
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 9 (zobrazuje sa 1-9) |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
![]() Citrónové kuracie prsia s rozmarínomPOTREBNÉ PRÍSADY Prsia pre 4 osoby, 1 citrón, soľ, čierne ml. korenie, rozmarín podľa chuti, 1-2 PL olej,1-2 ČL solamylu ( Kto nemá rád rozmarín, môže namiesto neho použiť šalviu) POSTUP PRÍPRAVY Prsia si nakrájame na kúsky - také akurát do úst :) Naložíme najlepšie do druhého dňa, ale keď nie je času - tak stačí aj na 30-60 min. Marináda - šťava z 1 citróna, osoliť, okoreniť, pridať rozmarín, 1-2 PL oleja, 1-2 ČL solamylu. Kuracie kúsky opražiť na 1-2 PL olivového oleja. Príloha by mohla byť opečené zemiačiky, no ja som si dala iba zeleninku. (taliansku zmes, a zelene fazuľky na cibuľke a slaninke) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
![]() Zapečené kuracie prsia s camembertom a šampiňónmiPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Kuracie prsia, camembert (na každú porciu 1/2), smotana, šampiňóny, slepačí bujón, soľ, korenie, vegeta, provensálske korenie POSTUP PRÍPRAVY Kuracie prsia narezať, vyklepať, osoliť, okoreniť, ovegetiť. Opražiť na masle a oleji (ja dávam vždy 1/2 masla a 1/2 oleja), opražené rezne vybrať, a do výpeku opražiť očistené šampiňóny, poprášiť hl. múkou, opražiť ju, zaliať vodou, pridať bujón a nakoniec pridať smotanu (je na vás, či dáte smotanu na varenie, alebo 33%-nú). Dochutila som to ešte troškou provensálskeho korenia. Opražené prsia poukladať do zapekacej misy, na každý rezník položiť 1/2 camembertu (plesnivca, hermelínu - komu čo viac chutí) a zaliať šampiňónovou omáčkou a dať zapiecť. Je to pochúťka. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
![]() Kuracie prsia v suprovej nivovo-jablkovej omáčkePOTREBNÉ PRÍSADY Kuracie prsia (nakrájané na užšie pásy), 1 väčšia cibuľa, 1 jablko, 50gr. nivy, 1dcl sladkej smotany, 1/2 bujónu, soľ, korenie. POSTUP PRÍPRAVY Ja si vždy kuracie (príp. morčacie) prsia naložím do omáčky, ktorú urobím z 1PL sójovej omáčky, vegety, korenia a 1PL solamylu a 1 PL vody. Stačí aj 30min. alebo hodinka (mäsko je potom behom par sekund praženia mäkkučké) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov) KOMENTÁRE (9) posledné: 22.6.2010, 9:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
![]() KUNG PAOPOTREBNÉ PRÍSADY na cca 500gr kuracích pŕs (príp. vykostených stehien) potrebujeme: soľ, korenie, 2-3 PL solamylu, 1dcl sójovej omáčky, chilli omáčku, príp. 1 chilli papričku, 3-4 strúčky cesnaku, 2 hrste arašídov, 2 hrste bambusových výhonkov. Samozrejme ak nemáte radi štipľavé, chilli z receptu vynechajte. POSTUP PRÍPRAVY Mäsko je najlepšie naložiť si deň vopred, ale ak nemáme toľko času, postačí aj taká pol hodinka. Nakrájame ho na slížiky, osolíme s mierou (soj. omáčka je slaná), okoreníme, pridáme 2-3 PL sójovej omáčky, na plátky nakrájané strúčky cesnaku (nie pretlačeného!) a solamyl, zalejeme 3 PL vody, (príp. vína ak máme otvorené) a necháme v chladničke postáť. Mäsko opražíme zo všetkých strán na oleji, pridáme bambusové výhonky. Keď je mäsko krásne zlato-hnedé, do zbytku omáčky ktorá nám zostala v miske z mäsa (predpokladám že cca 1 PL) pridáme ešte za lyžicu sójovej omáčky a 1 PL chilli omáčky, príp. aj nakrájanú chilli papričku ak máte radi viacej štipľavé a trošku vody.Všetko to zamiešame a omáčkou zalejeme mäsko. Prípadne ešte dolejeme vodou, aby bola primerane hustá. Nakoniec prihodíme za 2 hrste nasucho opražených arašídov. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 2.5.2016, 16:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
![]() Zapekané kuracie prsia v syrePOTREBNÉ PRÍSADY 500 gr. kuracích pŕs, 200gr. syru v kuse, 200ml smotana (10% alebo 33%), soľ, korenie, vajíčko, múka POSTUP PRÍPRAVY Tento recept mám už v zbierke ako kura v syre, normálne ho ale robievam z kuracích stehien a kĺbikov. Tentokrát som to ale urobila z kuracích pŕs a je to tiež veeľmi chutné. Takže, kuracie prsia si nakrájame na rezníky, osolíme, okoreníme, necháme pár minút postáť. Medzitým nastrúhame do misy 1/2 syru, na to poukladáme rezníky, ktoré predtým obalíme v hl. múke a vo vajíčku, a navrch zasypeme druhou 1/2 postrúhaného syru. Môžeme podliať trošičkou vody. Prikryjeme alobalom a dusíme cca 3/4 hodinu. Potom odokryjeme, prilejeme smotanu a dáme ešte zapiecť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 88 návštěvníkov) KOMENTÁRE (28) posledné: 27.3.2011, 22:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
![]() Kuracie prsia s kešuPOTREBNÉ PRÍSADY 500 gr. kuracích pŕs, 2 PL sójovej omáčky,1,5 PL solamylu, 2 strúčky cesnaku, soľ, korenie, 250 ml smotany na varenie, 100 gr. créme fraiche(je to podobné ako kyslá smotana), 1/2 kocky hovädz. bujónu, 100 gr. kešu orieškov (ktoré si opražíme na suchej panvici) POSTUP PRÍPRAVY Kuracie prsia si nakrájame na rezančeky, osolíme, okoreníme, pridáme sójovú omáčku, solamyl a nakrájaný cesnak, prípadne trošku vína alebo vody a dáme min. na 1/2 - 1 hod. odležať. Najlepšie je, keď mäsko odleží do druhého dňa. Prípadne môže byť naložené v chladničke aj 2 dni. Potom si mäsko orestujeme na 1PL masle, zo všetkých strán, pridáme cca 2 dcl vody a 1/2 bujónu, a podusíme 5minút. Mäsko je úplne mäkučké vďaka solamylu. Solamyl zahustí aj omáčku, takže už netreba zahusťovať. Ale ak by ste urobili viacej omáčky, tak ju ešte kľudne zahustite hl. múkou. Nakoniec pridáme smotanu a creme fraich - myslím, že už aj Rama vyrába niečo podobné, volá sa to Crémefine /kyslý krém/ Ja som do toho dnes prvý krát pridala aj trošku rozmarínu,a vôbec to tomu neublížilo :-) A nakoniec pridáme na sucho opražené kešu oriešky. Podávame s cestovinami. Ja navrch posýpam ešte opraženými mandľami, chutí to fantasticky. mňam. Dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
![]() KURA v SYREPOTREBNÉ PRÍSADY kuracie stehná, príp. aj krídla, 25 dkg syra,2 vajcia, múka, soľ, vegeta, 100ml smotany 10-12%, olej, POSTUP PRÍPRAVY Kuracie stehná narežeme ku kosti, aby sa rýchlejšie prepieklo. Obalíme v múke, vo vajíčku, a nakoniec v syre (namiesto strúhanky) Poukladáme na olejom vymastený pekáčik, podlejeme vodou a zakryjeme alobalom a dáme piecť na 200´C cca 1 hod. Po hodine odokryeme, prilejeme smotanu a necháme zapiecť. Podávame s ryžou, príp. opek. zemiakmi. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov) KOMENTÁRE (11) posledné: 27.6.2009, 17:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
![]() Plnená zemiaková plackaPOTREBNÉ PRÍSADY mäso - môže byť ľubovoľné (kuracie, bravčové, alebo obe, príp. aj hovädzie) šampióny v konzerve, kukurica, soľ, korenie, horčica, kečup, 2ČL oleja, 1ČL solamylu, 1ČL sój. alebo worchestrovej omáčky, 1ČL ml.červ. papriky, 1/2 kocky hovädz. bujónu POSTUP PRÍPRAVY Mäsko si deň vopred nakrájam na pásiky a naložím do pácu z horčice, kečupu, 1ČL oleja, soli, korenia, solamylu a sój. omáčky. Na druhý deň na oleji opražím cibuľu pokrájanú na kocočky, k nej pridám opražíť mäso, nakoniec trošku červ. papriky a zalejem vodou + pridám 1/2 bujónu a podusím tak 20 min. pri kuracom, 1 hodinu pri bravčovom mäse. Pred dokončením pridám šampióny, kukuricu, ešte dochutím kečupom, prípadne trochu zahustím s hl. múkou+vodou. Touto mäsovou plnkou plním zemiakové placky, pripravené obvyklým spôsobom - len ich urobím väčšie - asi ako tanier, aby sa dali naplniť. A navrch posypať syrom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 10.2.2011, 22:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
![]() Kuracie prsia so šampiónmi - úžasne mäkkéPOTREBNÉ PRÍSADY Kuracie prsia 1/2 kg, čerstvé šampióny - 250 gr.,3 PL sójovej omáčky, 1PL solamylu, soľ, vegeta, korenie, 2 strúčky cesnaku, trošku vody príp. vína, sladká smotana 250 ml, lupienky mandlí, olej, malá cibuľka, cestoviny - penne, tagliatelle, príp. iné POSTUP PRÍPRAVY Nakrájané kuracie prsia na kocočky alebo slížiky si môžeme naložiť deň vopred ( sú potom úúúžasne mäkkučké ) do: sójovej omáčky - cca1-2 PL, trošky vody príp. trošku vína, 1-2 PL solamylu, štipka soli (s citom, lebo sój. omáčka je slaná), vegety, korenia a cesnaku nakrájaného na tenké plátky. Ak nestihnem kuracie prsia naložiť deň vopred, stačí aj na 1/2 hodinku pred prípravou. Mäsko trošku zmäkne aj za tú pol hodinku. Kuracie prsia osmažíme na oleji a cibuľke, pridáme očistené šampióny pokrájané na plátky, opražíme, zalejeme vodou a 1/2 kockou hovädzieho bujónu, povaríme cca 5 minút. My máme radi štipľavé, takže vždy pridám aj trošku chilli, prípadne pridám chilli omáčku už do pácu, v ktorom sa mäsko nakladá. Nakoniec pridáme sladkú smotanu, niekedy netreba ani zahusťovať, pretože mäsko je naložené v solamyle a to sa samé zahustí. Podávame s ľubovoľnou cestovinou, posypané jemne opraženými mandľami. To urobí úžasnú chuť, a skvelé to vyzerá :-))) ( ale keď nie sú, nič sa nestane - ja ich dávam keď chcem na niekoho zapôsobiť ,-) Namiesto šampiónov môžeme použiť aj inú zeleninu, alebo aj žiadnu - len tak, mäsko s omáčkou. Chutí to skvele, a hlavne je to hotové za 15 minút. (Nerátam naloženie mäsa) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 1.2.2013, 18:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 9 (zobrazuje sa 1-9) |