
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
Celkom: 609 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,61 ďalšie >> |
DOMÁCE PEKÁRNE |
![]() Rožky s masťou...POTREBNÉ PRÍSADY recept som našla na internete a keďže v pečení domáceho pečiva som amatér-začiatočník, vyhovoval mi svojou jednoduchosťou. Mne vyšlo 20 rožkov, niečo sa zjedlo na večeru, niečo si manžel bral do práce a zvyšok zmizol rýchlosťou blesku na raňajky... tak usudzujem, že musia byť skvelé :-) POSTUP PRÍPRAVY Potrebujeme: 0,5l mlieka, 1 kocku droždia, 1 PL soli, 1 PL kryštálového cukru, 900g hladkej múky, 100ml oleja.........Na potretie: 150g bravčovej masti a 50 g masla - spolu predom rozpustiť a nechať vychladnúť na izbovú teplotu, ale aby nestuhlo.........Na potretie: 1 vajce, 1 PL mlieka - spolu zmiešať.........Na posypanie: hrubozrnnú soľ, kmín, sezam....... Mlieko ohrejeme, múku vysypeme do misky, pridáme soľ a premiešame. V strede urobíme jamku, do nej nasypeme cukor, rozmrvíme droždie, zalejeme mliekom a necháme droždie nakysnúť. Keď vzíde kvások, zapracujeme ho do múky a vypracujeme hladké a nelepivé cesto, ktoré necháme podkysnúť. Keď zdvojnásobí svoj objem, rozdelíme ho na dve polovice. Každú rozdelíme na 8-10 guličiek, ktoré po jednej rozvaľkáme na pomúčenej doske a potrieme zmesou masla a masti /asi 1 PL/, a zavinieme rožok. Rožky prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie a necháme ešte 25 minút kysnúť. Rúru vyhrejeme na 220 °C. Rožky potrieme vajíčkom a posypeme. Pečieme ich dozlata na 220 °C /mne stačilo 10-12 minút/. Po vychladnutí sa do nich môžeme pustiť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 23.8.2017, 16:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
chlebíkPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 3 poháre hladkej múky 650...1,5 poháre vlažná voda....1/2 ČL sušené droždie...1,5 ČL soľ drvená rasca alebo iné semienka POSTUP PRÍPRAVY POSTUP::::1.Do misky dáme všetky suché potraviny, zamiešame, pridáme vodu a znovu zamiešame, zakryjeme fóliou a necháme kysnúť 12 hodín. Ja robím večer a ráno vyklopím na dosku trošku poprekladám do bochníku nechám hodinku nakysnúť. Medzitým rúru nechám rozohriať na 230 a na polhodinu dám liatinový hrniec do rúry vyhriať. Môže byť aj z jenského skla ale musí mať vrchnák.2.Do horúceho hrnca alebo pekáča opatrne preložíme nakysnuté cesto, zakryjeme a pečieme 30 minút.3.Odkryjeme a pečieme ešte 20 minút, aby sa nám urobila krásna chrumkavá kôrka a je hotovo.Vyklopíme a trocha potrieme studenu vodou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Gabika B. (srdiecko873) ID 124928 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
![]() Špaldový írsky chlieb bez kysnutia :-)POTREBNÉ PRÍSADY 400g špaldovej múky, 370-400ml kyslého mlieka, 1KL sódy bicarbóny, 1KL soli, príp. chia semienka, iné semienka, vločky POSTUP PRÍPRAVY Je tu veľa receptov na chlebík, ja pridávam pre seba a svojich priateľov veľmi jednoduchý recept na írsky chlieb, ktorý som si veľmi obľúbila, aj preto, že som v tej krajine dlhšiu dobu žila a chlebík sa mi zapáčil, hlavne preto, že je rýchly, chutný a nekysnutý. A keď si zvyknete na jeho zvláštnu chuť, zamilujete si ho aj vy. Ja ho pečiem každý druhý deň už roky a iný si ani neviem predstaviť. Základom je, že koľko múky, toľko by malo ísť kyslého mlieka - cmaru. Nie však každá špaldová múka je rovnaká a tiež kysnuté mlieko nie je rovnaké - jedno je redšie, druhé hustejšie. Ja už dávam všetko od oka, preto viem, ako ma cesto vyzerať, Vám to popíšem. Zapneme si rúru na 220*C ak sa Vám zdá, že Vaša rúra pečie veľmi, tak teplotu znížime. Do misky si preosejeme múku, soľ a sódu. Prilejeme cmar - začneme najskôr s 350ml a postupne prilievame, aby sa nám cesto spojilo. Pracujeme rýchlo, s týmto chlebíkom sa netreba hrať. Potom si ho preložíme na pomúčenú dosku a gúľame ako cesto na slíže. Rýchlo a jemne. Preložíme na plech s peč. papierom v strede urobíme kríž a dáme piecť.Pečieme cca 25min. treba sledovať pretože každá rúra pečie inak. Otestujeme špajlou, aby sa nám cesto nelepilo a pobúchame z druhej strany. Chlebík musí zvoniť :-D a dáme na mriežku vychladnúť. Prajem dobrú chuť :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Mária K. (konteska) ID 177553 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 4.3.2017, 20:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
![]() Domaci knedlikPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g polohrubej muky 300 ml vlazneho mlieka 1 vajicko 1 PL oleja olivovy 1 cajova lyzicka soli 1 PL krystaloveho cukru 1 susene drozdie 1/2 vanilky POSTUP PRÍPRAVY Do pekarnicky si dame vsetke tekute ingrediencie, na vrch suche, do jedneho roha pekarnicky sol a do druheho roha drozdie a zapneme program CESTO. Ked je hotove rozdelim ho na 2 casti a vytvarujem 1 knedlik a necham 10 minut kysnut a potom dam nad paru na 15 minut, vytvarujem druhy knedilk a ked zlozim dole prvy, dam hned druhy nad paru. Hotovy knedliky hned potieram olivovym olejom, aby neboli suche z vrchu. Dobru chut :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) Anna B. (Andulka17) ID 70234 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (12) posledné: 12.1.2019, 12:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
![]() Najlepsi chlebikPOTREBNÉ PRÍSADY Budemepotrebovat:3hrnceky hladkej muky, 1 1/2 hrncek vlazna voda , 1bal susene drozdie, 1 1/2 cajova lyzicka rasca cela , 1 1/2 cajova lyzicka sol, 1 lyzica ocot POSTUP PRÍPRAVY vsetky prisady spolu zmiesame.Nechame kysnut na teplom mieste 1 hodinu potom premiesame a nechame kysnut dalsiu hodinu . dame si rozohriat jensku misu na 200 stupnov .do horucej misy vyklopime cesto a dame piect na 200stupnov 50min v zavretej jenskej mise. otvorime misu pokropime voda+sol, par kvapiek oleja a nehame piect bez pokrievky dalsich 20 min.chlebik je hotovy:) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) zuzana m. (15zuzka15) ID 315261 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 8.12.2016, 12:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
![]() Rýchly špaldový chlieb bez kysnutiaPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g špaldovej múky\\r\\n8 polievkových lyžíc olivového oleja\\r\\n2 čajové lyžičky soli\\r\\n1 čajová lyžička sódy bikarbóny\\r\\n3.5 – 4 deci vody\\r\\nRôzne semiačka (tekvicové, slnečnicové, ľanové) POSTUP PRÍPRAVY Najprv dobre premiešame suché prísady (múku, soľ a sódu), až potom pridáme olej a vodu. \\r\\nNakoniec dosypeme semiačka a časť z nich môžeme použiť na dozdobenie.\\r\\nVšetko spolu zamiešame varechou, kým sa jednotlivé prísady dobre nespoja.\\r\\nNezľaknite sa, cesto bude lepkavé a mazľavé, ale tak to má byť. Snažte sa nezahusťovať ho ďalšou múkou, aby nebolo príliš tuhé.\\r\\nPripravte si plech a dajte naň papier na pečenie. Dobre si pomúčte ruky a z cesta rýchlo vytvarujte bochník, ktorý preneste na plech. (alebo si cesto rozdeľte na 6-8 častí a vyformujte malé žemličky).\\r\\nPečieme v predhriatej rúre na 200 stupňov asi 50 minút (pri žemliach uberte asi 10 minút z času pečenia). ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Lenka H. (dvojplamen) ID 301282 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 8.6.2015, 22:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
![]() Čokoládové slniečkoPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 300g hladkej múky, 20 g krupicového cukru, 30 g rozpusteného a vychladnutého masla, 15g kvasníc, 150 ml vlažného mlieka, 1 žĺtok, štipka soli, Na potretie: nutella alebo iná čokoládová nátierka POSTUP PRÍPRAVY Cesto som si pripravila v pekárni, ale dá sa aj klasicky "ručne" :) Videopostup ako vytvarovať slniečko nájdete tu: http://www.napadynavody.sk/pletena-cokoladova-nutellova-hviezda-jednoduchy-vi-p586 Je to naozaj VEĽMI jednoduché a efektné! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Jana Abelovská (janeinka1) ID 54349 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (8) posledné: 20.2.2015, 21:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
![]() Chlieb s kváskom z ošatkyPOTREBNÉ PRÍSADY asi 40 - 50 g pravidelne vedeného kvásku, 125 g celozrnnej špaldovej múky, 125 g vody -na rozkvas.****** Ďalej: 250 g vody, 40 g acidka ( alebo piva, vody, srvátky a pod) ... 520 g múky pšeničnej chlebovej T650, ak má niekto ešte slabý kvások, môže pre začiatok pridať cca 10 g čerstvého droždia, 2 čL soli, 1 PL trstinového cukru, 1 čL drvenej rasce, 1/2 čL sušenej bazalky, 1a1/2čL ľanového semienka, 2 PL oleja (repkový al. olivový), na dosypávanie : 2 PL otrúb, 1 PL múky T650 , ***na vysypanie ošatky múku a solamyl, na potretie chleba solamyl POSTUP PRÍPRAVY - necháme spolu rozkvasiť cez noc alebo dlhšie... cca 10 - 12 hodín. Potom z tejto zmesi odoberieme 50 g do pohárika a odložíme si ho do chladničky(na pokračovanie vedenia kvásku). Väčšinu kvasu preškriabeme do nádobky DP, čo by malo byť cca 240 - 250 g. Prilejeme odmeranú studenú vodu, pridáme 1 PL (zarovnanú) trstinového cukru a silikónovou stierkou to dobre premiešame. Múku odvážime a vsypeme do nádobky. Ak treba pridať droždie, tak ho namrvíme a tí, čo majú silný kvások, droždie pridávať nemusia. Zapneme program na miesenie cesta. Počas miesenia si kontrolujeme konzistenciu a podľa úvahy dosypeme ingrediencie na zahusťovanie, aby bola ok. Ku koncu miesenia , t.j. asi 5 min pred jeho ukončením pridáme zmes soli, oleja, korenia a semienka. Cesto zväčší svoj objem 2 - 2,5 násobne. Vykysnuté cesto na doske prepracujeme, stočíme do bochníka a vložíme ho do ošatky, ktorú sme predtým vysypali múkou a vytreli solamylom. Solamylom potrieme aj bochník. Necháme dobre vykysnúť a dáme piecť do vyhriatej rúry - 250°C/15 min, s pekáčom a vodou naspodu rúry, potom vodu vyberieme a znížime na 200°C/ 30 min . Podrobnejšia príprava je na blogu http://nasavareska.blogspot.sk/2015/01/psenicny-chlieb-z-osatky.html . Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) kristína s. (nigina) ID 32120 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (8) posledné: 21.10.2016, 23:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
![]() Moja prva vianockaPOTREBNÉ PRÍSADY 45 dkg hladkej muky 1 1/2 PL oleja 1 cajova lyzicka soli taka rovna, nie kopcovita 75 g krystaloveho cukru 1 susene drozdie ( ine som nemala doma) 2,80 dcl vlazne mlieko 1 vajicko 1/2 vanilky POSTUP PRÍPRAVY Do pekarnicky som naliala mlieko, dala vajicko, olej, na to muku, cukor, vanilku sol do laveho roha a drozdie do praveho a miesila pekarnicka. Ked mi vykyslo, dala na podlozku silikonovu a rozdelila na 7 casti rovnake od oka :) na plech som dala papier na pecenie a vysulala som na podlozke 4 dlhe pasy, prelozila na plech a splietla zo 4 kusov vrkoc, potom som na podlozke splietla z 3 a polozila na ten co som mala na plechu, konce zahla zospodu a nechala 20 minut kysnut. Rozslahala zltok s troskou mlieka a potrela celu vianocku a dala do rury na 25 minut na 180 stupnov. Potom vybrala a pretrela osladenou vodou, aby sa krasne leskla. A to je cele tajomstvo mojej domacej vianocky, ktora vonala krasne a chutila kazdemu :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov) Anna B. (Andulka17) ID 70234 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (30) posledné: 13.5.2020, 21:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Sladké rožky, makovkyPOTREBNÉ PRÍSADY 400g hladkej múky, sáčok sušeného droždia (príp. 20g čerstvého), 1 vanilkový cukor, 50g cukru krupice, citrónová kôra (ak nemáte nevadí), 1 žĺtko, 70g rozpusteného masla, štipka soli, 180ml vlažného mlieka. POSTUP PRÍPRAVY Tento recept som našla na inej stránke a vlastne som si ho sem uložila pre seba :) , no rada sa podelím, nakoľko cesto je výborné, úžasne sa s ním pracuje a makovky sú vynikajúce. Takže postup: Klasickým spôsobom spracujeme cesto (ja v jednej mise zarobím kvások, keď vzíde pridám ostatné ingrediencie a vymiesim) (alebo dáme do pekárne na program cesto). Necháme hodinku vykysnúť. Po vykysnutí cesto rozdelíme na osem rovnakých dielov - jeden vážil 70-90 gramov a myslím že sú také akurát (no ak chceme mať rohlíky menšie, tak na viac dielov). Z každého dielu vyvaľkáme ovál-bodaj by sa mi to pri každom podarilo :), zarolujeme a strany mierne ohneme do tvaru rohlíka. Preložíme na plech a necháme ešte 30 minut kysnúť. Potom potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme makom a dáme piecť do predom vyhriatej rúry na 180st do zlatova- cca 20 minút. Po upečení ihneď preložíme na tanier a necháme vychladnúť. Dnes som ich robila prvý krát a sú ozaj výborné!!!! MŇAM ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Monika P. (74monika) ID 108263 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 609 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,61 ďalšie >> |