končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
HOVÄDZIE MÄSO |
Denisa R. (Deni91) ID 246138 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | Boeuf Bourguignon[ recept č. 58051 zo dňa 23.1.2015 ] POTREBNÉ PRÍSADY Do komentarov som pridala priamo iba link na moj blog .Cize ked nan kliknete dostanete sa priamo na moj blog :)Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu:http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2015/01/boeuf-bourguignon.html POSTUP PRÍPRAVY Potrebujeme:170g prerastenej slaniny 1.4kg hovadzieho zadneho (nakrajane na 2 cm kusky) 1 nakrajana mrkva 1 nakrajana cibula sol cierne korenie 1 PL muky 750 ml plneho mladeho cerveneho vinka (Beaujolais, Burgundske alebo Chianti) 500 ml hovadzieho vyvaru 1 PL rajcinoveho pretlaku 2 struciky cesnaku 1/2 CL tymianu rozdrveni bobkovy list 18-24 malych cibuliek alebo salotiek 450g cerstvych sampinonov Postup:Ruru si predhrejeme na 230C.Na panvici si vysmazime slaninu.Odlozime na bok.V tej istej panvici si orestujeme maso do hneda.Maso aj slaninu dame do jedneho hrnca a pridame muku.Hrncom trosku potriaseme aby sa nam muka premiesala s masom.Hrniec dame do vyhriatej rury na 4 minuty.Vytiahneme z rury a potrasieme a opat vlozime do rury na dalsie 4 minuty.Napokon hrniec vytiahneme z rury.Ruru znizime na 160C. V panvici si orestujeme zeleninu.Zeleninu neustale premiesavame a napokon pridame do hrnca s masom.Pridame sol,korenie,vino,vyvar,cesnak (ten si nakrajame na drobno)tymian,bobkovy list a rajcinovy pretlak.V hrnci musi byt dostatok vina a vyvaru aby bolo maso zaliate.Hrniec dame do rury..Teplotu si regulujeme tak aby nam maso iba jemne bublalo..Varime 2 1/2 hodiny az 3 hodiny.Po kazdej pol hodine maso premiesajte a ochutnajte.Maso musi byt krasne makkucke.Zatial co sa nam maso pecie tak si pripravime hriby(nakrajame si na mensie kusky) a cibulku..Tie si jemne orestujeme na masle az pokial budu hotove.Odlozime bokom.Ked je maso hotove tak ho este dochutime (ak je treba ) a pridame hriby s cibulkou ..Premiesame a mozme papat...Mozete papat len s chlebom alebo so zemiakov kasou. |
Michaela V. (misiatko33) ID 231495 (9.3.2015, 9:21) | |
Vcera som robila, bolo to vynikajuce Este nam ostalo, ratam, dnes to bude este lepsie. Robila som to na sporaku (nie v rure) a cibulky so sampionmi som opiekla a vhodila do masa prevarit. | |
ODPOVEDAŤ |
Denisa R. (Deni91) ID 246138 (23.1.2015, 21:54) |
http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2015/01/boeuf-bourguignon.html |
ODPOVEDAŤ |
Zuzana M. (zumma) ID 214481 (9.3.2015, 9:45) | ||
... je to mňamka ... ja robím takto ... http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=57724&user=214481 | ||
ODPOVEDAŤ |
Michaela V. (misiatko33) ID 231495 (9.3.2015, 12:12) | |||
Som to nechala druhu polovicu casu odokryte bublat, tak sa mi odparila scasti ta stava... mam aj so sebou dnes na obed | |||
ODPOVEDAŤ |