
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |
TORTY |
![]() Nepečená banánová torta s parížskou šľahačkouPOTREBNÉ PRÍSADY 200-250g piškót, 100-125 g masla, asi 1 dl kompótovej šťavy, 3-4 banány, 400 ml parížskej šľahačky (robí to napríklad mliekareň KUNÍN), nastrúhanú čokoládu na dozdobenie POSTUP PRÍPRAVY 1. Tortovú formu o priemere 23 cm po bokoch vymažeme maslom a na spodok dáme papier na pečenie. 2. Piškóty dáme do igelitového sáčku a valčekom ich rozmrvíme. Rozmrvené ich presypeme do misky, kde vlejeme aj roztopené maslo a spolu to dobre premiešame. Potom pridáme toľko šťavy z kompótu, aby nám vzniklo tvarovateľné mäkkšie "cesto". (Musí to mať takú akurát konzistenciu - nesmie byť ani moc suché, ani riedke, lebo vtedy by nám dobre nestuhlo). 3. Piškótovú hmotu vysypeme do tortovej formy, rozotrieme ju a dobre ju utlačíme a uhladíme. Dobre sa to robí obrátenou stranou lyžičky. Potom to vložíme na 15-30 minút do chladničky, alebo aj mrazničky. 4. Kým máme "cesto" v chladničke, nakrájame si banány. Ja krájam na také asi 0,5 cm široké kolieska, aby banány boli v torte aj cítiť. Tie potom poukladáme na stuhnuté cesto. 5. Parížsku šľahačku dobre vyšľaháme. Vyšľahanú nalejeme na banány a pekne uhladíme. 6. Vrch torty posypeme nastrúhanou čokoládou. Dáme aspoň na 2 hodiny do chladničky. 7. Dobrú chuť! Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 30 návštěvníkov) KOMENTÁRE (5) posledné: 23.1.2013, 22:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
![]() Vanilkovo-smotanová torta na letné dniPOTREBNÉ PRÍSADY KORPUS: 4 vajcia, 4 lyžice polohrubej múky, 4 lyžice domáceho vanilkového cukru, 1 lyžica kakaa, 1-2 lyžice vlažnej vody, 1 lyžička vanilkového extraktu, 1 prášok do pečiva, džem na potretie korpusu, PLNKA: 1 smotana na šľahanie, 2 pochúťkové smotany, 5-6 lyžíc domáceho vanilkového cukru, 1 vanilková tobolka (vanilkový struk), 1 stužovač šľahačky (Dr. Oetker Smeta-fix), ovocie podľa chuti (banán, mandarinky, čučoriedky, jahody), POLEVA: 1 červené tortové želé (Dr. Oetker), 250 ml vody, 2-3 lyžice cukru POSTUP PRÍPRAVY KORPUS: 1. Predhrejeme si rúru na 170 °C. 2. Z bielkov vyšľaháme sneh. 3. Žĺtka zmiešame s múkou a cukrom, k tomu potom pridáme kakao, vodu, vanilkový extrakt a prášok do pečiva. Všetko spolu dobre premiešame. Potom do tej hmoty postupne a zľahka vmiešavame sneh. 4. Zmes vylejeme do tortovej formy (priemer 26cm) a pečieme na 170 °C cca 20 minút. 5. Po upečení a miernom vychladnutí korpus potrieme džemom. PLNKA: Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 40 návštěvníkov) KOMENTÁRE (57) posledné: 29.1.2015, 19:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
![]() Vanilkovo-jogurtová torta s ovocím na MDD, jednoduchá a sviežaPOTREBNÉ PRÍSADY KORPUS: 4 vajcia, 4 lyžice polohrubej múky, 4 lyžice domáceho vanilkového cukru, 1 lyžica kakaa, 1-2 lyžice vlažnej vody, 1 lyžička vanilkového extraktu, 1 prásšok do pečiva, džem na potretie korpusu, PLNKA: 1 smotana na šľahanie, 2 biele jogurty, 5-6 lyžíc domáceho vanilkového cukru, 1 vanilková tobolka (vanilkový struk), 1 želatínový stužovač (Dr. Oetker), 100 ml vlažnej vody, ovocie podľa chuti (banán, mandarinky, čučoriedky, jahody), POLEVA: čokoláda na varenie, 50g cery, ozdoby na tortu POSTUP PRÍPRAVY KORPUS: 1. Predhrejeme si rúru na 170 °C. 2. Z bielkov vyšľaháme sneh. 3. Žĺtka zmiešame s múkou a cukrom, k tomu potom pridáme kakao, vodu, vanilkový extrakt a prášok do pečiva. Všetko spolu dobre premiešame. Potom do tej hmoty postupne a zľahka vmiešavame sneh. 4. Zmes vylejeme do tortovej formy (priemer 26cm) a pečieme na 170 °C cca 20 minút. 5. Po upečení a miernom vychladnutí korpus potrieme džemom. PLNKA: Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) KOMENTÁRE (10) posledné: 29.12.2010, 18:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |