. .. .. .. .. .. .
. .

Čertovská hydinová zmes na hrianky - RECEPT 31119

Dagmar H. (dasula) ID 6034
.
mimibazar.sk/dasula
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 4.9.2006
Naposledy: 2.3.2024 19:04
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 426
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 1
RECEPTY 24
NÁVODY 0

KURACIE MÄSO A HYDINA

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)


Čertovská hydinová zmes na hrianky


[ recept č. 31119 zo dňa  ]


Čertovská hydinová zmes na hrianky


POTREBNÉ PRÍSADY

cca 500 g kuracie alebo morčacie prsia, 1-2 stredne veľké cibule, 3 strúčiky cesnaku, 1-2 väčšie sterilizované uhorky, 3 PL plnotučnej horčice, 3 PL kečupu, solčanka alebo vegeta, morská soľ, a samozrejme feferónky (sterilizované alebo čerstvé)

POSTUP PRÍPRAVY

Toto je moja obľúbená rýchlovka vzniknuvšia myslím ešte za krásnych internátnych čias :-))))). Napriek tomu si presadila svoju vyššiu priečku v rebríčku obľúbenosti u nás a našich známych - ako skvelá minútka na hrianky pri oslavách, rôznych mecheche alebo vykopávaní starého roka do ... zadnej časti :-)))).

POZNÁMKA: aj keď to možno pri fotopostupe vyzerá divne - ale pôvodne je tento recept na echt ohnivú hriankovú zmes, po ktorej sa dobre leje do dutiny pivko, aby sme zahasili plameň, ktorý nám táto pre nás sedliacko-gurmánska lahôdka spôsobí - toto je už verzia upravená na konzumáciu deťmi, keďže ju fakt zbožňujú. Čiže na foto chýbajú feferónky - lebo som to práve robila aj pre deti, ale napíšem, kedy pridávam feferónky, do postupu.

Ešte jeden malý dodatok, možno pre niekoho užitočný - rokmi som sa dopracovala k variantu 3v1 na základe tohto vymysleného receptušu :-)
1. čertovská hrianková zmes (tento recept)
2. soté - v tom prípade mäso nakrájam na rezance a pokračujem úplne rovnako. Ideálna príloha ryža :-)
3. plnená zemiaková placka - soté ako v predchádzajúcom bode, akurát rezance také drobnejšie. Potom na slaninke orestujem morčacie pečienky nakrájané na rezance asi ako mäsko (v pomere množstvom k sotému asi tak 1:1), prilejem trošku domácej paradajkovej omáčky a v závere spojím so zmesou a už len prehrejem. Toto je tiež super jedlo, len už s tým je viac práce :-). Naplníme obrovskú zemiakovú placku a mňáááááááám je hotovo. príloha - zeleninová obloha alebo ďalšie feferónky? :-)


OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


Okrem týchto potrebných surovín (nie konkrétne týchto samozrejme :-)) na pravú čertovskú zmes chýbajú ešte FEFERÓNKY – na takéto množstvo mäsa dávam 3-4 guľaté červené vykuchané feferónky pokrájané na drobno (alebo posekané). V prípade pocitu, že zmes je málo ohnivá (to záleží od ohnivosti feferóniek) v závere pridám viac cesnaku.


Pokrájanú cibuľku speníme na oleji a do zlata orestujeme.


Ku koncu pridáme 1 pretlačený strúčik cesnaku a v prípade ČERTOVSKEJ zmesi v tejto fáze aj nadrobno nakrájané feferónky. Chvíľočku spolu restujeme a už sa teší mäsko na tú krásnu vôňu :-).


Ja mäso „krájam“ v mixéri na najslabších otáčkach, je potom fakt strašne rýchlo hotové. Inak som to los manualos krájala strašne dlho, tak mi to potom ani nechutilo :-). Mleté mäso nie je ono – to už neboli kúsky ale totálna drť.


Mäso pridáme na orestovaný mix a poprášime Solčankou (vegetou) a poriadne premiešame – na vysokej teplote, nech sa mäsko zatiahne a začne sa oddeľovať.


Mäsko si pustí šťavu, stiahneme teplotu a na nižšej podusíme kratučko – hydina ozaj nepotrebuje viac ako nejakú tú minútku.


Kým je ešte troška vlastnej šťavy pod mäsom, pridáme najemno nastrúhané kyslé uhorky, horčicu a kečup a celé premiešame, privedieme k varu. Pretlačíme zvyšné strúčiky cesnaku, zamiešame a odstavíme zo zdroja tepla – HOTOVOOOOOOOO...vôňa je rozlezená po celom byte, do hrnca nakúkajú úplne všetci...


...ako to, že ešte nie sú hotové HRIANKY?! Tak sa čaká na hrianky – u nás na sucho, podľa mňa olej pod cibuľkou je postačujúci :-)



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Tagliatele s duseným kalerábom aneb večera na stole do 15 minút aj prípravou :-) | Čertovská hydinová zmes na hrianky | Obľúbená šťavnatá bublanina s tvarohom a posýpkou >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Soňa T. (rexo) ID 108927 (31.12.2012, 17:16)
(D) (B) (C) (Y)
ODPOVEDAŤ
Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (19.11.2011, 18:09)
Dnes som robila opäť, rada sa k tomu receptíku vraciam, ďakujem (Y)
ODPOVEDAŤ
Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (3.12.2010, 17:11)
Receptík som vyskúšala, bolo to také dobré, že som nestihla ani odfotiť. (Y)
ODPOVEDAŤ
Dagmar H. (dasula) ID 6034, mimibazar.sk/dasula (4.1.2011, 14:41)
,-) ,-) ,-) :-$ DAKUJEM, pre mna su tieto slova skutocnym balzamom na dusi |:o) (L)
ODPOVEDAŤ
Slavka H. (Archaa) ID 84161 (30.11.2010, 13:36)
http://slavka-archaa.blogspot.com/2010/11/certovska-hydinova-zmes-na-hrianky.html Dasulka, tu je moje foto a dakujem krásne za super receptík, velmi sme si pochutnali. (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Dagmar H. (dasula) ID 6034, mimibazar.sk/dasula (4.1.2011, 14:40)
[A] |:o) Slavka, v prvom rade Tebe a celej Tvojej rodine prajem vsetko NAJLEPSIE v Novom roku (novy rok), vela vela dobrych napadov vo vareni, strasne vela zdravia, stastia a pohody |:o) |:o) |:o) |:o). Kvoli svojim zdravotnym problemom som nezaregistrovala Tvoj komentarik (L), neskutocne ma od takej skusenej kucharinky ako si Ty potesil :-$ (clamp), tak trosku si opat vravim, ze to moje motanie sa v kuchyni je aspon obcas korunovane takouto odmenou [A] |:o). Prekrasna fotka, ak naozaj chutilo, tak som velmi poctena (flower) (hello) (hello) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Miroslava R. (mimiovci) ID 151219 (30.11.2010, 10:52)
Vyzerá to super!!!! Idem ihneď vyskúšať. (radost) (radost) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (2.9.2010, 19:49)
super papaničko (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Darina B. (danda3) ID 104195 (2.9.2010, 19:45)
Vyskúšam, vyzerá to výborne!!! (clamp) (clamp) (clamp) (L)
ODPOVEDAŤ
Eva A. (Eviana) ID 114156 (2.9.2010, 12:27)
Tak toto niekedy určite vyskúšam... vyzerá úžasne ... až sem cítim vônu (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Lívia B. (Livča) ID 52332 (2.9.2010, 12:04)
Musím skúsiť, pikantné ja totiž zbožňujem (Y)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu