končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kung paoPOTREBNÉ PRÍSADY 2 kuracie rezne + 200g bravčové rezne (alebo zvyknem používať bravčové mäso na guláš, ktoré predávajú v Bille medzi chladeným mäsom) + soľ + svieži zázvor (asi tak 2 cm) + biele víno + solamyl + pražené arašidy + hubová sójová omáčka (Pearl River značka, v Tesco medzi exotickými potravinami, má zlato - čierny obal) + rybacia omáčka (aj tú majú medzi tými exotickými potravinami, je vo väčšej fľaške, ako sójovka a má zeleno - tyrkysový obal, značka Mai Siam) + plátky mandlí (kupujem v Lidl) + olivový olej + červená svieža paprika + pór + svieže šampiňóny + kryštálový cukor + mleté čierne korenie + chilly (korenie alebo celé papričky sušené) + citrónová šťava POSTUP PRÍPRAVY -kuracie a bravčové mäsko nakrájame na tenké rezance -do misky vlejeme trochu 2PL olivového oleja, 2PL sójovej hubovej omáčky, 1PL rybacej omáčky, 1PL bieleho vína, 1ČL kryštálového cukru a vmiešame 1PL solamylu -do marinády vsypeme mäso a prstami poriadne premiešame a necháme asi 1 hodinu odležať v chlade -rozpálime na panvici olivový olej -vložíme zázvor nasekaný nadrobno, pretlačený cesnak, 2 PL mandľové a arašidy (celé balenie) a 10 minút popražíme -vložíme papriku nakrájanú na kocky, zelenú aj bielu časť póru nakrájaného na kolieska a šampiňóny nakrájané na plátky -posolíme, okoreníme, prikryjeme a dusíme 10 minút -vložíme mäso aj s marinádou Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 5.3.2012, 8:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
StroganoffPOTREBNÉ PRÍSADY olej + 1PL maslo + kuracie prsia alebo stehná (alebo môžete dať bravčové mäsko) + malý paradajkový pretlak + mleté čierne kore) + 2x cibuľa + 3x cesnak (alebo 2ČL sušeného) + petržlenová vňať (v lete svieža, inak používam mrazenú alebo sušenú z Lidla) + mleté biele korenie + 1ČL plnotučná horčica + 4x väčšie svieže šampiňóny + kyslá smotana + mletá sladká paprika + vegeta POSTUP PRÍPRAVY Je to veľmi dobré mäsko, ktorého príprava trvá krátko a stojí naozaj za to. Je veľa rôznych verzií pre stroganoff, niekto robí na červeno, iný na hnedo, niekde sa dáva lečo, inde šampiňóny, ja som si po všetkých skúšaniach našla z každého čosi a robievam už len túto moju výslednú verziu. POSTUP: - na panvicu dáme rozpáliť olej s maslom - nakrájame si cibuľu na hrubšie krúžky a opražíme do sklovita na panvici, prikryjeme pokrievkou a dusíme asi 10 minút (ak treba, podlejeme vodou) - pridáme roztlačený cesnak - mäsko nakrájame na rezančeky a hodíme ku cibuli Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 35 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 12.4.2013, 13:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |