. .. .. .. .. .. .
. .

Čertovská hydinová zmes na hrianky - RECEPT 31119

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

KURACIE MÄSO A HYDINA

ID 6034 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)


Čertovská hydinová zmes na hrianky


[ recept č. 31119 zo dňa  ]


Čertovská hydinová zmes na hrianky


POTREBNÉ PRÍSADY

cca 500 g kuracie alebo morčacie prsia, 1-2 stredne veľké cibule, 3 strúčiky cesnaku, 1-2 väčšie sterilizované uhorky, 3 PL plnotučnej horčice, 3 PL kečupu, solčanka alebo vegeta, morská soľ, a samozrejme feferónky (sterilizované alebo čerstvé)

POSTUP PRÍPRAVY

Toto je moja obľúbená rýchlovka vzniknuvšia myslím ešte za krásnych internátnych čias :-))))). Napriek tomu si presadila svoju vyššiu priečku v rebríčku obľúbenosti u nás a našich známych - ako skvelá minútka na hrianky pri oslavách, rôznych mecheche alebo vykopávaní starého roka do ... zadnej časti :-)))).

POZNÁMKA: aj keď to možno pri fotopostupe vyzerá divne - ale pôvodne je tento recept na echt ohnivú hriankovú zmes, po ktorej sa dobre leje do dutiny pivko, aby sme zahasili plameň, ktorý nám táto pre nás sedliacko-gurmánska lahôdka spôsobí - toto je už verzia upravená na konzumáciu deťmi, keďže ju fakt zbožňujú. Čiže na foto chýbajú feferónky - lebo som to práve robila aj pre deti, ale napíšem, kedy pridávam feferónky, do postupu.

Ešte jeden malý dodatok, možno pre niekoho užitočný - rokmi som sa dopracovala k variantu 3v1 na základe tohto vymysleného receptušu :-)
1. čertovská hrianková zmes (tento recept)
2. soté - v tom prípade mäso nakrájam na rezance a pokračujem úplne rovnako. Ideálna príloha ryža :-)
3. plnená zemiaková placka - soté ako v predchádzajúcom bode, akurát rezance také drobnejšie. Potom na slaninke orestujem morčacie pečienky nakrájané na rezance asi ako mäsko (v pomere množstvom k sotému asi tak 1:1), prilejem trošku domácej paradajkovej omáčky a v závere spojím so zmesou a už len prehrejem. Toto je tiež super jedlo, len už s tým je viac práce :-). Naplníme obrovskú zemiakovú placku a mňáááááááám je hotovo. príloha - zeleninová obloha alebo ďalšie feferónky? :-)


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Okrem týchto potrebných surovín (nie konkrétne týchto samozrejme :-)) na pravú čertovskú zmes chýbajú ešte FEFERÓNKY – na takéto množstvo mäsa dávam 3-4 guľaté červené vykuchané feferónky pokrájané na drobno (alebo posekané). V prípade pocitu, že zmes je málo ohnivá (to záleží od ohnivosti feferóniek) v závere pridám viac cesnaku.
Pokrájanú cibuľku speníme na oleji a do zlata orestujeme.
Ku koncu pridáme 1 pretlačený strúčik cesnaku a v prípade ČERTOVSKEJ zmesi v tejto fáze aj nadrobno nakrájané feferónky. Chvíľočku spolu restujeme a už sa teší mäsko na tú krásnu vôňu :-).
Ja mäso „krájam“ v mixéri na najslabších otáčkach, je potom fakt strašne rýchlo hotové. Inak som to los manualos krájala strašne dlho, tak mi to potom ani nechutilo :-). Mleté mäso nie je ono – to už neboli kúsky ale totálna drť.
Mäso pridáme na orestovaný mix a poprášime Solčankou (vegetou) a poriadne premiešame – na vysokej teplote, nech sa mäsko zatiahne a začne sa oddeľovať.
Mäsko si pustí šťavu, stiahneme teplotu a na nižšej podusíme kratučko – hydina ozaj nepotrebuje viac ako nejakú tú minútku.
Kým je ešte troška vlastnej šťavy pod mäsom, pridáme najemno nastrúhané kyslé uhorky, horčicu a kečup a celé premiešame, privedieme k varu. Pretlačíme zvyšné strúčiky cesnaku, zamiešame a odstavíme zo zdroja tepla – HOTOVOOOOOOOO...vôňa je rozlezená po celom byte, do hrnca nakúkajú úplne všetci...
...ako to, že ešte nie sú hotové HRIANKY?! Tak sa čaká na hrianky – u nás na sucho, podľa mňa olej pod cibuľkou je postačujúci :-)


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Čokoládovo bordová | Čertovská hydinová zmes na hrianky | Karfiol v mletom mäse >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Soňa T. (rexo) ID 108927 (31.12.2012, 17:16)
(D) (B) (C) (Y)
ODPOVEDAŤ
Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (19.11.2011, 18:09)
Dnes som robila opäť, rada sa k tomu receptíku vraciam, ďakujem (Y)
ODPOVEDAŤ
Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (3.12.2010, 17:11)
Receptík som vyskúšala, bolo to také dobré, že som nestihla ani odfotiť. (Y)
ODPOVEDAŤ
Dagmar H. (dasula) ID 6034, mimibazar.sk/dasula (4.1.2011, 14:41)
,-) ,-) ,-) :-$ DAKUJEM, pre mna su tieto slova skutocnym balzamom na dusi |:o) (L)
ODPOVEDAŤ
Slavka H. (Archaa) ID 84161 (30.11.2010, 13:36)
http://slavka-archaa.blogspot.com/2010/11/certovska-hydinova-zmes-na-hrianky.html Dasulka, tu je moje foto a dakujem krásne za super receptík, velmi sme si pochutnali. (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Dagmar H. (dasula) ID 6034, mimibazar.sk/dasula (4.1.2011, 14:40)
[A] |:o) Slavka, v prvom rade Tebe a celej Tvojej rodine prajem vsetko NAJLEPSIE v Novom roku (novy rok), vela vela dobrych napadov vo vareni, strasne vela zdravia, stastia a pohody |:o) |:o) |:o) |:o). Kvoli svojim zdravotnym problemom som nezaregistrovala Tvoj komentarik (L), neskutocne ma od takej skusenej kucharinky ako si Ty potesil :-$ (clamp), tak trosku si opat vravim, ze to moje motanie sa v kuchyni je aspon obcas korunovane takouto odmenou [A] |:o). Prekrasna fotka, ak naozaj chutilo, tak som velmi poctena (flower) (hello) (hello) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Miroslava R. (mimiovci) ID 151219 (30.11.2010, 10:52)
Vyzerá to super!!!! Idem ihneď vyskúšať. (radost) (radost) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (2.9.2010, 19:49)
super papaničko (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Darina B. (danda3) ID 104195 (2.9.2010, 19:45)
Vyskúšam, vyzerá to výborne!!! (clamp) (clamp) (clamp) (L)
ODPOVEDAŤ
Eva A. (Eviana) ID 114156 (2.9.2010, 12:27)
Tak toto niekedy určite vyskúšam... vyzerá úžasne ... až sem cítim vônu (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Lívia B. (Livča) ID 52332 (2.9.2010, 12:04)
Musím skúsiť, pikantné ja totiž zbožňujem (Y)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu