končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
KURACIE MÄSO A HYDINA |
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)Čertovská hydinová zmes na hrianky[ recept č. 31119 zo dňa 2.9.2010 ] POTREBNÉ PRÍSADY cca 500 g kuracie alebo morčacie prsia, 1-2 stredne veľké cibule, 3 strúčiky cesnaku, 1-2 väčšie sterilizované uhorky, 3 PL plnotučnej horčice, 3 PL kečupu, solčanka alebo vegeta, morská soľ, a samozrejme feferónky (sterilizované alebo čerstvé) POSTUP PRÍPRAVY Toto je moja obľúbená rýchlovka vzniknuvšia myslím ešte za krásnych internátnych čias :-))))). Napriek tomu si presadila svoju vyššiu priečku v rebríčku obľúbenosti u nás a našich známych - ako skvelá minútka na hrianky pri oslavách, rôznych mecheche alebo vykopávaní starého roka do ... zadnej časti :-)))). POZNÁMKA: aj keď to možno pri fotopostupe vyzerá divne - ale pôvodne je tento recept na echt ohnivú hriankovú zmes, po ktorej sa dobre leje do dutiny pivko, aby sme zahasili plameň, ktorý nám táto pre nás sedliacko-gurmánska lahôdka spôsobí - toto je už verzia upravená na konzumáciu deťmi, keďže ju fakt zbožňujú. Čiže na foto chýbajú feferónky - lebo som to práve robila aj pre deti, ale napíšem, kedy pridávam feferónky, do postupu. Ešte jeden malý dodatok, možno pre niekoho užitočný - rokmi som sa dopracovala k variantu 3v1 na základe tohto vymysleného receptušu :-) 1. čertovská hrianková zmes (tento recept) 2. soté - v tom prípade mäso nakrájam na rezance a pokračujem úplne rovnako. Ideálna príloha ryža :-) 3. plnená zemiaková placka - soté ako v predchádzajúcom bode, akurát rezance také drobnejšie. Potom na slaninke orestujem morčacie pečienky nakrájané na rezance asi ako mäsko (v pomere množstvom k sotému asi tak 1:1), prilejem trošku domácej paradajkovej omáčky a v závere spojím so zmesou a už len prehrejem. Toto je tiež super jedlo, len už s tým je viac práce :-). Naplníme obrovskú zemiakovú placku a mňáááááááám je hotovo. príloha - zeleninová obloha alebo ďalšie feferónky? :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI Okrem týchto potrebných surovín (nie konkrétne týchto samozrejme :-)) na pravú čertovskú zmes chýbajú ešte FEFERÓNKY – na takéto množstvo mäsa dávam 3-4 guľaté červené vykuchané feferónky pokrájané na drobno (alebo posekané). V prípade pocitu, že zmes je málo ohnivá (to záleží od ohnivosti feferóniek) v závere pridám viac cesnaku. Pokrájanú cibuľku speníme na oleji a do zlata orestujeme. Ku koncu pridáme 1 pretlačený strúčik cesnaku a v prípade ČERTOVSKEJ zmesi v tejto fáze aj nadrobno nakrájané feferónky. Chvíľočku spolu restujeme a už sa teší mäsko na tú krásnu vôňu :-). Ja mäso „krájam“ v mixéri na najslabších otáčkach, je potom fakt strašne rýchlo hotové. Inak som to los manualos krájala strašne dlho, tak mi to potom ani nechutilo :-). Mleté mäso nie je ono – to už neboli kúsky ale totálna drť. Mäso pridáme na orestovaný mix a poprášime Solčankou (vegetou) a poriadne premiešame – na vysokej teplote, nech sa mäsko zatiahne a začne sa oddeľovať. Mäsko si pustí šťavu, stiahneme teplotu a na nižšej podusíme kratučko – hydina ozaj nepotrebuje viac ako nejakú tú minútku. Kým je ešte troška vlastnej šťavy pod mäsom, pridáme najemno nastrúhané kyslé uhorky, horčicu a kečup a celé premiešame, privedieme k varu. Pretlačíme zvyšné strúčiky cesnaku, zamiešame a odstavíme zo zdroja tepla – HOTOVOOOOOOOO...vôňa je rozlezená po celom byte, do hrnca nakúkajú úplne všetci... ...ako to, že ešte nie sú hotové HRIANKY?! Tak sa čaká na hrianky – u nás na sucho, podľa mňa olej pod cibuľkou je postačujúci :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Soňa T. (rexo) ID 108927 (31.12.2012, 17:16) |
ODPOVEDAŤ |
Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (19.11.2011, 18:09) | |
Dnes som robila opäť, rada sa k tomu receptíku vraciam, ďakujem | |
ODPOVEDAŤ |
Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (3.12.2010, 17:11) | |
Receptík som vyskúšala, bolo to také dobré, že som nestihla ani odfotiť. | |
ODPOVEDAŤ |
Dagmar H. (dasula) ID 6034, mimibazar.sk/dasula (4.1.2011, 14:41) | ||
DAKUJEM, pre mna su tieto slova skutocnym balzamom na dusi | ||
ODPOVEDAŤ |
Slavka H. (Archaa) ID 84161 (30.11.2010, 13:36) | |
http://slavka-archaa.blogspot.com/2010/11/certovska-hydinova-zmes-na-hrianky.html Dasulka, tu je moje foto a dakujem krásne za super receptík, velmi sme si pochutnali. | |
ODPOVEDAŤ |
Dagmar H. (dasula) ID 6034, mimibazar.sk/dasula (4.1.2011, 14:40) | ||
Slavka, v prvom rade Tebe a celej Tvojej rodine prajem vsetko NAJLEPSIE v Novom roku , vela vela dobrych napadov vo vareni, strasne vela zdravia, stastia a pohody . Kvoli svojim zdravotnym problemom som nezaregistrovala Tvoj komentarik , neskutocne ma od takej skusenej kucharinky ako si Ty potesil , tak trosku si opat vravim, ze to moje motanie sa v kuchyni je aspon obcas korunovane takouto odmenou . Prekrasna fotka, ak naozaj chutilo, tak som velmi poctena | ||
ODPOVEDAŤ |
Miroslava R. (mimiovci) ID 151219 (30.11.2010, 10:52) | |
Vyzerá to super!!!! Idem ihneď vyskúšať. | |
ODPOVEDAŤ |
Iveta S. (yvett) ID 11052 (2.9.2010, 19:49) | |
super papaničko | |
ODPOVEDAŤ |
Darina B. (danda3) ID 104195 (2.9.2010, 19:45) | |
Vyskúšam, vyzerá to výborne!!! | |
ODPOVEDAŤ |
Eva A. (Eviana) ID 114156 (2.9.2010, 12:27) | |
Tak toto niekedy určite vyskúšam... vyzerá úžasne ... až sem cítim vônu | |
ODPOVEDAŤ |
Lívia B. (Livča) ID 52332 (2.9.2010, 12:04) |
Musím skúsiť, pikantné ja totiž zbožňujem |
ODPOVEDAŤ |