. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > KURACIE MÄSO A HYDINA

Miriam Š. (happyMia) ID 26271
.
Oblasť: Topoľčany
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 2.11.2007
Naposledy: 1.12.2021 23:27
Aktualizácia: 17.1.2016 22:00
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 11
RODINNÉ FOTOGRAFIE 10
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 59
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 9 (zobrazuje sa 1-9)

KURACIE MÄSO A HYDINA

Citrónové kuracie prsia s rozmarínom



POTREBNÉ PRÍSADY

Prsia pre 4 osoby, 1 citrón, soľ, čierne ml. korenie, rozmarín podľa chuti, 1-2 PL olej,1-2 ČL solamylu ( Kto nemá rád rozmarín, môže namiesto neho použiť šalviu)

POSTUP PRÍPRAVY

Prsia si nakrájame na kúsky - také akurát do úst :)
Naložíme najlepšie do druhého dňa, ale keď nie je času - tak stačí aj na 30-60 min.
Marináda - šťava z 1 citróna, osoliť, okoreniť, pridať rozmarín, 1-2 PL oleja, 1-2 ČL solamylu.

Kuracie kúsky opražiť na 1-2 PL olivového oleja. Príloha by mohla byť opečené zemiačiky, no ja som si dala iba zeleninku. (taliansku zmes, a zelene fazuľky na cibuľke a slaninke)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Zapečené kuracie prsia s camembertom a šampiňónmi


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Kuracie prsia, camembert (na každú porciu 1/2), smotana, šampiňóny, slepačí bujón, soľ, korenie, vegeta, provensálske korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Kuracie prsia narezať, vyklepať, osoliť, okoreniť, ovegetiť. Opražiť na masle a oleji (ja dávam vždy 1/2 masla a 1/2 oleja), opražené rezne vybrať, a do výpeku opražiť očistené šampiňóny, poprášiť hl. múkou, opražiť ju, zaliať vodou, pridať bujón a nakoniec pridať smotanu (je na vás, či dáte smotanu na varenie, alebo 33%-nú). Dochutila som to ešte troškou provensálskeho korenia.
Opražené prsia poukladať do zapekacej misy, na každý rezník položiť 1/2 camembertu (plesnivca, hermelínu - komu čo viac chutí) a zaliať šampiňónovou omáčkou a dať zapiecť.
Je to pochúťka.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kuracie prsia v suprovej nivovo-jablkovej omáčke



POTREBNÉ PRÍSADY

Kuracie prsia (nakrájané na užšie pásy), 1 väčšia cibuľa, 1 jablko, 50gr. nivy, 1dcl sladkej smotany, 1/2 bujónu, soľ, korenie.

POSTUP PRÍPRAVY

Ja si vždy kuracie (príp. morčacie) prsia naložím do omáčky, ktorú urobím z 1PL sójovej omáčky, vegety, korenia a 1PL solamylu a 1 PL vody. Stačí aj 30min. alebo hodinka (mäsko je potom behom par sekund praženia mäkkučké)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (9) posledné: 22.6.2010, 9:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

KUNG PAO



POTREBNÉ PRÍSADY

na cca 500gr kuracích pŕs (príp. vykostených stehien) potrebujeme: soľ, korenie, 2-3 PL solamylu, 1dcl sójovej omáčky, chilli omáčku, príp. 1 chilli papričku, 3-4 strúčky cesnaku, 2 hrste arašídov, 2 hrste bambusových výhonkov. Samozrejme ak nemáte radi štipľavé, chilli z receptu vynechajte.

POSTUP PRÍPRAVY

Mäsko je najlepšie naložiť si deň vopred, ale ak nemáme toľko času, postačí aj taká pol hodinka. Nakrájame ho na slížiky, osolíme s mierou (soj. omáčka je slaná), okoreníme, pridáme 2-3 PL sójovej omáčky, na plátky nakrájané strúčky cesnaku (nie pretlačeného!) a solamyl, zalejeme 3 PL vody, (príp. vína ak máme otvorené) a necháme v chladničke postáť.

Mäsko opražíme zo všetkých strán na oleji, pridáme bambusové výhonky. Keď je mäsko krásne zlato-hnedé, do zbytku omáčky ktorá nám zostala v miske z mäsa (predpokladám že cca 1 PL) pridáme ešte za lyžicu sójovej omáčky a 1 PL chilli omáčky, príp. aj nakrájanú chilli papričku ak máte radi viacej štipľavé a trošku vody.Všetko to zamiešame a omáčkou zalejeme mäsko. Prípadne ešte dolejeme vodou, aby bola primerane hustá. Nakoniec prihodíme za 2 hrste nasucho opražených arašídov.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (6) posledné: 2.5.2016, 16:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Zapekané kuracie prsia v syre



POTREBNÉ PRÍSADY

500 gr. kuracích pŕs, 200gr. syru v kuse, 200ml smotana (10% alebo 33%), soľ, korenie, vajíčko, múka

POSTUP PRÍPRAVY

Tento recept mám už v zbierke ako kura v syre, normálne ho ale robievam z kuracích stehien a kĺbikov. Tentokrát som to ale urobila z kuracích pŕs a je to tiež veeľmi chutné.
Takže, kuracie prsia si nakrájame na rezníky, osolíme, okoreníme, necháme pár minút postáť. Medzitým nastrúhame do misy 1/2 syru, na to poukladáme rezníky, ktoré predtým obalíme v hl. múke a vo vajíčku, a navrch zasypeme druhou 1/2 postrúhaného syru. Môžeme podliať trošičkou vody. Prikryjeme alobalom a dusíme cca 3/4 hodinu. Potom odokryjeme, prilejeme smotanu a dáme ešte zapiecť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 87 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (28) posledné: 27.3.2011, 22:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kuracie prsia s kešu



POTREBNÉ PRÍSADY

500 gr. kuracích pŕs, 2 PL sójovej omáčky,1,5 PL solamylu, 2 strúčky cesnaku, soľ, korenie, 250 ml smotany na varenie, 100 gr. créme fraiche(je to podobné ako kyslá smotana), 1/2 kocky hovädz. bujónu, 100 gr. kešu orieškov (ktoré si opražíme na suchej panvici)

POSTUP PRÍPRAVY

Kuracie prsia si nakrájame na rezančeky, osolíme, okoreníme, pridáme sójovú omáčku, solamyl a nakrájaný cesnak, prípadne trošku vína alebo vody a dáme min. na 1/2 - 1 hod. odležať. Najlepšie je, keď mäsko odleží do druhého dňa. Prípadne môže byť naložené v chladničke aj 2 dni.
Potom si mäsko orestujeme na 1PL masle, zo všetkých strán, pridáme cca 2 dcl vody a 1/2 bujónu, a podusíme 5minút. Mäsko je úplne mäkučké vďaka solamylu. Solamyl zahustí aj omáčku, takže už netreba zahusťovať. Ale ak by ste urobili viacej omáčky, tak ju ešte kľudne zahustite hl. múkou.
Nakoniec pridáme smotanu a creme fraich - myslím, že už aj Rama vyrába niečo podobné, volá sa to Crémefine /kyslý krém/
Ja som do toho dnes prvý krát pridala aj trošku rozmarínu,a vôbec to tomu neublížilo :-)

A nakoniec pridáme na sucho opražené kešu oriešky. Podávame s cestovinami. Ja navrch posýpam ešte opraženými mandľami, chutí to fantasticky. mňam.
Dobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

KURA v SYRE



POTREBNÉ PRÍSADY

kuracie stehná, príp. aj krídla, 25 dkg syra,2 vajcia, múka, soľ, vegeta, 100ml smotany 10-12%, olej,

POSTUP PRÍPRAVY

Kuracie stehná narežeme ku kosti, aby sa rýchlejšie prepieklo. Obalíme v múke, vo vajíčku, a nakoniec v syre (namiesto strúhanky) Poukladáme na olejom vymastený pekáčik, podlejeme vodou a zakryjeme alobalom a dáme piecť na 200´C cca 1 hod. Po hodine odokryeme, prilejeme smotanu a necháme zapiecť. Podávame s ryžou, príp. opek. zemiakmi.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (11) posledné: 27.6.2009, 17:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Plnená zemiaková placka



POTREBNÉ PRÍSADY

mäso - môže byť ľubovoľné (kuracie, bravčové, alebo obe, príp. aj hovädzie) šampióny v konzerve, kukurica, soľ, korenie, horčica, kečup, 2ČL oleja, 1ČL solamylu, 1ČL sój. alebo worchestrovej omáčky, 1ČL ml.červ. papriky, 1/2 kocky hovädz. bujónu

POSTUP PRÍPRAVY

Mäsko si deň vopred nakrájam na pásiky a naložím do pácu z horčice, kečupu, 1ČL oleja, soli, korenia, solamylu a sój. omáčky. Na druhý deň na oleji opražím cibuľu pokrájanú na kocočky, k nej pridám opražíť mäso, nakoniec trošku červ. papriky a zalejem vodou + pridám 1/2 bujónu a podusím tak 20 min. pri kuracom, 1 hodinu pri bravčovom mäse.
Pred dokončením pridám šampióny, kukuricu, ešte dochutím kečupom, prípadne trochu zahustím s hl. múkou+vodou.
Touto mäsovou plnkou plním zemiakové placky, pripravené obvyklým spôsobom - len ich urobím väčšie - asi ako tanier, aby sa dali naplniť. A navrch posypať syrom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 10.2.2011, 22:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kuracie prsia so šampiónmi - úžasne mäkké



POTREBNÉ PRÍSADY

Kuracie prsia 1/2 kg, čerstvé šampióny - 250 gr.,3 PL sójovej omáčky, 1PL solamylu, soľ, vegeta, korenie, 2 strúčky cesnaku, trošku vody príp. vína, sladká smotana 250 ml, lupienky mandlí, olej, malá cibuľka, cestoviny - penne, tagliatelle, príp. iné

POSTUP PRÍPRAVY

Nakrájané kuracie prsia na kocočky alebo slížiky si môžeme naložiť deň vopred ( sú potom úúúžasne mäkkučké ) do: sójovej omáčky - cca1-2 PL, trošky vody príp. trošku vína, 1-2 PL solamylu, štipka soli (s citom, lebo sój. omáčka je slaná), vegety, korenia a cesnaku nakrájaného na tenké plátky.
Ak nestihnem kuracie prsia naložiť deň vopred, stačí aj na 1/2 hodinku pred prípravou. Mäsko trošku zmäkne aj za tú pol hodinku.

Kuracie prsia osmažíme na oleji a cibuľke, pridáme očistené šampióny pokrájané na plátky, opražíme, zalejeme vodou a 1/2 kockou hovädzieho bujónu, povaríme cca 5 minút. My máme radi štipľavé, takže vždy pridám aj trošku chilli, prípadne pridám chilli omáčku už do pácu, v ktorom sa mäsko nakladá. Nakoniec pridáme sladkú smotanu, niekedy netreba ani zahusťovať, pretože mäsko je naložené v solamyle a to sa samé zahustí.

Podávame s ľubovoľnou cestovinou, posypané jemne opraženými mandľami. To urobí úžasnú chuť, a skvelé to vyzerá :-))) ( ale keď nie sú, nič sa nestane - ja ich dávam keď chcem na niekoho zapôsobiť ,-) Namiesto šampiónov môžeme použiť aj inú zeleninu, alebo aj žiadnu - len tak, mäsko s omáčkou.

Chutí to skvele, a hlavne je to hotové za 15 minút. (Nerátam naloženie mäsa)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 1.2.2013, 18:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 9 (zobrazuje sa 1-9)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu