končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
HYDINOVÉ PRSIA PODĽA MÁZIKOVEJPOTREBNÉ PRÍSADY kuracie alebo morčacie prsia cca 600 g, 2 šľahačkové smotany, 2 instantné šampiňónové polievky, 250 g šampiňónov, 150 g tvrdého syra, morská soľ, maslo POSTUP PRÍPRAVY Za tento rýchly a chuťovo skvelý recept ďakujem Ivke B. - ID 20587. No v mojom veku už fakt musím využívať rôzne pamäťové zariadenia (okrem toho môjho vlastného, ktoré tuším dáva postupne výpoveď) na to, aby som nemusela vždy, keď moja rodina dostane chuť na toto jedlo, otravovať Ivku a opäť si pýtať ingrediencie :-)) Suroviny sú presne ako mi ich táto dobrá duša dala a postup neviem, či je presne podľa tetuš Mázikovej (aká je taká je a je mi to totálne fuk, ale tento recept je božský) - ale takto je to nenáročné a aj pohodlné na servírovanie. Tak podľa mňa ideálna kombinácia, nie? :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 32 návštěvníkov) KOMENTÁRE (27) posledné: 27.5.2015, 23:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Čertovská hydinová zmes na hriankyPOTREBNÉ PRÍSADY cca 500 g kuracie alebo morčacie prsia, 1-2 stredne veľké cibule, 3 strúčiky cesnaku, 1-2 väčšie sterilizované uhorky, 3 PL plnotučnej horčice, 3 PL kečupu, solčanka alebo vegeta, morská soľ, a samozrejme feferónky (sterilizované alebo čerstvé) POSTUP PRÍPRAVY Toto je moja obľúbená rýchlovka vzniknuvšia myslím ešte za krásnych internátnych čias :-))))). Napriek tomu si presadila svoju vyššiu priečku v rebríčku obľúbenosti u nás a našich známych - ako skvelá minútka na hrianky pri oslavách, rôznych mecheche alebo vykopávaní starého roka do ... zadnej časti :-)))). POZNÁMKA: aj keď to možno pri fotopostupe vyzerá divne - ale pôvodne je tento recept na echt ohnivú hriankovú zmes, po ktorej sa dobre leje do dutiny pivko, aby sme zahasili plameň, ktorý nám táto pre nás sedliacko-gurmánska lahôdka spôsobí - toto je už verzia upravená na konzumáciu deťmi, keďže ju fakt zbožňujú. Čiže na foto chýbajú feferónky - lebo som to práve robila aj pre deti, ale napíšem, kedy pridávam feferónky, do postupu. Ešte jeden malý dodatok, možno pre niekoho užitočný - rokmi som sa dopracovala k variantu 3v1 na základe tohto vymysleného receptušu :-) 1. čertovská hrianková zmes (tento recept) 2. soté - v tom prípade mäso nakrájam na rezance a pokračujem úplne rovnako. Ideálna príloha ryža :-) 3. plnená zemiaková placka - soté ako v predchádzajúcom bode, akurát rezance také drobnejšie. Potom na slaninke orestujem morčacie pečienky nakrájané na rezance asi ako mäsko (v pomere množstvom k sotému asi tak 1:1), prilejem trošku domácej paradajkovej omáčky a v závere spojím so zmesou a už len prehrejem. Toto je tiež super jedlo, len už s tým je viac práce :-). Naplníme obrovskú zemiakovú placku a mňáááááááám je hotovo. príloha - zeleninová obloha alebo ďalšie feferónky? :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov) KOMENTÁRE (11) posledné: 31.12.2012, 17:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |