáme na väčšie kúsky nakrájanú cibuľu, mrkvu (na kolieska), zeler, tymián, bobkové listy, olej (2-3 lyžice) a všetko to zalejeme vínom a trochou koňaku. Ja to robievam tak, že nalejem vína toľko, aby všetka zmes bola zakrytá a nechám marinovať. Ak je možné tak zvyčajne cez noc necháme v chladničke. 2. Na druhý deň vyberieme mäso z marinády a dáme osušiť na papierové utierky. Marinádu so zeleninou si samozrejme odložíme. Podusíme si pokrájanú slaninu, a na nej z prudka opražíme osušené mäso. Keď je zatiahnuté poprášime trochou múky a premiešame, potom už nebude treba zahusťovať lebo ešte aj samotná zelenina to zahustí. Ďalej pridáme marinádovú zmes. Ak treba podlejeme vývarom (prípadne podľa potreby podlievame počas dusenia) a nechám dusiť na malom ohni. Pri bravčovom mäse mi to trvalo tak cca. 90min. kým bolo všetko mäkké, pri hovädzom to určite bude trvať dlhšie. Tesne pred koncom ešte pridáme na masle trochu podusené šampiňóny, a necháme spolu ešte chvíľu dusiť. 3. Podávať sa to môže napr. so zemiakovou kašou alebo len s bagetou ,). Dobrú chuť. Je veľa verzií tohto receptu ale ja som tento už viackrát robila a vždy chutil, a veľká výhoda je, že všetko sa dá do jedného hrnca a pomaly sa to samé dusí ,) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Lenka M. (lelem) ID 118880 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
![]() sviečková na smotane podľa mňaPOTREBNÉ PRÍSADY hovädzie mäso, mrkva, zeler, cibuľa, kaleráb, smotana na šľahanie, prúžok citrónu a ČL horčice, 3 zrnká čierneho korenia POSTUP PRÍPRAVY viem, že sviečková už je tu, ale takto ju robím ja :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov) Martina Š. (avivazka) ID 137431 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (10) posledné: 20.6.2015, 23:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 210 (zobrazuje sa 31-40) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,21 ďalšie >> |