. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > KURACIE MÄSO A HYDINA

saska z. (saskazimova) ID 229310
.
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 9.1.2012
Naposledy: 15.1.2019 8:29
Aktualizácia: 14.1.2012 22:15
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 6
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 27
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2)

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kung pao



POTREBNÉ PRÍSADY

2 kuracie rezne + 200g bravčové rezne (alebo zvyknem používať bravčové mäso na guláš, ktoré predávajú v Bille medzi chladeným mäsom) + soľ + svieži zázvor (asi tak 2 cm) + biele víno + solamyl + pražené arašidy + hubová sójová omáčka (Pearl River značka, v Tesco medzi exotickými potravinami, má zlato - čierny obal) + rybacia omáčka (aj tú majú medzi tými exotickými potravinami, je vo väčšej fľaške, ako sójovka a má zeleno - tyrkysový obal, značka Mai Siam) + plátky mandlí (kupujem v Lidl) + olivový olej + červená svieža paprika + pór + svieže šampiňóny + kryštálový cukor + mleté čierne korenie + chilly (korenie alebo celé papričky sušené) + citrónová šťava

POSTUP PRÍPRAVY

-kuracie a bravčové mäsko nakrájame na tenké rezance
-do misky vlejeme trochu 2PL olivového oleja, 2PL sójovej hubovej omáčky, 1PL rybacej omáčky, 1PL bieleho vína, 1ČL kryštálového cukru a vmiešame 1PL solamylu
-do marinády vsypeme mäso a prstami poriadne premiešame a necháme asi 1 hodinu odležať v chlade
-rozpálime na panvici olivový olej
-vložíme zázvor nasekaný nadrobno, pretlačený cesnak, 2 PL mandľové a arašidy (celé balenie) a 10 minút popražíme
-vložíme papriku nakrájanú na kocky, zelenú aj bielu časť póru nakrájaného na kolieska a šampiňóny nakrájané na plátky
-posolíme, okoreníme, prikryjeme a dusíme 10 minút
-vložíme mäso aj s marinádou

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 5.3.2012, 8:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Stroganoff



POTREBNÉ PRÍSADY

olej + 1PL maslo + kuracie prsia alebo stehná (alebo môžete dať bravčové mäsko) + malý paradajkový pretlak + mleté čierne kore) + 2x cibuľa + 3x cesnak (alebo 2ČL sušeného) + petržlenová vňať (v lete svieža, inak používam mrazenú alebo sušenú z Lidla) + mleté biele korenie + 1ČL plnotučná horčica + 4x väčšie svieže šampiňóny + kyslá smotana + mletá sladká paprika + vegeta

POSTUP PRÍPRAVY

Je to veľmi dobré mäsko, ktorého príprava trvá krátko a stojí naozaj za to. Je veľa rôznych verzií pre stroganoff, niekto robí na červeno, iný na hnedo, niekde sa dáva lečo, inde šampiňóny, ja som si po všetkých skúšaniach našla z každého čosi a robievam už len túto moju výslednú verziu.

POSTUP:

- na panvicu dáme rozpáliť olej s maslom
- nakrájame si cibuľu na hrubšie krúžky a opražíme do sklovita na panvici, prikryjeme pokrievkou a dusíme asi 10 minút (ak treba, podlejeme vodou)
- pridáme roztlačený cesnak
- mäsko nakrájame na rezančeky a hodíme ku cibuli

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 35 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 12.4.2013, 13:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu