končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |
TORTY |
Čokoládová torta s lieskovcovým krémomPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 6 vajec, štipka soli, 150 g cukru,150 g polohrubej múky, 50 g škrobovej múčky, 25 g instantného čokoládového prášku, 1 ČL prášku do pečiva Plnka: 200 ml mlieka, 100 g kryštálového cukru, 20 g maizeny, 1 žĺtok, 150 g masla, 50 g opražených mletých lieskový orieškov POSTUP PRÍPRAVY Cesto: Z bielkov a soli vyšľaháme sneh, pridáme polovicu cukru a ďalej šľaháme, aby sme získali veľmi tuhý sneh. Žĺtky vyšľaháme s dvoma PL vody a so zvyškom cukru na penu. Pridáme múku, škrobovú múčku, kakaový prášok a prášok do pečiva a dôklane premiešame. Na koniec opatrne primiešame sneh z bielkov, cesto vylejeme do tortovej formy a pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov asi 30 minút. Po vychladnutí korpus rozrežeme na tri časti, naplníme plnkou a zdobíme zvyšným krémom, čokoládovou polevou, alebo marcipánovou hmotou Plnka: V mlieku rozmiešame maizenu, cukor, žĺtok a uvaríme hustý puding. Maslo vymiešame na penu a postupne ho vmiešame do vychladnutého pudingu. Na obrázku je torta zdobená marcipánom, ktorý je farbený potravinárskou farbou. Čiernu som získala zmiešaním čevenej, zelenej a modrej ;o). Tykadlá sú ušúlané z marcipánu a vypchaté špáratkom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 24.8.2009, 18:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Orechová torta s orechovou plnkouPOTREBNÉ PRÍSADY Orechové cesto: 5 vajec, 100 g práškového cukru, 1/2 vrecúška vanilkového cukru, 250 g mletých orechov, 2 PL piškótovej strúhanky alebo polohrubej múky, 1 ČL prášku do pečiva. Orechová plnka: 10 dkg mletých orechov, 3/4 dl mlieka, 10 dkg práškového cukru, 10 dkg masla. POSTUP PRÍPRAVY Korpus: Žĺtky vymiešať s cukrom, postupne pridávať orechy a strúhanku, nakoniec prášok do pečiva a natuho ušľahaný sneh z bielkov. Pečieme v tortovej forme (alebo forme na srnčí chrbát, alebo na plechu...) v rúre vyhriatej na 180 stupňov 30 - 35 minút. Plnka: Orechy obariť vriacim mliekom, pridať cukor a maslo a vyšľahať až kým plnka celkom nezbelie. Plnka je veľmi chutná a ľahká. K orechovému korpusu sa dajú kombinovať aj iné plnky, napr. čokoládová.... Tortu môžeme ozdobiť tak, že ju potrieme zvyšným krémom, boky obsypeme mletými orechami a vrch polejeme roztopenou čokoládou, obalíme marcipánom... Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (12) posledné: 10.4.2013, 16:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Čokoládová torta s vaječným likéromPOTREBNÉ PRÍSADY Korpus: 4 vajcia, 1 bielok, štipka soli, 100 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 75 g polohrubej múky, 30 g solamylu, 4 PL kakaa, štipka prášku do pečiva. Plnka: 300 ml mlieka, 30 g hrubej múky, 1 žĺtok, 120 g práškového cukru, 180 g masla, 200 ml vaječného likéru. Zdobenie:30 g opražených sekaných mandlí, 30 g čokolády. POSTUP PRÍPRAVY 4 žĺtky ušľaháme s vanilkovým cukrom, polovicou práškového cukru a kakaom. Prilejeme 4 PL horúcej vody a prešľaháme. Pridáme múku, solamyl, prášok do pečiva a sneh ušľahaný natuho so zvyšným cukrom. Cesto nalejeme do tortovej formy a pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov asi 25 minút. Mlieko zohrejeme, rozmiešame so žĺtkom, hrubou múkou a uvaríme kašičku. Maslo s cukrom vymiešame do peny postupne primiešame do vychladnutej kašičky a prilejeme 100 ml vaječného likéru. Vychladnutý korpus rozkrojíme, spodný plát natrieme polovicou krému, prikryjeme druhým plátom a celú tortu potrieme krémom, ozdobíme mandľami. Zvyškom krému ozdobíme okraj torty. Stred torty pofrckáme zvyškom vaječného likéru a okraje posypeme čokoládovými hoblinkami. Na fotke je to ešte dozdobené šľahačkou ;oP. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 16.10.2008, 13:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |